Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Ingrow

Waar Bakken Dwc Te Koop

Recommended Posts

Ben zelf destijds naar de snackbar op de hoek gelopen. 2 patat, een dolle mina en vier lege mayonaise emmers besteld. Paar rollen alu tape, netpotje, Aquarium pompje, toen was het een DWC emmer

gallery_45821_18818_79196.jpg

Heb er een peper plant in gegroeid. Dat ging goed, en toen ging ik 2 weken naar Spanje. Moet er nog steeds is een stek in zetten. Kijken wat er dan gebeurt. Heb wel zitten kloten met die voeding. A+B snapte er geen reet van lol.

 

@wietefras. Goeie, heb net de probe van mijn ADWA gesloopt door hem droog te laten staan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahh je hebt er echt gewoon zon bucket van gemaakt ja nice.

Jammer dat je het nog niet geprobeerd hebt was wel benieuwd.

 

Ik zat net op youtube te kijken en kwam dit tegen enkel jammer dat het zo duur is.

 

 

Dit geeft zoveel meer zuurstof in het water als de bubbels en je hoort haast niks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wietefras

foodsafe zegt alles over wat je later via je wietje roken binnen zou kunnen krijgen, wat jij verder met die info doet moet jij weten

ook hier weer met je 'feiten' gezanik, dat ik iets post om mensen BEWUST te maken ontgaat je weer compleet, vast zitend in je nogal zwart wit denken als je zit :wave:

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op zich hoef je niet zoveel te doen om 100% zuurstof verzadiging te krijgen.

 

Het probleem is eerder dat je moet voorkomen dat je "dode" plekken krijgt in het systeem. Plekken waar het water niet stroomt en er dus ook geen zuurstof komt

 

Dat gebeurt helaas vooral in de wortelkluit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb er niet zo gek veel verstand van maar als ik youtube afkijk en ik kijk naar alle dwc diy filmpjes zie ik toch best veel mensen helemaal niet een echt een strenge selectie maken betreft in wat voor bak ze de dwc gaan maken.

Wij roken hetgeen wat we erin zetten maar op youtube staan 1k filmpjes waarin ze gewoon groente opkweken dan zou dat als het echt zo erg zou zijn toch slechter zijn iets erin te zetten wat gelijk kwaad doet aan je gezondheid ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ingrow, Hij wil het gewoon niet toegeven dat hij zoals gebruikelijk weer fout zit.

 

Plantenwortels nemen ionen op (cationen zoals Ca+ of anionen zoals NO3-) plus kleine moleculen zoals water. Planten nemen dat soort grote moleculen zoals BPA gewoon niet op. Die blijven vast zitten in de schil van de wortels. Die passen niet door het membraan heen.

 

Buiten dat is polypropyleen gewoon nog foodsafe ook en HDPE bakken zijn dat juist niet. Echt zo sneu allemaal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar als iets food grade is, kan je er toch ook wel van uit gaan dat het plant safe is ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahja als ik er een lekker rokertje aan overhou en niks proef van hfpe hda of weet ik het allemaal is het voor mij allang goed. Haha ik zag dat jij dezelfde bakken had dusja en jij loopt ook nog vrolijk rond dus zal wel meevallen dan toch.

 

Idd boefje lijkt mij ook wel iets van logica in te zitten als het voor eten veilig is dat het ook voor een plant veilig is

Edited by Ingrow

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Boefje030, Dat zou kunnen, maar dat hoeft ook niet eens. Andersom zegt het ook niets. Eerlijk gezegd als je de geitenwollen sokken brigade volgt dan is geen enkele plastic veilig. Er komt altijd wel wat uit.

 

Het punt is eerder dat er vanuit gegaan wordt dat een plastic codering aangeeft of het food safe of food grade is. Dat klopt dus niet. Het is pas food safe of food grade als er een icoontje op staat die dat aangeeft. Food grade staat alleen op verpakkingen die daadwerkelijk voor levensmiddelen gebruikt worden en niet op die opbergboxen. Bij HDPE is het dan zelfs zo dat opbergboxen eerder NIET food safe zijn vanwege de chemicalien die ze nodig hebben om die dingen uit de mal te krijgen. Dus als je dan als zo bang bent voor lekkende cehmicalien dan moet je juist nooit HDPE opbergboxen gebruiken als dat food safe logotje er niet expliciet op staat.

 

Plastics als polypropyleen zijn dan meer food safe, dus daar heb je dat probleem niet zo.

 

Aan de andere kant, een plastic als PVC is niet food safe, maar dat is ook een plastic die massaal in de tuinbouw gebruikt wordt. Planten nemen de stoffen die daaruit komen niet op. Uitzondering daargelaten. Wortels kun je bijvoorbeeld beter niet in PVC bakken kweken, want daar blijven die chemicalien nou juist in vast zitten.

 

Hoe dan ook, we gebruiken in dit geval propyleen bakken en dat is zowel food safe als "plant safe". Geen enkele reden om een hoop stennis te maken dat dat "shitte" bakken zouden zijn. Zeker niet als er dan een aanbeveling komt van een plastic die je juist beter niet kan pakken.

