Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Doede

Mr. Veldman Veegt Vloer Aan Met Om Inzake Growshopwet

Recommended Posts

Breaking news; Maurice Veldman veegt vloer aan met het OM inzake growshopwet.

http://snip.ly/qFB9#http://ow.ly/Q1DTH

 

 

Rechterlijke macht lijkt zich steeds meer bewust van het juridisch ondermijnende gedrag van het OM.

Zie het aantal zaken tegenwoordig waarbij zij zich vierkant tegenover het OM opsteld.

Het werd ook wel hoog tijd, dat deze criminele organisatie, met hun banale speculatieve gedrag, wordt teruggefloten.

Een positieve ontwikkeling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Breaking nieuws! Mr. Veldman: Rechtspraak veegt vloer aan met het OM inzake growshopwet

 

gs2-140x110.jpg

Breaking nieuws van huisadvocaat Meester Veldman! Deze week deed de rechtbank Zeeland West Brabant een belanghebbende uitspraak over het growshopverbod. De kwestie ging over de inbeslagname van een enorme partij kweekbenodigdheden. Het oordeel was luid en duidelijk: deze inbeslagname kan de strafrechtelijke toets niet doorstaan en de spullen moeten terug naar de rechtmatige eigenaar!

Met deze column krijgt de lezer een kijkje in de keuken van een rechtbank die oordeelde over het growshopverbod.

Wat was er aan de hand?

 

Namens een handelsonderneming deed ik een verzoek tot teruggave van in beslag genomen kweekbenodigdheden. Dit bedrijf profileerde zich voor 1 maart jl. nadrukkelijk als growshop. Er was direct nadat het growshopverbod van kracht was een indrukwekkend arsenaal aan spullen in beslag genomen. De politie ging voortvarend tewerk en liet geen lichtarmatuur in de magazijnen achter.

tweet-wijkagent-goirle.jpg

Wijkagent vergat het woordje ‘grootschalige’ in zijn tweet te voegen en heeft het dus bij het verkeerde eind

 

De Brabantse politie viel met groot machtsvertoon begin maart jl. een bedrijf in Goirle binnen. In een magazijn lag een voorraad artikelen die zonder twijfel kunnen worden gebruikt voor de hennepteelt, zoals lampen, luchtverdeelslangen, voedingsbodems, droogrekken, groei- en meststoffen, en wat al dies meer zij.

Alle goederen werden door de politie afgevoerd. De dienders waren de hele dag bezig en hebben zich een breuk gesjouwd. De eigenaar en zijn twee personeelsleden waren tijdens de inval de voorraad in het magazijn aan het inventariseren, de webwinkel was op het moment waarop de politie het magazijn binnen viel gesloten. De eigenaar verklaarde dat hij de ontwikkelingen rond het growshopverbod wilde afwachten.

growshop_kemp_15-480x720.jpg

 

Kweekspullen NIET verboden

 

De rechtbank in Breda moest de vraag beantwoorden of de imposante voorraad kweekbenodigdheden in verband kon worden gebracht met het growshopverbod. Dat de spullen kunnen worden gebruikt voor hennepteelt stond vast. Het betrof immers het geijkte arsenaal dat iedere hennepteler gebruikt. Maar dat is niet genoeg, zo betoogde ik. Er moet sprake zijn van een criminele intentie waaruit blijkt dat de eigenaar de bedoeling had om de goederen voor de beroepsmatige hennepteelt beschikbaar te stellen. Die criminele intentie ontbrak en dus is geen sprake van een strafbaar feit. Zo staat het in de parlementaire geschiedenis en dit hield ik de rechtbank voor.

De rechtbank nam mijn redenering volledig over en bepaalde dat alle goederen moeten worden teruggegeven

 

De rechtbank nam mijn redenering volledig over en bepaalde dat alle goederen moeten worden teruggegeven. Weg waren de beschuldigingen van de officier van justitie die beweerde dat alle spullen die geschikt kunnen zijn voor hennepteelt verboden zijn. Een verkoper die dergelijke spullen verkoopt moet meer worden verweten dan het enkele bezit van kweekbenodigdheden. Bewezen moet worden dat hij opzet heeft om de grotere hennepteler van dienst te zijn door de spullen ten behoeve van deze teler aan te bieden.

flikken.jpg

Je mag dus kweekbenodigdheden verkopen. De bal ligt bij het openbaar ministerie om te bewijzen dat je een criminele intentie hebt. Die heb je niet per definitie door het aanbieden van growshopartikelen. Zolang je je bijvoorbeeld in de bedrijfsvoering beperkt tot levering aan de kleine thuisteler en geen spullen aanbiedt die toch echt voor de grotere telers bestemd zijn, zal de officier van justitie met betere papieren moeten komen. Hij moet bewijzen dat je welbewust de grote hennepteler van dienst wil zijn. Dat justitie hiermee in de praktijk luttele maanden na invoering van het growshopverbod grote moeite heeft blijkt uit deze uitspraak.

