Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

konopi

Is Jezus Een Symbool Voor Een Paddenstoel?

Recommended Posts

Is Jezus een symbool voor een paddenstoel?

 

Wat een belachelijke vraag zult u misschien denken maar de Dode Zee rollen expert, John M. Allegro was er van overtuigd dat Jezus symbool stond voor de verering van een hallucinerende paddenstoel.

Allegro was een van de eerste acht en de enige niet christen die de dode zee rollen onder ogen kreeg nadat ze in 1947 bij Quram waren gevonden. Allegro, afgestudeerd in Grieks en Hebreeuws, bracht als eerste, eind jaren vijftig, zijn bevindingen naar buiten. Hij stelde dat de figuur van Jezus christus, in de rollen naar voren kwam als de leider van een Esseense sekte. De naam Jezus Christus moest meer gezien worden als een titel of een rang, die door meerdere opvolgers werd gedragen en de Jezus waarover werd gesproken was de leider van de sekte rond de tijd van de vernietiging van Jeruzalem rond 70 na Chr. De Essenen waren volgens hem de voorlopers van het christendom maar worden heden ten dage compleet verkeerd begrepen.

 

Jezus was volgens hem meer een soort druïde of medicijnman, die leiding gaf aan een sekte die een religie hadden die voortkwam uit de zon en vruchtbaarheids religies die toen overal ter wereld te vinden waren en gecentreerd waren rond het gebruik van hallucinerende middelen, zoals paddenstoelen.

Die visie op de dode zee rollen was natuurlijk tegen het zere been van de kerken en de andere christelijke onderzoekers van de rollen. Zij namen dan ook afstand van hem en maakten hem belachelijk zonder dat ze daarbij bewijzen konden leveren van zijn ongelijk. Allegro pleitte voor het vrijgeven van de rollen zodat iedereen ze kon bestuderen maar dat duurde nog tot de jaren negentig van de vorige eeuw. De kerk had er natuurlijk belang bij dat visie van Allegro niet serieus werd genomen aangezien de gedachte dat het christendom voort zou komen uit een vruchtbaarheids sekte, die onder invloed van hallucinerende middelen tot God kwamen, niet echt makkelijk te verteren was voor een kerk, die o.a. controle houdt over haar schaapjes door onverwoestbare dogma’s en regels. De reputatie van Allegro werd kapot gemaakt en zijn theorie stierf een langzame dood.

 

 

 

Was de theorie van Allegro nu werkelijk zo vreemd? Om daar wat meer over te kunnen zeggen moeten we eerst terug naar de ontstaans geschiedenis van religies.

Er zijn eigenlijk twee stromingen waar alle religies uit voorkomen. De religies die de zon en het heelal als basis hebben en in het verlengde daarvan de vruchtbaarheids religies.

De eerste mensen zaten, nog meer dan ons, vol angst en twijfel en begrepen weinig van de wereld waarin ze leefden. Ze zagen wel iedere dag de zon op en onder gaan. In het donker waren ze natuurlijk nog veel banger dan overdag waardoor het donker met kwaad en het licht met het goede werd geassocieerd. De mensen gingen patronen ontdekken in de stand van de zon, maan en sterren en daaruit ontstonden religies. De zon verdween als het donker werd in de baarmoeder van de aarde waar hij s’ochtends weer uitkwam. Al gauw ontdekten mensen het verband tussen regen, zon en groeien van gewassen. Om vruchtbaarheids god gunstig te stemmen werden rituelen ontwikkeld.

