Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

atmosphere

Nieuw soort lamp

Recommended Posts

Dat was waarschijnlijk een inductie lamp die 200 watter . Op welke manier maakte ze de vergelijking met een 600 watt natrium ? de lichtsterkte in 1 punt of de lichtsterkte per vierkante meter ?

 

De 600 wat tnatrium hoge druk geeft zeer veel lumen ,maar die komen wel allemaal uit een erg klein staafje ,wat dus superheet wordt.

 

Vooralsnog denk ik dat een kwaliteits 600 watt HPS met electronische VSA +grote wing reflector + spreader ,de meest rendabele set is voor je kweek. De rest moet zich eerst nog bewijzen. Dat zal op den duur ook wel lukken .

Share this post


Link to post
Share on other sites

je had 2 soorten lampen bij 1 stand hadden ze 115 en 200 watt met ingebouwde starter komen uit oostenrijk en bij die luxe kunstof ketel ook spaarlampen met losse startters voor die 200watter uit oostrijk gaven 16000 lumen op heb hun site gevonden www.maxgrow.com alleen staat die 200watt er niet op je had hem ook dubbel rood en blauw dan hoefte je alleen maar de lamp te draaien niet geschikt voor een keteltje maar wie gaat ze nu testen wie waagt het en als deze lampen zo geweldig zijn waarom hangen niet al die kassen dan vol met die jonges :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik denk dat 't voor de gemiddelde tuinder een vrij grote kostenpost is om al z'n lampen in 1 keer door een duurder type te vervangen, en bovendien lijkt dit type lamp me uberhaupt niet geschikt voor een kas, voornamelijk omdat planten in een kas in de periode van 't jaar dat ze die lampen voor 't licht nodig hebben, de warmte van een natriumlamp ook wel goed kunnen gebruiken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook die lampen leveren met VSA nog veel warmte . dan zou je minder watts moeten installeren ,maar ik geloof dan niet direct dat dat zo maar mogelijk is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

op www. smartlight.nl maken ze nu reclame voor 3 "andere" lichtbronnen

 

T5-tl =1500k volgens hun pefect voor de bloei

 

spaarlamp voor de bloei 2700k

 

inductie lamp voor de bloei 3500k

 

salva had nog spaarlampen gevonden van 2100k

 

WAT IS NOU IDEAAL?????? :verrygood

 

 

 

THANXX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een combinatie van meerdere kleuren zal waarschijnlijk het beste zijn. Zonlicht wordt als ideaal beschouwd en dat bevat ook meerdere kleuren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij zonsopgang is de kleurtemperatuur ergens rond de 3000, overdag 6500 tot 10.000, om 's avonds bij zonsondergang weer richting 3000 te gaan. Ik weet niet onder welk licht een plant het beste afbloeit, maar ik denk dat eerder de hoeveelheid licht een rol speelt. Die T5 TL geeft wel rood licht en zou dus geschikt zijn voor bloei, maar waarschijnlijk komt er weer niet zoveel van dat rode licht af (lumen) zodat een krachtigere lamp met een minder rood spectrum beter resultaat oplevert. Het blijft een soort compromis tussen hoeveelheid en kleurenspectrum denk ik... Blijkbaar gaat dat niet goed samen.

 

Ik zag op de site van Naturalite dat er ook TL's bestaan die de kleurtemperatuur van daglicht benaderen, dus 6500K. Ze zijn een beetje prijzig, maar heeft iemand die al eens gebruikt voor voorgroei ofzo toevallig?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In zonlicht zit in ieder geval altijd een stuk meer wit licht dan in Natriumlampen (HPS) ,zelfs in de winter. Wit licht is energie rijker , dus kan goede dingen doen voor je kweek .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moaner : het linken naar andere forums wordt niet gewardeerd door die andere forums en dit forum. Vandaar dat je link is verwijderd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...