Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Gorilla

Gorilla Growtent Info.

Recommended Posts

inderdaad nadeel van de SJ is dat ze wel wat steviger mogen overigens ben ik wel tevreden over de qualiteid van mijn DR100 alleen de stevigheid kan beter, maar je kan het altijd nog zelf verstevigen als je handig bent.

Ik denk dat je meer moet kijken naar of je gewenste setup in de tent te installeren is. Kijk daarbij naar de buisin/uitgangen etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind de prijs/kwaliteit zoals ik het nu kan zien, zeker waard. Alleen die doorkijkramen....ze bijten toch niet als ik het deurtje open doe? De extension-set vind ik slim.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Aquar; Gelukkig heeft iedereen zijn eigen voorkeuren en dat is maar goed ook. Zou een saai wereldje zijn als we allemaal hetzelfde dachten! ;)

 

@Wietefras; Ik ben juist blij met alle reacties van iedereen. Natuurlijk krijgt iedereen dan een beter beeld van het geheel, ben ik met je eens.

 

@P H Donner; Stevigheid en vooral veiligheid staat hier bovenaan, dus alles telt mee daarin. Liever iets meer betalen en safe dan gekke dingen.

 

@HackTheSystem; In de GS waar ik was zeiden ze dat het geldverspilling is om ipv een SJ een Gorilla tent te kopen. Ben ik niet met hun eens, deze is toch echt wel een stuk steviger ja.

 

@Crowbar; Ik ben er op dit moment zonder hem nog in gebruik te hebben iig tevreden over. De rest gaan we hopenlijk binnen nu en 1,5 maand zien. :likken:

De raampjes zijn een extra ding en niet noodzakelijk inderdaad, maar ik benoemde alleen de dingen die me opvielen. De hoogte is super, moet je echt even voor gaan staan haha.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PH Donner. Die folie constructie heeft niets met de tent te maken. Dat is om de Hydro bakken koel te houden. Had ik ook al voor de verhoging in de tent zitten.

 

Is trouwens geen plaat hout ook.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben bezig met alles aan te sluiten en ga voor het gemak maar hier even door met het stellen van mijn vragen.

Naar mijn mening beter dan weer een nieuw topic openen voordat ik uiteindelijk aan mijn verslag ga beginnen. ;)

 

- Ik heb een 1500m3 afzuiger en een 1500m3 inline filter, beiden buiten de tent. Ik heb er 1 steekverbinding en 1 geperst verloop bijgekregen om de maten passend te krijgen. De afzuiger plaats ik na de tent en van daaruit een slang naar de inline filter voordat de lucht naar buiten afgeblazen wordt. Ik vraag me af of ik hierbij iets over het hoofd zie of wellicht verkeerd aanpak? De steekverbinding en geperst verloop passen beiden over elkaar op de uitgang van de filter, maar ik heb geen verloop van de box naar de filter. Ik wilde eigenlijk een 2000m3 pakken omdat die gewoon past op de 1500m3 afzuiger, maar die was er niet toen ik kwam.......reserveren was niet nodig zeiden ze?! :thumbsdown: Het rare eraan vind ik ook dat ik de steekverbinding wel over de uitgang van het filter krijg maar niet over de ingang ervan. Dat scheelt zich een paar mm.

 

- Ik heb de S-Vent regelaar en de schakelkast op een houten plaat gemonteerd met een MABO automatische blusser erboven. Aangezien de filter hierboven gemonteerd is om alles netjes afgewerkt te hebben kom ik met de stekkers van beiden kastjes niet tot het stopcontact. Kan ik hier gewoon een goed verlengsnoer voor gebruiken? Moet dat nog ergens aan voldoen verder eventueel?

