Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
AeroNoob

Mobiele Airco Plaatsen In Tent/kast

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Na 2.5 jaar lang bijna stil te hebben gezeten, ben ik eindelijk weer in de gelegenheid om een ronde te starten.

 

Ik heb hier een verslag gestart, maar helaas niet kunnen afronden, door verhuizing, politie en nog veel meer..

 

Al met al heb ik mijn groene hobby aan de kant gezet om eerst mijn financien etc op orde te maken, zodat ik kan slapen en geen deurwaarder/politie meer hoef te vrezen.

 

Eindelijk is dit nu allemaal achter de rug. Eindelijk heb ik mijn leven weer op orde!

 

Voor de geinteresseerden, ik ben niet gepakt, maar wel bijna... ik woonde in een appartement, en toen iets met water en een nat bed voor mijn buurman...

 

Uit slordigheid, vergeten een slangklemmetje iets aan te draaien, op mijn dikke DAB 120 dompelpomp... dus dat was een fontijn in huis...

 

dit gebeurde snacht's terwijl we met vrienden aan het chillen waren. Alles goed en wel, het water weer opgedweild, getracht aan te bellen bij buurman maar geen gehoor........

 

De volgende ochtend, de buurman bij mij aan de deur met de vraag of iets met water had gedaan... en dat die de huurbaas al had gebeld... en dat de loodgieter al onderweg is...

 

Ik aangegeven dat ik een emmer water had laten vallen... (huis is enorm oud en daardoor zeer slecht geisoleerd).... de buurman ging weer weg... en ik als een idioot mijn hok proberen op te ruimen....

 

tot dat de deurbel weer ging... maar dit keer dus de loodgieter... en vraagt aan mij wat er gebeurd is... ik leg het zelfde uit.. een grote dweilemmer laten vallen om de hondenstront weg te dweilen, door dat het snachts gebeurde, was ik gefrustreerd en stootte de emmer om, zo legde ik uit..

 

Ik merkte twijffel bij de beste man, want hij vroeg nog waar ik de emmer had laten vallen. Ik gaf aan op mijn gallerij, en geluk bij een ongeluk, was de lekkage bij de buurman op de overloop van gallerij naar slaapkamer, waardoor mijn verhaal aannemenlijk werd geacht door de loodgieter.

 

De loodgieter liet het erbij en ik heb de schade vergoed voor de buurman en al met al liep het met een sissertje af...

 

60 dagen later... nog steeds de schrik er goed in zitten, en weer ging de deurbel, ik had alles al weer opgebouwd en ze stonden weer in volle glory...en ja hoor... daar stonden ze... de politie... echter kwamen ze niet voor mij... maar voor de buurman....

 

Toen weer 60 dagen later... gingen we verhuizen....

 

Nieuwe start, nieuw huis, nieuwe kansen! (inmiddels bijna 2,5 jaar verder).

 

Al met al heb ik een nieuw kastje gebouwd en zit dus met wat vragen.

 

Ik ben van plan om een mobiele airco te gebruiken als inblaas... maar goed, er komt warme lucht uit een airco, en die moet natuurlijk ook gereinigd worden van nare luchtjes.

 

Ik ben opzoek naar mensen die dit al eens geprobeerd hebben.

 

Mijn kast is 160 breed bij een meter diep. Ik wil dus 40/50 centimeter reserveren voor mijn airco, zodat ik hem in mijn kastje kan zetten... Nu ben ik benieuwd wat dit gaat doen met overdruk etc?

 

Ik heb een 1000M3 afzuiger.

 

Ik zit dus met de volgende vragen?

 

1) Kan ik mijn mobiele airco in mijn kastje zetten en de luchtslang naar buiten laten blazen met een koolstoffilter erop?

 

1.1) waar let ik bij de aanschaf van eventueel een nieuwe airco? Mijn bestaande heb ik geen specs van.

 

2) Overdruk, hoe kan ik dit meten, ook wanneer ik verkouden ben? (als je snapt wat ik bedoel...) 

 

Ik heb een plaatje gemaakt om een indruk te geven mijn idee.

 

gallery_41599_17155_229.jpg

 

Hoe denken jullie hierover?

