alkaline 683 Posted March 13, 2017 (edited) hey daar, als eerste hier het recept voor wietmelk of gebruik je eigen receptje vandaag gaan we een "verbeterde" kaassaus maken onder het moto, het moet niet altijd uit een pakje komen. Voor, 4 personen: Ingrediënten: - 30g boter - 40g bloem - 7dl melk (35cl “melk melk” & 35cl canna melk) (hier gebruik ik de helft, maar kiest u zelf hoeveel wietmelk u wil gebruiken) - Sap van een halve citroen - Peper - Zout - 50g gemalen kaas naar keuze (bv. Emmentaler) - Nootmuskaat Heb voor het recept makkelijk te volgen het even in 3 delen opgesplitst: 1) De Roux Smelt de boter op een matig vuurtje, schep dan de bloem bij de bruisende boter en roer goed om met de garde (of ander roerinstrument ) Laat het mengsel al roerend drogen, tot je een koekjesgeur krijgt. 2) De bechamelsaus Schenk nu eerst de koude “melk melk” bij de roux en dan de koude canna-melk, blijf geduldig doorroeren met de garde tot de saus bindt tot een gladde bechamelsaus, neem deze van het vuur en kruid met peper zout en sap van een halve citroen (gewoon afkruiden naar smaak ) 3) De kaassaus Roer de gemalen kaas door de warme bechamel (laat de kaassaus niet meer koken!) Kruid verder naar smaak af met nootmuskaat. Zeer lekker met: pasta en ham/spekblokjes (al raad ik dan wel cayennepeper aan bij het serveren). Mac&cheese (voor je het onder de gril stopt nog wat gemalen kaas en wat panneermeel voor een krokant korstje boven op) witloof met kaas en hesp en nog vele andere mogelijk heden… met de bechamelsaus kan je ook al een lekker gerechtje maken: bloemkool in bechamelsaus, met puree schorseneren met kroketjes,… laat het smaken! Edited March 13, 2017 by alkaline 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted March 23, 2017 Toch eventjes het eind resultaat laten zien Canna-melk van lemonberry Quote Share this post Link to post Share on other sites