Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

waterpijp73

Ph-waarde

Recommended Posts

Krasi had ook pH ellende met zijn bio-kweken. Hij had uiteindelijk maar een pH grondmeter gekocht om het beter in de gaten te kunnen houden.

 

Hij gebruikte Azomite (pH van 8) + Maerl.Beetje dubbelop als zijn water dan ook nog eens een hoge pH heeft waarschijnlijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IEDEREEN is het erover eens dat de "correcte pH' het beste is.

Als ie te hoog is moet ie omlaag, daar past geen speld tussen.

"Als je optimaal voor de planten zorgt gaat zowel de kwaliteit als de kwantiteit omhoog."

Nog zo ééntje waarbij wordt geïmpliceerd dat wij te stom zijn om dat te begrijpen of het tegendeel beweren.

 

Je pH kan alleen "correct" zijn als ie stabiel is en dat bereik je met schimmels en bacteriën, die in een regelmatig tempo adem halen.

Kraanwater pH van 8.5 is dan geen enkel probleem, in de praktijk althans.

Water hier heeft overigens juist relatief weinig kalk, er zit wel meer chloride, nitraat en natrium in en het geleidingsvermogen is veel hoger als elders.

 

Natuurlijk zit wf weer van alles te verzinnen, zoals die blind product tests van hem.

Wij hebben wel elke vrijdag blind product tests en iedereen haalt goed gekweekte biologische wiet eruit.

Die is zo geweldig lekker dat je m alleen daarom al zou roken en bovendien veel medicinaler.

Het maakt echt een wereld van verschil, het is duizend keer beter dan zombie plofkipwiet.

Met name omdat de terpenen niet geconverteerd worden door Lewis acids.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Wietefras en Boefje,

 

Ik geloof ook zeker in afzuren om in de juiste range te komen met bepaalde voedingsstoffen zoals van ghe, dat is gewoon hun manier van kweken benaderen wat ik zelf ook tig jaar heb gedaan, en daar komt zeker wat Art en pH Donner aangeeft hele dikke wiet vanaf.

 

Andere afgezuurde wiet slaat volledig de plank mis kwa smaak, medische waarde, terpenenprofiel, topopbouw enz.

 

Tegenwoordig benader ik kweken vanuit een biologisch/organische insteek waar ik alleen maar pluspunten heb ontdekt waarvan het merendeel alreeds hierboven benoemd is en daarbij ben ik de meest luie kweker/smoker ooit dus ik hou mn gieter gewoon onder de kraan!

 

Pg

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PH donner, De wortels reguleren de pH niet. Ze houden het in ieder geval niet op een bepaald peil.

 

De pH verandert wel door de voedingsopname, maar dat kan beide kanten op gaan afhankelijk van wat de planten aan het water onttrekken. Door de opname van positief geladen kationen daalt de pH en voor de negatieve anionen stijgt de pH. De plant moet namelijk de lading gelijk houden en geeft dan een zelf H+ of OH- ionen af ter compensatie waardoor de pH respectievelijk daalt of stijgt.

 

Kationen zijn bijvoorbeeld NH4++ (ammonium), Ca+, K+, Mg+2 en anionen bijvoorbeeld NO3- (nitraat), PO-3 en SO4-2

 

Als de EC en pH goed ingeregeld zijn naar behoefte van de planten dan verloopt de pH overigens vrij langzaam. Als de pH sneller verloopt dan is er toch eigenlijk iets mis. Bijvoorbeeld als de EC te hoog is dan zul je zien dat de EC steeds verder stijgt en dat de pH juist snel daalt.

 

Of als er iets ligt te rotten. Dan daalt de pH ook.

 

@konopi, Dat lijkt me wel wat te kort door de bocht. Dat hangt volledig van de dosering af en de combinatie met andere producten die door de aarde gaan. Hij gberuikt bijvoorbeeld ook biochar en dat verlaagt de pH.

