Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Pie-O-My

Eerste Kweek 2X1000W Dimlux Tent

Recommended Posts

Je planten laten staan! Als je elke x zo gaat verschuiven beschadig je denk de wortels ( want ik gok dat die al aan de onderkant er door de pot heen zijn ) en je geeft ze veel stress. Laat de planten maar in elkaar gaan groeien op den duur, steunen ze elkaar wel door elkaar wat op t vangen wanneer ze zwaarder worden.

 

Wat je zou kunnen overwegen is een paar kleine plantjes eruit te halen, ik weet zo even niet in welke week je zit maar ik had er wat uit gehaald. De rest nog een x goed snoeien, even wat wortelstimulans weer mee geven tegen de stress en weer doorgaan.

 

Denk dat je veel fluf gaat krijgen op deze manier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker laten staan man gwn goed afzuigen dan is de luchtcirculatie hopelijk genoeg voor weinig of geen rot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Precies als er vanalles afbreekt ben je verder van huis voor de volgende keer ! nu kijken en leren.

 

En als je volgende keer weer 50 neerzet niet toppen !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag 39 zit ik nu, 30 dagen op 12/12

 

Ik heb op de paar planten na niets meer uit de tent gehaald. Ik kom nergens bij en de planten verschuiven en verplaatsen dat leek me gelijk al geen goed plan. Dus ik denk dat ik het maar laat groeien en dat fluff maar voor lief neem. Toch zie ik redelijk wat topjes die bijna geen licht krijgen die toch nog redelijk groeien en geen fluff worden lijkt iig. Echt het onderdek gaat wel fluff worden maar gaat weghalen me meer opleveren?

 

gallery_42859_18829_1624075.jpg

 

gallery_42859_18829_53979.jpg

 

Andere optie is idd 1 of 2 planten verwijderen voor iets betere verdeling.

De topjes van dit plantje gallery_42859_18829_2197916.jpg ziet er een beetje apart uit vind ik, tussen de witte haartjes zie je minder groen groeien dan bij de vorige foto (sorry voor foto met hps anders zag je het niet)

 

Andere planten zien er zo uit je ziet wat meer groen tussen de haartjes.

 

gallery_42859_18829_1130004.jpg

 

 

 

 

 

Ook heb ik hier en daar een aangetast blad wat lager bij de grond, toch iets van ongedierte ofzo.

gallery_42859_18829_1931164.jpg

gallery_42859_18829_2001240.jpg

 

ik neem morgen een blad mee naar de GS die zullen vast ook wel raad weten. De roofmijten zitten er wel in...

Iemand enig idee wat het is?

 

De rv is met lamp uit 70% lamp aan 60%

Temp is rond 27-28 aan, 21 graden uit

Ik heb nu 3 dagen achter elkaar 50 liter water gegeven met een EC van 1.6 1.7, het water komt wel overal en het water is al vrij snel weg. Misschien dat ik over een week weer switch naar om de dag wateren. Wat me wel opviel is dat je een laagje alg ofzo opbouwt in je lekbak. Is dit niet slecht als dit meegaat met wateren? Dat heb je niet als je van boven water geeft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er goed uit! Het zijn trips. Bestel de specifieke roofmijten maar bij Entocare. Geen idee of die algen kwaad kunnen maar lijkt me niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was net in de GS, hij zei neem morgen een blad (ik had alleen een foto bij me`) mee ze hebben er verschillende zelfgemaakte gifcocktails maar ik moet wel de juiste hebben volgens hem kan ik trips en/of spint hebben. Volgens hem waren alleen roofmijten niet genoeg. Ik heb gelijk een adres voor goede spintvrije stekken gekregen voor in de toekomst.

Ik had me kwa ongedierte ook wel iets beter in moeten dekken dus mocht ik echt problemen krijgen kan ik alleen mezelf de schuld geven. Maar morgen zal ik dus wel nog met iets gaan spuiten.

 

Verder heb nog een clip fan erbij gehangen voor betere circulatie

Share this post


Link to post
Share on other sites

  1. Gif zou ik nu niet meer doen nu je zo ver in de bloei zit.
  2. Trips doen vaak minimale schade en al helemaal bij jou, waar je het amper ziet en alleen onderin. Dus zie punt 1.
  3. Roofmijten zullen ze misschien niet allemaal vernietigen maar bij zo'n minimale infectie als bij jou zullen ze in ieder geval in evenwicht blijven, en de trips zal hoogstwaarschijnlijk niet talrijk blijven in dit evenwicht.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik was er ook vergeten bij te zeggen in mijn vorige post dat ze ook biologische gifcocktails maken die in de bloei gebruikt kunnen worden.

 

Morgen zal ik hier meer over weten...

