Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Doede

Wietbestrijding grenst aan waanzin!

Recommended Posts

Onderstaand artikel is een reactie op een artikel in de L.C. van gisteren, waarin gewag werd gemaakt van het fanatiek opvoeren van de wietbestrijding in het noorden. Ik heb dit naar de krant gemailed en hoop nu maar dat ze het plaatsen.

 

 

Wietbestrijding grenst aan waanzin! 26-02-2014

 

Natuur, hennep, in oorlog met de wet. Het is geen oorlog tegen de planten maar tegen de genieters hiervan.

Als je een ander willekeurig kruid gaat verkopen en de teelt daarvan gaat verbieden, dan krijg je exact dezelfde problemen. Criminaliteit heeft niets met de plant op zich te maken maar alles met het respectloze verbod.

Oud politiekorpschef Magda Berndsen stelde al volkomen terecht dat de overheid met haar cannabisbeleid een monstrum heeft gecreëerd.

Ondanks dit gegeven heeft het ministerie van V.en J. ,ten koste van uw portemonnee, gemeend haar onderdrukking te moeten intensiveren.

Einstein zei het al; een beleid blijven voeren en zelfs intensiveren, dat steeds tot de niet gewenste en zelfs averechtse resultaten leidt, is een vorm van krankzinnigheid.

Coffeeshops mogen wiet verkopen, die niet verbouwd had mogen zijn.

Discutabel is ook dat de politie zegt de teelt te bestrijden, terwijl als ze zouden willen, ze vandaag nog wel de achterdeur (aanvoer) van de coffeeshops zou kunnen sluiten. Wat ze niet doen!

De gevolgen van dit schijnheilige beleid zijn desastreus. Er wordt gestolen, geroofd,gemoord, troep gefabriceerd en brandgevaarlijke situaties gecreëerd. Allemaal het gevolg van het feit dat de overheid categorisch weigert de teelt fatsoenlijk te regelen, terwijl ze die met haar beleid ook nog eens zelf uitlokt. Een gevaarlijke ontwikkeling is, dat zij door deze handelswijze onderdeel van een criminele organisatie geworden.

Ondertussen worden de consument en de kweker op het altaar van hypocrisie geofferd.

Waar de voor de coffeeshops dagelijks benodigde 700 kg. wiet vandaan komt is een raadsel. Het schijnt dat die tegenwoordig uit de lucht komt vallen.

Officieren van justitie en rechters en zijn verplicht hun signaalfunctie te gebruiken om aan deze hypocriete, contraproductieve, illusoire en juridisch volslagen incorrecte rechtsgang een einde te maken. Waar is hun juridische geweten? Rechtvaardigheid moet hun doel zijn!

Een positief bericht is dat de rechtbank van Zwolle een coffeeshop exploitant en medewerkers geen straf heeft opgelegd voor het aanwezig hebben van een te grote handelsvoorraad.

Het zou de overheid sieren en verstandig zijn, als ze toe zou geven, dat haar repressieve beleid heeft gefaald.

Laat de drooglegging in Amerika, bijna een kopie van onze wietbestrijding,voor hen een les zijn.

Daar zijn momenteel 21 staten waar op medicinale basis wiet wordt verkocht en 2 staten, Colorado en Washington, waar wiet gelegaliseerd is. Nog eens 8 staten overwegen op korte termijn wiet te legaliseren.

Het is zo simpel, stop met de repressie en begin met oplossingsgericht te denken, dan hoef je alleen de aanvoer nog maar fatsoenlijk te regelen. Dat moet niet zo moeilijk zijn, want er zijn 123 zetels in de Tweede Kamer die voor het open houden van de coffeeshops zijn.

Breng de materie onder bij het ministerie van V.W.S., hef het verbod op of legaliseer minimaal de teelt, dan kan de dure repressieve symbool politiek worden beëindigd, zal de criminaliteit verdwijnen en kan de kwaliteit van de wiet gecontroleerd worden.

