Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

klaver90

4.) 16 X 18 Liter Onder Gavita Pro 1000W + Groei Tentje 250W Hpi (Amnesia Haze)

Recommended Posts

@klaver

het is zover, de dames gaan hier vandaag om

gelukkig zijn ze makkelijk te knippen omdat ik die foxtails grotendeels nog afgebloeit heb gekregen

er zijn wat hoofdtoppen vlak bij de lamp echt nog niet klaar bovenin, jammer dan, daarop wachten krijg ik rot en alles amber :thumbsdown:

optimaal aantal dagen gestaan (67dgn) en er zitten me mjammies tussen hoor.

 

@bud

we verknallen klaver zijn topic zo

Aptus is ok spul ok maar wel tegen de hoofdprijs en je verwachtingen die daar dan aan gekoppeld zijn...

Als AN nu overal op de plank stond had het AN geweest :whistle: get my point?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is weer tijd voor een update:

 

Dag 28

16 dagen 18/6

12 dagen 12/12

 

Ik ben tegen een probleem aan gelopen waar ik absoluut niet blij mee ben. Ik weet niet wat het is maar het lijkt er sterk op dat iets de bladeren kapot vreet. De planten raken hierdoor behoorlijk gestrest (3 vingerig blad).

 

Ik had een week geleden al een blaadje gezien die voor de helft leek af gebroken. Maar ik maakte me er nog niet zoveel zorgen om ik dacht misschien is het een genetisch foutje of ben ik iets te hard handig geweest met de planten verplaatsen ofzo. Maar nu valt het me op dat ik nog 3 a 4 van zulke bladeren heb ontdekt.

 

Ik heb gisteren de planten goed onderzocht en ik heb spint ontdekt. Vanwege de drukte rond de feestdagen heb ik niet zoveel tijd gehad om nog een paar keer te spuiten, dus ik was er al een beetje bang voor. Ik ga zo snel mogelijk roofmijten (TETRIX) bestellen.

 

Maar ik heb een vraag: Kan spint ook echt de bladeren kapot vreten zoals je op de foto's ziet?? Of leven er misschien nog meer klote beestjes die ik over het hoofd zie??

 

Ik dacht zelf namelijk altijd dat spint alleen de sappen uit de bladeren zuigt waardoor die witte puntjes op de bladeren zichtbaar worden. En uiteindelijk zelfs de plant geel wordt en dood kan gaan, indien je niet ingrijpt en zwakke planten hebt. Maar die aan gevreten bladeren Hoe kan dat?

 

Voor de rest staan de planten er niet verkeerd bij.

 

gallery_44039_18615_842222.jpg

 

 

gallery_44039_18615_1457718.jpg

 

gallery_44039_18615_1514175.jpg

 

gallery_44039_18615_841976.jpg

 

gallery_44039_18615_1911710.jpg

 

gallery_44039_18615_814382.jpg

 

gallery_44039_18615_1824486.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klaver , spint kan wel zorgen voor stress bij zwakke planten maar het blad op deze manier aantasten lijkt me sterk.

Ik verwijder uit voorzorg en om verdere verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen veel blad (vooral onder)wat aangetast

is door spint mijt.(stipjes/vlekjes)

Vooral in het begin maar het is voor jou nog niet te laat om in te grijpen.

 

Geen tochterij of andere invloeden van buitenaf?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mij lijkt het ook sterk dat spint de bladeren op deze manier kapot maakt. Maarja wat kan het anders zijn? Ik heb dit nog nooit eerder gezien.

 

Ik zal de bladeren met spint verwijderen. Gelukkig zijn dit er nog niet veel dus het is een beginnende plaag. Ik ga zo snel mogelijk roofmijten uitzetten.

 

Ze staan niet op de tocht. En de temperatuur en watergift zijn goed onder controle. Het is wel balen want opzich staan de planten er niet verkeerd bij. Maarja ik hoop dat we op tijd ingrijpen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

even vergrootglas pakken en goed kijken onder de bladeren zie je beesten dan even goed spuiten met Natria insect werkt zeer goed tegen alle beesten maar dit is zeker geen spint die zuigen alleen de sappen eruit dat zie je dan aan de puntjes die je dan op het blad krijgt, dus ik zal nog even wachten met die tetrix kan namelijk ook bladluis zijn of iets dergelijks, en dadelijk blijkt het toch iets anders te zijn dan spint en heb je dan die tetrix uitgezet en kan je niet meer spuiten.