 

Gr. AeroNoob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun je beter een split unit pakken

Hoeveel lampen wil je eigenlijk ophangen.. want meeste aircos verbruiken 4x zoveel als 1 lamp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar om t als actieve inlaat te gebruiken lijkt me niet zo n best idee. Zowiezo moet je pasieve gaten houden anders gaat je afzuiger zuigen aan je airco..

Daarnaast is een gewone buisafzuiger ofzo een stuk goedkoper in aanschaf en gebruik als zo n airco ..

 

Gebruik de airco gewoon als het nodig is om de inlaat te koelen en gebruik voor je inblaas gewoon een box of buisafzuiger..

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 lamp haha. Het gaat even niet om geld maar om kennis. De vraag is, is het mogelijk? Het gaat met name om de warme zomermaanden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke El predator. Leg het mij eens uit hoe jij je temp onder de 30gr houdt in augustus wanner het buiten 32gr is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is natuurlijk een idee :-) het mooie aan zon mobiele airco is dat er bij de duurdere modellen de temp niet veranderd als het snachts opeens koud is... dan houdt de airco de temp op 24 graden en andersom. Zie de airco dan ook niet als koel factor maar meer als een stabilisator die de temp constant op 24 houdt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je kunt hem beter buiten je tent zetten, want anders zuig je de gekoelde lucht constant af naar buiten, en dat schiet niet op.

 

Je hoeft enkel maar een slang vanaf je tent naar de inlaat van je airco te plaatsen, en ook weer een slang vanaf de uitlaat van koude lucht van de airco naar je tent. Ook moet de ruimte waarin je tent staat een inlaat hebben waarvandaan de airco lucht kan aanzuigen. Die lucht komt er aan de andere kant weer uit als erg warme lucht die naar buiten afgevoerd dient te worden.

Edited by Twiet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke goed argument. En wat als ik doe wat agent orange zegt? De airco er buiten zetten is gezien de ruimte buiten de kast niet handig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo'n mobiele airco heeft twee motoren/ventilators en twee luchtinlaten en twee luchtuitlaten.

 

De ene ventilator beweegt de warme lucht vanuit de te koelen ruimte door een eerste koelelement en daarvandaan gekoeld weer terug de te koelen ruimte in.

 

De tweede ventilator zuigt lucht vanuit een tweede inlaat door een tweede koelelement. Door dit tweede koelelement stroomt het opgewarmde koelgas dat vaanuit het eerste koelelement komt. In het tweede koelelement wordt dit gas weer afgekoeld en terugevoerd naar het eerste koelelement. De lucht die door het tweede koelelement stroomt voert de warmte af via de tweede luchtuitlaat naar buiten toe.

 

Beetje een gedoe om dit allemaal duidelijk onder woorden te brengen, het is handig voor je als je precies in beeld hebt wat er gebeurt in zo'n airco. De eerste ventilator laat de lucht circuleren, maar de tweede voert lucht af.

 

Het is echt niet slim om zo'n apparaat binnen in je ruimte te zetten. Kun je hem er niet buiten plaatsen dan zul je een andere manier van koelen moeten zoeken imo.

 

Wat agent orange zegt houdt in dat je de airco in dezelfde ruimte zet als je tent zodat je daar de lucht kunt koelen. Deze lucht wordt dan je tent ingezogen via de inlaat van je tent door de actieve afzuiger. Op deze manier kun je via een actieve uitlaat ook goed koelen als het buiten erg warm is.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Twiet thanks voor je input. Als er 5 man zeggen dat je iets beter niet kunt doen, dan ben ik niet de geen die het juist wel gaat doen. Met andere woorden, bedankt allemaal voor jullie input. Ik laat de mob. airco achterwege.

 

Ik zag net dat ik ook nog een klein buis zuigertje heb liggen, die zal het prima doen:)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat jij wilt bestaat wel hoor... moet je dr alleen even 5 lampjes bijhangen en een opti instaleren..:)

 

Als je met 1 lampje gewoon bezig gaat zou k persoonlijk gewoon 1 a 2 rondes per jaar een 2 lamp erbij hangen de ruimte heb je en de zomer periode gewoon lekker vankantie houden en de hobby 3 maandjes stil leggen. Of tevreden zijn met wat minder in de zomer

 

Succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat jij nu wil proberen heb ik al is geprobeerd en zonder succes de luchtvochtigheid die er uitkomt is ongeveer 10-15%, als het daar aan lag weet ik niet maar me planten gingen er niet echt beter op kan ik zeggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...