Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sativied

Aptus Regulator

Recommended Posts

Als het omgezet is of nog moet worden omgezet dan maakt altijd verschil.

Je zegt dat ik wederom een brochure van een verkoper toon, dat geeft al aan dat je het eigenlijk helemaal niet gelezen hebt.

Eurofin verkoopt geen producten, deze testen bodem en voedingen etcetra, ook voor het wur en andere bedrijven in universiteiten bv.

Dit staat ook op hun website als je het had gelezen:

Eurofins Agro

 

Groeiend inzicht

Eurofins Agro is informatieleverancier en kennispartner voor onder andere de akker- en tuinbouw, melkveehouderij en glastuinbouwsector. We helpen u belangrijke gegevens te verzamelen en de juiste verbanden te leggen.

Wij zorgen voor groeiend inzicht op het gebied van:

 

Je zegt  dat ik maar wat zeg, en wat jij zegt allemaal klopt volgens de onderzoeken, maar ik kom met een links en onderzoeken en jij alleen met een verhaal.

Of met een website van een product die hun product zo goed vinden, en erna zeg je, jij komt alleen met brochures haha.

 

1.Ik snap het prima hoor dat si02 geen k2sio3 is, dus waterglas.

2. Nee si04 of silicaat is een groep, ik heb het over mono/ ortho gestabiliseerd silicium zuur, want sio4 is geen h4sio4 want deze heeft 4 extra waterstof moleculen.

dit een dus een andere variant zoals je zegt zegt vd sio4.

3. Ik heb nergens staan dat waterglas niet vloeibaar is toch? zit niet voor niks in jerrycans.

zei alleen dat het 1 makkelijk opneemt dan het ander, nu zeg je steeds dingen ik niet hebt gezegd, er staat nergens dat ik heb gezegd dat het niet oplosbaar is.

4. De glas of zand opmerking was van dat jij in het begin zei dat als iets maar silicium ionen bevat dan wordt het wel opgenomen.

daar ging mijn opmerking over dat het in glas of zand ook wel zit alleen niet word opgenomen.

5. Dan moeten deze wel vrijgegeven worden de ionen, maar je zegt zelf stabiliseert siliciumzuur prima is een paar berichten terug en nu maakt het niks uit.

Ze zullen beide wel opgenomen worden net als lavameel wordt ook wel langzaam afgebroken en wordt er siliciumzuur gevormd maar dit kost gewoon meer tijd.

Maar hoeveel tijd kost dat kaliumwaterglas of lavameel? want je vervangt je grond in 10 week, daarom gebruik ik silicium h4sio4 want dat nemen ze wel direct op.

daar zijn tal van onderzoeken naar, ik heb nog geen 1 gezien van jouw waar staat zo en zolang duurt waterglas?

ik ben juist wel benieuwd maar je doet meer een beetje of ik niks snap en je alleen maar folder stuur maar heb nog geen 1 folder gestuurd.

Liever dat je met artikelen en onderbouwing komt heeft iedereen er wat aan.

6. hoe weet je dat er geen h4sio4 in zit dan? dit zal ook per merk verschillen sommige gebruiken gewoon silicaten zoals die magic die je stuurde.

neem aan dat je geen fles gekocht hebt en deze naar eurofin hebt op gestuurd?

geen zin alles op te zoeken te quote maar zie de onderzoeken wel tegemoed, ga er geen tijd meer aan besteden.

 

heb nog wel wat artikelen en nee deze mensen verkopen niks.

 

Si is taken up by plants as silicic acid Si(OH)4 via aquaporin type channels (Nod26-like intrinsic proteins, NIPs) (Ma et al., 2006; Grégoire et al., 2012; Deshmukh et al., 2013). A specific 108 amino acid spacing between the conserved NPA domains determines Si(OH)4 permeability (Deshmukh et al., 2015). Plants are classified into accumulators, excluders and intermediate type (Mitani and Ma, 2005), depending on the amount of biogenic silica found in their tissues.

 

Hier het complete artikel

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpls.2017.00411/full

 

Plants will absorb Si in the form of Si(OH)4 from soil or nutrient solutions. The maximum solubility of Si(OH)4 in solution is c. 2 mM, and its concentration in soil solutions usually varies between 0.1 and 0.6 mM (Raven, 1983; Epstein, 1994). Under similar conditions, plant species have different abilities to accumulate Si, a reality that has been known, if poorly understood, for a long time.

 

artikel

https://nph.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/nph.15343

 

 

Hier ook nog wat leuke informatie voor de andere die dit lezen daar gaat het eigenlijk om.

Niet zo zin in eindeloos discussiëren.