 

Andere afgezuurde wiet slaat volledig de plank mis kwa smaak, medische waarde, terpenenprofiel, topopbouw enz.
Dat is echt complete nonsense en dat weet je zelf ook wel. Doe eens niet zo kinderachtig. Edited by Wietefras
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@konopi, Dat lijkt me wel wat te kort door de bocht. Dat hangt volledig van de dosering af en de combinatie met andere producten die door de aarde gaan. Hij gberuikt bijvoorbeeld ook biochar en dat verlaagt de pH.

 

Zou je denken :whistle:

 

Biochar reduces soil acidity which decreases liming needs, but in most cases does not actually add nutrients in any appreciable amount.
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PH donner, De wortels reguleren de pH

De plant moet namelijk de lading gelijk houden en geeft dan een zelf H+ of OH- ionen af ter compensatie waardoor de pH respectievelijk daalt of stijgt.

 

Regulieren is misschien niet het juiste woord, maar...

Hij houd de lading gelijk maar dat doet die toch niet via de post??

 

Citaat; Stenen geven brood.

 

De plant straalt door zijn wortels zuren uit, die gesteenten oplossen. Dat veroorzaakt het bovengrondse uitademen. Van het opgeloste neemt zij op, overeenkomstig het bovengrondse uitademen. Het opgenomene wordt nu verwerkt en in de oorsprong ingebouwd.

 

Afgescheiden worden hoofdzakelijk citroenzuren en ook zout-salpeter- en

fluorzuren. De constante werking van het milde citroenzuur maakt fosfaten vrij. De zogenaamde zoutzuren - precieser: chloorzuren - lossen ook koolzure kalk op, als ze op de plaats van de vluchtige koolzuur komt. Hierdoor komen de koolzuren vrij, stijgt door de aarde en wordt door de onderzijde van de bladeren opgevangen. Dan wordt zij in de plant tot suiker en vezels verwerkt.

Fluorzuur is zo sterk, dat men glas hiermee etsen kan. Het is onderzocht, dat planten fluorzuur uitscheiden. Logisch, dat ze daarmee granieten en quarts oplossen! Fluor zit ook in graniet, maar meer in sillicium, waarbij door de oplossing uit kieselaarde zuurstof vrij komt.

 

Elke plantengeneratie zet het begonnen werk van humusvorming voort.

Elke generatie eet zich verder in de rots. Men heeft in de rotsen op meer dan 1 meter diepte, fossiele plantenresten gevonden.

 

Als een wortel zijn zuren afgeeft, dan lossen deze fijne gesteentes op, die dan opgenomen worden. Onmerkbaar langzaam werkt de plant zich op deze manier de rots in. Wie heeft niet bij het onkruidwieden in de tuin gezien, ( moet je in je moestuin genien hebben) hoe wortels zich aan steentjes vastklampen.

Edited by P H donner
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jammer dat op dit forum vaak de wetenschap genegeerd wordt. En dan ook met argumenten als bij mij werkt het wel dus dat artikel klopt niet.

Mijn oma is 85 geworden en 60 jaar gerookt. Roken is dus niet kankerverwekkend maar gezond voor je.

 

Iets met plural anecdote en data boys

Als je ziet dat iets werkt dan is het toch prima. Uiteindelijk verteld de weegschaal het verhaal wel. Edited by Johnny_Sack

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PH Donner, Ja ik had toch uitgelegd hoe ze de planten zowel zuren als basen afscheiden afhankelijk van de ionen die ze opnemen? Die H+ en OH- ionen vormen dan met de stoffen die ze tegenkomen zuren in de buitenwereld ja.

 

Het zijn ook niet alleen zuren, maar ook basen dus. De pH kan dus net zo goed keihard omhoog gaan. Hangt er echt maar net vanaf wat de plant opneemt.

 

In hydro zie je dat wat makkelijker, maar in aarde gebeurt dat net zo. Al is het daar veel ingewikkelder omdat er nog veel meer andere zooi doorheen zit die ook een invloed kan hebben op de pH.

 

@Johnny_sack, Het punt is dat er kwekers zijn die niet aanzuren bij kraanwater met een hoge pH en dan wel degelijk problemen krijgen met de planten. Waarom dan die problemen afdoen met een onzinverhaal dat aanzuren je bodemleven kapot maakt? Het bodemleven wil aantoonbaar ook gewoon de juiste pH hebben om optimaal te werken. Eigenlijk in hetzelfde bereik als waar de plant het ook graag heeft.

