Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

AeroNoob

16 X K2 Op Aeroponic (600W 120Lx90Bx255H).

Recommended Posts

Gewoon een tube van die zwarte kit halen. Kan je alles mee afdichten, ook onder water. Blijft gewoon 'elastisch' dus je maakt ahw je eigen rubberen seal met die handel. Komt altijd van pas als je met water in je huis gaat spelen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die kit gaat niet werken Ponix, zoals ik eerder schreef, De bakken zijn van PP en de leiding is van PE. Zwarte siliconen bouw kit gaat dus niet werken voor dit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geen idee wat je gebruikt, maar met AquaKing MS sealer of UniTec sealer zetten ze bv PP doorvoeren vast (op ieder gewenst materiaal) in de vijverbouw en dat is wat je bij je lokale GS over het algemeen koopt. Had ik er natuurlijk ook bij moeten zetten. Hele hele gladde PP moet je evt primen.

 

Die rubberringetjes gaan iig geen lekkages voorkomen als het water die ringetjes bereikt. Ik heb een hekel aan dweilen. :whistling

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goedeavond allemaal,

 

Deze week, een nieuwe week met een heerlijk nieuw soortje!

Wat een heerlijk huismerk zaad!

 

Zoals jullie weten heb ik zaterdag nieuwe dames tussen de watten gelegd...

En zie hier het resultaat!

 

Van de 24(+1 die ik verloren ben en nergens meer kon vinden en waarschijnlijk nu in de stofzuiger zit....) huismerk White Widow zaden zijn er slechts 5 nog niet boven de grond, er zit 1 gele tussen... die kreeg het niet voor elkaar om boven de grond te komen dus heb ik haar met de zachte hand even geholpen! (er zat een grof coco (jiffy's) deeltje in de weg...) De andere 5 hebben nog een nachtje extra nodig om boven de grond te komen... maar ze zijn allen ontkiemt! Dus dat is een percentage van 100%!! en dat is niet slecht, dit maakt het verlies van het andere zaad een mooie herrinering:) Thanks Tim J. you have just made this grow!

 

gallery_41599_17155_2353583.jpg

 

gallery_41599_17155_1778269.jpg

 

Anyway ze staan er lekker bij, de temperatuur is redelijk aangenaam met dit koude weer van de afgelopen dagen.

Temp: 27

LV: 60%

 

PH: 5.8

EC: 0.5

 

Ik ga vanavond ff een litertje water maken voor mijn meisjes, dit doe ik met de halve dosering die HESI mij aanbeveelt.

Dit zal bestaan uit:

 

- 1L Water;

- 2.5ml Wortel complex

- 2.5ml Hydro groei

- 1ml Powerzyme

 

Dit meng ik VOOR dat ik ga afzuren, ph afzuren tot 5.5, een nachtje laten staan (PH kruipt wellicht iets op), en morgenvroeg opnieuw PH corrigeren.

Dan pas krijgen ze water.

 

Anyway.

 

Verder niet veel te melden en verwacht ik dat de meiden de komende week behoorlijk zullen gaan op de halve dosis van HESI.

 

Keep dem green,

 

AeroNoob

 

PS: De jiffy's die schuin staan, staan weer recht op ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goedemorgen Iedereen, (DAG 7 18/6).

 

Het is weer tijd voor een update. Jammer dat niemand gereageerd heeft op mijn vorige update. Maar goed geen bericht, is goed bericht denk ik dan maar he.

 

Het hok:

De dames gaan best lekker op wat dingetjes na..., ze zijn de afgelopen dinsdag in het systeem gezet en zijn sindsdien qua omvang verdubbeld! Ook heb ik een paar aanpassingen gedaan t.b.v. de luchtcirculatie.

 

gallery_41599_17155_1877560.jpgLET OP DIE KROONSTEENTJES WORDEN NOG NETJES WEGGEWERKT ETC...

