Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

weiman

Hoeveel Watt Valt Op?

Recommended Posts

Na deze ronde ga ik terug naar 3 lampen, mogelijk 2. Dank voor de tip! :)

 

Heb je er een kachel bij te branden ook?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja een keramische verwarming van 2000watt,zit op een ongeisoleerde zolder en kan niet zonder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die vreten stroom, ook ik kan helaas niet zonder kachel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas ,

Moet ik terugkomen op een eerdere reactie van mij , dat het allemaal wel meevalt .

Dit omdat vandaag in het nieuws was dat Stedin ( een netbeheerder ) software heeft ontwikkeld om plantages op te sporen .

Deze software ziet ook of er in een wijk , straat of huis op bepaalde tijden meer wordt afgenomen , denk hierbij aan tijdklokken .

 

Lees :

Netbeheerder Stedin uit Rotterdam kan via een nieuwe digitale techniek op afstand zien waar zich een hennepkwekerij bevindt. De criminele activiteiten worden via het elektriciteitsnet waargenomen.

 

 

 

 

"Hiermee verwachten we dit jaar nieuwe stappen te maken in de bestrijding van energiefraude", zegt Dave de Wit, hoofd fraudebestrijding bij Stedin.

Tot nog toe werden illegale kwekerijen waargenomen met warmtebeeldcamera’s of opgespoord na tips. Maar criminelen worden steeds inventiever om hennepkwekerijen te maskeren. "Door het gebruik van isolatiemateriaal en ventilatie is het voor de politie en de netbeheerders steeds moeilijker illegale praktijken en gevaarlijke situaties op te sporen", aldus De Wit.

De nieuwe techniek is mogelijk geworden door gebruik van geavanceerde software. Deze wordt in de tienduizenden elektriciteitskastjes van Stedin geïnstalleerd.

Onveilig gerommel

 

"Die slimme meters in de kastjes zijn uitgerust met geavanceerde software", legt De Wit uit. "Die geeft een verandering van het signaal zodra er een hennepkwekerij op het net wordt aangesloten. Dat is voor de fraude-experts van Stedin aanleiding om verder uit te zoeken waar die kwekerij zich in die betreffende wijk bevindt.''

Ondanks de nieuwe techniek blijft Stedin intensief samenwerken met gemeenten, politie-eenheden en Openbaar Ministerie (OM). Ook vraagt de netbeheerder het publiek verdachte situaties te melden.

"De gevolgen van hennepkwekerijen en het belang van het melden zijn nog niet genoeg doorgedrongen", beklemtoont de woordvoerder van Stedin. "Door gerommel met de energieaansluiting en onveilige elektrische bedrading is de kans op kortsluiting en brand groot. Een op de vijf woning- en bedrijfsbranden ontstaan door geknoei met elektriciteit."

Door: ANP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op zeeaquaria zitten ook tijdklokken. Zolang je het kweken binnen de perken houdt valt het wel mee vermoed ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat is waar .

Een waterbed ook , maar het valt toch op .

Zolang jij met je stroomverbruik niet boven de 20.000Kwh op jaarbasis uitkomt kan je er wel mee wegkomen. Zeker als je tevoren even met de Nuon belt en aangeeft dat je een prachtig mooi aquarium hebt gekocht met tropische vissen en je voorschot wilt verhogen.

 

Lees hier maar eens wat dergelijke hobbyisten verbruiken.

Een citaat:

 

Ik zit na 7 maanden met mijn bak & prive op 10500 kwh.........

 

En deze.

Edited by dilago

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ga binnenkort lekker over de grens draaien

 

nederland naziland

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon een boel zonnepanelen op je dak leggen en overdag draaien.... zonder de panelen aan te melden offcourse.

Desnoods met een dikke led setup waarbij je de diverse modules achter elkaar opstart om geen grote inschakelpieken te veroorzaken.

Of op een berg accu's en volledig laagspanningscircuit oid, er is veel mogelijk als je creatief bent.

 

Over de grens draaien is leuk, maar je kan beter hier gepakt worden dan bv. in duitsland... hier ga je de eerste keer niet achter gaas tenzij je het echt heel bont gemaakt hebt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ga binnenkort lekker over de grens draaien

 

nederland naziland

Ga je Duitse Nederwiet quacken? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het geld toch voor de slimme meter toch ?

Ik heb nog zo'n antiek ding met zo'n wiel waar je een magneet op kan zetten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo een heeft de man waar ik kweek ook maar die kreeg wel een mailtje met de vraag of hij de standen wel juist had doorgegeven en of hij even zijn meterstand op de foto wilde zetten met een recente krant.