 

Sowieso, waarom onzin verhalen ophangen als ze aantoonbaar niet juist zijn? Dat je meestal niet af hoeft te zuren prima, maar dat is niet hetzelfde als dat het niet mag.

 

Buiten dat, hoe kun je nou zeggen dat de weegschaal aangeeft dat het goed zit als je niet onderzocht hebt of het beter kan?

 

Maar goed, misschien is dat wel mijn kronkel dan. Ik wil het gewoon altijd beter proberen te blijven doen.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jammer dat op dit forum vaak de wetenschap genegeerd wordt. En dan ook met argumenten als bij mij werkt het wel dus dat artikel klopt niet.

Mijn oma is 85 geworden en 60 jaar gerookt. Roken is dus niet kankerverwekkend maar gezond voor je.

 

Iets met plural anecdote en data boys

Als je ziet dat iets werkt dan is het toch prima. Uiteindelijk verteld de weegschaal het verhaal wel.

In dit geval is dat een speculatieve redenering.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jouw oma had goeie genen .Een tevreden rooker is geen onruststoker.:D

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er gaat een wereld voor je open op PH en EC gebied als je je inlaat met DWC zeg ik altijd maar weer.

Je hebt 10dgn nodig op aarde waar op DWC 2 om te corrigeren en je meter verteld je wonderlijke dingen :phone:

 

Wietefras heeft ook met water gespeeld en die haalt de wetenschappelijke termen erbij, de plant stuurt inderdaad zelf heel actief via de wortels wat PH Donner ook al aanhaalde en dan maakt het best wel veel uit hoe je water zo uit de kraan is:

meer N nodig.. dan als een razende aan het werk en dan denkt de niet ervaren DWC kweker..

ohoh 5.5 ik moet de PH omhoog brengen want 5.8 toch?

Keek je verder dan zeg een dag of 2 dan zul je zien dat je plant groener en je totaal EC lager is geworden met een lagere PH.

Klopt geen fuck van want lagere EC gaat je ph toch omhoog had je net geleerd en je acteerd om alleen maar te leren dat er meer is dan 'waarde zus en waarde zo' want 2dgn later mag je opnieuw in de schoolbank, dit keer omdat je je hele vat ververste met een te hoge EC waarde waardoor de plant door de 5.5 buffer heen gaat want ze ruikt de N en gaat nog actiever verlagen en aandeel citroenzuur is dan al snel te hoog en werkt in overtreffende trap, is de N in je voeding op dan knalt je ph sterk omhoog en ga je ph minnen en na 2dgn worden ze lichter in het blad waar alles toch perfect is want je zet de ph weer omlaag (je stuurt actief tegen de plant in dan) want op E gebied zie je amper verloop... :hug:

Ik heb in die 2jr (binnenkort lekker weer met water spelen :jump: ) dat ik DWC deed zo enorm veel geleerd, mij maak je niet gek met waarde zus of zo alszijnde perfect,

ze gaan uit vd meter en niet vd plant en plant leren lezen is nog best een kunst, beheers je die eenmaal zijn ph (en ec) gewoon iets waar jij in jouw geval gouden dingen mee doet en anderen kunt ADVISEREN, meer niet.

 

@Poldergrower

Blame it on the Guano

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_23812_9701_36307.jpg

 

Poldergrower

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

In de jaren 70 hadden we regen met een pH van minder dan 4.

 

Dat is niet goed nee, zoals ik al zei:

Mijn punt is meer dat je er niet zomaar op moet vertrouwen dat je bodemleven alles wel regelt. Het bodemleven is ook gewoon gevoelig voor extreme pH waardes (zowel hoog als laag) en voor hoge(re) fosfor concentraties.

 

Dus bedankt dat je mijn standpunt onderbouwt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paddo's schieten niet uit de grond als we een erge droge zomer gehad hebben.Zag dit jaar alleen veel groene knolamanietjes, maar helaas geen eekhoorntjesbrood die we wel kunnen eten.Moet wel zeggen dat het bij mij kalkrijk is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jammer dat op dit forum vaak de wetenschap genegeerd wordt. En dan ook met argumenten als bij mij werkt het wel dus dat artikel klopt niet.

