Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

GrowingP

Kamermeerderheid Wil Regulering

Recommended Posts

Dat heeft met zware lobbygroepen te maken.In de VS was er ook een farmaceutisch bedrijf die $500.000 schonk aan een anti-legalisatiegroep.Het gehele verbod heeft niks met wetenschap te maken, maar meer met geld.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's why the whole world gone mad,all for the love of money.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sativied:

Kleine kwekers zoals ik stellen wel kwaliteit boven kwantiteit.

Dat was wat ik bedoelde ;)

Ik heb het niet over de prutsers/brood telers,maar mensen met hart voor de plant.

 

Die broodtelers verschuiven hun speelveld wel naar export,of verhuizen naar Spanje(heb ik ook echt veel over gehoord)

Dat doen die kleine kwekers ten op zichte van grote geldkwekers die alleen bestaansrecht hebben omdat het niet gereguleerd is. Dat kun je niet doortrekken naar een vergelijking met pro kaskwekers. Kwantiteit is voor hun een kweste van een stukje extra ruimte gebruiken en niet iets wat af doet aan kwaliteit. Dat kleine kwekers denken dat kwantiteit ten koste van kwaliteit gaat is een van de ontelbare kromme resultaten van het gedoogbeleid en des te meer reden om het aan mensen met een hart voor de plant en hun vak over te laten. Juist met die kwaliteit kun je concurren, iedere gek kan over ruimte beschikken. Die kleine kwekers die feitelijk wat toe hebben te voegen zijn meer uitzondering dan standaard, en die kunnen dan wel werken bij een wiet kweker of zelf een vergunning krijgen.

 

Je hebt op zo zich wel een punt als het om nieuwe soortjes gaat en top kwaliteit wiet in sommige gevallen maar dat is meer uitzondering dan standaard tegenwoordig. Cannabis heeft een enorme achterstand opgelopen doordat het kweken en veredelen niet in handen is van mensen met een hart voor de plant maar een harde voor geld en epeen. Ik, als iemand met een hart voor de plant en de gebruikers, zie dat heel graag veranderen. Er zullen vast ook geldwolven tussen zitten, maar uiteindelijk wint consistente meetbare kwaliteit.

 

Er zullen misschien enkele broodkwekers naar spanje gaan maar ook daar kunnen ze dat niet zo maar ff kwijt bij een coffeeshop. De kleine broodkweker die met wietkweken een hypotheek aflost zie ik niet zo snel die stap nemen. Geen tekort aan wietkwekers in spanje.

 

Wat er wel gaat verdwijnen zijn de buitenlandse producten uit de shop zoals bepaalde hashisch & wiet.

Ik vind een italiaans pizza gemaakt in NL veel lekkerder dan een pizza in italie. De hash die populair is of een toegvoegde waarde heeft kan dan gewoon in nederland geproduceerd worden, van desnoods dezelfde soortjes en zelfde klimaat maar dan verbeterd op basis van metingen en feiten. Dat gaat de kwaliteit alleen maar te goede komen. Temple balls uit een Nederlands kas... Doemijdiemaar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als de broodkwekers hier niet meer hun broodje mee kunnen verdienen stappen die over naar xtc en coke.

 

Of je daar nou blij van word

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coke nog wel. Dat klinkt meer als een bangmakerij argument van tegenstanders bij de VVD of erger. Beter mensen illegaal wiet laten kweken en belastingontduiken anders gaan ze sterkere drugs produceren of verhandelen. Eigenlijk zeg je dat veel broodkwekers niet meer zijn dan drugsdealers, daar ben ik het dan wel weer mee eens, en is precies waarom ze geen rol spelen in regulering en niet hoeven te dromen over een vergunning. Hadden ze een boer moeten worden ipv drugsdealer.