 

De vruchtbaarheid religies komen hier op neer dat de aarde de moeder is wiens vagina wordt bevrucht met het zaad van de schepper. Dat zaad is de regen die verdwijnt in moeder aarde en waaruit het leven bloeit. Omdat sommige planten geneeskrachtige, stimulerende en hallucinerende krachten hadden en omdat ze voortkwamen uit het heilige zaad van de schepper, werden ze als heilig beschouwd. Veel religies hadden de heilige penis als symbool en dat zien we nu nog terug in de obelisken die in o.a. het Vaticaan, Londen en Washington staan. De kerk en de zittende macht zullen het volk niet vertellen dat die obelisken eigenlijk symbool staan voor een grote penis. Die monumenten zijn daar neergezet door de vrijmetselaars, wiens filosofie voortkomt uit deze zon en vruchtbaarheids religies en zij zijn zich er al sinds de Tempeliers van bewust dat de gelovige massa’s voor de gek worden gehouden. De kerk heeft eeuwenlang alle kennis over de oorsprong van het christendom en religie in het algemeen vernietigd en er alles aan gedaan om afwijkende visies kapot te maken zodat er een zoveel mogelijk, homogene vorm van het christendom ontstond, die gebruikt kon worden om de mensen onder controle te houden.

 

De paddenstoel was een van die heilige schepsels, die voorkwamen uit het zaad van de heilige penis en mensen gebruikten haar krachten om tot “God” te komen. De paddenstoel was een bemiddelaar tussen de mens en God en de zoon van God die uit moeder aarde was geboren. Met het eten van de paddestoel, het lichaam van de zoon van God, kan ook een link naar het heilig avondmaal worden gemaakt.

 

De schrijver Terence Mckenna gaat nog verder. Hij stelt dat de paddenstoel er voor heeft gezorgd dat mensen bewustzijn kregen. Zijn theorie komt hier op neer dat jagers uit de oudheid op hun tochten ook paddenstoelen aten als ze honger hadden en dat de jagers die dat deden, betere en succesvollere jagers werden. Iedereen die wel eens paddo’s heeft gebruikt kan bevestigen dat je meer uithoudingsvermogen krijgt en veel alerter en scherper wordt van een goed gedoseerde hoeveelheid paddenstoelen. Door de hallucinerende werking van grote hoeveelheden paddenstoelen kregen mensen meer en meer zelfbewustzijn. Dit wordt volgens Mckenna ook verbeeld in het paradijs verhaal uit de Bijbel waar Adam en Eva eten van de boom van kennis van goed en kwaad. Volgens Mckenna was die verboden vrucht de paddenstoel en beeld de schaamte voor de naaktheid de overgang van dier naar het bewustzijn aan. Volgens sommigen was Mckenna ook onderdeel van het MK Ultra programma, dat door de CIA werd o.a ontwikkeld om vrije seks, feminisme en drugs te promoten onder de bevolking maar dat geheel terzijde.

 

 

 

Volgens Allegro was Jezus dus een soort medicijnman en leider van een Esseense sekte. In de Bijbel zien we veel verhalen terug die wijzen op de geneeskundige krachten van Jezus en de Romeins/Joodse geschiedschrijver Flavius Josephus schrijft ook over de Essenen, die als guerrilla strijders oorlog voerden tegen de Romeinen. Toen de Essenen in de gaten kregen dat ze een verloren strijd streden en hun ondergang naderde bedachten ze een mix van hun eigen geschiedenis en de toen heersende gedachten over religie met hun leider in de hoofdrol en daaronder een verborgen symbolische betekenis die ze op papyrus rollen schreven en in Quram verstopten. In deze geschriften werd positief over de Romeinen geschreven zodat ze niet vernietigd zouden worden door de Romeinen als ze eventueel werden gevonden. In de verhalen werd, voor de ingewijden, de geheime kennis over astrologie en plantenkunde doorgegeven.

 

Dat Jezus Christus een historische figuur zou worden en de spil van de grootse godsdienst aller tijden, hadden de Essenen waarschijnlijk nooit kunnen bedenken.

Laten we vooropstellen dat niet een mens de volledige waarheid in pacht heeft maar Allegro komt denk ik dichter in de buurt bij de werkelijke ontstaansgeschiedenis van het christendom dan de meeste moderne christelijke theologen die alleen maar op zoek zijn naar een bevestiging van hun eigen religie en daarbij voor het gemak maar de diepe wortels van het christendom in de Babylonische en Egyptische mysterie religies, vergeten.

 

http://zaplog.nl/zap...een_paddenstoel

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...