 

Complete non-discussie dus, gebaseerd op een "klok en klepel" verhaal.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het punt is eerder dat er vanuit gegaan wordt dat een plastic codering aangeeft of het food safe of food grade is. Dat klopt dus niet.

 

Het is pas food safe of food grade als er een icoontje op staat die dat aangeeft. Food grade staat alleen op verpakkingen die daadwerkelijk voor levensmiddelen gebruikt worden en niet op die opbergboxen.

 

Plastics als polypropyleen zijn dan meer food safe, dus daar heb je dat probleem niet zo.

 

 

Polyprop is ook maar deels veilig en daar zit hem nu de crux met je aanname dat het 'veilig' is.

 

Ratings of chemical behavior listed in this chart apply at a 48-hr exposure period. We have no knowledge of possible effects beyond this period. We do not warrant (neither express nor implied) that the information in this chart is accurate or complete or that any material is suitable for any purpose.

 

bron

 

DWC kweken is 24/7 contact en dat blijkt helemaal niet onderzocht te zijn wat er dan allemaal plaats kan vinden aan reacties in de bak.

Wiet is er ook nooit op getest, maakt niks uit hoor, ik ruik, zie of proef toch niks :icecream:

 

Ach ik klok en klepel echt altijd maar wat :hug:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jij was degene die zei dat we moeten kijken naar de plastic soort. Ik gaf aan dat je daar fout zat.

 

Fijn dat je eindelijk toegeeft dat je daar fout zat.

 

Nou de rest van je fouten nog ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha it wont stop

Even op de meters terug te komen iemand ervaring hier met een combo meter ?

pH en ec in een.

 

https://www.phmeter.eu/nl/phmetereu-ph-ec-combo-meter.html

 

Dit is een combo meter idem dito als die van Alie en ook een vervangbare sonde.

 

Zou dit wat zijn of kan ik de meters beter apart houden ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja die zag ik laatst ook staan op AliExpress:

https://nl.aliexpress.com/item/3-in-1-Multi-parameter-Water-Quality-Tester-Water-PH-Monitor-Pen-Type-pH-EC-TEMP/32705839697.html

 

Kon me alleen ook niet helemaal voor stellen of dat nou handig is of niet. Je moet wel op een knopje drukken om te wisselen tussen pH en EC. Aan de andere kant, voor een paar euro extra heb je bij je pH meter ook een EC meter erin zitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

juist daarom zag hem toevallig voorbij komen denk zal eens informeren of iemand er mischien ervaring mee heeft.

Op alie kost hij zelfs nog eens de helft van wat hij op de site kost wat ik aangaf. :rofl

Edited by Ingrow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe dan ook, we gebruiken in dit geval propyleen bakken en dat is zowel food safe als "plant safe".

Geen enkele reden om een hoop stennis te maken dat dat "shitte" bakken zouden zijn.

 

Complete non-discussie dus, gebaseerd op een "klok en klepel" verhaal.

 

Wie was er niet helemaal van op de hoogte dat de fabrikanten voorbehoudt maken indien langer dan 48u bloot gesteld aan chemicaliën indien polypropyleen (ook andere plastics hebben dit) en beweerd dat je ze gewoon moet nemen want je DWC soep, wat een chemicaliën bom is, valt daar niet onder?

 

Aanstellerij van een stelletje geiten wollen sokken, food safe is overdreven nergens voor nodig!!

 

Shitte bakken doelde ik dus op gekleurde bakken, hence mijn opmerking over doorzichtige bakken die ik plaatste als optie en DIY lichtdicht maken daarvan ipv ene gekleurde bak te nemen

 

Dit alles uitleggen als toegeven dat ik fout zat en er een verhaaltje van maak om mensen bang te maken mag je best doen als jij je er beter door voelt, komt alleen een beetje ongeloofwaardig over :hug:

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat zul je zelf geweest zijn. Jij was ook degene die zei dat we HDPE bakken moeten kopen, omdat alleen dat veilig zou zijn. Dus jij bent degene die inderdaad verkeerde aannames doet. Waarbij je dan een link gaf naar een site waar dat uit zou moeten blijken en waar propyleen als net zo veilig werd bestempeld. Het is echt gewoon sneu allemaal.

 

Wat jij steeds fout doe is dat je iets hoort en dan zelf van alles erbij bedenkt.

 

Een voorbeeld van jouw redenering is: "De maan is een bol". "Een voetbal is een bol". "Dus de maan is een voetbal".

 

Dat slaat gewoon nergens op. Dat HDPE gebruikt wordt in food safe verpakking zegt geen moer over het HDPE wat gebruikt wordt in opbergbakken of over de niet food safe chemicalien die ze dan gebruiken om die bakken uit de mal te krijgen.

 

Als je het zo nodig food safe wilt hebben dan moet je alleen dingen kopen waar dat logo op staat. Al moet je het dan nog steeds ook niet gaan afplakken, want dan lekken de giftige stoffen uit de kleeflaag weer in je planten ...