Een win-win situatie.

 

Doede J. de Jong Biologische wietkweker en VOC medewerker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed stuk weer. Ik zie voor mijzelf geen rol in de legalisering van wiet in Nederland daar het mijn eigen toekomstplannen in de war zou schoppen. Des te meer waardeer ik jouw rol hierin. Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

criminaliteit verdwijnt, natuurlijk.... denk dat iedereen heel goed weet dat die niet verdwijnt. export en achterdeur BLIJFT. gevaarlijke thuisteelt BLIJFT

 

erg dom en kortzichtig allemaal.

 

doede je bent toch gepakt met een hele kas? is deze hele actie bedoeld om jou daad lichter te laten vallen voor de rechter?

 

voorziening die je in amerika noemt worden merendeels misbruikt door hippies die t nergens voor nodig hebben.

 

als het ff kan ook declareren bij de zorgverzekering? lol

 

tis lullig voor de mensen die er echt baat bij hebben, maar het is geen oplossing. beter zelf kleinschalig blijven kweken voor je eigen wietje.

 

de enige reden die ik bedenken voor de regering om de wet om te gooien is vanwege financiele belangen, en daar gaan mensen echt niet mee geholpen zijn. en das tevens ook de reden dat de achterdeur open blijft voor goedkopere wiet.

Edited by supernoob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jij richt binnenkort een minister van justitie-fan topic op zie ik?

 

 

criminaliteit verdwijnt, natuurlijk.... denk dat iedereen heel goed weet dat die niet verdwijnt. export en achterdeur BLIJFT. gevaarlijke thuisteelt BLIJFT

 

 

Misschien is het ook handig om te vermelden dat de politie ook de criminaliteit niet doet verdwijnen? Moeten we dan politie ook maar afschaffen?

 

Er sterven ook nog steeds mensen aan ziektes en ongelukken, ondanks de dure medische specialisten die we hebben. Misschien moeten dokters en ziekenhuizen ook maar weg.

 

Ja dat is een goed doordachte oplossing :D :D :D

 

 

 

Het huidige beleid is wanbeleid en is een schande voor onze reputatie. In veel landen worden wij gezien als efficient. Deze maatregel doet daar grote afbreuk aan. Hoe het dan allemaal wel vorm moet hebben weet ik niet. Maar dit achterdeurbeleid zoals Doede het noemt werkt ook niet. En als je dat niet in ziet ben je zelf:

 

erg dom en kortzichtig

Share this post


Link to post
Share on other sites

achterdeurbeleid is krom, maar we kunnen ook blij zijn dat het verkocht mag worden. legalisatie helpt niets. heb ook geen zin om voor de zoveelste keer uit te leggen waarom niet

 

beter eerst zelf je hersens laten werken alvorens spandoeken te schilderen en als een zombie boe te roepen.

Edited by supernoob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naar mijn oordeel is de enige oplossing: maak van de cannabisteelt een normale bedrijfstak. Bedrijfsmatige teelt: prima het liefst gecontroleerd op voedselveiligheid. Wil je thuis wat telen, ook prima, dat mag je met tomaten of sla toch ook. Coffeeshops: gewoon afschaffen. Wiet kan net zo goed aan 18 jarigen in blisters worden verkocht bij de Etos of het Kruidvat. Geen Btw of accijns mogen heffen? Dat is toch zo opgelost: geef de heffing een andere naam. We zijn een van de weinige landen die een Bijzonder Verbruiks Belasting voor personenauto's heft. Wat weerhoudt de overheid om een Bijzondere Verbruiks Belasting voor cannabis in te voeren? Alles kan op belastinggebied, als de juridische huls maar klopt. Kijk maar naar de assurantiebelasting: die was 7 % en is door de crisis verhoogd naar 21 %. Dat komt exact overeen met het algemene Btw tarief, alleen ze noemen het geen Btw maar nog steeds assurantiebelasting.

