Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

komando

16X S5 Kiloknaller Deel 2

Recommended Posts

snap de hele commotie niet johny??? waarom dat gehaat je kent me niet eens.... en wel op je dingetje getrapt voelen waarom je geen mod mocht worden :whistle:

 

vind dat je weinig respect naar me toe heb ik dit verdient dan??? kan je me het uitleggen. pm me anders maat maken we een afspraak kunnen we der met een bakkie koffie over praten. of knal het in een pm. dit is enkel maar topic vervuiling tog moeten der weer mods aan te pa komen om het op te schonen.

 

kommando kent me wel.... (welliswaar oppervlakkig ) zo raar figuur ben ik nou tog ook niet? tjah ik praat 5 kwartier in een uur en ben ontzettend druk. me zinsopbouw valt soms weinig aan vast te knopen. dat geef ik toe. maar mag ik hier niet wezen??? ik heb nog nooit commentaar gehad van een mod over me stijl van schrijven.

 

tjah en die pilletjes???? welke bedoel je. er zijn bepaalde pillen daar mag ik van de dokter niet eens meer aankomen :wave: :likken:

 

on topic:

 

hoe gaan ze ??

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was misschien ook overdreven, je komt alleen een beetje wild en schreeuwerig over. Niet alleen in dit topic maar ook in anderen.

 

Omdat iemand stroop een keer meegeeft in zijn voedingswater betekend nog niet dat hij de boel loopt te bewerken of loopt te spuiten over de toppen. Zo reageer jij wel.

 

Ik ben ook druk kerel en dat maakt ook niet uit maar sommige van jou reacties roepen wat op. Zelfde geld toen in PM jij iets aan mij vroeg en ik dat op dat moment echt niet had jij ongelofelijk raar en agressief reageerde. Daar zal het ook wel een beetje vandaan komen.

 

Maargoed ik zal verder niet meer negatief op je reageren. Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je bent een chille gast hemp, maar op het forum kun je idd wat krom overkomen soms..

 

Nu leek het inderdaad alsof je mij aan het beschuldigen was met het vervuilen van m'n dames.. Dat jij je onvoldoende hebt ingelezen over een bepaald onderwerp wil niet zeggen dat ik iets aan het 'bewerken' ben. In Amerika wordt dit veel gebruikt bij de aarde kwekers en met positieve resultaten, dus waarom zou ik het niet proberen?

 

Verder gaat het prima hier, maar ze dikken niet heel erg aan zoals ik had gehoopt. Zou inderdaad te maken kunnen hebben met de groeiremmer, want daarvoor ging het redelijk snel!

Kan ook aan het soortje liggen, want lees hier en daar dat ze niet heel erg dik worden, maar wel compact en zwaar worden..

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komando, heb jij last van vacuüm in je tent, incl naar binnen trekkende wanden? Geeft dit problemen voor je planten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja Bic, ik heb daar zeker last van. Verlies bij elke wand zo een 10 cm naar binnen toe, rondom zou er dus een hele rij dikke toppen van boven tot onder kunnen zitten.

Wou elke keer al tussen mn buizen door planken bevestigen zodat de tent niet naar binnen kan trekken.

 

mn toppen nu die er tegenaan groeien lijken er niet zo veel last van te hebben

 

voor de volgende ronde ga ik dit zeker aanpassen

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ johny: dan is dat nu uit de wereld en tjah die pm ken ik me wel herinneren idd dat kon ook wel wel anders. excuus daarvoor. zal wel aan het temperament komen. nieuwe start dan maar ?!?

 

@ kommando: tjah sorry mate maybe me niet goed ingelezen over dit onderwerp. ga ik is achteraan. toch voelt het voor mij als een soort verzwaring hoop dat je me ook kan begrijpen. persoonlijk zou ik daar weinig mee te maken willen hebben. maar goed ik voed zelf enkel met bac bloei en pk booster. ook daar zullen zat tegen argumenten voor te bedenken zijn en zo direct of indirect je wietje kun 'vervuilen'. maar het gros doet het en tjah dan het zal wel goed zitten. wetend dat dit lang niet altijd zo hoeft te zijn...

 

eenmaal een paar jaar aan bac en zit erin vast geroest.

 

@ all @ the forum: als ik me vreemd gedraag binnen een topic spijt me dat ten zeerste. ik heb het forum zoals het is en is geweest hoog in het vandaal. tis een soort kroeg waar je van alles en iedereen tegenkomt. met een half jaar struin ik alweer 10 jaar hierop het forum ( neen zo oud is me account niet ). en van mij mogen er nog wel 10 jaar bij. mocht ik me weer is vreemd uitdrukken zie ik dat graag via een pm. helaas maar waar hempy is ook enkel mens. tjah geen aso maar om me nu super sociaal te noemen :whistle:

 

sow nu dat a the world turns drama uit de weg is is het wel weer is tijd voor een fotootje niet? :jump:

