Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Recommended Posts

Beter gaat deze jongen eens een paar rondes draaien zonder het wietforum erbij te betrekken.

Eens en dat gaat ook zeker gebeuren de komende ronden.

@dilago niet verkeerd naar jou bedoelt maar draai nou gewoon eens met een goed bemeste aarde die je de eerste 6 weken niet hoef te voeden bijv plagron royalmix alleen een beetje wortelstimulator mee geven de eerste 4 weken (startbooster aanrader) je zult gegarandeerd beter gaan draaien en duw er een tensio in, allemaal leuk en handig die druppelsysteempjes maar niks is beter dan gewoon met het handje al helemaal in de ruimte die jij hebt druppelsystemen zijn kut als je een klein tentje hebt de ene plant drink vaker meer dan de andere en als je geen overbewatering wil zal ik hier al helemaal niet aan beginnen :thumbsdown: en dan zal ik het maar niet hebben over de verstoppingen wat dit systeem met zich mee brengt je bent verplicht dat je iedere keer cleaner mee geeft en al helemaal als je organische voeding gebruikt. succes met je nieuwe rondes!

Misschien zet ik er de komende ronde wel een paar planten op aarde bij. Een druppelaar komt er voorlopig sowieso niet als ooit. Echter heb ik in het verleden ook al gewerkt met voor bemeste Batmix en dat was ook een drama. Het idee is nu om een paar op coco en rfx-1 te zetten, de planten eerder op 12/12, iets lager in de voeding en verder op dezelfde wijze als vorige keer. Ik weet niet hoe je er bij komt dat er afgelopen ronde tekorten waren, die heb ik niet gezien.

 

ga die jongen nou niet gek maken, eerst normaal leren draaien op een normale simpele ouderwetse manier voordat je aan slabs hydro toestanden begint! het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan.

Druppelsystemen begin ik sowieso niet aan maar jij weet niet of hydro moeilijk is, maar ik kan je zeggen dat het principe kinderlijk eenvoudig is. Echter kunnen er ook dingen misgaan waar je geen invloed op hebt.

kom op kerel meen je dit nu echt? als het zo eenvoudig is had je ook geweten wat de daadwerkelijke tekorten waren en dat weet je niet dat blijkt wel, je bent een echt doorzetter respect maar nu ben je toch echt zeer naïef!

Te korten waren er afgelopen ronde niet, hoe kom je erbij? De muterende planten is geen typische beginnersfout en dat had je kunnen weten als je beter oplette. Niet ten nadele van jou want je bedoeld het goed maar dit advies gaat er bij langs.

ik heb heb zeker een keer op cocos gedraaid en dat beviel me totaal niet omdat het me te veel werk is en het totaal niet meer opleverde dus waarom meer werk en moeilijk doen als het ook makkelijk kan?? ik heb nog nooit zo veel kweek problemen gezien als bij jou en dan ga jij roepen dat het voor jou makkelijk is is een beetje erg naïef toch??

Zoveel problemen heb ik de laatste ronde niet gehad, behalve de muterende planten en de spint ging het wel goed en ik vond het juist veel minder gedoe dan op aarde. Ik denk dat het mijn beste ronde was geweest als die zeven planten niet gemuteerd waren en ik niet vroegtijdig had hoeven oogsten door de spint. Dichter bij mijn persoonlijke record ben ik nog niet geweest.....Eigenlijk ben ik ook gek als ik nu weer verander!!

 

Dank je wel Jack White, je hebt me overtuigd het nog een ronde te proberen op rfx-1! :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je bent echt onmogelijk Dilago. Je gedachten en overtuigingen gaan zo snel heen en weer er is gewoon geen peil op te trekken.

 

Voor de 1000e keer, geef aarde nog een kans zonder je minerale voeding en gewoon bio en t zal goed gaan. Serieus, je verwijt je slecht score deze keer aan hitte stres, te hoge planten, muterende planten, spint, voeding, medium, en ik weet niet wat allemaal. Echt bizar gewoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben het met Rockert eens, zou niet alles weer omgooien. Sluit gewoon wat dingen uit, anders kan je straks weer tegen begin'problemen' oplopen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De oude Rocker heeft zeker een punt, ik zal het nog eens in de groep gooien en het nog even goed in me om laten gaan. Sowieso zet ik er een paar bij op rfx-1 om te zien hoe dat een tweede keer gaat,

 

@ Kaak, mens erger je niet. Rook even een pijpje man en doe relaxt. Ik brainstorm alleen wat hardop, het zijn geen wetten die ik schrijf.

