Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
wackyboellie

Op Wie Te Stemmen

Recommended Posts

Hallo mede canabis genieters.

heeft iemand , met de verkiezingen voor de deur, een idee over welke partij en wellke kandidaat voor een goed wiet beleid is?

 

hoop op verschillende opties

 

groetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sp, D66.

 

Van wie het meest te vrezen: Wilders.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zolang de VVD en PvdA maar kelderen als bakstenen vind ik alles prima

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sp = legaliseren D66 = reguleren, maar om alleen naar cannabis te kijken is krom!

Kijk ook even naar de rest van de standpunten!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Standpunten politieke partijen over drugsbeleid

 

 

 

CDA

Het CDA wil een eind aan het gedogen van coffeeshops, te beginnen met een vermindering van het aantal coffeeshops. Het CDA bepleit een drugsbeleid dat is gericht op het tegengaan van drugsgebruik en beperking van de maatschappelijke overlast en individuele schade. Om een einde te maken aan het drugstoerisme en de grootschalige verkoop worden de coffeeshops via een pasjes- en registratiesysteem en een versobering van de horeca-activiteiten gereduceerd tot lokale verkooppunten, voor besloten kring. Gereguleerde teelt is in internationaal opzicht niet haalbaar en onwenselijk omdat het CDA gedogen wil tegengaan.

 

 

PvdA

Het gedoogbeleid aan de achterdeur van de coffeeshop veroorzaakt volgens de PvdA overlast in buurten. Het leidt tot illegale thuisteelt en trekt georganiseerde criminaliteit aan. Daarom wil de PvdA de teelt strikt reguleren en de coffeeshops behandelen als een normaal horecabedrijf. Strikte handhaving van de coffeeshops en voorlichting aan jongeren over softdrugs blijft nodig. Met de justitiële capaciteit die hierdoor vrijvalt kan het aantal buurtagenten verder omhoog. Regionale experimenten met gereguleerde teelt zijn een zinvolle eerste stap. Het succesvolle beleid voor begeleide heroïneverstrekking wordt voortgezet in die gemeenten waar dit nodig is.

 

 

ChristenUnie

De ChristenUnie wil dat coffeeshops uit het straatbeeld verdwijnen. Op straat en in publieke ruimten moet een blowverbod gelden. Minderjarigen die drugs gebruiken of bezitten worden streng aangepakt, net als drugstoeristen en drugsrunners. Methadonprogramma's of heroïneverstrekking aan verslaafden zijn alleen toelaatbaar als ze zijn gericht op afkicken. Het onderscheid tussen hard- en softdrugs mag van de ChristenUnie verdwijnen. Huizen en ruimten waarin wietplantages worden aangetroffen, worden verbeurd verklaard als het de schuld blijkt te zijn van de eigenaar.

 

SP

De SP wil de verkoop en teelt van softdrugs voor de Nederlandse markt legaliseren, om overlast en criminaliteit tegen te gaan en om de controle op de kwaliteit te verbeteren. Verkoop en productie van harddrugs blijven strafbaar. Ook moet er volgens de SP betere voorlichting komen over de gevolgen van drugsgebruik bij jongeren onder de achttien jaar. Ouders moeten worden aangesproken op de verantwoordelijkheid die zij hierin hebben.

 

 

VVD

De VVD vindt dat het onderscheid tussen hard- en softdrugs vervaagt. Ook softdrugs kunnen voor jongeren tot verslavingsproblemen of geestesziekten leiden. Bovendien veroorzaken coffeeshops soms veel hinder en overlast voor omwonenden. De VVD wil overlastgevende coffeeshops onmiddellijk sluiten. Buitenlandse gebruikers worden aangetrokken door het Nederlandse drugsbeleid. Een legitimatiesysteem, waarbij de verkoop van softdrugs aan buitenlanders aan banden wordt gelegd, moet deze aantrekkelijkheid terugdringen en een einde maken aan de overlast dat het drugstoerisme veroorzaakt. De VVD wil bovendien geen coffeeshops meer in woonwijken of dichtbij scholen.

 

 

 

PVV

De PVV is tegen het gedoogbeleid, de partij vindt dat inmiddels bewezen is dat het beleid niet werkt. Het onderscheid tussen hard- en softdrugs moet verdwijnen. De partij noemt onder andere drugstoerisme als een van de nadelige gevolgen van het gedoogbeleid. De PVV wil een harde aanpak van drugscriminaliteit en staat achter het paddoverbod. Harddrugsverslaafden moeten verplicht afkicken.