Edited by Xtreme

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ noob. Heeft ook helemaal geen zin om het nog een keer uit te leggen. Daarom doe ik dat ook niet. Enige waar iedereen het wel over eens is volgens mij is dat het huidige beleid hypocriet is en dat er iets aan moet gebeuren. En als jij of ik het niet doen dan moeten anderen het doen. En dat zijn dan ook de mensen die bepalen welke koers er gevaren gaat worden. Als je inspraak wilt hebben, moet je deelnemen. Ik doe het niet, maar ik weet wel dat Doede's beleid beter is dan het huidige beleid. Dus sta ik achter Doede, al doe ik er niks voor behalve zo nu en dan anoniem een post plaatsen zoals Doede dat zo mooi zegt..

Share this post


Link to post
Share on other sites

verkoop je je pp voor 2 euro, is t nogsteeds aantrekkelijk om te kweken. get it?

 

misschien t aantal lampen en stroomdiefstal maar verdubbelen dan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 euro ?

in die reportage was de verkoopprijs in de apotheek 0.7 euro

op die manier zet je toch de 'criminele' kwekers buiten schot denk ik ?

het zal er dan op aan komen om een biologisch product of zeldzame soortjes te hebben .

Edited by digi

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Noob. Zware criminele organisaties vinden het niet meer interessant voor die prijs. Dan zitten ze liever in de sos. Zo is het ook altijd geweest. Juist omdat de PP nu weg gaat voor 5 is het voor hen wel interessant, en dat lever een hoop complicaties op. Ik ken harddrugs criminelen en wietcriminelen. Het is een wereld van verschil, wietcriminelen zijn net als de term softdrugs aangeeft een stuk softer. Toch zijn dat de mensen met ervaring en zijn dat de mensen die het met een ietwat bewustzijn voor het grotere geheel doen. Nu de prijzen zo hoog liggen door het huidige overheids beleid zijn het de harde criminelen zonder enkele affectie voor een goed product die er in stappen. Dat gaat gepaard met een hoop meer geweld. De softe wietcriminelen worden langzaamaan opgegeten door de harddrugs criminelen. Wacht maar af.

 

En eerlijk is eerlijk; voor mij persoonlijk is het beter zo als het nu is. Maar dit is wanbeleid, ik schaam me er voor als Nederlander, daarbij vind ik het moreel gezien een slechte situatie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 euro ?

in die reportage was de verkoopprijs in de apotheek 0.7 euro

op die manier zet je toch de 'criminele' kwekers buiten schot denk ik ?

het zal er dan op aan komen om een biologisch product of zeldzame soortjes te hebben .

 

ik geloof niet dat de overheid voor 0,7 euro die dagelijkse hoeveelheid van 700kg gaat leveren. daar zit voor hen serieus geld in. hou ook rekening met belasting wat over wiet dat via de achterdeur binnenkomt niet betaald wordt.

 

heeft iemand een serieuse indicatie of idee voor hoeveel de overheid aan shops zou verkopen per gr?

Share this post


Link to post
Share on other sites

in dat model is er geen achterdeur he,

is staat gekweekt,

recht naar de apotheek die het verkoopt toch?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doede is volgens mij een bevlogen kweker, die met liefde zijn planten groot brengt. In mijn ogen is hij geen crimineel, maar volgens de wettelijke criteria wel. Maar we moeten onze ogen niet sluiten dat de wietteelt niet uitsluitend in handen is van mensen als Doede. Criminelen houden het vaak niet bij een enkele activiteit. Kan er naast cannabisteelt worden verdiend aan coke: ook prima. Aan vrouwenhandel en prostitutie: ook prima. Aan het omkatten van auto's: prima. Aan het -desnoods met geweld- rippen van collega's: prima. Shophouders met geweld dreigen om uitsluitend hun producten af te nemen: prima. En tot dat soort dingen acht ik Doede niet in staat.

