bruinevingers 160 Posted October 10, 2016 Iemand die nog wat te roepen heeft over een rijstkoker? Is het veilig? Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted October 10, 2016 Beter deze Quote Share this post Link to post Share on other sites
bruinevingers 160 Posted October 10, 2016 Beter deze Wat is het en wat kost het. 700 euro, niet haalbaar, is er een goedkoop alternatief? Een gewone warmhoudplaat geen optie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted October 10, 2016 Pot Bain-marie liefst olie geen water goedkoper kan haast niet. vind zo'n warmte mantel om zo'n boiling flask staat ook altijd mooi enkel moeilijk om de olie uit zo'n rond gevaarte tekrijgen Quote Share this post Link to post Share on other sites
bruinevingers 160 Posted October 10, 2016 Pot Bain-marie liefst olie geen water goedkoper kan haast niet. vind zo'n warmte mantel om zo'n boiling flask staat ook altijd mooi enkel moeilijk om de olie uit zo'n rond gevaarte tekrijgen er is wel WAT budget. Rick Simpson gebruikt een rijstkoker en op youtube zie ik ze het ook veel gebruiken, maar ik vraag mij af of hun temp kunnen instellen. Ik vind alleen maar rijstkoker die 1 stand hebben: cook Ik vraag mij dus af: bij een open rijstkoker waarbij de damp vrijelijk weg kan, kan de temp toch nooit hoger worden dan het kookpunt? Wat bij ipa op 80 graden geloof ik ligt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted October 10, 2016 bruinefingers- warmtemantel 50 tot 150 slidewarmer 0!!!!! tot 80 warmhoudplaat 70 tot 120 graden. vooral die slidewarmer is da bomb :whistle: :whistle: Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted October 10, 2016 Beter deze Wat is het en wat kost het. 700 euro, niet haalbaar, is er een goedkoop alternatief? Een gewone warmhoudplaat geen optie? Kan ook, als je de temperatuur maar kan instellen.Op die foto is een magneetroerder met verwarming.Betere optie dan zo luchtslangetje erin, die door sommige wordt aanbevolen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bruinevingers 160 Posted October 10, 2016 (edited) bruinefingers- warmtemantel 50 tot 150 slidewarmer 0!!!!! tot 80 warmhoudplaat 70 tot 120 graden. vooral die slidewarmer is da bomb :whistle: :whistle: Ja, dat warmhoudplaat idee had ik van jouw ;-) Maar ik hoor graag ook van meerdere mensen dat dat veilig is ;-) • Geschikt voor bijna alle gangbare koffiekannen • Temperatuur ca. 80 ° C Dat temp circa 80 graden bevalt me namelijk al niet (circa ;-)) Edited October 10, 2016 by bruinevingers Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted October 10, 2016 700 euro, niet haalbaar, is er een goedkoop alternatief? EUR 263.40 bij labstuff.Scheelt weer ruim 400,- Quote Share this post Link to post Share on other sites
bruinevingers 160 Posted October 10, 2016 (edited) 700 euro, niet haalbaar, is er een goedkoop alternatief? EUR 263.40 bij labstuff.Scheelt weer ruim 400,- Nu wordt het interessant! maar voor de volgende batch misschien. Heb jij een wetenschappelijke achtergrond? Edited October 10, 2016 by bruinevingers Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted October 10, 2016 Die dingen zijn leuk om mee te werken. Rick Simpsom heeft de boel aan de wandel gekregen mbt wietolie, maar zijn extractie methode moet je niet nadoen.Geen extractie met een organische oplosmiddel gaan doen in een plastic emmer & een rijstkoker naam zegt het al is om rijst te koken, maar niet om je wietextractie in te dampen. Als je genoeg geld zou hebben dan is dit een nog betere optie Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted October 10, 2016 (edited) IK ben verliefd op die condensor konopi !!!!! 1tje met meerdere spoelen als ik me niet vergis hebbeeuuu maar vraag me af hoe je de olie er uiteindelijk uitgaat krijgen uit de flask dies daar toch niet voor gemaakt dies voor te distileren of optijd stoppen zodat ie nog goed lopend is dan overkappen dan in de maatbeker of schaal verder laten uitdampen ?? Edited October 10, 2016 by alkaline Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted October 10, 2016 bruinefingers- kijk gewoon wat er bij de pro's gebruikt wordt: warmhoudplaten. het enige verschil is inderdaad de instelbaarheid. hoe beter, des te meer ga je betalen. zo'n magneet roerder is te gek, ikke niet hebben. te gek he zo'n rotatieverdamper, ik stond laats naast 1 van 20 liter vacuum, zo kicken!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted October 11, 2016 maar vraag me af hoe je de olie er uiteindelijk uitgaat krijgen uit de flask dies daar toch niet voor gemaakt dies voor te distileren of optijd stoppen zodat ie nog goed lopend is dan overkappen dan in de maatbeker of schaal verder laten uitdampen ?? Inderdaad op tijd stoppen lijkt mij ook als het nog vloeibaar is. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lostchild 1,672 Posted October 11, 2016 (edited) @wietefras jouw opmerking volgende kunnen alle alcoholisten dus gewoon aan de spiritus of IPA wat een dommerds zeg met dat euroshopper bier van ze @bruine vingers iets minder luxe dan die Konopi postte (die ik overigens niet terug kon vinden bij labstuff) KLIK Had ik dit maar geweten in de tijd dat ik een 'cooker' bestelde, ik heb een Easy Maker (water destilleerder traploos instelbaar) gekocht toen voor € 225 @weetje is die warmhoudplaat vd Blokker 'groot' ? hij lijkt me op het plaatje best aan de maat, 2 diner borden kunnen er wel op? Edited October 11, 2016 by lostchild Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted October 11, 2016 er kunnen 2 schalen van 30 cm op Quote Share this post Link to post Share on other sites
bruinevingers 160 Posted October 11, 2016 Ik ga vandaag een warmhoudtplaat kopen en vanavond brouwen. Ik ben van plan hem op 70 graden te zetten en daarop gewoon een pannetje met daarin mijn oplos Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wietefras 2,745 Posted October 11, 2016 @Lostchild, Dat je niet begrijpt wat ik schreef zegt meer over jou dan over mij... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bruinevingers 160 Posted October 11, 2016 Bij het oplossen zie ik mensen veel verschillende methodes hanteren. Ik wil gewoon het maximale uit mijn oplos halen. In dat geval 24 uur laten weken? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Poldergrower 1,660 Posted October 11, 2016 Waarom uitdampen op een kookplaat? Is kamertemp niet afdoende? Pg Quote Share this post Link to post Share on other sites
bruinevingers 160 Posted October 11, 2016 (edited) Waarom uitdampen op een kookplaat? Is kamertemp niet afdoende? Pg Dat duurt een maand als ik 5 liter wil verdampen Is dit waar of niet waar? Gaat over decarben Yet you start killing CBD and CBN at pre 200. Bringing it to 240? Already killing THC. Chemistry wise you are killing 50% of your meds by doing this nonsense. Cannabis produces phyto cannabinoids in a carboxylic acid form that are not orally active at least at the CB-1 receptor sites, because they don’t readily pass the blood brain barrier in their polar form. To enable them to pass the blood brain barrier, they must first be decarboxylated, to remove the COOH carboxyl group of atoms, which exits in the form of H20 and CO2. Decarboxylation occurs naturally with time and temperature, as a function of DRYING, but we can shorten the amount of time required considerably, by adding more heat. The more heat, the faster it occurs, within reasonable ranges, and in fact occurs spontaneously when the material is burned or vaporized. This is why amateurs ruin edibles. Do not put your meds in the oven like some mongoloid. If you are USING DRY FLOWER THIS IS A WASTE OF TIME. Mijn spullen die ik wil gebruiken zijn al minstens een maand gedroogd. Moet ik nog decarben? Edited October 11, 2016 by bruinevingers Quote Share this post Link to post Share on other sites
bruinevingers 160 Posted October 11, 2016 (edited) Kan ik bijvoorbeeld ook steeds mijn concentraat hergebruiken? Dus 500 gram droog met 5 liter ipa weken. filteren. Diezelfde 5 ipa opnieuw gebruiken met 500 gram droog. Filteren. Dezelfde opnieuw gebruiken met 500 gram droog. etc etc Op die manier dus een steeds sterker concentraat maken. Of is het op een gegeven moment verzadigd Edited October 11, 2016 by bruinevingers Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted October 11, 2016 Zou gewoon nieuwe IPA voor elke nieuwe batch nemen & 70 C is te laag om de boel te decarben, tenzij je de wiet eerst in de oven doet.Wel zonde van de terpenen. Ga je een winkeltje beginnen met die 5 ltr. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bruinevingers 160 Posted October 11, 2016 (edited) Ik had gehoopt met 5 liter wel genoeg te hebben, maar als ik steeds nieuwe IPA ga gebruiken mag ik wel 20 liter bijkopen. Dus daarom mijn vraag: kan ik een heel sterk concentraat maken op bovengeschetste manier. Kan ik een sterkere olie verkrijgen door de IPA heel lang te laten weken met mijn droge materiaal? Over dat decarben verhaal: Die gast roept dat het proces van decarben ook gewoon onderdeel is van het droog proces. Dat het dus al natuurlijk gebeurd. Mijn vraag: is 1 maand oud droog materiaal droog genoeg om te zijn gedcarbed? Edited October 11, 2016 by bruinevingers Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted October 11, 2016 Je ga 5 ltr voor 500 gr gebruiken als ik het goed gelezen heb, maar dan heb je een verhouding van 1:10 Je kan 1.5 ltr gebruiken want dan hou je een verhouding aan van 1:3. Quote Share this post Link to post Share on other sites