Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
aciiieeed

Universiteit Zoekt 350 Wietgebruikers

Recommended Posts

De Universiteit Antwerpen is op zoek naar 350 cannabisgebruikers. Met hun hulp willen de onderzoekers een test voor cannabis-allergie ontwikkelen. Uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat cannabis ernstige allergieën voor bijvoorbeeld groenten en fruit kan veroorzaken.

 

Voedselallergie treft in Europa bijna 20 miljoen kinderen en volwassenen. Een groot deel van deze allergieën ontstaat omdat de patiënt eerst een andere overgevoeligheid heeft ontwikkeld. Uit onderzoek van de onderzoekseenheid Allergologie van de UAntwerpen in samenwerking met het UZA, werd voor het eerst aangetoond dat ook het gebruik van cannabis (marihuana) ernstige allergieën kan veroorzaken. "Een gedeelte van de gebruikers wordt daarbij niet alleen allergisch aan cannabis, maar gaat vaak ook ernstige allergieën voor groenten en fruit vertonen", legt professor in de immunologie en allergologie dr. Didier Ebo uit. "Ook kruisallergieën met producten zoals bier, wijn, afgeleid van fruit en groenten, of tabak kunnen bij deze patiënten hierdoor uitgelokt worden."

 

Een team van immunologen en dokters van de UAntwerpen, het UZA en het Universitair Ziekenhuis van Gent willen deze eerste vaststellingen bevestigen door middel van een grootschaliger onderzoek bij patiënten met cannabisallergie. Ebo: "Nu zijn er vijf verschillende tests om de diagnose van cannabisovergevoeligheid te kunnen stellen, maar die we willen tot één degelijke test herleiden. De meeste tests voor allergieën worden ontwikkeld in Zweden, maar in dat land geldt een absolute nultolerantie wat betreft cannabisgebruik, dus is onderzoek daar heel moeilijk."

 

Om de tests uit te voeren zoeken Ebo en zijn collega's 175 mensen die cannabis roken en daarbij allergische symptomen vertonen, 175 gebruikers die naar eigen zeggen nergens last van hebben en 175 niet-gebruikers. "De symptomen die de allergische gebruikers van cannabis vertonen, zijn dezelfde als bij andere voedselallergieën. Van geprikkelde lippen of mond, een loopneus, niezen en hoesten tot jeukende vingers of vlekken op de handen bij mensen die hun joints zelf rollen", zegt Ebo.

 

 

Aantal patiënten stijgt

 

"Het grootste probleem is dat veel gebruikers zelf de symptomen niet linken aan hun cannabisgebruik, terwijl er vaak wel een oorzakelijk verband bestaat. Wat vast staat, is dat het aantal mensen met een cannabis-allergie stijgt, in mijn praktijk behandel ik al een 40-tal patiënten met zo'n allergie, de meeste zijn recreationele gebruikers tussen de 20 en de 40 jaar. Sommige gebruiken nog maar 6 maanden, anderen al tien jaar."

 

Ebo vreest dat het idee van minister Maggie De Block om medicinaal gebruik van de cannabisplant voor bijvoorbeeld MS-patiënten toe te laten, zal leiden tot nog meer allergie-gevallen.

 

Het onderzoek zal vier jaar lopen en uit die resultaten wordt besloten welk van de gebruikte allergie-tests de meest efficiënte is. "Eigenlijk is meedoen vrij simpel: het omvat niet meer dan een vragenlijst invullen en dan een kras-test of bloedproef ondergaan. De gegevens van de deelnemers blijven strikt geheim."

 

Wie wil deelnemen aan het onderzoek kan mailen op het adres immunologie@uza.be.

 

 

Bron: hln.be

Share this post


Link to post
Share on other sites

zou me niets verbazen als het herleid gaat worden tot een overgevoeligheid voor PESTICIDEN

EDIT : afzender :gebruiker die zegt nergens last van te hebben

Edited by MeneerJansen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat de meerderheid van het parlement allergisch is voor Cannabis.

Laat de professor maar eens uitzoeken waar dat door komt.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weer een briljant documentje FotH, dank u!