 

Het Systeem:

Er dienen toch wat aanpassingen nog gedaan te worden, ik wil een kraan maken zodat ik makkelijker een monster kan nemen van het water om het te kunnen testen. Ook valt mij op doordat mijn kast niet helemaal af is, de kamer waarin het hok staat, een grote rommel word. Overal ligt wel een maatbeker of een Ph meter etc... ik moet echt een bergruimte gaan verzinnen voor alle zooi!Ook ga ik de volgende PH / EC / Temp monitor bestellen: http://watertesten.n...&aid=18&lang= NL b_18.jpg of dezehttps://desjop.nl/in...d=17991&lang=nlb_17991.jpg

 

Ik denk dat ik wel voor de BlueLab ga, aangezien deze er veel degelijker uit ziet, ook is goedkoop vaak duurkoop zeggen ze dan....Ik heb in elk geval wel zo'n monitor nodig, mijn PH meters zijn perfect om maximaal 1 / 2 per dag te kijken naar je PH... dit hoeft niet eens elke dag als je maar 2x pw voeding geeft... maar met mijn aero systeem is het van belang de PH continu te bewaken dat deze niet oploopt naar 6.5. Mijn streven is elke dag een PH van 5.6 te houden. Ik kies voor 5.6 omdat ik dus helemaal geen buffers in mijn systeem heb (coco, RFX, aarde, steenwol etc) en dus heel exact moet doseren.Ook krijgen ze nog steeds een halve dosis van wat HESI aanbeveelt.Doordat mijn PH niet stabiel is geweest de afgelopen dagen, merk ik meteen op dat ze geel worden! (PH liep telkens op van 5.5 naar 6.5).zie hier (het paarse steeltje en vergeling van binnenuit).

 

gallery_41599_17155_3840772.jpgMaar gelukkig is dit zeer snel bij te sturen en draait alles nu weer lekker op een (MIN)5.5/5.8(MAX). If you looking for the roots!! gallery_41599_17155_1476607.jpggallery_41599_17155_1169060.jpgDe cuties zelf:gallery_41599_17155_1401025.jpggallery_41599_17155_1053133.jpgZe worden momenteel belicht met 300W van de 600 die beschikbaar is. Ze krijgen eenmaal goed in de bloei pas 600W en de laatste weken 660W!!Echt tof in elk geval die Solux digital ballast, ik vindt wel dat die er lang over doet om mijn lamp op te starten, duurt zeker 2 seconden...(niet dat ik die 2 seconden mis ofzo haha, maar ik hoop dat dit normaal is, en niet dat mijn ballast naar de t*r*ng is????).Anyway... volgende week zullen ze op 12/12 gaan en ga ik mijn scrog net wat lager hangen, ik vind dat die te hoog hangt en wil niet zo lang groeien... dus ik ga hem op 30/40 CM hoogte hangen, hij hangt zo hoog omdat mijn groeilampje er tijdelijk aan hing.

 

Verwachting:

Ik verwacht een week vol met PH problemen! De HESI voeding is niet erg stabiel in mijn vat en een voedingscomputer vindt ik dus net wat te duur voor dit kleinschalige kweekje... Ik verdien er namenlijk niet mijn brood mee ofzo... Ik heb mij door de growshop laten vertellen dat de enzymen mijn PH zouden stabiliseren... ik vindt dit een soortgelijk fabeltje als licht is gewicht (er zijn nog 100 extra variabelen...). Ik durf de enzymen zelfs niet te geven in mijn aerosysteem. (Wat denken jullie? Enzymen geven op Aero? of niet?)

 

Keep them green and thanks for reading:-)

gallery_41599_17155_20972.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik was zelf bang dat die Jiffy pluggen te nat zouden worden in een hydro. Heb je daar geen last van? Ben zelf maar met stekken aan de gang gegaan en heb ook gemerkt dat zaden te ontkiemen en voorgroeien zijn in een bubble cloner. Zonder substraat dus.