Edited by jack white
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon tmv toch?

 

+1

je mot ze hier soms zien :jump:

 

Spint maakt gaatjes/ webjes, trips slakkenspoortjes over je blad met zilverkleurige gaatjes en als je bladeren worden weggevreten hebbie of wants of slak oid.

 

Wants is zeldzaam, slak binnen ook en het blad lijkt aangevreten maar is gewoon debiel vergroeid, vraatschade ziet er wel anders uit.

 

@klaver

heb je vorige keer dat zelfde bestrijdingsmiddel ook gebruikt?

misschien afwisselen met wat anders ivm beginnende resistentie van die fukkers?

ik heb ze nooit gelukkig maar als ik ze zou hebben dan ging ik ze wel met afwisselende middeltjes te lijf ivm die snelle resistentie. die etters

zijn echt lastig weg te krijgen.

Edited by lostchild
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@rodja: daar had ik nog niet echt aan gedacht maar ik denk dat je gelijk heb. Die gedraaide bladpunten en misvormde bladeren kan best wel eens TMV zijn inderdaad. Het enigste wat niet overeenkomt is dat ik geen gele bladeren heb. Pfff balen zeg....dat gaat me flink grammen kosten.

 

@jack_white: tot nu toe heb ik alleen spint kunnen ontdekken(begin stadium) Maar ik ga nog wel een keer inspecteren voor de zekerheid. En eventueel nog een keer spuiten, nu kan het nog.

 

@lostchild: denk jij ook dat het TMV is? Of kan het ook iets anders zijn? De vorige ronde wisselde ik af met floramite, vertimec, en ninenine spidermite. Toen had ik de spint al heel snel uit gemoord. Maar je moet het wel een paar keer herhalen. En deze ronde heb ik te weinig gespoten vanwege de drukke feestdagen. En ik ben al een week behoorlijk ziek(voorhoofdsholte ontsteking) als ik het bescherming masker opzet en ik buk een beetje naar voren om te spuiten ontploft me hoofd zowat pff haha.

 

@misterX: als je er zeker van wilt zijn om te kweken zonder ongedierte. Is een eigen moeder houden of kweken uit zaad beter. En zelfs dan kan je die klote beesten er nog in krijgen. Maar ik vindt het opzich niet erg als ik spint mee krijg op me stekken. Want met goed spuiten zijn die ook zo weer weg. Helaas heb ik deze ronde niet voldoende kunnen spuiten. Maar als dit echt TMV is dan ga ik toch steeds meer denken om een eigen moeder hokje te bouwen, want hier wordt je niet vrolijk van.

Share this post


Link to post
Share on other sites

geen kweek zonder ongedierte met stekken, dat vind ik toch wel een nadeel hoor

verder ziet het er goed uit

beter een kweek met wat ongedierte wat makkelijk te bestrijden is als je weet wat je doet dan een kweek vol met zaad wat niet te bestrijden is en waar je niks meer aan kunt doen ;) Edited by jack white
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

idd ik heb ook 100x liever spint dan herma's

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Godverdomme wat baal ik van dat TMV virus zeg! Ik heb gelezen dat je het virus enigszins een beetje in bedwang kan houden als je de nacht temperatuur boven de 21gr houd.

 

Maar heeft het dan wel zin om zulke planten af te bloeien? Of gaat het heel veel grammen kosten?

 

Ik heb net nog een keer gespoten tegen spint. En alle planten geïnspecteerd en wat ik voornamelijk zie van het TMV virus zijn her en der misvormde bladeren. Maar de planten zijn nog wel mooi groen.

Edited by klaver90
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niks aan de hand man met TMV dat kost je echt geen grammen en uitbreiden doet het zich ook niet.

Temp boven 21C vinden je dames niet zo lekker , verdampingsprobleem al snel (bol vlezig hangend kanoblad) en meer kans op rot later.

 

Soms gele nerven in het blad bij TMV, lijkt erg op magnesium probleem, volledig geel blad ken ik niet als verschijnsel.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste klaver,

 

Als het tmv zou zijn zou je ook de verkleuring en verdraaing moeten hebben vanuit de hoofdnerf en dat zie ik nergens. Dit is een erfelijke ziekte/virus wat je niet uit kunt roeien en bljft "zwerven' in de genetica.

Stekken amnees zit dit niet in en nog nooit eerder gezien....

 

Heb je misschien een varenrouw mug over het hoofd gezien want de larfjes van de mug eten aan je wortel puntjes die je planten zo hard aan het aanmaken zijn. Je bloei start erin te komen dus wortels vliegen door je pot heen.

 

Poldergrower

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lostchild: Ik had dit gelezen in het TMV topic en daarin staat duidelijk dat het wel grammen kost. Ik kan er alleen niet uit op maken of het echt veel grammen kost of gewoon een iets mindere opbrengst. Of is het gewoon een broodje aap verhaal?

 

Effecten op de plant

 

De effecten op de plant zijn zeer divers, de plant zal nooit zijn volle kracht kunnen benutten omdat door de staat van de bladeren minder fotosynthese kan geschieden. Het mozaiekvirus bestaat uit kleine staafjes van ongeveer 700 nanometer lang. Het virus behoort tot de groep van potyvirussen. 

De plant zal nooit een topper kunnen worden dat is één ding dat vast staat, overal zal de plant enigszins in achter blijven.

 

Opbrengst

 

De grote vraag is natuurlijk kost het mij opbrengt. Het antwoord hierop is JA

Omdat je plant een virus heeft, minder blad aanmaakt enz, zal deze ook minder opleveren. Als jij de temperatuur op 21+ houdt valt de schade nog wel mee, maar buitenplanten zullen hier veel meer last van hebben omdat het is ons koude landje veel te weinig 21 graden of warmer is.

 

@poldergrower: bedankt voor je bericht. De planten hebben wel verdraaing maar zijn inderdaad niet geel. Als het een ander virus hoop ik maar dat het me planten niet te erg kapot maakt.

 

Waar kan ik zien of er sprake is van de varenrouwmug? Ik kan moeilijk de plant uit de pot trekken en wortels bekijken. Is er nog een andere manier om erachter te komen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klaver,

 

Tmv is een virus ( bladvertrekking vanuit hoofdnerf en geel blad vanuit verse groei) dit heb je zeker niet en varenrouwmug kun je herkennen als ze rondvliegen. Ik ben hier niet zeker van, kun je wat meer foto's plaatsen van de bladeren zonder dat ik wat ga roepen hier. Op de 2de foto zie je duidelijk wat ik bedoel echt zo een kreukel in t blad, dat gebeurt ergens anders in de plant (wortels lijkt me).

 

Pg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb (nog) niks rond zien vliegen. De lamp staat nu aan dus kan geen foto's maken. Ik zal proberen om morge weer foto's te plaatsen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik snap dat je TMV zegt door de verdraaide bladstelen maar ik ben ook van menig dat het geen tmw is.

 

Kan het zijn dat je teveel voeding geeft, waardoor ze gaan draaien ?

 

EDIT: Zie nu net dat ze precies opgegeten zijn of afgebroken :blink:

Edited by Crimson Fart
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met je tabaksvingers toch gaan stekken.. ff een hijs van die joint of peuk tijdens het in de blokkies prikken: ik heb handschoentjes aan hoor :innocent:

 

TMV niet alleen maar zo in blad terug te zien, wortels besmet tsjakka in vaag blad resulterend.

 

TMV kost iets aan opbrengst maar niet zo grotesk als je denkt uit die beschrijving, dan heb je het echt zwaar en had je plant vol raar blad gezeten.

 

Teveel voeding in groei = verbrand bladpuntje

 

Als de varenrouw larven echt niks aan organisch te vreten hadden had een beet in de wortels misschien wel gekund maar het lijkt me vreemd.

Ik verwelkom ze die mugjes, ze doen goed werk maar zijn kut roken, ze belanden in je toppen :thumbsdown:

Edited by lostchild
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als het her en der een paar blaadjes zijn zou ik me 0,0 zorgen maken, ik heb in mijn meeste kweekjes wel planten gehad met een paar vergroeide blaadjes, nooit echt duidelijk opbrengstverlies van gehad.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lostchild: Ik probeer zoveel mogelijk schoon te werken. Maar het is misschien wel eens gebeurt dat ik een hijs heb genomen en vervolgens me planten ga inspecteren met blote handen. Daar ga ik voortaan op letten.

 

@scirocco: goed om te horen dat het bij jou nooit voor duidelijke opbrengstverlies heeft gezorgd. Ik hoop dan maar dat het bij mij ook niet gaat gebeuren :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tijd voor een update:

 

Dag 32

16 dagen 18/6

16 dagen 12/12

 

Ik begin gek te worden. Ik kom vanmiddag thuis en er hangt een behoorlijk wiet lucht voor me huis en in de straat. Ik schrok me dood en ben zo snel mogelijk naar binnen gegaan om alles te checke. Maar het vreemde is dat ik in me huis en in de kweek ruimte helemaal niks ruik. Alles lijkt gewoon te werken zoals het hoort te werken.

 

Dus ik wou mezelf niet gelijk gek maken en ik dacht misschien zitte de buren verderop een blowtje te roken ofzo dus ik heb even gewacht. Maar het zat me toch niet helemaal lekker dus een tijdje later ben ik toch weer even naar buiten gegaan om te ruiken en nog steeds hangt er een wiet lucht. Ik werd gek!

 

Ik dacht laat ik maar de koolstoffilter vervangen misschien ligt het daaraan. Hij heeft 3 rondes achter de rug. Dus ik heb hem vervangen maar nog steeds ruik je het buiten. Maar in de kweek ruimte en in me huis ruik je niks. Maar als ik buiten sta vlakbij het raam van de kamer waar me hok zit ruik ik een wiet lucht. En aan gezien er veel buren voorbij me huis lopen begin ik nu wel para te worden. Het kan natuurlijk ook dat er iemand anders in me straat een hok heb maar ik kan de lucht niet echt volgen. Het lijkt voor mijn huis te hangen.

 

Waar kan het nog meer aan liggen behalve de filter?? Zie ik iets over het hoofd?? Alle tips zijn welkom

 

gallery_44039_18615_252586.jpg

 

gallery_44039_18615_1450831.jpg

 

gallery_44039_18615_707364.jpg

 

gallery_44039_18615_319586.jpg

 

gallery_44039_18615_1814646.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

vreemd en dat in deze fase dat je eigenlijk nog helemaal niet zo veel kan ruiken <_< heb je gecontroleerd of de slang goed vast zit aan de filter of je geen gaatjes tussen de filter en de box heb zitten in je ruimte? je heb nog altijd een passieve inblaas? zo niet zou het anders miss ook overdruk kunnen zijn. waar heb je die passieve inlaat slangen op aangesloten? of liggen die gewoon om je tent heen? ik heb het zelf ook al eens mee gemaakt heb toen de filter vervangen maar toen rook ik het nog toen de zware can filter maar gekocht want de carbon filters kunnen haze echt niet aan en het probleem was opgelost maar dat was in de laatste twee weken van de bloei, maar dat jij dat probleem nu al hebt vind ik heel vreemd :wacko:

heb je toevallig die dag tussen de planten gezeten? kunnen namelijk ook je kleren zijn die je dan in de wint gaat ruiken heb ik ook al gehad :lol:

ik hoop dat je er snel achter komt wat het probleem is!

Edited by jack white
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is inderdaad even bad. Misschien een grotere filter omdat deze planten meer geur produceren? Je kan ook even proberen je systeem te sluiten als je lamp uit staat en dan na een uur even buiten posten. Ik heb een vraag, ben al een tijdje opzoek naar zon set die jij hebt. Maar omdat puk support dicht is kan ik ze nergens meer vinden. Weet jij toevallig een adres? Of zou ik alles zelf bij elkaar moeten zoeken. Succes met je probleem hoop dat het snel is opgelost!! Ik volg je!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...