Share this post


Link to post
Share on other sites

In dit stadium zou ik ook geen biologische meuk gebruiken, want giftig of niet, je spuit die rotzooi wel over je toppen. Bovendien heb je alleen maar wat trips, veel kwaad kunnen die niet. Gewoon niks meer doen en je kweek rustig afronden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou ik heb de TETRIX ook binnen hoor..

Heb er meteen maar 1000 bij besteld dus heb er 2000.

Een klein deel is naar de moedertent toe gegaan en de rest het bloeihok in :)

Had ook last van varenrouwmug maar die zijn nergens meer te bekennen!?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok fijn man! Irritant als je er zo lang op moet wachten...

 

gallery_42859_18829_2041693.jpg

 

gallery_42859_18829_2346946.jpg

 

Ik Heb deze plant eruit gehaald, ziet er erg vreemd uit vergeleken met de rest. De haartjes zijn erg puntig, geen tot weinig groen in de toppen en de bladeren zagen er ook niet echt goed uit. Iemand enig idee wat dit is ?? Plantje geeft een zwakke indruk...

 

Ik heb helaas ook 1 goede hoofdtop op een klein strookje volledig afgebroken dit was een paar dagen terug gebeurd heb met tape vastgemaakt, deze was eerder bij het knakken niet goed hersteld en nu bij het weghalen van een andere plant brak hij weer en zat nog aan een klein strookje vast. Echt heel kut :( volgens mij gaat die niet meer herstellen hij blijft wel al paar dagen groen. Kan ik die op een andere manier afbloeien? Lees op het forum in een glas met voeding doen ofzo... Moet ie er dan constant inblijven?

 

gallery_42859_18829_535799.jpg

 

De rest gaat wel lekker, alleen heb toch het gevoel dat de opbrengst gaat tegenvallen. Al 1 plant weg, 1 hoofdtop afgebroken en het staat naar mijn smaak toch te vol de verdeling lijkt me gewoon niet goed. Ook zie ik toch lijkt wel iets meer aangetaste bladeren en heb ook wat spintjes gezien dus ik moet er wel bovenop blijven nu.

 

De rv is 60% aan 70% uit, die moet ik ook gaan verlagen om rot te voorkomen? bovenop het bladerdek is er goede circulatie, onderop natuurlijk minder. Dit icm met misschien te hoge rv% baart me wat zorgen.

 

En ik baal echt van die hoofdtop gvd

Share this post


Link to post
Share on other sites

niks aan de hand met die hoofdtop, zolang die nog een beetje vastzit dan komt t wel goed. Heb ik ook gehad.

 

Personlijk zou ik echt nog wat gaan snoeien zodat de ventilatie kans heeft om te stromen, dit is vragen om moeilijkheden namelijk. Helemaal met de vochtigheid in de lucht.

 

Zie het niet helemaal goed, zijn ze niet beetje heel groen? Als de puntjes wegdraaien of 'verbranden' minder geven he ;)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er goed uit man lekker doorgaan en je niet te druk maken het is tenslotte je eerste ronde :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja doorgaan sowieso haha, zal wel moeten. Maak me ook niet al te druk hoor maar helaas na wat onderzoek samen met GS toch wel wat meer spint geconstateerd.

 

De witte kleine beestjes die ik eerder in mijn log al vermelde zijn volgens GS ook spintjes maar dan baby spintjes later worden ze wat bruiner van kleur zei hij.

 

Veel bladeren die ik check zie ik niks maar soms een blad daar zie ik er meerdere op, nu nog niet zo een ramp maar het kan heel hard gaan van wat ik zo aan onderzoek heb gedaan. Tot nu toe alleen de roofmijt en 1x gespoten in de groei.

 

Hoe ga ik de boel onder controle houden en wanneer moet ik me echt zorgen gaan maken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je hier en daar wat op een blad heb zitten en je heb TETRIX uit gezet zou ik me voor de rest van de ronde geen zorgen meer maken over spint

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok...onderop alle planten waren er wel een paar aangetaste bladeren maar niet overal beestjes zover ik kon zien. Sorry als ik af en toe wat vaag ben heb veel aan me hoofd... Het is ook erg lastig te zien allemaal als je nog niet weet waar naar te kijken. Maar ik ga ervanuit dat er op ieder plant wel een paar spintjes zitten nu.

 

ik heb er nog maar een doosje roofmijt in gegooid om me snachts te helpen slapen en heb bij de GS voor de volgende keer die gif cocktail gekocht om de stekken in te dopen.Het maakt beestjes dood, eitjes en larven ze mixen die troep daar zelf. 20 euro om 5 liter aan te maken. Hij zei dat ik het nu gewoon moest spuiten met een verstuiver en dat het na 3 dagen volledig weg is maar dat ga ik niet doen. Als ik de kort bloeiende amnesia heb moet ik nu nog precies een maand, ik denk dat het geval is ik blijf er gewoon met mn neus bovenop... Ik heb toevallig wel zo een verstuiver beschikbaar dus moet de boel uit de hand lopen kan ik dit altijd nog overwegen.

