Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Recommended Posts

Jeetje... Doorgewinterde kweker, intermediar, beginner. Jaaa.. Wanneer ben je wat? Ben je een doorgewinterde kweker bent als je 20 jaar meedraait maar je nog steeds in je DR90 PP'tjes kweekt onder een TL buis of is het afhankelijk van het resultaat. Persoonlijk kijk ik liever naar het resultaat wat iemand haalt, dat telt voor mij meer dan de ervaring wat hij heeft. Toch heeft ervaring ook voordelen. Liefst beide :D Maar goed, dat moet iedereen voor zichzelf bepalen en een ieder moet voorzichzelf bepalen of hij mij wil geloven of niet.

Ik vond de term van SuperN00b van extreme kweker wel een toepasselijke. Op die manier kom ik er persoonlijk namelijk snel achter wat wel of niet werkt. De juiste vragen stellen aan de juiste personen. Daar staat en valt alles mee. Ik wil juist extreme dingen proberen zodat meteen duidelijk is of het werkt of juist niet. Of je moet inderdaad 10 jaar willen wachten voordat je er iets van snapt. En als ik het getest heb dan deel ik dat graag met anderen. En het voordeel voor mensen die ook willen leren is dat ze direct in het kweekverslag kunnen zien of het heeft gewerkt. Ik ben er van overtuigd dat ik in 5 jaar meer leer dan veel kwekers in 20 jaar. Maar goed, dat denkt iedereen van zichzelf, toch?

 

 

 

Bedankt jongens voor de info over de varenrouwmug. Ik heb geen idee of die ARS dingen snel werken dus ik begin nu eerst meet die nematoden. Amees; weet jij toevallig ook of dat spul van jou die nematoden tegenwerken?

 

Metzelzand is inderdaad ook een goede optie voor in de voorgroeipotjes. Ik had het wel eens gezien bij jou Donner. Ik ben namelijk voordat ik uberhaupt ben begonnen met kweken de kweekverslagen van de gerennomeerde kwekers op WF gaan bestuderen. Student of the game :D Bij het overpotten kan ik dat er direct af flikkeren.

 

Nu eerst maar kijken of de nematoden werken..

 

 

Foto's komen wanneer ik iets meer tijd heb...

Edited by cityboxer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb onderzoek gedaan naar die lelijke varenrouwmug. Ik heb er niet veel last van maar goed, ik doe mijn huiswerk graag goed. Er blijkt een beestje te zijn die zijn werk beter doet dan die nematoden. Een roofmijt. Deze vreet alle beesten in de grond op (ook trips en aaltjes etc). In de tuinbouw gebruiken ze die nu. Kan ook gebruiktworden op steenwol etc. Ik kan hem alleen niet vinden voor de particuliere sector.

 

Het beestje heet macrocheles robustulus. Als iemand die kan vinden online hoor ik dat graag. Hier een kort onderzoekje over het beestje. LINK. Link 2. Link 3. Maar er zijn veel meer internationale onderzoeken die het positieve effect van dit beestje bewijzen.

 

Dan nog een paar foto's. Zoals gezegd geen monstertoppen zoals de vorige keer, maar er waren nu zeker veel meer grote toppen. Ik vind dit persoonlijk fijner. In plaats van 1 monster cola waren er nu 3 grote cola's die qua grootte en gewicht absoluut niet onderdeden voor die monster cola's van de vorige keer. Komt denk ik ook omdat de bezetting nu beter was dus het licht ook bij de zijtoppen kwam. Niet vergeten ook dat ze de vorige keer 14 dagen langer stonden! Daarbij is dit soortje ook wel een leuke voor in de shop.

 

Dag 60:

 

gallery_31853_16646_180503.jpg

 

gallery_31853_16646_404692.jpg

 

gallery_31853_16646_354978.jpg

 

gallery_31853_16646_219717.jpg

 

gallery_31853_16646_196031.jpg

 

 

 

Zoals je hier ziet geen monster toppen, maar wel een grote plant, er zitten een stuk of 3-4 dikke toppen op per plant.

 

gallery_31853_16646_324001.jpg

 

gallery_31853_16646_181211.jpg

 

 

 

gallery_31853_16646_125236.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi die foto op je hand.

Flinke top. Meschien rare vraag.