Post je artikelen wietefras dan lees ik ze en dan zal ik ze lezen en misschien verander ik wel van gedachten.

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb links naar een hele zooi wetenschappelijke onderzoeken gegeven waarin is aangetoond dat Silicaten (waaronder meta) gewoon werken om silicium in de plant te krijgen. Het is gewoon klip en klaar aangetoond dat silicaten werken ook ongeacht dat het wat langer voordat het opgenomen wordt. Professionele tuinders gebruiken dat spul al eeuwen. 

 

Quote

Niet zo zin in eindeloos discussiëren.

Inderdaad. Zeker niet als je toch het inzicht mist om, de discussie te begrijpen en alleen maar gaat voor de marketing verhalen dat het "sneller" opgenomen wordt. Lekker belangrijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Buyuk said:

Waar ik ook benieuwd naar ben is de silicium dat voor de mens bedoeld is, of dat ook aan planten gegeven kan worden. Ik las namelijj ook dat silicium heel belangrijk is voor de mensenlijke lichaam. Ze zijn bijna overal verkrijgbaar o.a. bij holland&barret. 

Een volledige organische variant is ook te koop, wel wat duurder. Ben benieuwd of dat ook als in de watervat gevoegd kan worden.

SILSOLUTIONS

Van Holland&Barret is goedkoper.

PURESIL

 

@Fatamorgana ik ken eurofin niet maar als ik de tijd heb straks ga ik het even lezen.

 

Ik vind juist dat gepaste discussie's leerzaam. Hoe meer we weten hoe meer we kunnen ontwikkelen.

En heeft iemand nog antwoord op mijn vraag van hier boven ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Buyuk   Je zou moeten weten wat de concentratie is. Kan me van vroegere analyses herinneren dat er in sommige van die flessen maar een paar gram silicium zit. Zeker die flessen met gestabiliseerd (ortho) silicium zuur zit maar heel weinig in.

Overigens het gaat dus om dezelfde anionen na oplossen. Bijvoorbeeld dit is de formule voor Calcium of Magnesium meta silicaat in water. Ca/MgSiO3 + H2O → Ca2+/Mg2+ + SiO44− 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Wietefras said:

  Ca/MgSiO3 + H2O → Ca2+/Mg2+ + SiO44− 

Ik heb ondertussen wel wat geleerd over afkortingen en over wat silicium is en doet. Maar dit is nou net een beetje teveel van het goeie voor mij :)

voor de rest heb ik niet veel idee over de concentratie's.

Dit wordt aangegeven voor Silsolutions "70 mg elementair silicium per maatbeker (20 ml)."

Ingrediënten

Gezuiverd water, brandnetelextract (urtica dioica herba), citroenzuur, natuurlijk appelaroma. Hulpstoffen: kaliumsorbaat, natriumbenzoaat. SilSolutions bevat ca 3,5 g elementair silicium per liter.

En dit is van Puresil

Ingrediënten:

water, othosiliciumzuur (43.9mg), organisch silicium (uit grote brandnetel (1.125mg)/ Urtica dioica, heermoes (1.125mg)/ Equisetum arvense, moerasspirea (1.125mg)/ Filipendula ulmaria, aroma's, stabilisator: fosforzuur.

Edited by Buyuk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat ik al eerder zei, ik zeg ook niet dat silicaten niet werken het ging om welke snel opnemen, kaliummetasilacaat zal best werken alleen hoe snel is de vraag ten opzichte van h4sio4/ siliciumzuur?

Wel grappig dat je zegt marketing verhalenzegt,ik heb aan geen enkel bedrijf gerefereerd dat iets verkoopt dat deed jij juist haha, met rhino en magic, en welke kaliummetasilicaat je moet nemen.

Ik heb ook geen enkel wetenschappelijke onderbouwing gezien van je verhaalwaar je het steeds over hebt, terwijl ik met meerdere artikelen van mensen die niks verkopen en alleen onderzoeken doen mee ben gekomen.

Het heeft verder ook weinig nut om wat te zeggen,het gaat niet echt om de discussie meer je gelijk te halen ofzo.

Als je met wat onderzoeken komt lees ik het wel, misschien staat er wel wat nuttigs in.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Buyuk said:

Ik heb ondertussen wel wat geleerd over afkortingen en over wat silicium is en doet. Maar dit is nou net een beetje teveel van het goeie voor mij :)

Het punt is dat metasilicaat een zout is van (ortho) siliciumzuur. Dus dat als je dat weer oplost dat je dan exact die ortho silicium anionen weer terug krijgt in het water.