 

Als het je niet bevalt dat ik hardop denk dan reageer je toch niet? Of zoek je graag onmogelijkheden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vat dit nu niet weer op als azijn zeiken:

 

Alles hetzelfde houden, niks veranderen want dan ga je weer :thumbsdown:

Schiet je echt niks mee op.

 

Schone stekken, aanslaan en op 12/12 en idd een andere voeding dan Canna, de 1 doet er wonderen mee de andere weet niet wat hem overkomt na overstappen op een ander merk wat hem misschien veel beter ligt :withstupid:

Je mutanten hadden einde 1e week zo niet eens gehaald en had de rest de plek op kunnen vullen

 

Wat nou aarde en bio probleemloze kweek?

Ga je daar niet goe met water kan je echt lachen en er is geen 'spoelen' aan (nog zoiets waar aarde kwekers mee komen, spoelen).

 

Hydro kweek je niet omdat je niet teveel water kan geven (wel mogelijk geef maar eens 25C + dan zit er amper zuurstof in het water)

maar omdat je optimaal profiteert vd groeisnelheid en dmv de minerale voeding en het medium heel precies je planten dat kunt geven wat ze nodig hebben (wat iets anders is dan EC en PH het zgn plantlezen noemen ze dat).

 

Teveel kleine blaadjes in de top is hittestress in combi met teveel N, terug in de voeding geeft dan idd geel blad maar dat blijft aan de plant zitten en de toppen gaan weer groeien ipv dat je die blaadjes aan het voeden bent met je hogere EC want 'ik kan niet terug' , beter vergelen dan niet bouwen.

 

Hier staan ze er op het einde knalgeel bij en zijn de toppen het dikst (alles hangt zwaar door laatste 2wk, houwtje touwtje meestal desondanks net.

 

Ik heb in mijn oude huis ongeveer 3jr lopen worstelen, nieuwe tent, lampen, medium, potten ga zo maar door en aan wie lag het?

Misschien was het mijn insteek wel want ik was een Canna kokos rammer voorheen en verwachte mijn NLX' jes van Alien uit 2004 zo weer te kunnen produceren (1.4gr/w) en ging ik ff op me bek zeg en wat wist ik het toch allemaal goed want ik redeneerde mijn eigen kringetje steeds rond (deels omdat ik ook mijn DWC 'kennis' erop losliet en zo nog verder van huis kwam) :icecream:

 

Check vd lol eens een 240W kokos s5 verslag van mij uit het verleden (als dat nog actief is) je lacht je kapot

Edited by lostchild
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zou het echt aan de voeding liggen? Het zou goed kunnen want ik heb nog nooit eerder met Canna gewerkt en ook nog nooit eerder zulke muterende planten gehad. Welke voeding raad jij me aan?

 

Verder las ik gister dat jij in 2013 ook niet zo gecharmeerd was van rfx-1 en schreef dat je die rotzooi niet weer in huis wilde. Niet om je aan te vallen, maar heb je die mening bijgesteld misschien?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat het Medium echt persoons gebonden is.. De 1 zweert coco's

De ander aarde en bio

Ik bijv weer op slabs..

Ieder1 zegt dat zijn medium het beste is omdat ZIJ daar het beste/meeste vanaf halen zonder al te veel problemen.

 

Qua voeding vond ik Hesi persoonlijk goed,

Maar ik kreeg problemen met PH in de slabs, terwijl een maat van me precies de zelfde opstelling voeding lampeb slabs enz enz.. Had nergens last van?!

Om die reden ben ik overgestapt op canna, het resultaat moet ik nog wegen :P

Maar.. Als ik die problemen niet had gehad was ik zeker niet over gestapt.

