Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
RollingStoned

BongZilla: Opstelten haalt de kerst niet

Recommended Posts

bongzillake-140x110.png

 

BongZilla is uitermate vrolijk. De slechtste minister ooit – en cannabisvijand nr.1 – is verstrikt geraakt in zijn zelf gesponnen web van leugens. De VVD-mastodont is weliswaar taai, maar zelfs al heette hij opeens Harry Houdini, de kerst haalt ie niet meer…

De laatste dagen van een mastodont

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de laatste dagen van het bewind van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie zijn aangebroken. De positie van de VVD-mastodont is onhoudbaar geworden, merendeels volkomen door eigen schuld. Partijleider Mark Rutte is eindelijk bereid zijn vriend te laten vallen, iets wat hem niet licht zal zijn gevallen want dankzij Ivo is Mark aan de macht. Zo simpel is het eigenlijk mensen. Opstelten heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Rita Verdonk (de halfzus van Geert Wilders, weet je nog) toentertijd geen VVD-lijsttrekker werd. Door zijn volle, indrukwekkende gewicht ertegenaan te gooien werd Rutte de baas. Desnoods werd deze of gene VVD’er met Rita-sympathie bedreigd met onthullingen die de betreffende persoon zonder enige twijfel de politiek kop zouden kosten. Heb ik van horen zeggen.

Weegschaal der gerechtigheid

Nou we hebben het daarna geweten. Ivo Opstelten mocht jarenlang doen wat ie wilde, er kwam uit eigen partij niet 1 woord van kritiek. Mark was hem eeuwige dank verschuldigd, dus die zullen we nooit iets negatiefs over zijn gewichtige vriend horen zeggen. Maar tot nu toe zwegen alle VVD’ers. Op zijn minst opmerkelijk als je in de partijstatuten claimt op te komen voor de vrijheid van het individu… en die principiële vrijheid je in je eigen partij niet gegund wordt. Zelfs bij Wilders mag je meer mopperen, al is het daar zoals bekend al microscopisch weinig op de kritische weegschaal der gerechtigheid.

 

opsterlten.jpg

[beeld: Frâns Faber - www.fransfaber.nl]

 

Maar die tijd is geweest. Ivo’s regeerperiode zit er bijna op. De jonge en frisse VVD’ers praten achter zijn schaduwrijke rug over de ‘periode na Opstelten’. Hoe het land dan beter, praktischer, efficiënter, winstgevender en – godbetert – veiliger geleid kan worden. Vanuit Justitie maar vooral ook een stuk minder vanuit Justitie. Ze durven het alleen niet binnen de VVD te doen. Want hoe fris en fruitig de nieuwe generatie ook moge zijn, Ivo’s machtsmachine a.k.a. het ministerie van Veiligheid & Justitie heeft over iedereen een dossier(tje). Met onwelgevallige informatie, snel naar de pers te lekken. Denk aan belasting-vergissingen, vervelende strafrechtelijke veroordeellinkjes, buitenechtelijke escapades en vriendjespolitiek… elk mens heeft tenslotte wel een lelijk puistje op zijn CV staan. En als dat zo is, heeft Ivo er weet van.

 

Advocaat Piet Doedens over de minister van Justitie: “Het was allemaal lulkoek wat Opstelten verkondigde. Het was liegen en omzeilen”

Niet alleen zijn de oppositiepartijen hem logischerwijs spuugzat, ook regeringspartner PvdA heeft het rode buikje langzamerhand vol van een zurig Opstelten-mengsel. De man hanteert denkbeelden en praktijk uit een koude oorlog-verleden. Hij kloot ook met de gezondheid van mensen (cannabis), de staatsfinanciën (inefficiënt justitiebeleid) en vooral met de politieke moraal van deze eeuw (machtswellust en pluchefetisjisme). Onder zijn leiding wordt heel Nederland afgeluisterd en sturen we die data ook nog fijn op naar Amerika. En door zijn invloed op de premier, de rest van de VVD en alle andere politieke partijen gaat het er allemaal eigenlijk nog veel verder en erger aan toe, daar in dat Haagse wereldje.