Laat je de top zo groot, of knip je ze ook kleiner.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook met mapito?

 

Gewoon je drainwater door een panty laten lopen, drogen ze vanzelf uit.

Naar een tijdje heb je er weinig tot geen last meer van.En daarbij doen ze niet echt veel. Aan de plant.

 

Gr prettig

Edited by prettig gestoord

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi gedaan city. Ziet er smakelijk uit..

Probeer gewoon je eigen modus te vinden, en je eigen plant die je wil leren kennen (dat laatste is het belangrijkste)

Als je zelf niet rookt..ga dan voor de max en kies een top dollar soortje, eigen moeders, eigen stekken, lekker saai, maar wel meest effectief.

Je verslagen zijn altijd leerzaam (en ja soms doe je domme dingen, maar die doen we allemaal) en laat je niet gek maken door alle haantjes hier..

Ben benieuwd naar de uitlsag

Grzz MRT

Share this post


Link to post
Share on other sites

nice city!

 

fototjes daar hou ik van :tu

 

fotos zeggen meer dan 1000woorden

en zie zien er gewoon heerlijk uit!

 

macrocheles robustulus

 

stuur koppert eens een mailtje, die kunnen je vast meer vertellen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prettig. Rare vragen ben ik van je gewend prettig dus geen probleem. Nee, ik knip ze allemaal in stukjes tot kleine topjes. Heb alleen 1 zo gelaten 4 the fuck of it. Die plant die je daar met de knipmachines ziet is gewoon 1 plant, dat zijn geen verschillende planten.

 

@ MRT. Je hebt gelijk, vanaf dag 1 probeer ik een eigen manier te vinden. Het is wel grappig dat iedereen terug komt op 'mijn eigen manier' kweken maar volgens mij doe ik niets hetzelfde als anderen. Ik leen alleen bepaalde ideeen van anderen en maak daar een eigen stijl van.

  • 371L potten heb ik van 3.0. Daar blijf ik voorlopig even bij.
  • Sannie stijl euhmmm.... Van Sannie?. Daar blijf ik ook nog even bij, alleen dan via PHC.
  • Hoge begin EC van Polletje al doet ook hij dat niet in combinatie met Sannie dus dat was gewoon mijn eigen experiment. Ook dat bevalt dus dat blijf ik doen.
  • Ik had Racker eens gehoord over ozon en het ontsmetten van het hok dus vandaar dat ik in het begin heb geprobeerd mijn hok en stekken te ontsmetten met mijn Uvonair. Dat beviel niet dus dat doe ik niet weer.
  • Ijs op de potten had Jansen het over, ik heb dat bij 1 pot geprobeerd. Denk niet dat ik het nogmaals ga proberen.
  • Hoge co2 doet Polletje ook. Ik doe het de volgende keer niet weer. Volgende keer begin ik pas in week 3 en ga tot max 1000ppm.

De facto doe ik dus wat niemand anders doet. Ik zie wat anderen doen, bestudeer dat en trek mijn eigen plan. Daarbij zijn er veel mensen die mij afraden bepaalde dingen te doen zoals bijvoorbeeld Bio draaien terwijl ik een super mineraal rondje had. Toch doe ik dat. Ik snap dat jullie 'eigen plan trekken' goed bedoeld is maar eigenlijk is het volledig misplaatst. Ik doe namelijk niks zoals anderen het doen.

 

Als ik een verslag van anderen zie waarin ze gewoon het voedingsschema van Sannie, Canna of BioNova volgen dan zie en zie ik geen commentaar. Als mensen gewoon op drain sturen zoals iedereen dat doet dan is dat goed. Maar als je iets anders doet dan anderen dan krijg je dus dit. Ik ga er vanuit dat jullie het goed bedoelen, maar het lijkt me duidelijk dat als er iemand is die zijn eigen plan trekt dat ik het ben. En zoals jullie kunnen zien doe ik het niet slecht. Sterker nog; mijn eerste kweekverslag deed ik het veel slechter en toen volgde ik gewoon een standaard plan...

 

 

Ik hoop dat we dit thema nu achter ons kunnen laten want ik heb voldoende laten zien met dit kweekverslag en het vorige. Daarbij heb ik me uitgebreid verantwoord tegenover iedereen. Ben er inmiddels wel een beetje moe van. Maar als er vragen zijn wil ik die natuurlijk wel beantwoorden...