 

komando ik heb in mijn intens 240 latten gezet. voor en achter zijde heel makkelijk te fixen :excl: zeker de moeite waar ook met de kleinere tenten (| al heb ik dit nog niet bij de int 120 en 150 gerealiseerd daar lijkt het bij mij meer mee te vallen. :wave:

 

nieuwe jaar is me casey droog vanuit zaad zal is wat lekkere phenos bewaren. dan zeker weer tijd voor high tea :hug:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach ja, je kunt zo'n letterreeks op een miljoen manieren interpeteren. Heb me al vaker druk gemaakt, maar niet een reactie gegeven. Vaak kwam ik er dan ook achter dat iemand het op een totaal andere manier bedoelde. In het echt neem je pas aanstoot aan iets als iemand het ook op een klote manier brengt, met tekst moet je toch iets beter je best doen om deze nuance goed tot zijn recht te laten komen.

Edited by NoNonSense
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ hemp,

Heb je misschien een foto van hoe je dat hebt bevestigd? Gewoon een lat achter de buizen of schroef je hem ook vast in een buis?

 

Gister dag 51 12/12

 

Lamp gedimd naar 1000 W

 

13 liter voeding met 2ml/l alga bloom en 4ml/l boost

 

Ze moeten nu echt gaan aandikken!

 

Zie nog weinig bruine haartjes, dat wel, dus kan nog komen

Edited by komando

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat de appelstroopkwestie betreft vond ik Cum zijn argumenten aardig hout snijden. Wat jij Komando?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gedeeltelijk mee eens dilago, een plant lijkt op bepaalde manieren wel op een mens. De meeste 'middelen' die wij ze geven zijn vaak ook consumeerbaar voor mensen, vaak wel in een aangepaste hoeveelheid dan natuurlijk.

 

Zoiets is suiker/melasse ook. Je plant neemt die suikers niet direct op, maar wordt omgezet door stoffen in je aarde tot bruikbare koolhydraten Die ten goede komen van je plant en je aarde.

 

Die appelstroop was eenmalig, heb nu Black strap molasses gehaald. Wil niet zeggen dat appelstroop slecht is, want heb vergelijkingstests gelezen waarbij het zeker hielp.

 

Je moet het woord 'suiker' niet zien als suiker die wij gebruiken, maar scheikundig gezien.

Bud Candy wordt ook gebruikt om je wiet zoeter te krijgen en meer trichoomproductie te verwezenlijken, maar is technisch gezien ook een vorm van een suiker die goed opneembaar is voor de plant (vloeibaar).

Wil dit zeggen dat suiker slecht is voor je wortels/planten etc.? Nee, maar het is wel van belang dat je dit toedient in de juiste vorm.

 

Melasse is een voorbeeld van een goede 'suiker' die zeker toegevoegde waarde heeft voor de planten, althans, zo wordt het gesteld.

Daarom test ik het ook :D

Edited by komando
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je puur water gebruikt voor spoelen dan verliest de plant suikers via de wortels. Dat is nou precies waarom dat suikers toevoegen tijdens het spoelen oorspronkelijk gedaan werd. Als je zorgt dat er al voldoende suikers rond de wortels hangen dan kan de plant ze daar niet verliezen ook.

 

Is ook wel iets waar mensen overheen kijken met verwarmen van de vloer/pot. De suikers verhuizen naar waar het het warmst is. Dat is dan dus 's nachts ook richting wortels en uiteindelijk de grond.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

kijk, daar heb je ook al wat voordelen..

 

dag 53 12/12

 

lamp nog steeds op 1000W, je ziet de torentjes omdat ik iets te dicht op de lamp zit, maar dit nemen we voor lief..

 

geen water gegeven

 

gallery_40402_17573_69584.jpg

 

gallery_40402_17573_151871.jpg

 

gallery_40402_17573_111947.jpg

 

gallery_40402_17573_225967.jpg

 

gallery_40402_17573_67240.jpg

 

gallery_40402_17573_168077.jpg

 

gallery_40402_17573_52373.jpg

 

gallery_40402_17573_99093.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey komando een foto word ff lastig aangezien ik een 'ongelukje' heb gehad met me samsung s2 gheghe.

 

maar eigenlijk best simpel en voor de hand liggend. met een 2 mm staalboortje voorboren vervolgen met een 4mm erdoor.

 

met een beetje logica schroef je de schroeven er zeg maar vanaf de tentdoek in. zo kan je doek niet beschadigen!!!! eventueel wat ducktape over de schroef zodat de kop ook mooi glad is.

 

dit doe je rondom. daardoor zal je 2 laten net iets lager hebben als de andere omdat je anders niet uit komt. vat je hem ???

 

 

mooi wit nog die s5. hoelang zou deze cut ongeveer moeten of heb je daar geen info bij gekregen???