 

Die grijze eurobakken heb ik toevallig ook en ik merkte dat ze toch nog wel wat licht doorlaten. Al heb ik er nog geen kweek mee gedraaid, dus ik weet niet of dat nou echt een probleem is. Wel jammer dat het zo duur is als je ze in een andere kleur wil bestellen.

 

Bij mij schommelt de pH de eerste paar dagen (1 a 2 dagen) ook wat, maar daarna is het toch wel redelijk stabiel. Met GHE FloraNova, BioNova en schoon water althans.

 

Enzymen ben ik zelf niet aan begonnen. Ik gooi er wekelijks wat peroxide in om het schoon te houden.

 

Het traag opstarten van de lamp is volgens mij normaal. Mijn Gavita Digistar EVSA doet dat ook. Dacht dat dat was om de inrush te verminderen bij het opstarten.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb geen last van te natte jiffy's, dit komt doordat ik heb gewacht tot dat de penwortel tegen het randje of net buiten de jiffy is gegroeid.

 

De eurobakken heb ik besteld bij Auer packaging en zijn van echt zeer hoge kwaliteit! er zitten schanier sluitingen op en een tochtstrip van binnen die de bak goed afsluit. Al heb ik de schanieren aangepast zodat de deksel er makkelijker af te halen is, dit had ik wellicht niet moeten doen. Maar ach ze zijn 15 euries per stuk... ik draai er 2 kweekjes mee en tyft ze weer weg.. want ik wil het toch een keer anders aanpakken dan dat ik nu doe. Ik wil wellicht ook nog een keer een RFX kweek doen in deze setting.

 

Ik ga volgende ronde ook eens proberen met GHE, ik hoor er veel meer goede verhalen over.

 

Thanks voor het bevestigen van de trage lamp:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha, mijn eurobakken komen daar ook vandaan. Had ze alleen bij iemand op de kop getikt die er een hele zooi had. Ik heb alleen deksels zonder scharnieren.

 

Zijn de leverkosten bij Auer Packaging niet schrikbarend hoog als je er maar een paar besteld? Of kun je ze ook ergens afhalen ofzo?

 

Zag dat ze ook zwarte ESD bakken hadden. Wellicht dat die beter lichtdicht zijn, maar ook wel iets duurder. Al ben ik dan wel weer bang dat ze te warm worden. Afdekken met folie is wellicht handiger dan. Doe ik nu ook op mijn huidige kweek met IRIS boxen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De leverkosten zijn inderdaad om van te huilen, maar ach... het is hobby.. en daar moet je maar wat voor over hebben... Ik vindt deze bakken veruit de meest geschikte bakken voor dit soort doeleinden.

 

Ik heb ook gekeken naar die iris boxen, maar ik vindt de deksel niet echt geschikt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt, dat deksel van die IRIS boxen is onhandig. Al werkt het wel. Heb nu twee van die 55l boxen in gebruik.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat ik wel nog even wil zeggen over de hydrokorrels... ik denk dat ik beter seramis of iets had kunnen pakken... (heb 2 zakken van 75L in schuur staan maar goed...). De hydrokorrels zijn zo grof dat deze niet ieder kiertje in mijn netpot vullen. daardoor kan er wel licht bij de wortels komen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maak je toch wat rondjes van (z/w) plastic of desnoods wat papieren rondjes?

Als plantjes groter zijn geen last meer van en wortels groeien omlaag.

 

Seramis is te fijn, vindt je veel in je onderbak terug en crime om schoon te krijgen nadien.

 

@Wietefras

doorvoer van alleen een slang door een tule zou ik ook niet doen, echter bieden die tules wel een hele mooie waterdichte afsluiting voor oa een schroefkoppeling met snelkoppelingen of kraantje erop voor je aanvoorslang.

gewoon een slang erdoor en dan waternivo bereik gaat het idd werken en krijg je lekkage.

 

Mijn ervaring is dat het erg lastig is om te kitten in plastic bakken, ik had heel veel succes met een simpel lijmpistool en een batterij aan vullingen omdat ik geen tules kon krijgen (spreken we 2004) maar kan dat echt niet aanbevelen, lijmen, testen, lijmen etc etc etc.