 

Zojuist gewogen.. 570g met 600w -- canna

In de winter draai ik op 660w en haalde ik met hesi 620g--- hesi

Dus het verschil is nagenoeg niks

 

Mvg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aan de voeding ligt het niet Dil dat beloof ik je. Canna is prima spul anders zouden ze niet de grootste producent van Nederland zijn. Iemand die Canna de schuld geeft is niet goed bij z'n hoofd en erkent niet dat hij gewoon zelf fouten heeft gemaakt.

 

Wiekspiet, je hebt gelijk dat iedereen z'n voorkeur heeft maar het kan gewoon niet makkelijker dan bio met schimmels, tabs, en Bacto.

 

Als je pot niet te groot is overbewater je ook niet. Dil, je zegt de hele tijd dat je al die tijd op aarde slecht presteerde, maar dat was allemaal mineraal. Bio is een heel ander verhaal want je meet niks dus je kan ook weinig fouten maken. Ooit wel eens kweekverslagen van Sannie opgezocht? Of Krasi? Of El Andy?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je echt interesse hebt voor aarde/coco teelt kan ik je wel adviseren over hoe je je grondmix moet samenstellen.

Ik trek altijd wel mooie plantjes uit mijn tentjes,en kennis moet je delen he?

 

Je moet gewoon niet TE moeilijk denken gappie,wel een beetje vooruitkijken....

Mijn soil mix = easy peasy lemon squeezy.

Voedingslijn van BAC erbij,en je zit geramd....

 

PM me maar als je interesse hebt,ik help je graag verder. ;)

Edited by Collie Weed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geef die jongen nou niet nog meer keuzes...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vriendelijke vrienden, nu is de kogel toch door de kerk. Wellicht vinden sommigen het vervelend dat ik hardop denk en van hot naar her lijk te gaan, maar ik heb voldoende feedback gehad om een aantal zaken uit te kunnen sluiten! Voor mij is nu duidelijk dat het niet aan het medium noch aan de voeding heeft gelegen. Derhalve heb ik besloten de rfx-1 nog een kans te geven. Ik ga de volgende ronde in 18literpotten kweken, met een paar meer op de m2 en sneller op 12./12 met dezelfde voeding alleen iets lager in de ec. En last but not least, de andere helft zet ik op Canna coco ter vergelijking en zal ik uit hetzelfde vaatje voeden.

 

Er komt achteraf een verslag van als er al een komt.

 

Momenteel ben ik de rfx-1 aan het spoelen met perodixe en water en de insecten in de kweekruimte zal ik uitroken met midi fumer en ook hun nageslacht. Daarna zet ik de stekken in de potten en zal nog een paar keer gassen. Daarna worden roofmijten uitgezet en als dat nog niet helpt huur ik een kweekruimte op de noordpool.

Edited by dilago
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel veel succes volgende ronde, naar ik denk een verstandige beslissing.. Alleen jammer dat je geen verslag bij houdt. Kun je niet reacties uitzetten ofzo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je wel! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoveel adviezen negeer je en dan zeuren dat je te negatief benaderd wordt. Succes met je ongedierte wat alweer in je kush zit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zou het echt aan de voeding liggen? Het zou goed kunnen want ik heb nog nooit eerder met Canna gewerkt en ook nog nooit eerder zulke muterende planten gehad. Welke voeding raad jij me aan?

 

Verder las ik gister dat jij in 2013 ook niet zo gecharmeerd was van rfx-1 en schreef dat je die rotzooi niet weer in huis wilde. Niet om je aan te vallen, maar heb je die mening bijgesteld misschien?

 

Ghe?

 

Enne mbt rfx was het (zoals je na kon lezen in het verslag) eigen schuld dikke bult met het inwateren met simpel kraanwater en het was een testje op kleine schaal.

Kort daarna ben ik over gegaan op BigBlocks (thnx 2 SuperNoob) met het gietertje en nog wat later deden de slabs hun intrede omdat BigBlocks best een hap was om in te slaan per doos van 84st tov slabs (ik was toen stuk minder bemiddeld).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duidelijk.

 

Slabs met het handje bewateren lijkt me ook nog steeds wel een mooie kweekmethode. Knip je het hele plastic er dan omheen weg?