 

 

 

Groenlinks

GroenLinks noemt de strijd tegen softdrugs ,,zinloos". De partij wil van wietteelt en coffeeshops een gewone bedrijfstak maken, met vergunningen en met wietaccijnzen. Politie en justitie kunnen zich volgens GroenLinks dan richten op winkeldiefstal, straatroof, inbraken en huiselijk geweld. Softdrugs worden gelegaliseerd, de verstrekking van harddrugs gereguleerd. Er komt intensieve voorlichting over middelengebruik.

 

 

D66

Drugsgebruik ziet D66 allereerst als een kwestie van volksgezondheid. Daarom wil D66 goede voorlichting geven aan ouders, leraren en jongeren. D66 is voorstander van het creëren van gebruikersruimten en het medisch verstrekken van harddrugs binnen een afkickprogramma. Het medisch verstrekken van drugs voorkomt volgens D66 ook veel criminaliteit. D66 wil dat de teelt van cannabis wordt gereguleerd, zodat teelt en verkoop worden geregeld via een gesloten keten, waaruit criminelen worden geweerd. Door teelt en verkoop verder te reguleren kan de kwaliteit van de cannabis worden verbeterd en de hoogte van de hoeveelheid THC in de cannabis worden gereguleerd.

 

SGP

De SGP wil dat drugshandel en drugsgebruik binnen het gehele koninkrijk streng worden bestraft. In plaats van legalisering van drugs als dé oplossing aan te prijzen, is volgens de SGP daadwerkelijke handhaving noodzakelijk. Dat betekent: coffeeshops sluiten, intensivering van de controle op de productie en teelt van elke vorm van drugs, het tegengaan van growshops. Ook is de strafmaat in Nederland volgens de SGP mild, wat een aanzuigende werking heeft. De straf moet dus omhoog. Het bezit en gebruik van drugs wordt streng aangepakt en zeker de handel in drugs vanuit de gevangenis.

 

Trots op Nederland

Trots vindt het halfslachtige gedoogbeleid van softdrugs niet meer van deze tijd. De partij pleit voor een einde van het gedoogbeleid van softdrugs. De voorkeur gaat uit naar het legaliseren van softdrugs in EU-verband, waarbij accijns wordt geheven zoals bij alcohol en tabak. Maar omdat dit vooralsnog niet te regelen is, wil Trots geen gedoogbeleid, maar handhaving. Dat betekent dat coffeeshops gestaag zullen worden gesloten, om te beginnen bij scholen en weg uit de centra van dorpen en steden.

 

 

Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren heeft in haar verkiezingsprogramma geen passage opgenomen over het drugsbeleid.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

standpunten komen uit 2008 maar zullen per partij toch niet veel veranderd zijn

 

http://vorige.nrc.nl/achtergrond/article2064058.ece/Standpunten_politieke_partijen_over_drugsbeleid

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat valt me nou tegen van de partij voor de dieren.

 

39551a2ce17abbb2cfc743ce9b448b31-1425412562.jpg?itok=3mNYANDV

Edited by FoolOnTheHill
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voordat mensen gaan denken dat de partij van de dieren konijnenvoer wil gaan maken van wiet, heb ik nog even het recente standpunt over drugs van hun opgezocht. :)

 

De Partij voor de Dieren is tegen een verbod op softdrugs. Dit gaat in tegen de persoonlijke keuzevrijheid van mensen. Wij pleiten voor de legalisering van softdrugs en voor een minder restrictief softdrugsbeleid in Europa. De Partij voor de Dieren is tegen een betuttelende overheid. De keuze om al dan niet softdrugs te gebruiken betreft de persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid van de individuele burger. Via voorlichting moet de overheid de nadelen die kleven aan het gebruik van drugs duidelijker aan jongeren communiceren. Het ligt niet voor de hand het ene stimulerende middel toe te staan en het andere te verbieden zonder dat er duidelijk onderscheid in termen van gevaren is tussen bijvoorbeeld alcohol, tabak en cannabis. Ook de verstrekking van softdrugs voor medische doeleinden moet minder ingeperkt worden. Juist door softdrugs in het criminele of grijze circuit te drukken bestaat de kans dat jongeren sneller in aanraking komen met harddrugs.

https://www.partijvoordedieren.nl/standpunt/drugs

:vape:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da's duidelijk, bedankt, Paashaas.

Legalisering, geen reguurlering.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Paashaas:

Dat "trots op nl" is een paar jaar geleden al opgehouden te bestaan.

En een aantal andere partijtjes heb je overgeslagen.

 

logoNCPN.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...