Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
phoenix

Verschil tussen Hasj en Wiet

Recommended Posts

Wat is het verschil tussen hasj en wiet?

 

Hasj en wiet zijn afkomstig van de hennepplant. Hasj is gemaakt van het hars dat de hennepplant afscheidt. Het kan lichtbruin tot diepzwart zijn. Wiet wordt gemaakt van de gedroogde bloemtoppen en is groen-bruin. Wiet wordt ook wel marihuana genoemd. Als je de namen stuff, weed, nederwiet of skunk hoort, dan gaat het over hasj en wiet. De sjieke naam voor hasj en wiet is cannabis, genoemd naar de Latijnse naam voor de hennepplant.

 

Hoe wordt hasj en wiet gebruikt ?

 

Hasj of wiet wordt meestal gerookt. Het wordt vermengd met shag en in een vloeitje gerold tot een "stickie" of een "joint". Het roken van zo'n joint wordt "blowen" genoemd. Je herkent het aan de sterke geur. Hasj of wiet wordt ook wel gegeten. Het spul wordt verwerkt in een cake, "spacecake" genaamd, of in een bonbon. Sommigen zetten er thee van.

 

Wat voel je als je hasj of wiet gebruikt ?

 

In hasj en wiet zit een stof die TetraHydroCannabinol heet, afgekort THC. Wat die stof met je doet, verschilt per persoon. Heel belangrijk is in wat voor bui je bent, voel je je goed, dan wordt alles goed en voel je je prettig. Voel je je depri of moe, dan wordt dat gevoel vaak nog sterker. Iemand die hasj of wiet gebruikt wordt meestal "stoned". Dat wordt zo genoemd omdat je het gevoel hebt dat je armen en benen zo zwaar zijn als steen. Kleuren en geluiden worden intenser waargenomen en er gebeuren allerlei dingen in de fantasie. Sommige mensen krijgen de slappe lach en anderen willen ineens de hele koelkast leeg eten. Maar je kunt ook plotseling heel bang worden. Je hart gaat sneller slaan, je mond wordt droog en je ogen worden rood.

 

Wat zijn de nadelen voor je lichaam ?

 

Roken is slecht voor je gezondheid. Dat weet iedereen. Het roken van hasj en wiet is extra slecht omdat er een grotere hoeveelheid ----EDIT----verwekkende stoffen in zit. Iemand die teveel hasj of wiet in één keer of op een verkeerd moment gebruikt kan behoorlijk ziek worden. Je kunt heftig bang of depri, duizelig en misselijk worden en je kunt zelfs in paniek raken en flauwvallen. Dit verkeerd vallen van hasj of wiet wordt "flippen" genoemd. De kans op flippen is groter bij het eten van hasj, omdat je dan niet direct door hebt hoeveel je binnenkrijgt. Spacecake begint namelijk pas na een uur te werken. En het werkt 5 tot 12 uur door. Een joint werkt binnen een paar minuten en dat duurt ongeveer 2 á 3 uur. Je kunt dus op tijd stoppen met blowen, als je voelt dat het niet goed valt. Met spacecake kan dit niet, want dat ligt dan al lang en breed in je maag te dobberen.

 

ls de stof THC door blowen in je bloed zit, kun je niet meer helder nadenken. Je raakt eerder de draad kwijt en je reageert langzamer. Dingen die net gezegd of gebeurd zijn worden vergeten. Het kan moeilijk zijn de verhalen te volgen van iemand die stoned is. Iemand die onder invloed is van hasj of wiet, kan een gevaar zijn in het verkeer. Ook het maken van je huiswerk of proefwerk geeft problemen, want je kunt je aandacht niet goed vasthouden.

 

Kun je verslaafd raken aan hasj en wiet ?

 

Als je hasj en wiet langere tijd gebruikt en je stopt daarmee, dan voelt je lijf geen enkel verschil. Dat betekent dat het niet lichamelijk verslavend is. Ook heb je er niet steeds meer van nodig om er iets van te voelen. Maar als iemand zich alleen nog maar prettig kan voelen door te blowen, dan is dat iets anders. Dan is die persoon geestelijk afhankelijk van hasj of wiet en dat lijkt toch een beetje op verslaving. Dit kan je overkomen als je het elke dag rookt of als je blowt om je problemen te ontvluchten. Als het uitgewerkt is, dan zijn je zorgen er nog steeds. Je kunt natuurlijk blijven blowen om in een roes te blijven, maar vaak haken je vrienden en familie dan af. Zij hebben geen zin om met een zombie om te gaan. En onder invloed interesseert het jou eigenlijk ook niet meer. Problemen los je dus niet op met het opsteken van een joint.

 

Het is zo dat je eerder aan de zwaardere drugs gaat doordat je hasj en wiet gebruikt ?

 

Nee, het roken van een joint maakt niet dat je zwaardere drugs wilt gebruiken. En iemand die in een coffeeshop hasj en wiet koopt, komt op die manier niet snel in aanraking met zwaardere drugs.

 

Wat doet de politie als iemand hasj en wiet bij zich heeft ?

 

Het bij je hebben van hasj en wiet of het kweken van hennepplanten is altijd strafbaar. Maar als je 18 jaar of ouder bent, dan doet de politie meestal niets als het om een klein beetje gaat: niet meer dan 5 gram of 5 planten.

Als je onder de 18 bent en je hebt hasj of wiet bij je of je kweekt planten, dan kun je een flinke boete krijgen. Ook heb je maar een héél klein beetje.

 

deze heb ik gescand uit een ontwennings foldertje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...