Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Kaak

4X Sugar Punch, 600W, Sannie's Way

Recommended Posts

Dimmen bij de eerste verschijnselen van hitte stress?

 

ziet er nu nog gezond uit.

 

Heb wel eens van Soma geleerd dat een plant prima afbloeit met minder licht in de laatste weken, maar hij is dan ook verre van een grammenjager;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
En waar zie je claw?

Eh juist.. niet dus. Teveel naar de randjes gekeken allicht :withstupid: .

 

 

Ik kan me opnieuw vinden in Crimson Fart z'n mening.

Heb dat ook nog gehad en zulke doorgroeiertjes doen net zoals ze heten. Door de warmte blijven ze bouwen terwijl de toppen die er geen last van hebben volop afbloeien. Kost je wel grammen en kwaliteit volgens mij. En kloteknipwerk...

edit: op die ene plant dan, je zal moeten afwegen als die andere 3 het dimmen wel waard zijn.

 

Iedere post die ik lees van je krijg ik de indruk dat je meer weet dan je hier schrijft lol.. :likken:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mc wulle, je slaat de spijker op de kop met dat er nog drie planten staan die er geen last hebben. Het grappige is dat de plant linksvoor juist bovenin al praktisch is afgebloeid maar onderin nog volop wit is. Er is naar mijn weten geen reden om te denken dat ik meer opbrengst zou hebben als ik terug dim naar 750W.

 

Waarom denk je dat een plant met foxtails minder grammen zou opleveren? Als hij bovenin juist in overdrive gaat doorbouwen zou er toch juist meer moeten zijn? Echter in de vorm van luchtig klein kutspul. ;)

 

Ik zou overigens ook niet zeggen dat ik al in de laatste weekjes zit. Ze hebben 6.5 weken 12/12 gehad. Ik reken dat de fase van de 'laatste weekjes' begint op het moment dat planten minder beginnen te drinken. Over twee weken verwacht ik terug te dimmen naar 750W om ze daarop te laten afbloeien.

 

Ik weet niet meer dan ik schrijf denk ik. De issue is dat ik veel over de theorie nadenk maar het moet gebeuren in de praktijk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

To be continued... ondertussen nog steeds benieuwd naar jullie input!

 

 

 

Laat die ene dan nog maar 3 weken onder 1000w. Je zal wel zien wat er gebeurd.

Edited by Crimson Fart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onder een 1000 heb je nu eenmaal deze stralingswarmte, daar ontkom je niet aan en met zo een sativa dominante strain krijg je zowiezo foxtail pheno's, die wegen niet minder ze lijken alleen fluffig.

 

Over stikstof op t einde in een organische bodem zorgt ook voor extra foxtails evenals een scherpe smaak, beter de herfst laten intreden en t blad leeg laten trekken voor de beste smaak en uitwerking.

 

Poldergrower

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Poldergrower. Ik wil de aarde hergebruiken volgende ronde en de aarde laten zitten dus ik mik sowieso voor herfst in de tent dat de voeding er een beetje wordt uitgetrokken. Na een weekje water zal ik met 0.75ml Bac per liter weer gaan voeden maar de laatste twee weken krijgen ze alleen maar water.

 

Crimson, dit is nu alleen maar een leuke test. Duidelijk voor anderen wat er kan gebeuren als je de lichtintensiteit bijna verdubbelt halverwege de bloei. Je kan zien dat onder de hoofdtoppen de plant nergens last van heeft. Ik kweek voor opbrengst. Kwaliteit is ook belangrijk maar als je hoge opbrengsten behaald moeten je planten wel gezond zijn dus ik denk dat kwaliteit en kwantiteit hand in hand gaan met deze hobby. Als ik de lamp zou dimmen alleen om de foxtails bovenin te laten verdwijnen dan gaat me dat grammen kosten bij de andere planten.

 

Afijn, ik zeg dit nu maar wie weet schrik ik me wel een hoedje dit weekend en ga ik alsnog dimmen. ;) BTW, Sannie zelf raadde me aan om de toppen te verbuigen. Hij zei niks over dimmen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben het niet helemaal eens met dat kwaliteit en kwantiteit hand in hand gaan. Tot op zekere hoogte geeft de gezonde plant een fijne opbrengst in grammen, maar dat resultaat in grammen is ook te versnellen dmv verschillende technieken...

 

Het is me duidelijk dat je geen haast maakt om de volgende ronde erin te gooien dus volgens mij ga je wel degelijk voor topwiet, anders zou je niet met zulke leuke soorten en bio werken;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laat ik het zo zeggen. Alles wat wij doen om de kwaliteit van wiet te verbeteren is in principe ook bevorderlijk voor de opbrengst. Misschien is dit een belangrijke vraag: welke techniek kan je toepassen wat de kwaliteit verhoogd maar negatieve invloed heeft op de opbrengst?