 

Zoals ik een jaar geleden al zei, het zou veel beter zijn als de activisten en andere legalisatie voorstanders zich zouden verplaatsen in politici en burgers in plaats van wietkwekers. Regulering is onvermijdelijk, dat was nooit tegen te houden, dat had hooguit beinvloed kunnen worden op een positieve manier. Een vrije markt en niet al te strikte vergunning eisen bijvoorbeeld. Blijven roepen van de zijlijn in friesistisch nederlands dat het net sa mat as mei bier en wien of zoiets is verspilling van tijd, kans, argument en energie...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blijven roepen van de zijlijn in friesistisch nederlands dat het net sa mat as mei bier en wien of zoiets is verspilling van tijd, kans, argument en energie...

 

Hahahaha schitterend dit!!

 

Maar ff serieus jongens, ik vind het best wel leuke discussies opleveren, maar wie hier gelooft er nou eerlijk dat dit door de tweede én de eerste kamer heen komt én daadwerkelijk op korte termijn in de praktijk toegepast gaat worden?? Kom op jongens we hebben er vaker dichtbij gezeten en we hebben dit soort dingen vaker gehoord rond de verkiezingen...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als de broodkwekers hier niet meer hun broodje mee kunnen verdienen stappen die over naar xtc en coke.

 

Of je daar nou blij van word

en anders worden ze wel huurmoordenaar, als we coke legaliseren?

 

De VVD wil eerst nog een brief met duiding van de justitieminister over internationale ontwikkelingen, anders kan de partij haar standpunt niet bepalen.

 

:whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

VVD kan het vertragen en beinvloeden maar een wetsvoorstel na een kamermeerderheid volledig blokkeren is ook niet realistisch.

 

Maar ff serieus jongens, ik vind het best wel leuke discussies opleveren, maar wie hier gelooft er nou eerlijk dat dit door de tweede én de eerste kamer heen komt én daadwerkelijk op korte termijn in de praktijk toegepast gaat worden??

Zo dachten velen ook over Opstelten's growshop wet. Die toch wel enige weerstand kreeg in de eerste kamer. Bij mijn favoriete growshop staken ze hun kop in het zand en een week na de invoering van de wet waren ze gesloten. Ik vind het voorstel een beetje knullig maar het is niet dat de tegenstanders er wel een realistische kijk op of tegenargumenten hebben en de eerste kamer gaat niet zo snel in tegen de tweede. Die bepalen meer hoe en minder wat. Er is een voorstel, er is nu een meerderheid in de 2e kamer, vele burgemeesters, en misschien niet in deze exacte vorm, maar dat kan straks heel snel gaan. Dan mogen coffeeshops per 1 jan 2018 bijvoorbeeld geen wiet meer inkopen van vergunning-loze kwekers anders worden ze per direct gesloten.

 

Leuk bijkomend effect, al die wiet die gekweekt zou worden tijdens invoering, die dan niet meer aan een shop verkocht kan worden, komt wel op de illegale markt, voor een lage prijs. Genoeg om een hele nieuwe markt te creeeren. Onsje amnesia van een kleine betrouwbare kweker voor €4 per gram is dan nog altijd aantrekkelijk voor zowel blower als broodkweker.

 

Na de invoering van de wietpas en registratie in het zuiden zijn er vele kleine thuiskwekers bijgekomen, die daarna niet meer terug gaan naar de shop. Zo verdien (bespaar) ik met wietkweken, door geen geld weg te gooien aan te dure en/of slechte coffeeshop wiet. En zo zouden vele kleine thuiskwekers door kunnen gaan door laten we zeggen net als in de VS per ounce (28gram) te gaan verkopen aan een vaste kleine klantenkring, voor een gram prijs waar shops voor inkopen. Je eigen social cannabis clubje waar kwaliteit voorop staat.

 

Regulering zorgt voor normalisering en dat is veel belangrijker voor de plant en de gebruiker dan wie er nu of straks zakken mag vullen. Die normalisering was vanaf het begin het ultieme doel. Zodra de druk dan wat van de ketel is wordt de kleine kweker weer met rust gelaten door politie en buren en kunnen we alsnog zeuren over hoeveel planten.