Edited by Xtreme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij kunnen ze de wiet niet legaliseren, we zitten in Europa, zou mooi zijn hier legaal kweken en dan mooi verkopen in België of Duitsland.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Besef wel dat in essentie het verbod het probleem is. Het is een plant. Hondsdraf, tulpen, margrieten of aardappelen zijn ook niet een probleem.

M.i. zou je het net zo moeten inrichten als met bier. Je mag zo veel brouwen/kweken als je wilt. Als je het wil verkopen,dan moet je dat fatsoenlijk regelen. Dan zou de prijs drastisch naar beneden kunnen. Ik heb dat zelf in 2009 bij de rechtbank voorgesteld.

 

Ondanks het feit dat een slijter harddrugs verkoopt wordt er nooit iemand dood geschoten.

 

Als je gewoon het verbod opheft, dan zal de handel ook weinig lucratief meer zijn.

In de jaren '70 rookten wij als hippies wiet en vooral hashies en werden wij vaak door alcohol gebruikers daarom agressief bejegend ( se moatte dy hashiesrokers de pooten brekke).

Totdat zij in de jaren '80 ontdekten dat er geld mee gemoeid was en gingen zij die ''rommel'' ook verbouwen.Dat was m.i. het begin van de ellende en wat dus door de repressie en het tweeslachtige gedoogbeleid nog veel meer is geescaleerd.De plant werd gecriminaliseerd.

Ik ben dus absoluut geen crimineel, maar wel een betrokken mens .

Het legaliseren van wiet is geen enkel probleem. Het wordt nu al ongeveer 40 jaar verkocht, wat internationaal gezien geen enkel probleem is. Dat dit niet gebeurd, is niets anders dan pure poltieke onwil.

 

Verder staat het iedereen vrij om artikelen naar een krant te sturen . Hoe meer hoe beter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doede, je bent van mijn bouwjaar, ruim een maand jonger dan ik. Ik weet precies waar je op doelt. In mijn contreien waren de "vetkuiven" onze vijand. Bier zuipende agressievelingen op buikschuivers (bromfietsen, zoals Zundapp), die hippies zoals wij, die op een Puch met hoog stuur reden, vaak te na kwamen. Dat kwam mede door het feit dat er toch wel mooie meiden in ons geïnteresseerd waren. Maar assertiviteit was bij de meesten van ons ver te zoeken. Ooit werden we in onze soos gemolesteerd. Wij waren met een man of twintig en zij slechts met een man of vijf. Ik was welgeteld de enige die met een van de muur gerukte brandblusser me verweerde. Maar ik was geen "bloemenkind" die gewetensbezwaren had tegen militaire dienst maar een in ongewapende gevechtstechnieken getrainde militair met een kale kop, die zich niet ongestraft op zijn bek liet slaan. Klappen loop je in dat soort situaties toch op dus dan kun je net zo goed er zelf ook op los timmeren. Maar ik vond het wel ontluisterend dat lafbekken hun vriendin lieten molesteren door dat soort lieden en geen poot durfden uit te steken. En hun argumenten om zich als een lafbek te gedragen vond ik ook weerzinwekkend. Ik zou medelijden moeten hebben met dat soort agressieve figuren omdat ze nu eenmaal niet beter wisten. Als ik ooit medelijden zou hebben gekregen dan zou dat pas zijn ontstaan nadat ik ze door mijn toedoen voor hun verdere leven in een rolstoel had getrapt en ik heb er nog steeds spijt van dat dit niet het geval was.

Edited by Xtreme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat was geen buikschuiver. Ik had een Puch, maar die kon je niet goed opvoeren. Maar ik had ook een Kreidler Florett, die ik wel opvoerde. Het 50cc motorblokje verving ik door een 100 cc blokje. Ik monteerde een grotere carburateur en een grotere cilinder hierop, waarvan ik de in- en uitlaatpoorten alsmede de spoelpoorten uitvijlde en de kop afvlakte om de compressieverhoudingen te verbeteren. En uiteraard andere tandwielen. Dat zal je vader ongetwijfeld bekend voorkomen.