 

Koude nacht temperaturen is iets wat ik kan bedenken. Bijna niemand teelt hier rond de 20°C terwijl er zat indicaties zijn dat lage temperaturen bevorderlijk zijn voor cannabinoid gehalte.

 

Ik oogst nooit eerder om sneller een nieuwe ronde te beginnen. Alles krijgt de tijd. Maar alles wat ik doe is in principe met het oog op de opbrengst.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De wortels moeten het niet te koud krijgen in de nacht, daarom zorgen de meeste mensen er voor dat de nachttemperatuur rond de 20 graden ligt.

Ik heb zelf vloerverwarming, daardoor krijgen de wortels het niet zo snel koud, maar kan het in het hokje wel iets kouder worden.

 

Ik zou iets lager in de voedingsgift gaan zitten.

Ze staan er op de foxtails na volgens mij wel gezond bij.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je lamp hoef je nooit te dimmen, een sativa houdt juist van hoge licht intensiteit. In mijn amnesia topic staat Jack Hammer ongeveer 35/45 cm van de bulb af en produceert ze alleen maar Foxtails, zijn evengoed keiharde toppen.

 

Kwaliteit en kwantiteit gaan prima samen, het is gewoon een andere manier van denken/werken. Ik draai in mijn 1000 tent (dr120) ook gemiddeld zo een 800\900\1000 gr afhankelijk van de soort en temperatuur.

Kraanwater en eenvoud is de key, de rest gaat vanzelf.

 

Ik houd inderdaad in de nacht zo een 12/14 graden aan, kijk maar naar de verkleuring van mijn bladeren. Herfst kleuren.

 

Poldergrower

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bosrand, de kamer waar de tent in staat wordt niet veel kouder dan 20°C maar dan is de tent zelf zo'n 18-19°C want de planten blijven nog doorkoelen in de donkerperiode. Zie ook Wietefras zijn grafiekjes waar de duidelijk is.

 

PG, de reden dat ik op het eind naar 750W wil dimmen is vooral om het klimaat stabiel te houden. Momenteel draait mijn 325m3 afzuiger voluit maar als ze eenmaal minder gaan verdampen zal de temperatuur niet meer een acceptabele 29-30°C blijven. Volgende ronde komt een grotere afzuiger.

 

12-13°C is wel koud. Wat is het dan met lamp aan? Zo krijg je neem ik aan wel een flink dag/nacht verschil.

 

Overigens heb ik zelf het vermoeden dat de foxtails bij mijn plant komen door de hoge lichtintensiteit en in mindere mate de stralingswarmte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, ik voeg wat laat in.

Probeer alsnog je geweldige verslag met veel interesse te volgen.

Zojuist heb ik me globaal ingelezen in de eerste pagina's.

Hier beschrijf je de eerste weken groei en bloei.

Ik persoonlijk vind je planten een beetje stretchy, ik herhaal een beetje.

Hoe je kunt gaan voor iets compacter?

Misschien op 2 manieren.

De duurdere manier; gebruik de eerste weken liefst Metaal-Halide licht.

De goedkopere oplossing; kies al in een veel vroeger stadium voor een lagere luchtvochtigheid.

Zaailingen gedijen super in een relatief lage luchtvochtigheid.

De (mijns inziens voor zaailingen te hoge) luchtvochtigheidswaarde leidt tot stretchen....(!)

Beginnen op 60 a 70% is overigens helemaal goed.

Maar laat vervolgens de RLV stapsgewijs maar wel vlot dalen (naar b.v. 40% binnen 20 dagen, echt geen punt voor sterke zaailingen!)

Resultaat; een compactere brede bouw, na 20 dagen stammetjes zo dik als een Marlboro sigaretje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wellicht een beetje gestrekt, maar ik denk dat het oa feno gebonden is. Kijk bijvoorbeeld naar de plant rechtsvoor welke echt niet groter dan 40cm is en super compact (iets te voor mijn smaak).

 

Onder de T neon was de LV hoog (70-90%) omdat ik zonder afzuiging draaide. Toen hing het condens aan de binnenkant van de tent. Toen ze onder de HPS gingen was het plots 25-35% en volgens mij hadden ze hier even moeite mee. Tamelijk droog en glanzend bland en een beetje hangend. Ik heb ze toen ook een poosje te droog gehad wattjuist bevorderlijk zou moeten zijn voor gedrongen planten. Het liefst had ik een veel meer geleidelijke overgang gehad van LV. Volgende ronde ga ik wel een beetje afzuiger uit de baby tent. Aan de andere kant maakt het ook geen drol uit want ik groei lang genoeg voor dat de planten compleet herstellen voor de bloei.