 

- Dan nog een vraag over de slangen. Ik heb Combiconnectslang. Hoeveel slang steek ik boven de tent in om af te zuigen of hoeft die er echt maar net in te steken? Ik heb vernomen dat je de tussenstukken tussen tent, afzuiger en filter het best zo kort mogelijk kunt houden en vanuiit de filter tot aan de afblaas naar buiten wat langer. Kan iemand mij vertellen hoe lang deze stukken het best zijn ongeveer? Ik moet helaas vanuit de bovenkant van de tent direct strak een stuk naar beneden met de slang tot halverwege de hoogte van de tent. Hier zit 1 bocht in naar beneden dus en 1 naar de afzuiger omdat die andersom staat. Van daaruit staan de afzuiger en filter op ongeveer dezelfde hoogte en naar het uitblaaspunt toe heb ik nog 1 flauwe bocht erin. Is dat oke?

 

Alle tips zijn welkom, bedankt! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

In principe alles zo kort mogelijk. Hoe langer de slang hoe hoger de weerstand, hoe meer vermogen de afzuiger moet leveren en hoe meer geluid.

Hetzelfde geldt voor de doorsnede. Meer doorsnede is altijd beter want minder weerstand.

Ik weet niet wat je precies bedoelt met verloopsteekstukverbindingen maar desnoods hou je ze tegen elkaar en tape je ze af. Ik doe het zo, met van die bruine vier centimeter brede halfdoorzichtige plastic tape.

Jij hebt een inline koolfilter? Die kende ik nog niet. Hoe ziet dat er uit?

Succes!

Edited by Zwemvis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat ik mezelf nou afvraag als hokken liefhebber hoevaak is iemand nou gered van de blauwen omdat hij zn tent snel heeft afgebroken ? Dat argument hoor k namelijk best vaak maar k ken niemand die daardoor gered is daarnaast heb k zelf ook wel eens mn hok afgebroken en k kan je vertellen dat het best wel heel snel dr uit ligt

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Zwemvis; Bedankt, dan hou ik de stukken slang zo kort mogelijk. Helaas moet ik bij de tent wel een stuk naar beneden met de slang voor ik hem aan de afzuiger kan bevestigen maar dat maakt niet veel uit denk ik. Vanuit de afzuiger naar de filter hou ik het zo kort mogelijk en vanuit de filter naar buiten kan ik beter een Sonoconnect slang gebruiken heb ik begrepen van ongeveer 1,5 meter lang? Komende week eens even kijken hoe ik dat op ga lossen met die verbinding, ben ik nog niet over uit maar ga denk ik op zoek naar een passende flens.

 

@ Agent Orange; Ik vraag me idd ook af hoe vaak dat voorkomt. Wanneer je weet dat je de lul bent ben je in 99% van de gevallen toch al te laat lijkt me! We hebben niet allemaal zo'n leuke vriendin als Smellowmellow....... :likken:

 

Wanneer er nog iemand mijn vragen verder kan beantwoorden hoor ik het graag......fijne zondag allemaal! :wave:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boven erin steken. Hoe diep maakt eigenlijk niet uit, als die bij de aansluiting slang-tent maar geen valse lucht trekt.

Ik heb wel eens gelezen dat mensen twee flenzen tegen elkaar schroeven, eentje binnen en eentje buiten het doek. Als het vast zit, desnoods verlijmd, knippen ze het ronde stuk tent weg en voila een perfecte aansluiting.

Hoe ziet nou jouw inlinefilter er uit? Heb je een linkje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt hoor, ga het snel een keer uitproberen en dan zien we wel hoe dat loopt. Deze week heb ik weinig tijd.

Ik heb even geen foto van mijn inline filter, maar het is niets meer dan een filter alleen dan los buiten de tent ipv in de tent.

 

Hierbij een link naar het verslag van Krasi, waar je ook een inline filter ziet onder post 14, foto 1 en 2.

 

http://www.wietforum...ugar%20%20punch

 

(Sorry, kan iemand me zeggen hoe ik een link normaal kopieer en plak zodat het blauw zonder een hele tekst erbij?) :withstupid:

Share this post


Link to post
Share on other sites

(Sorry, kan iemand me zeggen hoe ik een link normaal kopieer en plak zodat het blauw zonder een hele tekst erbij?) :withstupid:

 

eerst het woord typen, dan deze selecteren daarna linkje koppelen via Button

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...