 

peace hempy

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey hempy, bedankt voor je antwoord man!

ben zelf niet zo handig, dus wil niet zomaar gaan boren enzo, maar dit is duidelijk uitgelegd thanks!

kan me herinneren dat we het hier ook over hadden gehad met onze vorige meeting, maar na een hele avond joints te hebben gerookt is daar niet veel meer van bijgebleven :whistle:

 

ja ik dacht dat deze cut iets van 9-9,5 week moest. Geen idee meer wat er over werd gezegd, maar zoals het er nu uitziet zit de herfst er dik in bij de bladeren, maar het aantal bruine haartjes is net 10% schat ik zo...

vandaag is het dag 53, dus ben nu 7,5 week in de bloei en dat zou betekenen dat ik nog 1,5-2 weken te gaan heb.

Een dezer dagen zal ik ook beginnen met spoelen

 

grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blijft een grappig fenomeen om in de winter de herfst weer in te gaan. Het zal me benieuwen of je de kilo weer gaat halen. Wat denk je zelf als je het vergelijkt met de vorige ronde?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denk dat het wel gaat lukken die kilo.

het is 2,25m² in totaal, tent zit vol genoeg en de toppen zien er niet verkeerd uit.

 

Next ronde de tien kilo knaller? :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ze de laatste 2 weken nog lekker aandikken en nog compacter worden dan is het wel haalbaar. Geen idee hoe een s5 zich gedraagt in deze periode, pakken deze nog veel gewicht de laatste 2 weken?

 

Heb nu meer 'hoofdtoppen', maar ik heb geen idee hoe de toppen onder het bladerdek gaan zijn.

 

Zal hoe dan ook wel lekker brengen op de weegschaal zoals het er nu voorstaat

 

Wesley, heb je een goede ruimte voor me, dan wil ik ook wel een twintig kilo knaller plaatsen 😜

Edited by komando

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om nog meer te hout snijden.. ;)

 

Hier een betere uitleg voor jullie uit rollingstoned over suiker/melasse meegeven..

 

Sommige kwekers geven hun planten sapjes, suikerwater en andere zoetstoffen. Ze denken dat de top daar zoeter van gaat smaken maar dat is een fabeltje. De enige zoetstof die wel iets voor je toppen doet is melasse. Maar het werkt niet omdat het zoet is.

Melasse wordt dan ook niet aan planten gegeven als een voedingsstof voor je planten, maar als voedingsstof voor het bodemleven. Het zorgt voor een beter bacteriologisch bodemleven en bevat tevens sporen-elementen en chelaten. Daarnaast beschikt melasse over ongedierte bestrijdende eigenschappen.

Melasse of molasse is een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Tot aan de zestiende eeuw werd melasse beschouwd als rommel en gooide men het weg. Je kunt het kopen bij een vestiging van De Tuinen of in reformwinkels.

Je kunt melasse een of twee keer toevoegen tijdens de groeifase, maar meestal wordt het alleen tijdens de latere fase van de bloei gegeven. Aan het eind van de bloei moet je geen melasse meer geven, maar spoelen met schoon afgezuurd water. Let wel op met melasse, want je geeft er al snel te veel van, waardoor de kans op wortelrot toeneemt. Ook kan een overdosering zorgen voor een wiet die naar melasse ruikt en dat is niet de bedoeling. Als je met melasse aan de gang gaat, geef het dan spaarzaam, overdaad schaadt.

Edited by Cum Laude
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol, rolingstoned verwijzingen als kweek advies. Sorry, maar dat snijdt nog geen pakje gesmolten boter ;)

 

Moet je echt voor de gein hun andere kweek adviezen eens doorlezen. Je ligt echt in een deuk daar.

 

Al lig ik bij dit artikel ook al in een deuk. De wiet gaat naar melasse ruiken? Net zoals groenten naar koeienstront ruiken als dat als mest gebruikt wordt zeker.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je zoals Komando 1 op 1 hebt gedraaid snap ik niet waarom je nog wat zou willen veranderen, maar ik zal zien wat de praktijk aantoont en dit topic in de gaten houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol Wietefras, Ik moet ook vaak lachen om die lui maar hierin hebben ze wel gelijk. Overdaad schaadt je wortels en verkracht je smaak.

 

Wel eens aan melasse geroken? en wat vind je van de geur/smaak van bloeivoeding??

 

Spoel maar niet anders verlies je smaak zoals je al aangaf in post 312...

 

Melasse is goed voor je bodemleven mits je het goed gebruikt en dus niet aan het eind. Voor een goed effect geef je het in de groei mee.

 

Jij geeft hier advies aan mensen om zooi te geven met spoelen waar gaat dat heen.. even beste vrienden maar kom op, nog even en geeft men taksi, redbull en andere troep mee. En idd die Rollingstoned lui zijn net een soort van Ed Rosenthal idd en niet altijd te vertrouwen moet er ook om lachen maar hierin hebben ze wel een punt. Die suiker kwestie is iets van gisteren.. Als je verder doorzoekt op het net kan je genoeg hierover vinden.

 

Water is het het beste voor je smaak.

Edited by Cum Laude

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...