Voor het volledige artikel ga je naar: http://www.rollingst...ke-growshopwet/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fantastisch nieuws voor heel Nederland MR.Veldman veegt de vloer aan ik mijn kont met de dreigbrieven 😂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat zinloos heen en weer gesjouw met alle bijkomende gerechtelijke meuk is toch weer n schitterend zootje verspilling eh? Vind het machtig hoe je zo je eigen werk kan creëren.

 

Enige positieve aan t hele gebeuren is dat die juute tijdens t sjouwen niet konden flitsen.

 

Zo ist ook.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het was zowieso een ondoordachte handeling door zo'n rare wet toe te passen zonder het uit te denken,dit kun je nooit hard maken tegen iemand met hersens.

Er zullen meer mensen door de rechtbank in het gelijk gesteld worden,er zitten gewoon teveel gaten in die wet.

En hoeveel grootschaligen hebben ze al opgepakt?volgens mij niet echt veel,dus werkt de wet niet.

Zonde van onze belastingcenten,dit soort blamages......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geweldig om dit te lezen! Nu komen er hopelijk rechtszaken tegen degene die hier verantwoordelijk voor zijn.

 

Van eerste hoofdcommissaris tot aan aspirant. Elk persoon die hierin een bijdrage heeft mag ook verantwoordelijk genomen worden.

 

1 : Misgelopen omzet door het onwettig innemen van artikelen die niet alleen bestemd zijn voor wietteelt!

2 : Pure diefstal en vernieling van andermans eigendom!

3 : Terroriseren van ondernemingen!

4 : Onterecht ondernemingen forceren te sluiten!

5 : Discrimineren, Boerenbond,Gamma,Karwei en tuincentra's nog geen 1 keer een inval gehad terwijl hier ook artikelen verkocht worden om wietteelt te realiseren!

6 : Ik kan nog urenlang doorgaan!

 

Nogmaals, elke tyfus mongool die hier verantwoordelijk voor is verdiend een celstraf en een strafblad! Daarbij een taakstraf wegens het negeren van eigen wet en niet integer zijn richting je volk! Ondertussen burgers opdragen wat ze wel en niet moeten doen? Dat is net zoiets als ik jullie opdraag/verplicht om elke dag wat koeien te baffen.

Edited by GreenHulk
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

De link tussen ondernemertje pesten en koeien baffen ontgaat me. Moeten het ook persé koeien zijn?

Je voelt je iig in beide gevallen in ie kloten getrapt vrees ik.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zuig justitie zuig, en al haar slaven in het blauw.

 

Ik hoop dat ze zich voor niks een hernia hebben gesjouwd en nu thuis zitten in de ziektewet, de staat moet maar eens leren

belastinggeld niet uit te geven aan dit soort onzin en het dan bij de mensen verhalen die het niet hebben.

 

Lang leve Cannabis!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zal wel anders liggen dan in deze zaak

Edited by wietbladeren

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi nieuws.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.rollingstoned.nl/13-8-15-mr-veldman-oogst-van-t-growshopverbod/

 

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

der Staten-Generaal

Postbus 20018

2500 EA DEN HAAG

Datum 4 augustus 2015

Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de gevolgen van de wijziging van de Opiumwet voor de hennepzaadindustrie

In antwoord op uw brief van 8 juni 2015, deel ik u, mede namens de staatssecretaris van Economische Zaken en na ambtelijke afstemming met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mee, dat de schriftelijke vragen van de leden Berndsen-Jansen, Bergkamp en Verhoeven (allen D66), over de

gevolgen van de onlangs ingevoerde aanpassing van de Opiumwet (nieuw art. 11a) voor Nederlandse ondernemers in de hennepzaadindustrie en in de aanverwante industrieën worden beantwoord zoals aangegeven in de bijlage bij deze brief. Hiermee voldoe ik tevens aan de toezegging die ik tijdens het

dertigledendebat over gereguleerde wietteelt in steden van 11 juni 2015 heb gedaan.

