Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Rix

Lamp te dichtij

Recommended Posts

Waterpijp 73 zegt:ik snap ook niet hoe 't kan dat ze in de shop schema's verkopen waar álles precies al opstaat wat je pér week moet geven ...dat is gewoon vragen om problemen vind ik. (meestal in de vorm van overvoeding)

 

Ik kan dit beamen(overvoeding Veeeeels te veel)

Edited by dennissie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nu gewoon 15 planten ( in 7 liter potten) heb ze eerst 3 dagen in groei gehad en 1 keer groeimiddel (pk 20 20 20) erbij gedaan de 2e dag, daarna heb ik op 12/12 gezet, de lamp steeds op 30 cm gehouden (400 watt) eerst dosis gegeven van terra floris zal 15 ml zijn , na een week op volle dosis om de dag geven , na 2 weken pk 13/14 erbij 1 keer per week en meer terra flores , heb het eigenlijk niet precies bijgehouden ik geef beetje op gevoel en kijk hoe de planten erop reageren als ze er goed op reageren weet ik dat ik goed zit.

 

Maar toen begonnen de etters tegen de lamp aan te groeien en mijn lamp kon niet hoger dus had ik op 30 cm afstand van de lamp kippengaas gezet, op de planten gelegd en voorzichtig naarbeneden gedrukt, daarna heb ik de topjes erdoor ge trokken( voorzichtig zodat ze niet beschadigen) daarna de topjes gebogen over het kippengaas. De toppen kwamen uiteindelijk toch nog op 20 CM afstand maar nu ik de spreader heb is dat eigenlijk geen probleem meer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nee ik bedoel, wat kan ik het beste doen, veel planten met en korte groeiperiode of weinig met een lange of zoiets, en hoe lang dan die groeiperiode, etc etc

 

maar ja misschien wel moeilijk te beantwoorden

 

 

Dat is inderdaad moeilijk te beantwoorden , daarvoor moet je eerst meerdere keren met je ruimte gedraait hebben ,met elke keer dezelfde stekken.

 

een lange groeiperiode is gewoon nogal duur vanwege de 18 uur licht per dag, en tijdrovend wat ook weer duurder is , vandaar dat er vaak wordt gekozen voor veel planten met een korte groei periode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...