Edited by lostchild
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat van die tules was ik niet, maar ik heb inderdaad wel ook problemen met het maken van waterdichte verbindingen op dezelfde PP bakken. Ik heb tankdoorvoeren met aan beide kanten een rubber ring, maar dat lekt als de ziekte. Denk vooral omdat die rubber ringen niet exact de juiste maat hebben, maar ik kan niets beters vinden.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik schuif ook aan.

 

Ooit ga ik dit ook eens doen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inderdaad het heeft mijn interesse ook altijd. Op HD heb ik een keer een mooie kweek gezien met soort van aero / dwc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heren,

 

Ik heet jullie van harte welkom in dit topic.

 

Ik durf eigenlijk niet.... maar niet durven is een belemmering die je je zelf oplecht. Dus gewoon DOEN jongens! Er moet meer aero gekweekt worden hier in NL want alleen dan ontstaat er kennis op de nederlandse markt!

 

Ik baal er bijvoorbeeld van dat ik vandaag een bestelling heb moeten doen bij Amazon voor fakking EZ Clone Misters(De rode sproeiers uit een eerdere post) alle gangbare aerosystemen gebruiken deze misters (bijna alle).. alleen worden de misters zelf niet verkocht in NL! Er is gewoon geen vraag... en ik hoop stiekem met dit topic een trend te zetten en daarmee de vraag(en vooral aanbod) voor de hydro/aero cultuur te vergroten. Ik ben absoluut geen pioneer of iets dergelijke en moet ook ik nog enorm veel leren...

 

ON-TOPIC

Ik heb rubbertjes besteld die het gat zeker weten zullen afdichten en waar zeker weten mijn slang door gaat passen. (zie eerdere post).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat vind je van under current?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben zelf bezig met het bouwen van een undercurrent DWC setup, maar dat is juist nogal een gedoe dat ik me afvraag of ik niet beter al die bakken en pijpen weg kan flikkeren en overstappen op een mapito of RFX kweek :)

 

Het ziet er wel mooi uit vind ik persoonlijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat undercurrent heb ik ook aan zitten denken, maar dan gewoon het complete setje kopen van de aqua/aero-farm. Het ziet er zeker cool uit dat DWC, Daar kun je ook wel aardig wat kanten mee op.

 

Ik ben het aan de andere kant met wietefras eens... het is best een gedoe met een zelf bouw systeem (dat merk ik ook bij mezelf).. Maar aan de andere kant wietefras, zou je het ook positief kunnen zien, eenmaal een goed logisch hydro systeem zelf gebouwd, kun je er echt alle kanten mee op (Hydro(RFX,Klei, Seramis), DWC, Aero, Ebb & Flow)

 

Wat mij ook echt vet lijkt, is een semi flow & grow / DWC.

 

PS: Ik heb 50 sproeiers waarvan ik er zelf 25 wil hebben, als iemand anders interesse heeft in die EZ clone misters... lemme know... scheelt je een hoop gezeik via amazon (credit card shizzle bla bla, in amerika denken ze echt dat heel de wereld geld leent...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey maatjes,

 

Weer ff tijd voor een tussentijdse update m.b.t. het systeem.

Ik heb zojuist de BlueLab guardian besteld (PH monitor) + Reinigings calibratie set.

Wat een geld weer, ook heb ik een kleine aanpassing gedaan het systeem. (Foto volgt nog).

Ik heb een T en een kraantje tussen de pomp en filter gezet, hiermee kan ik het vat makkelijker leeg pompen en watermonsters nemen (al is dit laatste vrijwel niet meer nodig met mijn nieuwe bluelab guardian!! (BEN ER ZO BLIJ MEE!!).

 

Tevens heb ik een timer ingesteld op eens in de 2 uur een kwartiertje water, dit resulteerd in stilstaand water in mn vat, en heb ik dus ook een extra circulatie pompje gekocht om te voorkomen dat mijn water veel sneller wegrot.