 

Bedankt voor je inzicht! Keep it coming. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na een weekje op 1000W heb ik de lamp toch maar terug gedimd ivm de foxtails. Het lijkt erop alsof ze ook zijn begonnen bij twee andere planten en dan neig ik toch naar iets minder opbrengst met compactere buds. Volgende ronde meteen knallen met 1000W. Wel erg leerzaam om te zien wat er gebeurt als je de lichtintensiteit zo verhoogd halverwege de bloei. Ik verwacht dat ze in de laatste weekjes nog zat compact gaan worden op 750W.

 

De roze plant welke er het meest last van had. Gelukkig is het onderin nog wel mooi compact.

 

gallery_43296_18554_461354.jpg

 

gallery_43296_18554_146555.jpg

 

En de twee planten welke ik nu begon te verdenken van vossen.

 

gallery_43296_18554_370492.jpg

 

Hier lijkt het ook alsof de plant extra blad aan het maken is; niet zo zeer grotere aantallen van bladeren, maar grotere omvang van de bladeren die al aangelegd waren. Ik haat knippen dus dit was wel een doorslaggevende factor.

 

gallery_43296_18554_392302.jpg

 

De volle update komt ergens komende week. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag 51 12/12

 

Afgezien van de foxtails gaat alles alsnog super goed. Ik heb ze dus een krap weekje geen voeding gegeven en de eerste planten beginnen vergeling van de oudste fan leaves te vertonen. De plant linksvoor is al redelijk aan het afbloeien, en ze drinkt dus ook minder. Vanaf vandaag alleen maar water voor haar. De rest blijf ik om de waterbeurt 1ml/L Bac Bloei meegeven. De lamp is reeds gedimd naar 750W en staat sinds vandaag ook weer in diepte stand. De foto's deze week zijn iets warmer in witbalans dus wellicht geeft dat een ander beeld van de bladkleur.

 

Overzicht.

 

gallery_43296_18554_736380.jpg

 

We beginnen bij de plant rechtsvoor. Deze plant gaat denk ik moeilijk dik worden, aangezien de calyxen nog niet echt aan het zwellen zijn. Geen overzichtsfoto dit keer dus drie van de vier hoofdtoppen uitgelicht.

 

gallery_43296_18554_657762.jpg

 

De rechter top hoort bij deze plant.

 

gallery_43296_18554_145965.jpg

 

gallery_43296_18554_453301.jpg

 

Dichterbij...

 

gallery_43296_18554_544305.jpg

 

gallery_43296_18554_270809.jpg

 

Door naar de plant rechtsachter. Maar een enkele foto deze keer. Ze begint om te vallen (ook dit is een eigenschap wat per feno blijkbaar verschilt).

 

gallery_43296_18554_293146.jpg

 

De roze foxtailende dame blijft zeker lekker gaan.

 

gallery_43296_18554_646547.jpg

 

Lekkere lager gelegen toppen.

 

gallery_43296_18554_639703.jpg

 

Maar bovenin blijft het mooist.

 

gallery_43296_18554_668489.jpg

 

Deze voorste top heeft het meest "last" van de foxtails maar vangt dan ook het meeste licht.

 

gallery_43296_18554_562550.jpg

 

Door de ongelijke reflectie van de kap vangt deze top het minste licht/warmte en zijn de foxtails dus ook het minst aanwezig.

 

gallery_43296_18554_490779.jpg

 

De plant linksvoor is rap aan het afbloeien maar wel opmerkelijk ongelijk. Nu ik deze foto zie valt het me op dat de voorste twee toppen opmerkelijk dikker zijn dan de twee daarachter. Door de reflector vangen de achterste twee takken het meeste licht. Is het mogelijk dat deze feno misschien niet van zoveel licht houdt?

 

gallery_43296_18554_247308.jpg

 

gallery_43296_18554_318155.jpg

 

Close-up van de top hierboven.

 

gallery_43296_18554_454543.jpg

 

Buiten het feit dat alleen de pot van deze plant vol zit met varenrouwmug (nematoden komen overmorgen) heb ik ook STAMROT gevonden bij deze dame. Nadat de lamp aanging zag ik opeens een verdacht gelig blad, maar deze liet niet los... geen toprot dus. De dikke toppen zaten helemaal om de stam heen geklemd maar daartussen zag ik toch wat schimmel zitten. De twee toppen maar weggeknipt (zit amper schimmel op) en voila. Iemand een suggestie? Heb momenteel geen peroxide in huis.