 

Ebo vreest dat het idee van minister Maggie De Block om medicinaal gebruik van de cannabisplant voor bijvoorbeeld MS-patiënten toe te laten, zal leiden tot nog meer allergie-gevallen.

 

Ja, liever alle ellende van MS dan een beetje jeuk van cannabis, dat lijkt mij ook Didier Ebo! Een brok empathie die Didier.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Universiteit van Antwerpen is niets meer dan een Pharma clubje waar Luc van Gaal en Didier Ebo de pharmaslaafjes van dienst zijn.

 

Zo brengen zij een diabetesmedicijn op de markt dat kanker kan veroorzaken. Moet kunnen vindt Luc van Gaal.

 

Van Gaal hoopt dat de geneesmiddelen na een nieuwe kosten-baten-analyse hun toelating niet verliezen. "De middelen werken bij veel patiënten heel goed. Bovendien zitten ze in de pijplijn om ook tegen andere aandoeningen te worden ingezet." Volgens Chantal Mathieu, professor endocrinologie aan het UZ Leuven en expert bij EMA, zullen bij de nieuwe afweging de baten van de incretine mimetica blijven overwegen op de risico's. "We spreken waarschijnlijk maar van een klein verhoogd risico op kanker", stelt ze. "Daarover mogen we niet hysterisch doen."

http://www.gva.be/cn...isico-op-kanker

 

 

Luc van Gaal (de diabetespillenproducent) is ook niet te spreken over voeding als medicatie: Over het boek de voedselzandloper van Kris Verburgh.

 

http://www.voedselza...c-van-gaal.html

 

 

Er is, 6 maand na het verschijnen van mijn boek De voedselzandloper, plots heel wat commotie ontstaan. Er werden deze week mediaberichten door professor Luc Van Gaal en de Universiteit Antwerpen de wereld ingestuurd waarin de universiteit zich distantieert van het boek, terwijl professor Van Gaal De voedselzandloper als een ‘gevaarlijk boek’ bestempelt. Er werd zelfs niet geschuwd om mijn persoon zelf aan te vallen.

 

Naar verluidt heeft prof. Van Gaal hiervoor sterk gelobbied bij de Universiteit Antwerpen. Dat de Universiteit Antwerpen zelf beschaamd was voor dit voorval, blijkt uit het feit dat 2 dagen na de media-heisa de universiteit het officiële persbericht van de website liet verwijderen.

Edited by Dmonboy

Share this post


Link to post
Share on other sites

De kern van de zaak is natuurlijk het recht op zelfbeschikking.

M.i. wordt er teveel over de plant op zich gesproken (mist) en zou het moeten gaan over de denigrerende manier waarop volwassen cannabisgenieters en medicinale gebruikers tegemoet worden getreden, alleen omdat zij van een plant houden en hier nb. niemand mee tot last zijn.

Het gaat niet om de plant, maar om de gebruikers, die respectloos worden behandelt. Ik probeer nu een stukje te schrijven over het 'waarom zo onverdraagzaam, wij zijn niet de vijand, integendeel'.

Misschien een idee voor de krant of voor de VOC om hier eens een forum met politicie, de rechterlijke macht, politie, cannabisconsumenten en cannabisondernemers over te organiseren.

Het respecteren van de persoonlijke levenssfeer, integriteit van eigen lichaam en het recht op zelfbeschikking, wat m.i. altijd centraal moet staan.(beginselverklaring VVD-aug. 2008)

Voor medicinale cannabisgebruikers is dit helemaal een tenenkrommende vertoning. Zij worden tegen hun wil uitgeleverd aan de farmaceuten, met vaak mindere resultaten.Hen wordt een betaalbaar natuurlijk medicijn onthouden.

Een regelrechte misdaad tegen de mensheid.

Het belang van de patiënt hoort altijd voorop te staan!

 

Zoals Willie al verkondigde zijn vrijheid, tolerantie en verscheidenheid belangrijke aspecten in onze samenleving.

Het hanteren van de dialoog zorgt voor begrip en maximaal betrokken burgers

Om nu in de geest van deze tekst te handelen is legalisering van cannabis niet meer dan logisch!.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...