 

Gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikzelf dacht altijd gewoon aan een dwc. Gewoon groot bassin maken wat pompen voor flooming en dit bassin eventueel koppelen aan een vat.

Alleen weet ik niet wat voor "deksel" over dit bassin kan, want ik wil nog wel kunnen lopen door me ruimte en dus op/over mijn bassin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik baal er bijvoorbeeld van dat ik vandaag een bestelling heb moeten doen bij Amazon voor fakking EZ Clone Misters(De rode sproeiers uit een eerdere post) alle gangbare aerosystemen gebruiken deze misters (bijna alle).. alleen worden de misters zelf niet verkocht in NL! Er is gewoon geen vraag...

 

A. die sproeiertjes of die Gardena Micro-drip sproeiertjes werken allebei net zo goed, dus waarom zou je?

B. het is eigenlijk geen aeroponics omdat je niet de juiste druppelgrote haalt op deze manier, dus zou er sowieso niet over stressen

C. ook voor 'echte' aeroponics zijn er in NL goede misters verkrijgbaar etc, maar het is simpelweg geen 'poppenspul' om het zo maar te noemen. Ga je niet vinden in je bouwmarkt, je GS etc. Moet je gewoon naar een beregeningsspecialist met verstand van aero en ik ken er in NL maar 1 (en een half).

 

Neemt niet weg dat het gewoonweg werkt (echt of niet) als je nat/droog draait zonder medium. Werkt zelfs uitstekend en makkelijker dan met medium omdat de waardes in het vat alles zeggen, dus geen drain meten etc, gewoon 1 vat en daar doe je alles mee. Perfect voor luie mensen.

 

Meeste problemen die je ziet met aero in NL is dat geneuzel op bakken waarbij men dan temp issues krijgt en gaat roepen dat aeroponics 'kut' is. Of op zo'n aeroflo met te kleine gootjes, geen nat/droog cyclus en veels te veel planten. En ik heb zelf al die fouten ook gemaakt, maar ik moest en zou van die aarde af komen! :lol:

 

Mijn hele oude test opstelling voor het eerst met buizen na een tijd met bakken gewerkt te hebben, gewoon met Gardena sproeiertjes.

 

gallery_33926_13800_3238698.jpg

 

gallery_33926_13800_4234083.jpg

 

gallery_33926_13800_2911089.jpg

 

gallery_33926_13800_251220.jpg

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponix,

Als je er zin in hebt ben ik best benieuwd naar een bouwverslag van jouw aero systeem. Met mij vele anderen ook denk ik. Misschien dat mensen in NL toch wel de behoefte gaan krijgen om aero te kweken door jou :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ps. Je hebt evt wel Ebay nodig voor een goede cycle timer, want je wil dus in het begin een sec of 15 water geven en dan een minuut of 7-10 niet en dat ga je aanpassen naar gelang de bloei, maar dan moet je je wel inlezen in gewassturing. Als ik de bloei in ga dan verkort ik iig de inspuit tijd naar een sec of 7-8 en de uit tijd naar 15 min om (zodra de rek eruit is) die inspuit tijd te verhogen (niet gebruikelijk, maar dhr. Ph Donner bracht mij op dit briljante idee, dus alle eer gaat die kant op!), om het daarna weer geleidelijk af te bouwen tot die 7-8 secs. Tegen het eind rek ik de uittijd nog wat op om ze wat droger te zetten.

 

@ boefje

 

Daar moet je niet op willen lopen. Je gooit er gewoon tempex in met gaten en daar hang je je netpotjes in. Zorg je dat die tempex dingen minimaal per 2 naast elkaar liggen, hou je 1 zo'n drijver leeg, kan je die eruit halen en alle drijvers 1 voor 1 naar je toe halen. Soort van rouleren.

 

Of je moet een Jezus complex hebben, dan kan ik je niet weerhouden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...