 

 

 

@ Skunk en critical: Bedankt voor jullie ongecompliceerde compliment! :tu

 

Kopperts levert dat beestje dus niet aan particulieren.

Edited by cityboxer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er smakelijk uit stad! Jammer dat die beestjes niet makkelijk verkrijgbaar zijn. Als je ze toch vind wil ik dat graag van je horen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

en via entocare?

die leveren producten van koppert aan particulieren,

misschien kunnen zij het beestje voor je bestellen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thnx Pred & no nonsense!

 

@ Skunk. Nee niet via Entocare. De aaltjes zijn wel binnen (via Entocare).

 

gallery_31853_16277_94515.jpg

 

 

 

Staat dat je ze door water moet mengen en dan in de aarde moet spoelen. Vraag me alleen af hoe dat in zijn werk gaat.

 

1. Wat voor temperatuur moet het water zijn alvorens de nematoden er in te gooien?

2. Wat voor PH is het beste voor die nematoden?

3. Kan dat in combinatie met voeding en andere additieven?

 

En is het niet gewoon gemakkelijker om het zo uit het zakje in iedere pot een beetje te gooien?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dikke toppen! zou eeuwig zonde zijn als je die kort knipt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had de handleiding gelezen inderdaad, hoopte dat er misschien iets meer info was. Staat niks over afzuren/voedingswater etc namelijk. Maar goed, ik doe wel gewoon een gietertje met kraantjeswater van 18gr. Als iemand er toch nog iets meer van weet houd ik me aanbevolen...

 

@ Amnees. Hele top, inclusief steel in de zak? Denk niet dat mensen daar hier blij van worden maar ik ga het wel proberen met die ene top die ik in zijn geheel in het droognet heb liggen. Kijken wat ze zeggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ik doe dat wel, ligt natuurlijk ook aan de afnemer, heb liever een kg grote toppen dan kleine toppen, en m'n afnemer ook

Edited by amnees

Share this post


Link to post
Share on other sites

wow wat een uitlopers zeg, is nog best veel geworden...

 

top formaat in combinatie met het aantal is mooi, denk dat je rond de 1 op 1 zit en dat met 2 weken minder tijd en de helft aan planten..!!

gefeliciteerd met weer een geslaagde ronde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

heb partijen gezien die zelfs nog budleaf eraan vast hadden.

schaarste doet rare dingen

 

gefeliciteerd :dope: met het maaien van dat dikke gazon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lijkt wel Casey.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Casey mmmm nee racker vere van dat .............

 

Dan zal ik wel jackberry hebben :rolleyes2:

Edited by racker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Racker, onrustzaaier :D

 

Ja 3.0, ik ben zeer tevreden! Degene die hem krijgt is er ook heel erg blij mee. Nog een stuk blijer dan hij aanvankelijk dacht, dus ik kan op vakantie zoals Amnees zei. En die uitlopers zijn echt van de laatste 5 dagen. Ineens schoten ze er uit. Had gewoon de co2 dicht moeten draaien en de lampen eerder moeten dimmen. Dan was het waarschijnlijk minder geweest. Heeft me wel een stuk compactheid gekost.

 

Klopt Amnees, beter grote toppen dan kleine. Maar ik weet ook dat ze liever die grote in stukken hebben. Stokkie rookt niemand op hier. Misschien in het zuide wel..

 

Ja noob, ze zijn een stuk harder dan de vorige ronde. Toch hebben die laatste dagen de boel toch iets doen 'ontploffen'. Is jou en prettig beide overkomen deze ronde dat je je verkeek. Denk dat dat komt omdat ik de afbloei uitstelde door de cyclus te veranderen. Ben blij dat jullie tenminste wel beide nog eerlijk kunnen zijn! :tu

 

@ Jansen, ze liggen al bijna een weekje te drogen! En bedankt voor de felicitaties :)

Edited by cityboxer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toch nog een net formaat toppen man, prima rondje.

 

Fijn dat je ook op vakantie kan, daar doen we het voor ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thnx Murdoch :tu . Spreekwoordelijke vakantie welliswaar, ik heb de boel allemaal nog niet geautomatiseerd namelijk. Ik kan het land dus niet uit :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...