 

De Minister van Veiligheid en Justitie,

G.A. van der Steur

 

 

Vragen van de leden Berndsen-Jansen, Bergkamp en Verhoeven (allen D66) aan de minister van Veiligheid en Justitie, de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Economische Zaken over de gevolgen van de onlangs ingevoerde aanpassing van de Opiumwet (nieuw art. 11a) voor Nederlandse ondernemers in de hennepzaadindustrie en in de aanverwante industrieën. (ingezonden 8 juni 2015, 2015Z10571)

1

Kent u het nieuwsbericht ‘Veel zaden in beslag genomen bij actie tegen growshops’? 1)

Antwoord 1

Ja.

2

Is bij u bekend of de verkoop van hennepzaad kan vallen onder de strafbaarstelling van artikel 11a Opiumwet, zoals onlangs ingevoerd via een wijziging van de Opiumwet in verband met de strafbaarstelling van handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale

hennepteelt?

3

Weegt u in uw antwoord op vraag 2 mee dat in de memorie van toelichting bij het wetsvoorstel waarin het nieuwe artikel 11a werd toegelicht, wordt gesproken van plantenbakken, potaarde, groeilampen, stekken en apparatuur, maar niet van hennepzaad?

4

Indien u van oordeel bent dat de verkoop van hennepzaad kan vallen onder de strafbaarstelling van artikel 11a Opiumwet, is dan ook bij u bekend boven welke hoeveelheid hennepzaad de verkoper zonder meer een ernstig vermoeden moet hebben, zoals bedoeld in artikel 11a Opiumwet? Zo ja, acht u, gelet op het feit dat hennepzaad uitdrukkelijk is uitgesloten van de onder de in de Opiumwet opgenomen strafbaarstellingen, artikel 11a in strijd met het legaliteitsbeginsel? Waarom wel of niet?

Antwoord 2, 3 en 4

Hennepzaad is uitgezonderd van de lijst van stoffen waarvoor de verboden handelingen van artikel 3 van de Opiumwet gelden en kan als zodanig worden aangemerkt als een legaal product. Het sinds 1 maart 2015 geldende artikel 11a van de Opiumwet ziet op de strafbaarstelling van handelingen die illegale

beroeps- of bedrijfsmatige hennepteelt of illegale teelt van grote hoeveelheden hennep voorbereiden en bevorderen. Daaronder wordt onder meer verstaan het voorhanden hebben, het aanbieden en verkopen van legale producten, waartoe dus ook hennepzaden behoren, ten behoeve van die illegale hennepteelt, indien de verkoper weet of ernstige reden heeft om te vermoeden dat zij bestemd zijn voor de hierboven beschreven illegale hennepteelt. Van strijd met het legaliteitsbeginsel met betrekking tot hennepzaden is derhalve geen sprake.

Uit het enkele feit dat hennepzaad niet is genoemd tijdens de behandeling van het wetsvoorstel dat heeft geleid tot de invoering van artikel 11a van de Opiumwet kan niets worden afgeleid. De in het kader van die behandeling genoemde voorwerpen zijn steeds bij wijze van voorbeeld genoemd. Daarbij is

nooit de indruk gewekt van een uitputtende opsomming. Bij de strafbaarstelling van artikel 11a Opiumwet gaat het om beroeps- en bedrijfsmatige teelt of teelt van grote hoeveelheden en de hoeveelheid zaad zal daaraan gerelateerd zijn. Daarbij moet worden bedacht dat onder omstandigheden ook vijf planten onder bedrijfsmatige teelt kunnen vallen. Ten slotte wordt er voor de goede orde op gewezen dat artikel 11a niet het begrip ernstig vermoeden hanteert, maar ernstige reden om te vermoeden.

5

Wat is er bij u bekend over de economische omvang van de hennepzaadindustrie in Nederland? Hoe verhoudt die Nederlandse industrie zich ten opzichte van de hennepzaadindustrieën van andere landen? Hoe verhoudt de mogelijke strafbedreiging zich tot de Green Deal voor Bevordering Groene Maakindustrie, waarbinnen de ambitie is uitgesproken om de hennepteelt opnieuw tot een gangbaar rotatiegewas in de Nederlandse landbouw te laten uitgroeien?

Antwoord 5

De economische omvang van de vezelhennepzaadindustrie in Nederland, voor legale toepassingen zoals vezels en zaden, is gering en werkt uitsluitend met volgens de Europese rassenlijst goedgekeurde rassen. In andere landen zoals Frankrijk is de teelt omvangrijker. De omvang van de vezelhennepteelt (uitgedrukt in hectare) in Europa geeft het

volgende beeld:

Frankrijk 7.300

Nederland 1.600

Oostenrijk 900

Roemenië 400

Litouwen 400

België 300.