Edited by Xtreme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geweldig, waar dit verhaal heen is gegaan.

Zit ik hier een beetje te genieten van mijn eigen buiten wietje die ik in mijn net aangeschafte vapo heb gestopt en lees ik een goed verhaal over legaliseren dat verschuift naar brommerkes.

 

Nu ben ik echt weer 16 en terug in de vroege jaren 70....

Ik was ook een Puch rijder met hoog stuur, en inderdaad opvoeren was wat lastig bij die traan tank puchjes.

 

Nu nog wat ouwe hippie muziek erbij en tis compleet.

 

ps. wel wennen zo'n vaporizer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xtreme, 1949 moet wel een heel goed jaar geweest zijn.

Ik heb dinsdag net een vaporizer gekregen, als cadeau voor mijn optreden in Nederwiet-de moevie. Ik vind het een fantastisch apparaat.

Mijn artikel is ook met belangwekkende links op de VOC site geplaatst. http://www.voc-nederland.org/2014/02/doede-de-jong-wietbestrijding-grenst-aan-waanzin/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben het met Doede eens dat het aan waanzin grenst.

V en J verdienen er flink aan (apparaat in stand houden) en er is altijd een stokpaardje in de kast en ondertussen wordt door het beleid de prijs kunstmatig opgedreven waardoor een eerlijk produkt steeds minder kans krijgt want dit kan nooit concurreren met.. marktwerking zegt men dan:

levering aan de consument toestaan via een gedoog constructie maar de aanvoer 'komt uit de lucht vallen' zijn 2 dingen die niet strafrechterlijk met elkaar rijmen en waar Doede richting advocatuur en aanverwant terecht een aanspraak op doet om in actie te komen

 

Argumenten die Noob aanvoert:

je lijkt de persvoorlichter van de taskforce wel met je vd buitenlandse markt gekweek argument (wat allang als onzin is bewezen) en een achterdeur is er straks helemaal niet meer omdat coffeeshop heel andere functie in gaat nemen met een overvloed aan goede wietjes aanbod via de voordeur, ze doen liever zaken via de voordeur dan via de achterdeur kan ik je je wel vertellen (de shophouders die ik ken tenminste).

 

Dat mensen die ervan afhankelijk zijn keihard aangepakt worden en weggezet worden als grote criminelen maakt het beleid nog erger dan

het al was, en die groep medicinale telers/gebruikers sneeuwt vaak onder in het totale cannabis geweld, lastig ook om op de bres te springen als je ziek zwak en misselijk bent (oh wat lijken we zielig maar zijn we het niet :likken: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij gaat er niets veranderen. De overheid zal nu ook b elasting op de teelt gaan heffen dus. Dus nog meer belasting betalen. Die wiet zal dan toch duurder zijn. Je kan toch gewoon doorgaan waar je mee bezig bent? Je geeft niks op en zegt niks. dat doen we nu ook niet toch? Je verkoopt het aan de coffeeshop en wat denk je dat die er mee doet. Die wereld laat zich niet regelen door een meneertje Opstelten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er is geen achterdeur meer als het gelegaliseerd is, denk je nu echt dat een GS met dubbele boekhouding controle door belasting ed zware dingen gaat doen waar slechts een beperkte markt voor is?

 

Een legaal bedrijf doet echt op een heel andere manier zaken dan een bedrijf wat onder een gedoogconstructie zijn zaken doet :whistle:

Boekencontrole door de FIOD is echt een aanrader voor een ondernemer, uitgebreide inspectie door de Belasting nav je aangifte oid is ook een heel leuke molen waar je zo in verdwijnt voor een heel lange tijd.

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Hoort dit bij algemeen te staan??? Hele topic is toch wietgerelateerd???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...