 

Als je verbruik veel hoger is als voorgaande jaren dan krijg je zelfs vragen als je geen slimme meter hebt. Wat ik zou doen als de jaarnota nog niet komt is bellen met de Nuon en zeggen dat je twee zeeaquariums hebt gekocht en je voorschot wilt verhogen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

spongebob

 

hoe denk jij over de slimme meter van tegenwoordig?

en wat kan je een beetje verantwoorden in een gezinswoning

 

Hoe ik over de slimme meters denk? Ik vind het maar bangmakerij en snap ook niet waar netbeheerders mee bezig zijn. Ik bedoel, eerst noemen ze het AMR meters (rond 2007), waardoor mensen om de twee maanden een overzichtje konden krijgen wat ze in die twee maanden hadden verbruikt. Toen noemde ze diezelfde meters 'slimme meters' (rond 2009), terwijl anno 2016 diezelfde meters afgeschreven zijn, per definitie niet meer worden uitgelezen en ineens 'digitale meters' worden genoemd (bron: https://www.slimmeme...eratie%20meters). Deze meters werden vroeger dus wel uitgelezen, maar nu niet meer, omdat ze zogenaamd van de 'oude generatie' zijn. Nou ik weet het niet hoor, maar er zit maar een paar jaar tussen toen en nu. Hoe noem je de analoge meters dan, die er al sinds de jaren 70'/80' inzitten? Antiek klokwerk? Ook hebben netbeheerders zogeheten 'domme meters' in omloop. Dit zijn vaak meters die niet in staat zijn om mee te gaan met updates die op afstand worden uitgevoerd. Een kleine quote uit bovenstaande link:

 

"Stedin

Stedin Meetbedrijf heeft een update uitgevoerd en bijna alle meters hebben deze update opgepakt. Een aantal aansluitingen hebben een onbekende meter. De reden hiervoor kan zijn dat de meter niet/ nooit heeft gecommuniceerd of dat dit om een domme meter is. Mocht het gaan om een storingsmeter zal Stedin Meetbedrijf de meter uitzetten, als het gaat om een domme meter zal u hierover nog een terugkoppeling ontvangen."

 

Hier nog wat info: : https://www.rijksove...-meter-weigeren

 

Zodra je een aanbod krijgt is het gratis, maar zodra je hem eerder wil kost het je geld. Erg logisch geregeld, al zeg ik het zelf.

 

Waar ik wel naar benieuwd ben is hoe het zit met het uitschakelen van de slimme meter. Betekend dit dan ook echt dat ze niet meer op afstand uitlezen? Met andere woorden; als ze je stiekem toch gaan uitlezen en een willekeurig iemand op die manier ontdekken, valt dit dan onder de noemer onrechtmatig bewijs?

 

Voorderest hadden we als medewerker bij de energie een standaard tabelletje wat gemiddeld het verbruik is per huishouden en type woning. En dat ziet er dan zo uit:

 

Type huishouden Elektriciteit Gas

Huishouden 1 persoon 1.800 kWh 650 m³

Huishouden 2 personen 2.950 kWh 1.020 m³

Gezin (1 kind) 4.000 kWh 1.450 m³

Gezin (2 kinderen) 4.600 kWh 1.720 m³

Gezin (3 kinderen) 5.300 kWh 1.800 m³

 

 

Type woning Gasverbruik

Appartement 900 m³

Tussenwoning 1.350 m³

Hoekwoning 1.600 m³

2 onder 1 kap 1.650 m³

Vrijstaande woning 2.200 m³

 

Bron: http://www.energiesi...nergieverbruik/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dilago je kunt he voorschot ook online verhogen bellen hoeft gelukkig niet

 

Voor een oudere woning met gezin met 1 kind betaal je al een voorschot van 200 euro per maand

Share this post


Link to post
Share on other sites

@versacepot Tuurlijk kan dat joh, laat je niet gek maken.

Als je maar zorgt dat je buren niks merken, je geen gekke dingen doet, je je stroom netjes betaalt en tegen niemand die het niet per sé hoeft te weten vertelt wat je doet kun je ook 2x1000 om en om draaien, of 4x1000 tegelijk. Veilig en onopvallend werken en er is niks aan het handje hoor.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@twiet 4x1000? hmmm als dan 4x per jaar draait dan gaan de alarm belletjes wel rinkelen dan qua kwh hoogte neem ik aan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat dat reuze mee zal vallen, zolang je maar betaalt en bij evt navraag een relaxte verklaring geeft gebeurt er verder niks. Je kunt ook lekker 2 kweekjes per jaar doen van 4x1000. De rest van het jaar doe je lekker niks, behalve leuke dingen die niet strafbaar zijn.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk ook wel dat het kan. Reken even uit wat het verbruik op jaarbasis is, verzin een passende verklaring en bel tevoren even met de Nuon om je voorschot te verhogen. Op die manier weten ze al dat je veel stroom zal verbruiken en kijken er niet van op.

Edited by dilago
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een redelijke elektrische auto verbruikt 8000 kWh per jaar als je 50000 km rijdt. Laat ik en mijn vriendin er nou allebei 1 hebben.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk ook wel dat het kan. Reken even uit wat het verbruik op jaarbasis is, verzin een passende verklaring en bel tevoren even met de Nuon om je voorschot te verhogen. Op die manier weten ze al dat je veel stroom zal verbruiken en kijken er niet van op.s

 

geldt dit ook voor een slimme meter?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...