14 hours ago, Buyuk said:

Dit wordt aangegeven voor Silsolutions "70 mg elementair silicium per maatbeker (20 ml)."  ..,.,. SilSolutions bevat ca 3,5 g elementair silicium per liter.

Dat is dan inderdaad 3,5g per liter.

 Bij die Puresil zeggen ze er niet bij per hoeveel vloeistof die 43mg is. Zal wel per 100ml zijn dan. Dan zal dat ook wel rond de 4g/l uitkomen. Dat is wel een soort standaard voor gestabiliseerd ciliciumzuur

Voor een sproeioplossing met een concentratie van 4ppm (4mg/l) heb je dan dus ongeveer een milliliter van dat spul nodig per liter vloeistof. Ik zie ze ook wel concentraties tot 40 of zelfs hoger gebruiken. Dan moet je haast die hele fles in één keer in je voedingsvat gooien.

Dat is voor al die ortho silicium zuur flessen overigens zo. De concentratie kan gewoon niet veel hoger zijn. Je koopt 99,65 procent water.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Fatamorgana said:

Wat ik al eerder zei, ik zeg ook niet dat silicaten niet werken het ging om welke snel opnemen

Who cares? Of het snel opgenomen wordt of niet is dus blijkbaar in de realiteit niet relevant. Als dat een issue was dan zouden silicaten niet werken. Dat doen ze wel ... dus ?

Buiten dat heb je wel degelijk gezegd dat silicaten niet opgenomen worden (net als glas en zand) en dat alleen "siliciumzuur" werkt.

Ik heb links gegeven naar een berg onderzoeksresultaten en naar marketing verhalen over hoe silicaten werken. Ik zou zeggen probeer ze eens te lezen in plaats van mekkeren dat ik ze voor je moet vertalen en samenvatten tot een paar quotes.

Als ik er dan een quote voor je uit mag pikken:

Quote

 

Some commercial producers of stabilized silicic acid claim that their product contains 100% monosilicic acid, but this is incorrect. Commercial products with stabilized silicic acid contain monosilicic acid as well as its oligomers (disilicic acid, trisilicic acid, etc.), because in an aqueous solution monosilicic acid is in equilibrium with its oligomers.

 

Verkopers van absurd dure "ortho" producten liegen!? Huh, wie had dat nou gedacht? Maar goed, eerlijk is eerlijk dat maakt in de praktijk ook niet uit. Betekent alleen wel dat het dus langer duurt voordat het opgenomen wordt ...

Maar goed een "onderzoek" als onderdeel van een marketingverhaal geeft deze resultaten bij cannabis kweek:

https://www.advancednutrients.com/articles/potassium-silicate-for-plants/

 

Quote

 

Smart Growers Use Potassium Silicate For Plants

The numbers don’t lie — Rhino Skin gets results. Among growers who’ve made Rhino Skin part of their growing systems:

  • 41% report increased trichome structures
  • 35% report increased heat resistance
  • 27% report better mold, mildew and mite resistance
  • 49% report sturdier plants
  • 43% report higher-value flowers

 

En ze zeggen erbij dat ze niet liegen. Dus het moet wel waar zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze geven alleen maar wat growers aan hen rapporteerden.

Iemand had wel kunnen rapporteren dat de planten naast goede wiet opleveren ook zelf een biertje tapten.

Dan had Rhino Skin nog steeds niet gelogen :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is soms moeilijk om door marketing heen te prikken. In dit geval geloof ik er ook geen barst van.

Wij van WC een adviseren WC eend. Dit zelfde zie je ook in sportsupplementen zoals bijvoorbeeld testosteron boosters. Deze hebben 0,0 effect terwijl de labels zeggen dat het geweldig is.

Edited by MisterX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het werkt allemaal wel. Dat blijkt uit voldoende legitieme tests.

Maar de claims van de GS-leveranciers lijken me zwaar overtrokken.

Daarnaast betaal je teveel voor wat je krijgt.

Een beetje te vergelijken met Vitamin Waters die nu overal verkocht worden. Je koopt water, met een beetje suiker en een minimale hoeveelheid vitamine. Maar door het Vitamin Water te noemen, klinkt het meteen gezond en zijn consumenten bereid om er heel veel voor te betalen. Ook is het bereidings-procede nog eens supersimpel en spotgoedkoop. Met gemak zelf te maken met spulletjes die je overal voor weinig koopt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

heeft iemand regulator wel eens als bladvoeding gebruikt?

Ik wil dit doen om de strek wat te remmen

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

heb wel eerder dat soort producten gebruikt. Laatste keer dat ik dat gedaan had werd 1 van mijn planten een soort mongooltje. Daar ben ik dus mee gestopt.

 2ML per liter is het antwoord van aptus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...