sensi life 612 Posted April 13, 2015 hmmm... daar licht wat lekkers te wachten met de hand nat knippen is zooooo veel werk dilago.... droog gaat het 5x sneller + dat je suikers die nog in je bladeren zitten nu nog worden opgenomen geniet ervan iceberg, netjes 1e maal! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg2k 227 Posted April 13, 2015 Bedankt voor alle positieve reacties, wordt er 'n beetje verlegen van Mijn volgende ronde zal pas in augustus zijn wegens vakantie. Ik ben aan het denken om de volgende ronde mazar te gaan zetten van dutch passion. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted April 13, 2015 met de hand nat knippen is zooooo veel werk dilago.... droog gaat het 5x sneller + dat je suikers die nog in je bladeren zitten nu nog worden opgenomen Is het zo? Als proef op de som zal ik een paar toppen droog knippen de volgende ronde. Bedankt voor alle positieve reacties, wordt er 'n beetje verlegen van Mijn volgende ronde zal pas in augustus zijn wegens vakantie. Ik ben aan het denken om de volgende ronde mazar te gaan zetten van dutch passion. Ik zou liever Amnees zetten. Uit stekken uiteraard. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg2k 227 Posted April 13, 2015 (edited) Ik zou liever Amnees zetten. Uit stekken uiteraard. Kun je dat even toelichten? Waarom per se uit stekken? Edited April 13, 2015 by Iceberg2k Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted April 13, 2015 (edited) Ik zou liever Amnees zetten. Uit stekken uiteraard. Kun je dat even toelichten? Waarom per se uit stekken? Amnees is een rot bestendige soort en ik houd erg van de smaak en de high. Met eigen stekken weet je wat de eigenschappen zijn en hermafrodieten komen niet voor. Daarbij zijn stekken die je zelf snijdt gratis en zo schoon als je eigen kweekruimte. Eigenlijk zie ik alleen maar voordelen t.o.v. zaad en ik beschouw zaad derhalve enkel nog geschikt voor het opkweken van een moederplant als er geen stekken zijn. Goede gezonde stekken zonder beestjes zijn lastig te krijgen, daarom heb ik een schone moeder zodat ik zelfvoorzienend ben. Edited April 13, 2015 by dilago Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg2k 227 Posted April 13, 2015 Ik zou liever Amnees zetten. Uit stekken uiteraard. Kun je dat even toelichten? Waarom per se uit stekken? Amnees is een rot bestendige soort en ik houd erg van de smaak en de high. Met eigen stekken weet je wat de eigenschappen zijn en hermafrodieten komen niet voor. Daarbij zijn stekken die je zelf snijdt gratis en zo schoon als je eigen kweekruimte. Eigenlijk zie ik alleen maar voordelen t.o.v. zaad en ik beschouw zaad derhalve enkel nog geschikt voor het opkweken van een moederplant als er geen stekken zijn. Goede gezonde stekken zonder beestjes zijn lastig te krijgen, daarom heb ik een schone moeder zodat ik zelfvoorzienend ben. Stekken snijden heb ik nog niet gedaan, wel het een en ander over gelezen en gezien op youtube. De ruimte die ik heb is ook erg beperkt, daarom heb ik bijv. ook geen apart drooghok. alles moet op die ene vierkante meter gebeuren. hoe lang duurt het ongeveer totdat je plant groot genoeg is om stekken te kunnen snijden? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted April 13, 2015 Reken maar een week of twee tot drie. Eigenlijk wil je ook weten hoe de moeder presteerde dus voordat je je eigen schone stekken kan snijden ben je wel even verder. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg2k 227 Posted April 15, 2015 Na een avondje intensieve arbeid is de klus geklaard en mag ik mezelf verblijden met 280gram mooie wiet. 300 met de fluf er bij. Ik denk dat ik toch wel mag spreken van een mooie score Mijn volgende kweek zal pas ergens midden augustus worden na mijn vakantie. Ook hier van zal ik een verslag bij houden. Grtz. Iceberg2k 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted April 15, 2015 Zeer netjes gedaan, dat had ik ook de eerste keer maar dan met 600 watt erboven. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg2k 227 Posted April 15, 2015 Sta er eerlijk gezegd zelf van te kijken, had op 2ons gehoopt Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg2k 227 Posted April 17, 2015 Heb de wiet nu in potten gedaan, hij is nog niet helemaal droog dat hij rookbaar is. De takjes knappen nog niet als je ze breekt, is het dan nog te nat of is dat goed zo. Ik heb begrepen dat voor het curen de wiet ook niet helemaal droog hoort te zijn maar ik wil natuurlijk ook geen rot in de toppen. Iedere dag laat ik de deksel er even af om zo het vocht een beetje te laten verdampen. Hoe weet ik nu of hij niet te nat is, iemand tips? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted April 17, 2015 Ik zou ze nog niet in potten doen, zolang de takjes nog niet knappen is het beter dat niet te doen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg2k 227 Posted April 17, 2015 dan leg ik het nog n dag te drogen Quote Share this post Link to post Share on other sites
chucha 696 Posted April 17, 2015 (edited) lekker genieten nu als ze goed gedroogd zijn : Edited April 17, 2015 by chucha Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted April 17, 2015 dan leg ik het nog n dag te drogen Beter gewoon afwachten tot de takjes knakken als je ze breekt, ik heb het eens meegemaakt dat de toppen nog doorrotten in de pot en als je daar achter komt word je niet blij van. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted April 21, 2015 Een nette ronde met een mooi resultaat. Je zult ongetwijfeld al wel van haar gesnoept hebben. Hoe bevalt ze? Groeten Beaker 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
VenaSnar 156 Posted April 21, 2015 Mooi resultaat voor een eerste ronde, Herijuana neem je ook niet voor de grammen dus super resultaat. Rook ze 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg2k 227 Posted April 21, 2015 Ik ervaar het als een mellow wietje wat later op de avond inslaat als een bom. de smaak kan ik wat moeilijker omschrijven maar zeker niet verkeerd. Quote Share this post Link to post Share on other sites