 

De tip van het snoeien wil ik graag opvolgen maar ik vind het lastig om te bepalen wat weg te halen + dat ik na de eerste rij er heel moeilijk bij kom, het knippen en het blad of takje gelijk weg te pakken je kan het ook niet laten zitten dus dat het sowieso een worstelpartij wordt, ik heb ook geen zin om de boel te verknallen ik moet daar dan volgende keer eerder mee beginnen. Ook kan wel wat zijtakjes weghalen maar daar zit weer niet veel blad aan, dat scheelt amper ruimte. Ik heb gezorgd dat er zoveel mogelijk goede circulatie is ook door passive inlaten onderop wordt lucht aangezogen wat door het onderdek naar boven moet. Ik denk dat ik het er maar op waag dit keer.

 

Volgende keer 50 stuks gelijk op 12/12 lijkt me wel is leuk en denk dat de indeling dan perfect is, tenzij ik wonder boven wonder dit keer de 2kg aan tik maar ik denk dat dat een beetje te hoopvol is :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel goed van je om niet meer te spuiten. Niet zo druk maken omdat het vol zit joh. Nu benut je in ieder geval al het licht. Het enige is dat het iets langer duurt voor je het verwerkt hebt vanwege de fluf. Die 1000W lampen stralen diep hoor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indd, lekker doorgaan.. Loopt wel los, roofmijtjes vreten zich wel vol

Edited by Drrr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve mensen maar weer is tijd voor een update.

 

Dag 52

EC is nu 1.8 - 1.9

Nacht 21

Dag 28/29

Afzuig staat vrij hoog om de boel droog te houden en rot te voorkomen. Helaas zijn er een hoop planten omgevallen tegen de muur of tegen elkaar. Heb hier en daar wel wat touwtjes opgehangen maar helemaal lekker licht t niet kom niet overal bij. Aan de andere kant is dat een goed teken want dan zijn de takken zwaar. Maar dit moet voortaan anders. Gelukkig heb ik kwa ongedierte weinig meer gezien denk dat die roofmijten wel werken. Het bovendek in volledig onaangetast alleen de plekken waar ik eerder aangetast blad zag is uiteraard onveranderd.

 

Dingen die ik volgende ronde anders ga doen.

- Voor aanvang een netje ophangen, voor steun en sturing vd plant want zo is het een rampenplan.

- 50 planten gelijk op 12/12 niet zoals nu 9 dagen voorgroei

- Ik ben nu al geswitcht van voeding. Dat spul was geweldig maar peperduur en heb nu iets wat volgens GS beter is en scheelt mij 2/3 aan prijs.

- Roofmijt iets eerder inzetten, zo week 3-4

- zullen aan indeling vd tent ook wel iets veranderen. Iets beter voorbereiden op het wateren van onderen. De active inblaas beter potitioneren.

 

Maargoed dat zal een ander topic worden

 

gallery_42859_18829_255528.jpg

 

gallery_42859_18829_973882.jpg

 

gallery_42859_18829_708843.jpg

 

gallery_42859_18829_2115891.jpg

 

Hier en daar de eerste bruine haartjes

Ik heb wel het idee dat mijn amnesia in 9-10 weken afbloeit maar ik ga morgen langs die gast om t te vragen. Of hij er zinnig antwoord op heeft weet ik niet was wel een beetje via via werk. Heb nu een beter adresje gevonden gelukkig..

Ik moet de laatste twee weken alleen water geven om de voeding uit de plant te spoelen heb ik hier op het forum geleerd. Doen jullie dat ook zo ja gewoon de laatste 2 weken alleen water?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas heb ik nog 1 plantje wat hetzelfde probleem had van dit plantje

gallery_42859_18829_2346946.jpg

 

Deze heb ik wel laten staan en groeit gewoon door maar ziet er heel zwak uit, bladeren beetje bruinig. Haartjes heel puntig, topjes zien er heel dun en miezerig uit niet echt veel thc.

 

Geen idee wat het is... Iemand wel hier?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zulke toppen zitten er meestal wel tussen, ze zijn nooit allemaal even dik. Gaat lekker hoor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

50 stuks is te veel en als je eerder geluisterd had, had je zoals ik had gezegd, stokjes moeten plaatsen.. Ze gaan nu hangen, straks liggen ze half op de grond en daarmee verhoog je de kans op rot..

 

Doe er de volgende x 32 in zodat je ze ook beter kan onderhouden. Te veel krijg je te veel fluf, zoals die laatste foto waar je van baalt, typisch voorbeeld van te veel planten op elkaar

 

En trouwens, zie ik nou gewoon een stekkerdoos hangen in je tent??? Met de stroomkabels door je planten heen???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...