Maar de dagen van Ivo Opstelten zijn niet om deze redenen geteld, al zou het meer dan genoeg moeten zijn. Nee, dat is omdat zijn tegenstanders eindelijk genoeg munitie in handen hebben verzameld/gekregen om een eventuele aanval van de minister te beantwoorden met nog veel meer vuiligheid over hem. Niet alleen feitelijke leugens, zoals bijvoorbeeld in de cannabisdiscussie. Maar smerige en wellicht zelfs strafbare dingetjes, zoals in de Demmink-zaak, die nog harder stinkt dan een kweekhok vol Skunk en waarover ‘t Modmeisje gisteren nog schreef. En wat te denken van de witwasdeal met crimineel Cees H. waarmee de Volkskrant vandaag opende? H.’s advocaat Piet Doedens zegt dit hierover: “Het was allemaal lulkoek wat Opstelten verkondigde. Het was liegen en omzeilen. En de Kamer slikte dat.”

Tijd van slikken voorbij

Maar die tijd van slikken is voorbij. Dankzij munitie in staatsrechtelijke zin dus, van zwaarder kaliber dan de dirt die Opstelten zelf in handen heeft over alle anderen. De oppositie heeft al gezegd dat ze zijn aftreden eisen als Ivo bewijsbaar gelogen heeft over die witwascrimineel. En dit is het gevecht waarop we gewacht hebben, een battle die zelfs de mastodont niet kan winnen. Wat hij zelf ook wel snapt. Hij heeft de spelregels zo gemaakt, nietwaar? Dus let maar op, Ivo Opstelten haalt de kerst bij lange na niet…

 

© RollingStoned.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach als hij uit de politiek geramd word in nl zal hij wel op europees niveau gaan modderen ,daar stellen ze toch geen eisen ........ aan het personeel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij zal sowieso niets meer gaan doen als die hier in Nederland klaar is. Zijn leeftijd speelt een rol en zijn competenties zijn zwaar onder 0. Zijn uitspraken en leugens zit niemand meer op te wachten. Geniet aub 2 dagen van je pensioen en hoop dat je jezelf verstikt in je ochtend maaltijd en hierbij een enkeltje krijgt naar de hel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat zal side-kick Fred Teeven ineens klotsende oksels hebben nu de grote Ivo er zo gloeiend bij is ...

 

 

Dankzij Ivo is mijn financiëele situatie nogal miserabel geworden ( mediwiet-inname is me fors te duur tegenwoordig)

 

Heerlijke poëtische gerechtigheid.

 

wat denken jullie : eerste legale kwekerijen binnen een jaar na Ivo's vertrek een feit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat zal side-kick Fred Teeven ineens klotsende oksels hebben nu de grote Ivo er zo gloeiend bij is ...

 

 

Dankzij Ivo is mijn financiëele situatie nogal miserabel geworden ( mediwiet-inname is me fors te duur tegenwoordig)

 

Heerlijke poëtische gerechtigheid.

 

wat denken jullie : eerste legale kwekerijen binnen een jaar na Ivo's vertrek een feit?

 

Ik verwacht wel dat de plannen zeker gaan komen ja als Ivo weg is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zolang Rutte aan de macht is, komt er een nieuwe Pion uit hetzelfde nest van Opstelten en schieten we er geen reet mee op.

 

P.s Nice stukje text :)

 

Geniet aub 2 dagen van je pensioen en hoop dat je jezelf verstikt in je ochtend maaltijd en hierbij een enkeltje krijgt naar de hel.

 

:icecream: :execute :evil: :jump:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moet het allemaal nog zien gebeuren.

Zou wel mooi zijn als deze kortzichtige man opdondert.

 

http://www.nu.nl/politiek/3743825/opstelten-weerspreekt-aantijging-foutief-informeren-kamer-.html

 

''Misschien hebben we het over verschillende dingen, dan kan ook allemaal'', aldus Opstelten vrijdagmiddag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...