De Opiumwet laat ruimte voor vezelhennepzaadindustrie ( artikel 12 van het Opiumwetbesluit) en dus ook voor de twee Green Deals (GD Natuurvezels en GD Grassen en Gewassen) die de Rijksoverheid heeft afgesloten voor de bevordering van de groene maakindustrie.

6

Voor welke legale toepassingen wordt het uit de hennepzaadindustrie afkomstige hennepzaad gebruikt?

Antwoord 6

Op grond van artikel 12 van het Opiumwetbesluit gelden de verboden, gesteld in artikel 3, aanhef en onder B, van de wet, niet voor hennep die kennelijk bestemd is voor de winning van vezel of de vermeerdering van zaad voor de productie van vezelhennep, met dien verstande dat de uitzondering van het verbod op het telen van hennep slechts geldt voor zover de teelt plaatsvindt in de volle grond en in de open lucht. Het voor deze doeleinden gebruikte hennepzaad moet aan bepaalde eisen voldoen. Het moet hennepzaad betreffen van een Europees ras en bovendien zijn goedgekeurd door een Europees keuringsstation. In Nederland is dat de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen (NAK). Verder zijn er hennepzaden van rassen waarmee hennep legaal voor olie wordt geteeld, inclusief het gebruik als vogelvoer, visvoer of als humaan levensmiddel.

7

Lopen betrokkenen in de hennepzaadindustrie het risico te worden uit- of overgeleverd als gevolg van verkoop van hennepzaad, terwijl diezelfde verkoop in Nederland niet tot een strafrechtelijke veroordeling zou leiden?

Antwoord 7

Binnen de Europese Unie (EU) is hennepteelt voor landbouwkundige doeleinden erkend en zelfs lange tijd gesubsidieerd, mits deze teelt gebeurde met specifieke zaden en er werd voldaan aan andere voorschriften die erop waren gericht, teelt voor illegale doeleinden tegen te gaan. Er is derhalve geen aanleiding te veronderstellen dat deze teelt onder een strafbepaling zal vallen. Het Hof van Justitie te Luxemburg heeft enige jaren geleden zelfs een door Zweden ter zake van die gesubsidieerde teelt doorgevoerde strafbaarstelling onverenigbaar geacht met de EU regelgeving. Het ligt daarom niet voor de hand dat er in de EU een Europees aanhoudings- of arrestatiebevel wordt uitgevaardigd voor een verkoper van deze typen hennepzaad.

Voor de overige zaden kan er sprake zijn van omstandigheden dat de verkoop ervan onder de wetgeving inzake verdovende middelen valt. Dit kan ook in Nederland het geval zijn, zoals blijkt uit artikel 11a Opiumwet. Alsdan is er geen sprake van omstandigheden die in Nederland niet tot een strafrechtelijke

veroordeling zouden leiden.

8

Is bij u bekend hoeveel rechtshulpverzoeken Nederland heeft ontvangen die te maken hadden met de handel in hennepzaad?

Antwoord 8

Het is niet bekend of, en zo ja, hoeveel rechtshulpverzoeken Nederland heeft ontvangen die te maken hadden met handel in hennepzaden, aangezien de registratie van rechtshulpverzoeken niet plaats vindt op basis van de delicten die aan de verzoeken ten grondslag liggen.

9

Bent u tevreden over de duidelijkheid omtrent de reikwijdte van artikel 11a Opiumwet ten aanzien van hennepzaad en de daarmee samenhangende rechtszekerheid voor de betrokkenen?

Antwoord 9

Ja, ik verwijs daarvoor naar het antwoord op de vragen 2 tot en met 4, in het bijzonder de eerste alinea daarvan.

10

Kent u het bericht ‘Politie en OM gaan zelf wiet kweken’? 2)

11

Heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een ontheffing verleend voor het mogelijk kweken van wiet zoals daar in dit bericht melding van wordt gemaakt? Zo ja, op welke grond? Zo nee, hoe verhoudt dit kweken zich dan tot de verboden in de Opiumwet?

Antwoord 10 en 11

Ja, ik ken dit bericht, maar het stemt niet overeen met de feiten. De zaden zijn in beslag genomen tijdens een landelijke actiedag tegen growshops. Van deze zaden zal door het NFI een DNA bepaling worden gedaan om uit te sluiten dat er sprake is van hennepzaad bedoelt voor de legale hennepteelt.

Van het opkweken van hennepzaden door politie en OM is geen sprake.

2) http://nos.nl/artikel/2039362-politie-en-om-gaan-zelf-wiet-kweken.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...