Mijn oma is 85 geworden en 60 jaar gerookt. Roken is dus niet kankerverwekkend maar gezond voor je.

 

Iets met plural anecdote en data boys

Als je ziet dat iets werkt dan is het toch prima. Uiteindelijk verteld de weegschaal het verhaal wel.

In dit geval is dat een speculatieve redenering.

Tuurlijk, maar om te geven dat het wel dergelijk mogelijk is.

Andere kant van het verhaal is dat hij wel direct start met de hoeveel voeding die hij de hele ronde geeft. Daarom zal de PH waarde die hij geeft niet extreem hoog liggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In de jaren 70 hadden we regen met een pH van minder dan 4.

 

Heb ik niet kunnen ervaren dat er azijn naar beneden kwam.Tsjee de augurken werden op het land al geconserveerd,:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja wees er maar trots op dat je dat niet weet. Laagste gemeten pH van zure regen is zelfs 1.5. Al is de pH van de regen niet het grootste probleem, maar dat terzijde.

 

De pH van azijn ligt overigens meer richting de 3 net als die van wijn. Bier heeft een pH van iets boven de 4 en cola net onder de 3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maagsap heeft een pH van 1.5 & van cola is die 2.5.Als die van 1.5 naar beneden kwam had niemand meer een hoofdhuid over.Zoals je het vertelt doet me veel aan deze film denken. :icecream:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha nooit wat van gemerkt in de tijd dat ik er woonde.Had ik in een speciaal pak naar huis moeten rijden. :likken:

 

Shell_Pernis.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Poldergrower

Paddestoelen in de vergelijking gooien?

Slim hoor wetende dat schimmels toch wel heel anders als een brandnetel gewas groeien niet?

Er was in heel Europa ineens van alles met oude KALKSTENEN gebouwen en beelden aan de hand want wat doet een lage ph ook alweer?

Vreet kalk weg en dat doet het ook in de bodem, zelfde gebeurt met magnesium want Ca+Mg maakt 'kalk' doe je ze samen in 1 fles al snel gips..

 

Je zit overigens op een overwegend binnenkwekers forum, daar tappen we gewoon water uit de kraan want dat is redelijk constant (op winter/zomer na dan, zit iets verschil in).

Er zijn er die het geprobeerd hebben met regenwater binnen maar die liepen al snel tegen problemen met voeding aan, aangezien voeding voor onze hobby wordt gebaseerd op een gemene deler van kraanwater in NL en regenwater niet voldoet (vooral buffering.. he weer die 'kalk') omdat er niet in zit wat er wel in kraanwater zit.

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Wietefras en Lostchild

 

Mycorizzha spelen een sleutel rol als het om bodem regulatie gaat, zij reguleren de bodem elk uur, dragen zorg voor de pH en werken samen met je wortlezone tot op een microscopisch level. Dit zorgt ervoor dat je kraanwater kunt geven en dat je geen pH meter of enig zuur nodig hebt. Zorg ervoor dat de mycorizzha de tijd krijgt om een symbiose aan te gaan met je wortelzone en voedingsstoffen en de natuur zorgt voor de rest.

 

gallery_23812_18397_13642.jpg

 

Poldergrower

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zorg ervoor dat de mycorizzha de tijd krijgt om een symbiose aan te gaan met je wortelzone en voedingsstoffen en de natuur zorgt voor de rest.

Dat is nou precies het punt. Het gaat hier over een uitzonderingssituatie waarbij die schimmels helemaal de kans niet krijgen om zich te vestigen.

 

Mycorrhiza kunnen zich niet vermenigvuldigen als de pH 8 of hoger is. Dus alles wat mycorrhiza zouden doen kunnen ze dan niet doen.

 

Zie je trouwens ergens in dat plaatje een vermelding van de term pH?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste wietefras

 

Je ziet het niet op het plaatje omdat het daar geen invloed op heeft.

 

Pg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inderdaad en als ze wel de pH zouden reguleren dan had het er wel in gestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...