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja denk niet dat ze een baan gaan zoeken.

Gewoon vraag aanbod. Kan je wiet niet meer aanbieden moet je voor wat anders kijken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zolang engeland enz nog blowt is er niks aan de hand. Of hun moeten ook gaan legaliseren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus wordt wiet toch nog een gateway drug. Van wietteler naar cokedealer... naar huurmoordenaar... naar pedofiele nazi terrorist. Als er maar brood op de tafel komt.

 

Vraag en aanbod is precies waar het om gaat ja. En die vraag naar wiet van shops die verdwijnt wordt niet vervangen door een vraag naar xtc en coke als broodkwekers dat gaan aanbieden. Of doorvoorkopen dus, want coke en xtc maken is wat anders dan wietkweken op een zoldertje. Gaan we die dan ook brooddealers noemen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind een italiaans pizza gemaakt in NL veel lekkerder dan een pizza in italie.

 

Dat is geen pizza, maar een deegbal met wat erop.Echte lekkere pizza komt trouwens uit een houtskooloven, dat gebruikelijk is in Italië om een pizza te bakken.Als je hier een pizza gaat halen, dan wel eentje bij een echte Italiaan

 

 

Zolang engeland enz nog blowt is er niks aan de hand. Of hun moeten ook gaan legaliseren.

 

Die hebben GW Pharmaceuticals & die hebben geen baat bij legalisatie.

Edited by konopi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ander referentiekader als het gaat om in nederlands en in italie gemaakte pizza blijkbaar. Ben geen pizza expert maar heb in diverse italiaanse steden en dorpjes pizza gegeten en dat viel vies tegen, en die omschrijving van een nederlandse gemaakte pizza kan ik me ook niet in vinden. Is maar een voorbeeld.

 

Is er geen hash meer in de shops uit laten we zeggen nepal en omgeving, dan zou iemand zich daar in kunnen specialiseren. Een gouden kans voor een ondernemer met het oog op een vergunning, helemaal nadat shops al hun reguliere leverancier hebben. Dan heb je wat toe te voegen, dan willen shops jouw product, heb je bestaansrecht en is die vergunning niet meer het grootste obstakel. Een pizza is goed door de ingredienten, de bereidingwijze en de kok, niet omdat het in het buiten of binnenland gemaakt is. Diezelfde hash produceren kunnen we hier in NL heel goed nabootsen, maar dan consistent en optimaal en met meer kennis van wat echte temple balls is dan ze buiten NL ooit hebben gehad.

 

Desnoods haal je een paar kwekers van daar hierheen om de hash van de planten te wrijven, of een paar studenten uit wageningen er op zetten om het efficient te doen en nog wat klimaatneutraal subsidie opstrijken. Als die hash verdwijnt is dat omdat de vraag verdwijnt, niet omdat er niemand dat gat in de markt zou ontdekken en benutten. Het vervaardigen van hasjies wordt specifiek genoemd.

 

Ik zag vorige week bij een shop, ik denk kadinsky, dat ze ook amnesia maroc verkopen, gemaakt van amnesia in marokko. Ik zie dat liever andersom, maroc gemaakt van de beste genetica uit marokko op nederlandse bodem.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt in Italië speciale scholen om pizza te leren maken, te beginnen met het deeg.Wat wij hier pizza noemen, mag daar nog geen eens pizza genoemd worden.Er is zelfs een wet met richtlijnen waar een pizza aan moet voldoen, maar genoeg erover.

 

Er zijn 2 factoren die meespelen & dat weet je zelf ook & dat is licht & de grond.Misschien dat er nog meer factoren meespelen, maar dat zou uit onderzoek moeten blijken.