 

Bovendien lekken er ook gewoon oestrogenen uit HDPE. Dat verklaart waarschijnlijk waarom je zo onlogisch zit te zeiken als een wijf ...

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo Bakken zijn gelukkig klaar.

Heb er omdat het de eerste keer dwc gaat worden voor gekozen om de bakken voor de eerste keer los van elkaar te houden.

Dus geen koppelingen ertussen.

Het is toch de eerste keer dat ik dat ga doen en ik denk dat het beter is als ik gewoon allebei de bakken los van elkaar goed in de gaten kan houden en los voeding geven en meten.

Moet er enkel nog wel een drain opmaken om ze leeg te kunnen laten lopen.

Ook heb ik in de bak 5 gaten gemaakt maar ga er hier toch om te proberen maar eerst 4 inzetten dus 8 totaal.

onder elke pot staat een luchtsteen en moet zeggen de bak is nu om te testen maar voor de helft gevuld maar de potjes zijn toch best nat van de bubbels aan de onderkant.

heb per 2 luchtstenen een t stukje zitten die uiteindelijk naar de luchtpomp buiten de kast gaan.

gallery_27529_15909_3829161.jpg

 

gallery_27529_15909_1871193.jpg

 

Iemand nog tips of tricks die ik kan toepassen om het tot een goed verloop te gaan brengen of eventuele aanpassingen aan de bakken nu het nog kan.

Ben wel van plan zolang ik boven al aangaf er nog een drain op te maken.

 

Ben wel een beetje bang gezien ze op dwc van wat ik gezien heb toch best hard gaan harder als op aarde dat ik drek problemen ga krijgen met de hoogte.

De bakken zijn namelijk zelf al wat hoger als de 11 liter potten die ik altijd gebruikt heb en daar was het al een hoop gebuig geknak en getop.

Heb er al aan zitten denken om er een netje in te gaan maken maar zou niet weten hoe ik dat voor elkaar moet gaan krijgen en wil niet teveel gaan boren of schroeven in de kast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er netjes uit.

 

Als ze wat harder gaan, dan misschien wat korter voorgroeien om te zorgen dat het blijft passen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er goed uit en dat voor giftig plastic! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Giftig of niet in die discussie ga ik me net mengen haha. Ben al verschillende Topics tegengekomen waar het een beetje botst tussen verschillende. Meningsverschillen blijf je toch houden zolang ik mijn weg vind vind ik het allemaal prima.

 

Niemand meer verbeterpuntjes voor de bakken ?

 

Idd Wietse ik ben ook van plan om een ronde te gaan doen op stekken dus denk dat ik ze gelijk op 12 12 gooi als ze aangeslagen zijn in het voorgroei hokje.

 

Of zou het voorgroeien niet nodig zijn met stellen die worden meestal wel geleverd in glaswol plugjes. Die zullen wel doorkomen lijkt mij toch als de korrels nat worden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geintje hoor! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vatte het ook op als een geintje hoor :P

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vatte het ook op als een geintje hoor :P

Ik schreef het slechts om een zeker iemand! :D

 

oma.png

Daar zal je hem net hebben! ;)

Edited by dilago
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Niemand meer verbeterpuntjes voor de bakken ?
Misschien afdekken met (niet giftige) reflectiefolie? Zeker als de planten nog klein zijn kan het water wat te warm worden. Al heb ik ook wel rondes gedaan zonder, maar dan vooral in de winter.

 

Als je het water echt koel wilt houden scheelt het om de hele boel af te dekken. Ik maakte dan een soort extra vloertje bovenop de bak. De bakken staan er dan onder in de omgevingslucht en niet zozeer in de 28C van het kweekhok.

 

Als de planten eenmaal groot zijn dan maakt het niet meer uit, maar in de zomer kan het al wat warmer zijn en dan scheelt het soms toch flink.

 

Ik heb zelf geen aftapppunt in mijn bakken. Ik hang er gewoon een slang in en dan hevel ik het over. Maar bij mij staat de boel op zolder dus dan gaat dat makkelijk.

 

 

Of zou het voorgroeien niet nodig zijn met stellen die worden meestal wel geleverd in glaswol plugjes. Die zullen wel doorkomen lijkt mij toch als de korrels nat worden

Ik zou toch liever even afwachten tot ze goed in de groei gaan voodat je ze op 12/12 zet. Als er net iets mis is en ze gana al in de bloei dan zit je vast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt nu ik het lees klinkt het logisch ik had al van dat zilveren reflectie folie een afdekking gemaakt ook omdat de potjes soms een heel klein gaatje hebben en het zo afgesloten is. Ik ga ze toch wel eerst even aan laten slaan in de dp90 al zijn het maar een paar worteltjes die doorhangen dan kunnen ze gelijk in de grote bak.

 

Ik moet wel een drain maken omdat ik zit met die gtools en die zo droog mogelijk wel houden van binnen een paar spettertjes maakt niet uit maar denk niet dat die MDF panelen gelukkig worden van 50 liter.

 

 

Edited by Ingrow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...