Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Recommended Posts

Oke ik wacht nog FF dan PF ;) vroeg me trouwens af als de zaden er uit zijb gehaald smook je de buds ook of kun je der olie van maken.?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als de toppen gedroogd zijn worden ze fijn gemaakt zodat er een mix van plantmateriaal en zaden overblijft, die worden door een apparaat gescheiden. De zaden gaan vervolgens door een zadentelmachine en van het plantmateriaal kan je hash, Ice hash, RSO olie, BHO of iets anders van maken zoals wietzalf of edibles. Aangezien de plant vanaf het moment van bestuiven het produceren van canabinoiden en terpenen sterk gaat verminderen en zich gaat toeleggen op de aanmaak van zaad ipv dikke toppen smaakt het plantmateriaal van een zaadplant (niet lekker) anders dan een plant die is afgebloeit voor bloemen/toppen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke PF voor de duidelijke info!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een luxe apparaten en dergelijke

 

Ik mag lekker met de hand peuteren :lol:

 

 

Maar dat klopt wat je zegt over een bevruchte plant en werkzame stoffen,die zijn een stuk minder aanwezig dan bij een sensimilla.

Maar toch rook ik dat materiaal ook gewoon zolang er geen witte stukjes zaad inzitten,anders maak ik er gewoon olie van als het niet goed rookt.

 

 

Heb je nog zo'n sorteermachine over PF ? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@critical: nee joh, zamnesia is gewoon een distributeur met een webshop.

 

Er gaan de wildste verhalen rond over de GG, de originele komt uit de USA... maar die is al weer een poosje op de markt. Die strain is echt sick, blows your socks off, niks gerookt wat sterker is. Onlangs de BHO er van gerookt....pfffff..

Is gewoon harddrugs!

 

Gorilla Glue... http://en.seedfinder...n_or_Legendary/

Zamnesia heeft wel degelijk z'n eigen zaadlijn klik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe staan de zaadmoedertjes er bij PF? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meeste staat niet meer! Alle CBD? planten zijn om. Hangt nu te drogen in een netje. De rest gaat morgen om. Updates is er de laaste tijd niet meer van gekomen, en daarbij valt er in de laatste weken niet zo veel meer te melden, de planten worden lelijk omdat ze overrijp zijn, dus foto materiaal heeft voor mij geen toegevoegde waarde hier op het forum. Ik ga mijn target van 1000 per plant niet halen. 1 plant deed het niet zo goed van het moment vanaf zichtbare bloei, die had ergens last van, weet niet precies wat maar die presteerde minder, die plant heeft voor 80% onderontwikkeld zaad. Omdat ik de genetica niet kende ben ik tegen een paar probleempjes aangelopen.

1. Ik had langer moeten voorgroeien, de stekken waren van mindere kwaliteit en hadden moeite met aanslaan, na het aanslaan gingen ze wel aardig maar ik had ze beter nog een week kunnen geven want deze genetica heeft niet echt een groeispurt dus de planten waren relatief laag gebleven, ze zagen er wel mooi uit maar in mijn beleving gewoon te klein.

2. Aangezien de CBD? een 8 weken bloeier is had ik stuifmeel klaar moeten hebben in week 3, dat was niet het geval dat was in week 4, waardoor de zaadontwikkeling niet in de hele top heeft plaatsgevonden maar meer aan de buitenkant van de bloem met als gevolg dat het zaad in ontwikkeling meer last had van klimaatschommeling en stralingswarmte.

3. Alleen genetica zetten die dezelfde afbloeitijd hebben geeft meer overzicht.

4. Bruce Banner (2 stuks) heeft nauwelijks gepakt, niet zo erg want ik wilde een kruising maken met de GG#4, Deze pheno van de Bruce Banner vindt ik niet interessant en gaat verwerkt worden tot olie. Maar.... de Somari x GG#4 en de Orion Kush x GG#4 hebben wel goed gepakt, dit zijn namelijk 10 weken bloeiers en zijn bestoven in week 4/5 12/12 of in week 3/4 12/12 zichtbare bloei van deze planten ga ik behoorlijk wat zaad trekken.