Dezelfde soort vingerhash is geheel niet moeilijk te maken & onder veel betere hygiënische omstandigheden als daar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo'n uitspraak zal de prijs alleen maar opdrijven.Het is net als met de beurs.Vraag me alleen af of die ook kan blijven beweren dat het troep is als die een patiënt tegenover zich heb staan die medische Cannabis gebruikt tijdens de campagne.Hij is toch zogenaamd voor alle Nederlanders die flapdrol.Meneer wilt ook nog een keer premier zijn voor 4 jaar.Moet je toch inbinden lijkt me met je troepuitspraken.:popcorn:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rutte praat alsof hij voor de klas staat en kinderen van de drugs moet houden. Leraar van zijn klasje, niet premier van alle nederlanders. Maakt zich blijkbaar niet druk over zijn geloofwaardigheid. Die uitspraken gaat ie nog eens aan herinnerd worden in een tijd waar de feiten op tafel liggen. Een beetje goede politici zou hem volledig onder uit kunnen halen door hem te confronteren met zijn uitspraken, zijn bronnen zijn duidelijk. Cherrypicked ondeugdelijk onderzoek uit de UK over psychoses o.a.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom is wiet minder erg dan coke en xtc? Ja de straffen zijn zwaarder.

 

Misschien liggen mijn normen en waarden anders maar in mijn ogen gewoon vraag aanbod.

Mensen willen snuiven of slikken, dus zijn er mensen nodig die dat voor hun regelen.

 

Maar beetje offtopic. Ik zie niet in waarom ik geen vergunning kan krijgen bij regulatie. Neem ik toch een kas. Personeel etc.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De wiet naar het buitenland wordt toch al legaal geëxporteerd (Bedrocan) & zelfs nog in het buitenland geteeld (Bedrocan Canada).Tsja wat troep is de ultra fijnstof die we incl hij elke dag inademen.

Rutte heeft zeker nooit een goeie ouwe Thai stick gerookt & zelfs deze was minder sterk dan wat eind jaren 70 in Australië op de markt kwam vanuit Zuid-Afrika.

 

Purple Durban

 

"In Ozz in the late 70's they imported some 100%Sativa Purple durbanPoison from Africa that made everyone see things that weren't there when they first smoked it. Many people had to be rushed to hospital and shot up with a high dose of pure Valium to calm them down. Once you were use to visual and audible effects of that batch of durban, it would completely annihilate even the most hardened of smokers for over 8hours...and I mean smokers that could bong 7-8grammes of the finest imported Thai Sticks per day without consequence, that were sold 'before and at the same time' this PurpleDPoison came into Ozz. The PurpleDPoison had some seeds in it, and I grew it for 4 years straight. The offspring for ONLY the first generation/year were purple and thereafter reverted back to the standard green. But none of us could make it as potent as the original batch was that came in from Africa. Close - but no cigar, if you know what I mean. The farmer in charge of that grow in Africa was a Cultivar-supreme at the true sense of the word as the dope was not laced with anything I assure you - it was straight from the BlackMans'Hand who harvested it out of an organic field of soil inside some jungle. One smoke, and you knew 'that' immediatly, as it tasted as smooth and as sweet as could be. After some people were hospitalised(for a day) as a result of it, authorities here obtained samples of it and thoroughly tested it to find that it had nothing else but an extordinary amount of Cannabinoidal resins in it - higher than anything else they'd ever tested before. No chemical additives whatsoever. The Media here at the time nicknamed it 'Purple Poison'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

de beste pizza heb ik ook niet in italie maar in een bergdorpje in frankrijk gegeten, inc drinken 6 euro :dribble: :yummy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

de beste pizza heb ik ook niet in italie maar in een bergdorpje in frankrijk gegeten, inc drinken 6 euro :dribble: :yummy:

 

Was zeker een Franse Italiaan die het had klaar gemaakt :popcorn:

Share this post


Link to post
Share on other sites

...en met houtoven en opleiding genoten in italie anders is het geen eens echte pizza.

 

Waarom is wiet minder erg dan coke en xtc? Ja de straffen zijn zwaarder.

 

Misschien liggen mijn normen en waarden anders maar in mijn ogen gewoon vraag aanbod.