 

gallery_43296_18554_232589.jpg

 

Om op een blije noot te eindigen maar even melden dat het eerste topje al is geoogst. Wegens het ongelijke afbloeien van deze plant is het bovenste topje van de top die het meeste licht vangt geknipt.

 

gallery_43296_18554_219648.jpg

 

Deze wordt overmorgen opgerookt bij de nieuwe aflevering van The Hunt. :j

gallery_43296_18554_78369.jpg

 

Tot volgende week.

 

Kaak

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hè kaak mooie toppen man :)

 

Ik vraag me af waarom je foxtail-vorming zo erg vindt? Als een top voor de rest mooi en compact is, dan is zo'n klein torentje op de punt toch niet zo erg?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Klaver. Met foxtails op zich heb ik niet zo'n issue, maar ik vind het niet heel fijn dat ze al beginnen in week 7 bij een soortje wat zeker 10-11 weken bloeit. De torentjes ben ik gewend als laatste bloei bij planten voor de oogst, maar nu was het vrij duidelijk te wijten aan de abrupte hoge hoeveelheid licht. Ik ben bang dat alle ronde toppen gaan verdwijnen en zowaar overwoekerd zullen worden door de lange dunne foxtail toppen.

 

Ik moet wel zeggen dat als ik de foto's vergelijk met vorige week, de planten echt absurd hard zijn gegaan in die week op 1000W. Ook zie ik dat bij alle toppen de nieuwe bloei van de laatste week toch een beetje langwerpig is. Misschien zie ik dingen verkeerd maar ik riskeer liever niet dat ik allemaal kleine dunne topjes krijg (ook al zal het eindgewicht hoger zijn).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dimmen was idd d beste optie.

 

Lijkt wel een kweekje van Sannie op de eerste pic :showoff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die plant met stamrot zou ik bij het rotte gedeelte afknippen, of in ieder geval de komende dagen heel goed in de gaten houden.

De kans is groot dat het bovenliggende gedeelte van de plant hierdoor af gaat sterven.

Dan krijg je uitgedroogde toppen die niet meer te roken zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crimson, da's een behoorlijk compliment. :)

 

Bosrand, thanks voor de suggestie man! Als je de overzichtsfoto van die plant bekijkt zie je dat daar een gek geel blaadje zit, ongetwijfeld door de schimmel. Goeie tip.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super mooie planten man :verrygood wel jammer van dat sukje stamrot.

Ben wel erg benieuwd wat je nu van de 4 dames afhaald.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk verslag. zeer leerzaam.

 

Hopelijk niet te laat maar, je kan kaarsvet op die stam doen, werkt goed tegen schimmel. (natuurlijk nog beter geweest als je dat had gedaan nadat de wond was veroorzaakt)

Ik denk dat als je verder geen problemen hebt, hem gewoon kan laten staan met een kaarsvet behandeling. Waardoor je de tak wat beter kan laten afbloeien.

 

Ziet er goed uit verder, gezond en mooi aangedikt. Ook al vind ik de hoeveelheid "suiker" nog meevallen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de tip, deftheman.

 

De eerst flinke tegenslag is binnen. De Botrytis van de stam heeft zich verplaatst naar een aantal andere toppen waardoor ik drie hoofdtoppen ben verloren. Gelukkig was ik er vroeg bij, maar ik maak me best zorgen want het is pas dag 56 12/12. Ik heb de plekken waar de toppen zijn geknipt proberen te ontsmetten. Ik heb er ook een 600W lamp ingedraaid en de afzuiger wat harder gezet om iets gunstiger klimaat te creëren. Wat denken jullie, gaat dit door de hele tent verspreiden of komt het goed als ik elke dag blijf checken? Gelukkig is 1 plant bijna klaar en heeft de roze (nog) nergens last van. Wellicht moet ik de lamp op 11/13 zetten om ze sneller te laten afbloeien?

 

gallery_43296_18554_129061.jpg

 

gallery_43296_18554_420070.jpg

 

Huilen... dit is ook nog niet afgerijpt genoeg om de niet verrotte stukjes er tussen uit te knippen dus allemaal de kliko in.

 

gallery_43296_18554_651079.jpg

 

Kaak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oei das wel zuur man, ik denk zelf dat het met het verspreiden wel mee zou vallen maar ik heb er geen ervaaring mee dus kan het je niet met zekerheid zeggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eigenlijk had ik effe beter moeten zoeken voor het water geven, want blijkbaar kan te veel water ook bijdragen aan de oorzaak. Vanaf nu minder water, minder voeding, en afzuiger harder aan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...