konopi 1,261 Posted September 1, 2017 Bij mij in de omgeving komt Inonotus rheades voor, maar zag op 1 berk Inonotus obliquus, maar helaas boom gerooid.Mensen nemen heel vaak ook het hele mycelium mee bij het oogsten, maar ook moet er voldoende regen zijn gevallen, anders komen ze ook niet op. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 1, 2017 (edited) @ Konopi : Da's een rode lijst paddenstoel,mooie vondst > je mag wat mij betreft een eigen geschoten foto van een mooi exemplaar posten aangezien ik hem niet vind hierzo en ik hem wel mooi vind. Bij atrophyten(hout eters) moet je echt alleen de paddenstoel verwijderen zonder de mycelium te beschadigen. TIP : (Inonotus obliquus groeit op zandgrond staande berken,nooit op veen.) Bij boleten/ op de grond groeiende paddenstoelen,netjes losdraaien van het mycelium zonder een stomp te laten staan. Dit voorkomt rot bij de volgende flush v/d zwam(als er een volgende flush komt dan he.... ) Want de rotte stomp kan het jongbroed aantasten wat er nog staat. Dat is vaak bij Cantharellen het geval,echt zonde want die microben tasten alles aan. Edited September 1, 2017 by Collie Weed 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted September 1, 2017 Hier is die dan, de vosrode weerschijnzwam oftewel Inonotus rheades Bij mij heb je alleen maar zand, lekker basisch ook.Afgelopen winter zag ik nog een IJsvogel in de stad. Oefening baart kunst met paddestoelen oogsten net als met kweken & veredelen van ganja 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 8, 2017 (edited) Ow Yes....... ,ofcourse i go screamin' YES! Auto Crimson Haze F-1 is een feit. Ik heb van de 6 vrouwen die met zilver behandeld waren,degene met het meeste kleur behouden. Het kortere statuur en de roodpaarse stelen vertelt :Loki's Whisper genen in het manwijf ! De bladvorm bleef 7 vingers behouden tot ruim in de bloei,die van de andere plantjes werden 3 vingers en vertoonden minder bloei dan deze pheno. De rest dus uitgemoord en dit is de winnaar! Ze is vrij vroeg dus is ze naar de vensterbank verbannen tot de rest zover is. Over de rest gesproken.... "][/url] 5 grote pheno's en 4 kleinere pheno's in corresponderende potten, ze zullen terzijnertijd pollen vangen en zaad maken. Dit was een groene update....... de mushroom update komt nog ik heb al best wat leuk materiaal Cya next time.... Jah Bless! Edited September 8, 2017 by Collie Weed 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 9, 2017 (edited) Rastafari come and show some coloured nuggets..... Wake & Bake met een dikke pure toki van de Loki..... Dit is de goed samengestelde Loki's Whisper,genoeg verhouding tussen black'n'sour pheno en de rock/stone pheno. Daarom is ie iets sterker uitgevallen qua effect dan ik voornamelijk gewend ben van Loki's Whisper,deze soort zit zwaar in de lift en ik weet niet waar hij uitstapt. Hij komt heel rustig binnen,maar hij blijft maar komen net als een tractor op diesel Nog steeds niet mega-sterk,maar wel lekker en fijn van effect. In die laatste foto zie je in de rechterbudje een F-4 zaadje zitten Ik kan het niet laten om ervan te genieten(EN ik steek steeds mijn neus boven de weckpot) Ik steek hem nu weer lekker aan,dus de ballen WF ! Jah Bless! Edited September 10, 2017 by Collie Weed 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted September 9, 2017 Enjoy it bro! Ziet er uit als snoep! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted September 10, 2017 Candy nuggets in differents flavours http://youtu.be/CJodKVJ4Gk4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 11, 2017 (edited) @ Konopi : The sound of sensimilla bloomin' in my backyard........ NDB..... SnowLow.... Snowlow manwijf,begint nu wat ballen te maken......... Who cut down the collie tree? Jah Bless! Edited September 11, 2017 by Collie Weed 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 12, 2017 (edited) Aansluitend op post #903 van Konopi,komt hier de Inonotus obliquus (berkenweerschijnzwam) Alle bomen die deze schimmel hebben opgelopen gaan uiteindelijk dood dus in stedelijk gebied worden ze gerooid voor hij omdondert en op de weg/of iemands hoofd land. Als de sapstroom ophoud heeft de schimmel geen eten meer en gaat dood,dus als ik zoiets als hierboven zie pluk ik de boel gelijk. Logischerwijze zal de schimmel dus altijd zijn eigen ondergang verzegelen. Hoe dikker de berk waar hij opzit,hoe dikker de zwam kan worden en een dikke boom duurt ook langer om af te sterven. De schimmel die heksenbezems veroorzaken,kunnen ook op de centrale stam een knobbel veroorzaken. Echter is dit geen vruchtlichaam van de schimmel,maar een gallige reactie v/d boom door irritatie van die schimmel. Geen berkenweerschijnzwam dus helaas,deze noem ik pseudo-chaga of fool's gold haha. Maar de berkenweerscijnzwam waar ik het over heb heeft echter een heleboel goede medicinale eigenschappen. Bovenalles is de thee die er afkomt superlekker,en bevat hoge doses melanine EN de opneembare variant van betuline een anti carcinogene stof. Het is stimulerend voor je immuunsysteem,en heeft een anti-virale werking. Dus is het een vitamineboost? Jazeker,en het smaakt wat vanille-achtig zonder het bittertje wat gewone thee wel heeft. Zoals alles is dit geen wondermiddel,maar een lekkere toevoeging tot je schijf van 5. En we gaan door met de groep boleten,helaas heb ik sommige niet kunnen vinden want sommigen worden steeds schaarser. Boletus rubellus(rode boleet),zag ik maar 1 van dus lekker laten staan zo mooi als dattie is. Is goed eetbaar,algemeen voorkomend. Berkenboleet,is goed herkenbaar vanwege de standplaats bij berken. Let op de streepjes op de steel,typerend voor alle berkenboleten. Er zijn een paar verschillende berkenboleten,allen zijn eetbaar(bakken ). De steel is niet lekker,licht bitter. Mensen zeggen het een en ander over deze koeienboleet,maar ik zeg opvreten ! Schrik niet als boleten verkleuren tijdens het bakken of snijden/kneuzen. Deze kleurt rood tijdens bakken,gewoon doorgaan met bakken tot ze karamelliseren(bruin worden) Prima eetbaar en veelvoorkomend. Lekker met gebakken ui & schnitzel En de Boletus badius,kastanjeboleet. Geplukt samen met wat vroeg eekhoorntjesbrood Boletus reticulatus. Lekker als het jonge exemplaren zijn,oudere exemplaren s.v.p. laten staan. Boleten gaan vitamine D aanmaken als je ze een uur of 3 in de zon legt maar eerst moet je ze schoonborstelen en snijden. Dan laten zonnebaden en daarna lekker bakken in de pan. Je kunt ze ook helemaal drogen,maar dat vind ikzelf niet zo lekker. Op die manier blijft ze vitamine D een jaar goed in de gedroogde paddenstoel. Als je paddenstoelen wilt invriezen,bak ze dan eerst bruin in olie of boter. Reeds afgekoeld kun je ze portioneren in diepvrieszakjes,door het bakken in olie/boter heb je een luchtdicht laagje gemaakt om de paddenstoel. Dus kun je ze dan wel een jaar bewaren in de diepvries,EN bij het ontdooien komt er geen vocht meer vrij. Gewoon door de salade is heel easy op deze manier. Soms zoek je naar bepaalde paddenstoelen en vind je ze niet,en soms kom je ze gewoon zomaar tegen. Zoals deze zwavelzwam ofwel boskip,maakt een heerlijke sate weejewel. Helaas een eenjarige zwam,dus niet zo makkelijk te vinden. Daarom is het echt een traktatie als je er ineens tegen aanloopt,dat geeft me een kick ofzo. Zavelzwam sate,smaakt naar kip en is really good food. Als je dus paddenstoelen gaat plukken zou je eigenlijk alleen de overvloedige soorten mogen plukken. Draai de paddenstoel goed los van het Mycelium of de paddenstoel ernaast gaat er vroegtijdig zo uitzien door het dooie stompje wat jij liet staan te rotten. Ik heb respect voor de natuur als wildplukker,maar anderen hebben weleens stront in de ogen en zagen deze zeldzame stekelzwam over het hoofd. Toen ik langskwam zag ik ze los getrapt liggen,en ik weet dat deze eetbaar zijn maar zeldzaam. Toch gooi ik ze lekker in de pan nu,met een dubbel gevoel weliswaar. Volgende keer hebben we het over Cantharellus cibarius,de dooierzwam ofwel hanenkam. Een symbiose schimmel van de beuk,superlekker. Shrooms bless we all ! Edited September 12, 2017 by Collie Weed 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alkaline 683 Posted September 12, 2017 die berkenweerschijnzwam had je daar je calli-o's TMV niet mee behandeld ? en dan komen we tot de 2de vraag , door een "thee-extract" of hoe had je dit toegediend ? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted September 12, 2017 Dubbele extractie 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 12, 2017 (edited) @ Alkaline : Ja ik zag wel effect op de TMV,het verdween wat op de achtergrond maar ging niet helemaal weg. Het werd latent aanwezig zeg maar. Inderdaad met thee in voedingswater toegediend. @ konopi : Ik vind de thee lekkerder dan slikken van capsules,die thee is echt chill vind ik. Als ze er nou snoepjes van maakten,dan wil ik dat dan wel weer...... Edited September 12, 2017 by Collie Weed 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted September 12, 2017 Thee is een goeie vervanger voor koffie, alleen met een heetwater extractie krijg je niet alle stoffen eruit, die goed voor je zijn.Overblijfsel niet weggooien, maar gewoon op alcohol zetten.Ik heb nog een groot stuk uit Zweden & fijn gemalen uit Finland. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 15, 2017 (edited) @konopi : Mijn alcohol gaat gebruikt worden om wietolie van te maken En ik maak de chaga vrij klein voordat ik er thee van zet,ik gooi het toch door een zeefje in mijn mok. Nu gaan we Cantharellen plukken en eten. Cantharel is een zomerpaddenstoel,en verschijnt half augustus al tot in de herfst. Ze staan vaak bij beuken van een jaar of veertig oud,of ouder. Ook bij sparren heel soms,en in die grove mosplantjes bij bomen. Het is een mycorrhiza schimmel en het bloeit soms ieder jaar en soms slaat het een jaartje over maar vrijwel altijd dezelfde vaste plekken. Staan er niet zoveel? Laat ze dan staan alsjeblieft,ze moeten dan nog echt verspreiden door het bos. Pas als er meerdere groepen in een bos staan,mag je ze van mij plukken. Laat altijd wat van de oudere exemplaren staan en de kleinsten ook,zo zorg je dat ze nog wel verspreiden. Het mycelium blijft uiteindelijk gewoon aan de boomwortel zitten,en overleeft het over het algemeen wel als je ze goed plukt. Gooi ze in een gootsteen vol water en gebruik de straal v/d kraan om zand weg te spoelen,en een soft borsteltje. Maak een pan gloeiend heet met wat boter of olie,en bak ze met niet teveel tegelijk in 1 keer bruin. Beetje zout erover,laten afkoelen,portioneren en in de diepvries ermee. Zorg wel dat je geen valse cantharel ertussen hebt,die zijn smerig. Makkelijk te herkennen aan de scherpere lamellen en feller gekleurde steel De witte variant (Cantharellus cibarius var. albus) Heeft minder smaak dan de gele,is wat fragieler en zeldzamer in NL Laten staan dus,de gele is toch lekkerder. Ongeveer dezelfde standplaats als de gele. Dan heb je natuurlijk nog de Cantharellus tubaeformis. Staan ongeveer op dezelfde standplaats als de gele cibarius,ook zo bereiden. Zijn anders van smaak,maar ook zeer goed te doen en algemeen voorkomend. Net zoals de gele cibarius bakken. Pseudocraterellus undulata. Kleine trompetzwam is ook een leuke om te eten,net zoals gele cibarius bereiden. Ook algemeen voorkomend,maar hou je aan de plukregels alsjeblieft. Deze dodentrompet,of hoorn van overvloed is zeldzaam in NL. Bij het spotten van deze shroom alleen voorzichtig een stukje hoed proeven. Het meest kruidige smaakbouquet der cantharel-achtigen. Word gedroogd gebruikt als specerij voor paddenstoelgerechten. "][/url] Er is ook een subsp.die lichter van kleur is,ook super zeldzaam. Wees voorzichtig met de mycelium matten onder je voeten,loop dus langzaam en kijk goed om je heen dat je nergens vlakbij/op gaat staan. Gedraag je als plukvoorbeeld en pluk ze ! Jah Bless! Edited September 15, 2017 by Collie Weed 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted September 15, 2017 Maak je de kabouters niet dakloos Collie 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted September 15, 2017 Mooie foto's van de paddo's in het bos brova en je kent je soorten! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 15, 2017 @ Konopi : Nee hoor,die houden plek zat aangezien ik alleen die cantharellen heb geplukt die in die foto op dat bankje lagen Ik had die geplukt voor mijn ouders @Dilago : Thanks mio fratello,als je een keer blijft eten proef je het vanzelf Ze passen goed bij de verse ei in de pasta carbonara. Het is zelfs zo irritant dat mensen mij gaan volgen,en mijn plekken helemaal kaal plukken.(vorig jaar) Ik werk aan behoud van die plekken,en hun vermoorden ze in 1x dood. Zorg dat niemand je met paddenstoelen plukken ziet,anders staat er niks meer de volgende keer. Ze zijn te dom om ze zelf te determineren,dat laten ze maar aan mij over En jatten daarna de boel kaal. Ik heb nog steeds niet alle gangbare soorten gehad hoor,er komt nog veel meer langs. Waaronder de russula's en ook nog giftige paddenstoelen. Ik ga ook de 10 plukgeboden posten later,zodat het bos(en kabouters) behouden blijft voor iedereen. Tussendoor ga ik ook nog groene updates geven uiteraard,maar dit was de shroom-update voor nu. Jah Bless ! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted September 15, 2017 Ik begin maar niet aan paddo's plukken, voor je het weet heb ik een splijtzwam op mijn bord. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
macerror 2,515 Posted September 15, 2017 ik pluk al een xaantal jaren aan 1 en dezelfde paddo en het blijft heerlijk . bij nasi bami gort en watergruwel hutspot spinazie andijvie en zelf appelmoes . bij vlagen is het zelfs halicunant alsof ik mn eigen lichaam ff verlaat weetjewel ! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 16, 2017 (edited) @ Dilago : ik heb dan ook verscheidene veldgidsen rondslingeren over paddenstoelen. En zolang je de geboden in acht neemt gebeurt je niks geks. Je kunt altijd meegaan met een amateur mycoloog,gewapend met veldgidsen en camera Die zal je heus geen spleetvezelkop geven hoop ik. @ Macerror : Maak maar een foto assie er een geplukt heb maat lekah ! Ben nieuwsgierig welke jij nou eet..... Krijg ik honger van...... Over lekker gesproken,de Crimson Haze Fem. gaat ook lekker. Ik heb nu gekozen voor 1 op 1 bevruchting,de grootste dame vangt nu al 2 dagen pollen op de vensterbank. De Crimson Haze > Loki's pheno manwijf, geeft genoeg pollen en ik heb wat gedroogd en in de vriezer getrapt voor de zekerheid of voor een andere keer. Als ze de bevruchting heeft volbracht en het manwijf niet steriel is,krijgt ze een lauwe douche en gaat ze weer terug de tent in om de zaden af te rijpen. De rest heeft dan geen zaad. Op deze manier houd ik een beetje sturing in welke pheno's ik tot uiting wil krijgen in de F-2 Eddie Murphy is niet alleen een funny guy,ook hij maakt weleens goede muziek. Shalom children of Israël..... Jah Bless! Edited September 16, 2017 by Collie Weed 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopi 1,261 Posted September 16, 2017 Bon dia Collie Wat zijn de geuren van de Crimson Haze? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted September 16, 2017 Ja met een gids zal je een eind komen, maar dan nog vind ik paddo's enorm op elkaar lijken. Zal wel aan mij liggen. Nooit geweten dat Eddy Murphy kon zingen. Klinkt goed! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Collie Weed 2,426 Posted September 16, 2017 @ Konopi : Geuren zijn een beetje zwaar diesel in combinatie met een vleug extra stinky pineapple/amnees nageur. Blijft zwaar hangen als ik die tent open heb gehad,en ze zitten nog maar in week 1 v/d bloei. Dikke stinkerds dus. Tijdens de growtest kwam ik hier achter vandaar dat ik hem wil verbeteren. Dit word de F-2,en die zal dus nog wat meer onderlinge verschillen tonen dan deze F-1 generatie. Dus de volgende keer doe ik het weer hetzelfde : 1 op 1 bevruchten voor uniformiteit. @ Dilago : Dan vreet je ze toch bij mij thuis uit de diepvries kerel? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted September 16, 2017 Neem ze maar mee naar mij, het zal me benieuwen. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites