Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

skunkmonster

Plantarium Vrijuit In Growshopzaak – Recht Thuiskweker Ook Eindelijk Erkend!

Recommended Posts

Plantarium vrijuit in growshopzaak – recht thuiskweker ook eindelijk erkend!

 

Plantarium-Nijmegen-140x110.jpg

Een smadelijke nederlaag voor justitie en haar growshopwet: de rechtbank Gelderland heeft eigenaar Ed Gerritsen volledig vrijgesproken. Omdat hij zich met zijn growshop uitsluitend op de kleine thuiskwekers richt – net als RollingStoned dus doet – wordt hij niet veroordeeld wegens overtreding van de Opiumwet. En dat is een belangrijke overwinning, voor ons allemaal!

Inval in verband met growshopwet

 

11402319_1092358940778887_1141859158969931081_o-720x480.jpg

De cannabisvlag kan uit bij Plantarium Nijmegen!

 

De uitspraak donderdag van de rechtbank Gelderland is dus fantastisch nieuws voor alle cannabisbedrijven – growshops, zadenbedrijven, voeding- en lichtproducten et cetera – die zich op de markt van de kleine, vredelievende thuiskweker richten die niet meer dan 5 planten kweekt. En voor de vredelievende hobbykwekers zelf natuurlijk, want ook die zijn soms al lastiggevallen door de politie die ze met de sinds 1 maart geldende growshopwet om de oren wappert.

De politie viel op 26 mei 2015 Plantarium in Nijmegen binnen en nam de halve inventaris in beslag, waaronder zaden – verpakt per drie en vijf stuks – en 800 grinders, die door de dienders als “knipmachines” werden aangemerkt. De officier van justitie eiste op 5 november een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Eigenaar Ed Gerritsen was het daar pertinent mee oneens en betoogde in een prachtig laatste woord dat hij zich uitsluitend richt op de kleine thuiskweker en niets met de ‘grootschalige hennepteelt’ van doen heeft waar in de growshopwet over gesproken wordt. “Wij strijden met onze winkel voor het recht om kleinschalig iets te kweken wat ik ook mag kopen in de coffeeshop. (…) De afgelopen maanden heb ik mij suf gepiekerd, me opnieuw verdiept in de debatten, wetgeving en aanwijzingen. Ik kan maar tot één conclusie komen: ik heb op geen enkel moment de wet overtreden. En bij gedegen onderzoek zou naar mijn mening ook justitie tot deze conclusie zijn gekomen.”

Rechtbank veegt vloer aan met Openbaar Ministerie

 

 

eg.jpg

Ed Gerritsen heeft met zijn vurige pleidooi voor het recht op kleinschalige thuisteelt van max 5 wietplanten gehoor gevonden bij de rechtbank

 

En kijk aan, de rechter geeft Gerritsen donderdag gelijk. Volledige vrijspraak dus voor Plantarium en een vonnis dat wellicht eindelijk ook eens het recht van de thuiskweker die niet meer dan 5 planten teelt vastlegt in de jurisprudentie. We citeren de rechtbank Gelderland over deze zaak:

“De eigenaar verklaarde alleen goederen aan de medicinale gebruiker en de kleinschalige hobbykwekers te hebben verkocht. Volgens hem zijn de in beslag genomen goederen alleen geschikt voor maximaal 5 planten. Uit zijn administratie blijkt niet dat hij deze producten in grote hoeveelheden verkocht. Volgens de officier van justitie worden goederen die Plantarium verkoopt vaak in wietkwekerijen gebruikt. De officier van justitie was – mede gelet op de combinatie van goederen die zijn aangetroffen – wel bewezen dat de goederen een strafbare bestemming hadden. Volgens de officier van justitie was ook bewezen dat de winkeleigenaar hiervan wetenschap had, nu hij door middel van een brief op de hoogte is gesteld van het feit dat de situatie in zijn winkel strafbaar was. De officier van justitie had daarom een celstraf van 3 maanden geëist voor overtreding van artikel 11a van de Opiumwet.

De rechtbank spreekt de Nijmegenaar vrij, omdat hij onderbouwd heeft betoogd dat zijn winkel zich richt op de medicinale gebruiker en de hobbyteler die maximaal 5 hennepplanten heeft. Tegenover deze onderbouwde verklaring van de man is door het Openbaar Ministerie niets gesteld dat deze verklaring betwist. Bovendien schoot het onderzoek in deze zaak volgens de rechtbank op een aantal punten tekort.”

De volledige uitspraak van de rechtbank vind je HIER

Recht zegeviert

 

Bij Plantarium is men uiteraard dolblij met de uitspraak. Op hun Facebook reageren ze zo: “Het recht heeft gezegevierd! Volledige vrijspraak op alle onderdelen!!”

Mooi hè? Ook namens RollingStoned van harte gefeliciteerd met deze voor alle cannabisliefhebbers zo belangrijke overwinning simple-smile.png

 

 

 

http://www.rollingstoned.nl/19-11-15-plantarium-vrijuit-in-growshopzaak-recht-thuiskweker-ook-eindelijk-erkend/bron

Edited by skunkmonster
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het blijft alsnog krom dat een verkochte kweekset bestaande uit een tentje met alles erop en eraan, dit met deze uitspraak niet binnen het bedrijfsmatige teeltprincipe valt. Maar als je dit als afnemer/hobbykweker thuis neerzet, je meteen al ruimschoots voldoet aan de 2+ criteria die de wet hanteert om te bepalen of je bedrijfsmatig bezig bent, onafhankelijk van het aantal planten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komt goed!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eindelijk een beetje richting in het gedwaal,misschien komen we nog eens ergens....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je word hiero als je een paar planten kweekt hard aangepakt ,maar kom je uit syrie en je heb een aantal mensen vermoord(duizenden)Kom binnen mensen !! Lang leve de multiculturele samenleving !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...