Share this post


Link to post
Share on other sites

De rfx-1 is uitgespoeld met water en peroxide en klaar voor hergebruik.

Edited by dilago
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veel succes alvast met de volgende ronde

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@iedereen die keihard zegt dat het niet aan de Canna kan liggen:

Er wel eens bij stil gestaan dat sommige dingen gewoon niet werken?

Dat hoeft niet aan het produkt te liggen maar wel hoe jij ermee om gaat en hoe de fabrikant oa zijn schema op stelt.

Gaan lopen roepen dat het ene toch zoveel beter als het andere is slaat nergens op en kwekers aanhalen die zelf ook een hele aanloop hebben gehad voordat ze perfecte rondes draaiden laten jullie altijd dat stukje achterwege :withstupid:

 

@dilago

Nee, ik snijd plastic open aan de onderkant en zijkanten zodat ik het over de slab kan draperen ivm algen groei.

Overdwars waar de stekken op de slab komen een sneetje en daar de stekblokjes dan.

Vervolgens flikker ik elke dag 10ltr water (nog niet eens helft schema momenteel, s5x AMG vreet niet zo) in de Garland onderbak

met een gieter (ff geen vat ivm warmte).

 

Omdat door werkzaamheden de stekken veel te lang voorgegroeid waren heb ik ze vanaf stekblokje 1st met zijn 3-en verdeeld over een halve slab onder 150W gehad, ik had er 15.

Dat ging dus veel te rap en heb toen die halve slabs weer opgedeeld in 3 en deze stukken slab met stek op een nieuwe slab gezet en dit staat nu in mijn tentje, 3 stekken per slab dus nu.

 

Slab op slab en ik vloed en die bovenste slab blijft mooi vochtig waar de onderste slab inmiddels volledig doorgeworteld is eind week 2 12/12.

 

Ik beveel dit aan niemand aan, bij mij geboren uit nood omdat ik geen Deense bodem rendabel in kan zetten in mijn opzet anders had ik echt wel van boven de slab doorgewaterd en ik wou die Garland bak ook niet meteen vernaggelen toen met eb&vloed gat+koppeling.

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

De voordelen van slabs zijn dat je ze niet hoeft te hergebruiken, dat je geen potten nodig hebt en dat ze spotgoedkoop zijn. Kan je een slab ook gewoon in je lekbak leggen opengeknipt zoals jij beschreef en daar drie of vijf stekken op zetten?

Edited by dilago
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe bedoel je opengeknipt?

 

Persoonlijk heb ik 3 en 4 stekken per slab, maar das met druppelaysteem

 

Er is ook nog ergens een verslag te vinden van AG13 geloof ik heette die.

Hij deed handmatig wateren op slabs.

Daar kun je zien dat je op weinig medium toch monster planten kunt kweken :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol @ lostchild,

 

Ja het kan ook aan de rfx liggen kan ook aan zijn potten liggen..

 

Waarom zou het aan de canna liggen? De gebruiksaanwijzingen verschillen niet zoveel ten opzichte van andere lijnen.

 

De man heeft allemaal ziektes maar wie weet helpt een andere voedingslijn...

 

Als ik het had gezegd verklaarde iedereen me voor gek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze hebben Lostchild ook voor gek verklaard, Hazes en mij ook, maar jij ligt er blijkbaar wakker van.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het slaat ook nergens op om te denken dat het aan je voeding ligt..

 

Ik vind het allemaal maar lachwekkend. Misschien moet je eens een andere lampenkap proberen?!! Man man..

 

Ik lig er niet wakker van hoor, jij wel? Want je reageert meteen, kon je niet slapen?

Succes met je volgende ronde, met je nieuwe ongedierte, maar hey misschien helpt een andere voedingslijn wel!

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahah je reageert zelf ook meteen, rook liever een dan word je misschien wat relaxter.Het is geen wedstrijdje ver zeiken hoor. :D

 

@ Wiekspiet, ik bedoel de onderkant van de slab opengeknipt en dan gewoon water in de bak kiepen waar de slab in ligt en waar de stekken op staan. Laat jij je planten de drain opzuipen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...