5. Daarbij hebben we ook nog een paar dagen hittegolf gehad, 30+ graden is niet bevorderlijk voor een zaadkweek, ideaal is 24/25 graden.

 

Volgende run ga ik starten in september. Ik ga op zoek naar exclusieve stabiele genetica waarvan ik een terugkruising/selfing ga doen. De thin mint girl scout cookies, Hippie OG of iets dergelijks. Ligt er een beetje aan waar vraag naar is.

 

 

Anyway de boel moet nog schoongemaakt en geteld worden, maar ik verwacht geen monsterscore, de zaden gaan allemaal weg en het plantmateriaal wordt verwerkt tot olie en wietzalf.

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is die target van 1000 per plant net zoiets als de gram per watt target?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ligt eraan hoe je kweekt en in welke opstelling, hoeveel voorgroei je de planten geeft, hoeveel hoogte je hebt, hoe groot je potten zijn, er zijn veel factoren die bepalen hoe succesvol je kweek is. Zaad kweken luistert behoorlijk nauw, op het verkeerde moment bestuiven betekent een minimale zaad opbrengst. Mijn gemiddelde zit op 10.000 per m2. Is ook afhankelijk van de strains die je gebruikt. Het liefst maak ik zaad van 10 weken bloeiers omdat dan de bestuiving plaats vindt in de 3de week van de zichtbare bloei. Bestuiving in de 3de week zichtbare bloei van 10 weken bloeiers is bij tot nu toe het meest succesvol geweest. Maar met de juiste opstelling en klimaat kun je makkelijk meer dan 10.000 per m2 scoren. Hoe groter de planten hoe meer zaad.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shit,jammer man.

Maar absoluut geen schandelijke opbrengst,toch redelijk.

Met al die factoren die je eigenlijk al gedetermineerd heb,is het niet slecht alom.

 

 

 

Het is nog niet zo makkelijk als men denkt om redelijk zaden te kunnen kweken.

Mensen onderschatten het soms,helemaal fem. is wat lastiger te timen met bevruchten.

 

En dan is het met autoflowers ook weer wat lastiger,om het de juiste timing te geven.

Je kan niet naar keus voorgroeien en ze hebben een beperkte levens span.

 

Met de Darkdevils van laatst miste ik wat toewijding,en prompt is de boel te laat bestoven.(je moet ook opletten lul) :lol:

Er zaten ook beestjes in zoals ik nog nooit heb gezien,luis laag van 3 lijfjes dik....en thripsen.....en roofmijt die uit het niets kwam??? en de voorgaande 2 opvrat.....

Korte rare zaadjes is het resultaat,en verdomde weinig.

Ik had er 2000 willen hebben,het zijn er nog geen 200 geworden.

Van sommige kruisingen zelfs maar 10 ofzo.

 

Als het goed is heb ik nu een goede ronde Loki's Whisper's F-3 klaar voor feminisatie om het goed te maken :dribble:

 

 

Het is gewoon bitterzoet,je hebt het bittere gedeelte gehad nu is het tijd voor zoete..... :whistle:

Edited by Collie Weed
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tegenvallers zijn onlosmakelijk verbonden met het kweken, desondanks was het een interessant verslag. Dank voor het delen!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Collieweed: klopt, zaad kweken is een specialisme, daarom vindt ik het ook interessanter om te doen. Denk dat de totaal score 7 tot 8 duizend zal worden. Maar niet getreurd, de volgende ronde is er ruimte voor verbetering.

 

@Dilago: klop helemaal, wisselende resultaten is inherent aan kweken. Ik heb weer een hoop geleerd in ieder geval.

 

@Elpredetaror: dit is een kweek in opdracht, alles gaat naar Italië naar een CBD project.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laatste update!

 

Alles geteld, score viel me enigszins mee, ongeveer 9500 zaden, de volgende ronde zal even op zich laten wachten, denk zo'n eind september begin oktober.

 

Bedankt voor de reacties allen!

 

Groet Plantformer

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

toch nog een mooie score :tu

 

kijk er naar uit om volgend verslag te lezen, geniet van de vakantie ? :P

Edited by alkaline
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...