Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
P H donner

Voor De Blowers...

Recommended Posts

Heb hier gemerkt dat er nog al wat mensen zijn die dachten dat de GS wet wel mee viel.

Dat is nog maar het begin.....

Per 1-6-2015 komt er nog een schepje boven op!

Dit dan wel voor de gebruiker in het verkeer en op het werk!

Als je elke dag rookt ben je bij controle altijd de LUL!

 

 

 

Drugs en medicijnen in het verkeer

 

 

Het gebruik van drugs en medicijnen vermindert uw rijvaardigheid, waardoor u sneller een verkeersongeval kunt veroorzaken. U mag daarom niet rijden onder invloed van drugs of medicijnen.

Limieten voor drugsgebruik in het verkeer

 

Naar verwachting zijn er vanaf 1 juli 2015 wettelijke limieten voor drugsgebruik in het verkeer. Voor amfetamineachtige stoffen, cocaïne, THC en GHB gelden dan bepaalde limieten. U mag dan niet meer rijden als u meer drugs heeft gebruikt dan volgens de limiet is toegestaan. Doet u dit wel, dan bent u strafbaar.

Het gebruik van een combinatie van drugs of van drugs en alcohol vergroot de kans op een verkeersongeval. Hiervoor gaan daarom nullimieten gelden. Dit betekent dat u niet meer mag rijden als u verschillende drugs of drugs en alcohol heeft gebruikt. Doet u dit wel, dan bent u strafbaar.

Controle drugsgebruik via bloedtest

 

Een bloedtest laat zien of u drugs heeft gebruikt. Denkt de politie dat u rijdt onder invloed van drugs? Dan kan het zijn dat u bloed moet afstaan. De politie laat uw bloed controleren door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Controle drugsgebruik via speekseltest

 

Een speekseltest laat op een snelle en eenvoudige manier zien of u drugs heeft gebruikt. Zo’n test gaat via een speekseltester. De speekseltester is nu nog geen wettig bewijsmiddel.

Boete of straf voor rijden onder invloed van drugs en/of medicijnen

 

Het Openbaar Ministerie (OM) kan u een boete en/of gevangenisstraf geven als u rijdt onder invloed van drugs en/of medicijnen. Daarnaast meldt de politie u bij het CBR voor bestuursrechtelijke maatregel zoals een onderzoek naar uw rijgeschiktheid.

Vanaf 1 juli 2015 raakt u mogelijk uw rijbewijs kwijt bij 2 veroordelingen binnen 5 jaar voor rijden onder invloed van 1 of meer drugs. Of een combinatie van 1 of meer drugs met alcohol. De Tweede en Eerste kamer hebben een wetsvoorstel hiervoor goedgekeurd. Het gaat om een uitbreiding van de Wegenverkeerswet 1994. De wetswijziging treedt in werking na publicatie in het Staatsblad.

Medicijnen in het verkeer

 

U mag niet rijden onder invloed van medicijnen. Als medicijnen de rijvaardigheid beïnvloeden staat dit aangegeven op het etiket of in de bijsluiter. Heeft u twijfels? Vraag het dan aan uw arts of apotheker.

 

http://www.rijksover...-in-het-verkeer

 

 

Per 1 juli 2015 wordt het voor de politie mogelijk te controleren op drugs in het verkeer. De daarvoor bedachte speekseltest is echter duur en tijdrovend. Beter kun je drugsgebruikers eruit halen door te letten op uiterlijke kenmerken.

 

Dat is de aanbeveling die de SWOV doet op basis van ervaringen in het buitenland.

 

Van willekeurig geteste Nederlandse automobilisten was in het verleden 2,8% positief voor een of meer drugs Cannabis was hierbij met 1,6% de meest voorkomende drug. Uit recent ziekenhuisonderzoek blijkt bovendien dat bij ongeveer 10% van de ernstig gewonde autobestuurders in Nederland drugs in het spel zijn.

 

De nieuwe wetgeving die medio volgend jaar ingaat, biedt de politie wettelijke limieten voor verschillende drugs. De politie mag dan speekseltesten en een test op uiterlijke kenmerken uitvoeren als voorselectiemiddel. Aan de hand van de voorselectie kan vervolgens een bloedproef gevorderd worden om het definitieve bewijs te leveren.

 

Maar, zo zegt de SWOV, speekseltesten zijn relatief duur (15 tot 20 euro) en kosten veel tijd (10-15 minuten).

 

Als speekseltesters op grote schaal onder willekeurige bestuurders ingezet zouden worden, kan dat ten koste gaan van de handhaving op alcohol. Dan zou de nieuwe wet averechts werken.

 

De SWOV beveelt daarom aan agenten te trainen in het herkennen van gedrag en uiterlijke kenmerken van recent drugsgebruik Een voorbeeld hiervan is een bestuurder te vragen naar zijn rijbewijs en autopapieren. Terwijl de bestuurder bezig is met het uitvoeren van de opdracht kan de politieagent iets relatief eenvoudigs vragen zoals zijn geboorteplaats of de dag van de week. Het kan dan verdacht zijn wanneer de bestuurder een vraag niet beantwoord, omdat hij zich zo moet concentreren op het zoeken, of dat de bestuurder de vraag beantwoord maar vervolgens niet verder zoekt.

 

Verder kan men letten op uiterlijke kenmerken als overmatig transpireren, trillende oogleden en afwijkende pupilgrootte.

 

De introductie van de wetgeving zal met de nodige publiciteit gepaard moeten gaan, aldus de SWOV, omdat daar een preventief effect van uitgaat.

 

Tenslotte moeten drugscontroles flexibel worden opgezet, omdat een locatie tegenwoordig binnen een mum van tijd via sociale media bekend is.

 

http://www.verkeersn...niet-praktisch/

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoe lang zijn speekseltesten aantoonbaar? kunnen ze ook zien in welke mate je het drug heb gebruikt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehm, dus die + 400.000 depressieve mensen mogen niet meer auto rijden? Lees ik dat nou goed?

 

Zullen ze niet blij van worden....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is dit dan tevens een poging t file probleem op te lossen? Lijkt me ernstig rustig worden op de snel weg zo..

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De hardwerkende autorijder word toch altijd weer gepakt?

Echter, wat gaat er nou echt veranderen... Ze letten er nu ook al op alles. Je auto word zonder pardon over de kop gehaald en altijd die met die vervelende zaklamp in je ogen te schijnen.. met een kruisverhoor bovendien.

 

En zou deze maatregel gaan werken zoals het in de hemel van opstelten bedacht is, dan dringt inderdaad het probleem aan wat Ponix zegt, Dan lopen ze miljarden mis omdat niemand meer auto rijdt.

 

Je bereikt hier echt helemaal niks mee. :thumbsdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...