Mensen willen snuiven of slikken, dus zijn er mensen nodig die dat voor hun regelen.

Ja dat ben ik wel met je eens. Maar ik denk niet dat door reguleren van wietteelt er ineens zoveel meer mensen willen snuiven of slikken. En die straffen ja, de relatief lage straffen voor wietteelt maakt de drempel om dat te gaan doen toch iets lager dan coke of xtc dealen.

 

Maar beetje offtopic. Ik zie niet in waarom ik geen vergunning kan krijgen bij regulatie. Neem ik toch een kas. Personeel etc.

That's the spirit. Daar mist nog wel een goed verhaal. Telers met vergunning mogen dan niet meer kweken dan nodig om te leveren aan shop(s). Er is op termijn maar een gelimiteerd aantal telers nodig. Waarom jij daar een van zou moeten zijn is de vraag. Heb je iets toe te voegen, kun je de zorgen over veiligheid wegnemen (besteed daar paginas aan in je aanvraag), heb je al een goede relatie met een of meerder coffeeshophouders, afnemers dus, heb je je eigen wit geld om te investeren na doorlichting van belastingdienst... heeft de ruimte waar die kas moet staan een agrarische bestemming, heb je enige professionele agrarische ervaring en/of opleiding, kennis van het gewas dat je wilt kweken, etc.

 

Maar waarom zou je dat willen? Je kunt ook goed verdienen aan andere gewassen, al decennia. Die vergunning brengt easy money en zwart inkomen niet terug. De netto verkoopprijs bij een teler gaat omlaag, daar komen kosten en belasting overheen, en de shop betaalt dan hetzelfde of zelfs meer. Dat wordt gewoon hard werken, als bedrijfsleider/manager, de teler huur je uiteindelijk in. Of daar solliceer je voor, en dan krijg je een uurloon. "Affiniteit met legale hennepteelt is een pre." Tafel met gesubsidieerde syriers om te knippen...

 

 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

waarom zouden shops al hun voorraad bij dure gecertificeerde telers inkopen als de zwarte markt onder de prijs gaat zitten?

 

de klant kan immers niet aan een henneptop zien of deze legaal of illegaal geteeld is, de belastinginspecteur evenmin

Share this post


Link to post
Share on other sites

waarom zouden shops al hun voorraad bij dure gecertificeerde telers inkopen als de zwarte markt onder de prijs gaat zitten?

Er zal vast wel een beetje gesjoemeld worden maar het antwoord op je vraag is omdat ze dat verplicht zijn en ze gesloten worden als ze dat niet doen. Daar gaat misschien niet eens een eenmalige waarschuwing aan vooraf. Een shop moet nu al exact voorraden en verkopen bijhouden. Een teler met vergunning moet dat ook. Dat moet naadloos op elkaar aansluiten anders raakt iemand een vergunning kwijt. De overheid test de wiet van telers... die inspecteur hoeft alleen bij twijfel wat samples mee te nemen om te laten testen. Dat zijn praktische details die men wel "oplost".

 

Waarom zou een kroeg de bier en drank niet van de zwarte markt halen, of een tabakszaak cigaretten uit het buitenland ophalen, waarom geen gejatte autos verkopen, of namaak nikes bij de footlocker... Omdat ze hun bedrijf, hun inkomen en dat van hun petsoneel daarmee onnodig op het spel zetten. Omdat ze ook gewoon legaal kunnen inkopen en nog steeds prima geld kunnen verdienen met een shop. Die teler hoeft niet duurder te zijn, die heeft een lagere productie prijs. Daar komen dan kosten en belasting overheen, en dan zit je weer rond de normale inkoopprijs bij een shop. Sowieso niet zoveel duurder dat die shop alsnog van de straat gaat kopen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar coffeeshop zijn niet de enige afnemers van wiet. Handel naar het buitenland zal nog steeds door gaan. En daar zullen de vergunninghouders niks mee kunnen. "wij" "criminelen" wel

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...