Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
MediCan

Vergoeding medicinale cannabis 2014

Recommended Posts

Overzicht zorgverzekeraars 2014

10-01-2014 17:45

Beknopt overzicht vergoeding medicinale cannabis

 

Een beknopt overzicht van verschillende zorgverzekeraars en de vergoeding van medicinale cannabis in 2014 vindt u hier.

 

Een aantal verzekeraars vergoedt medicinale cannabis vanuit de basisverzekering. Hiervoor moet de arts of een bepaald medisch specialist een aanvraag indienen bij de zorgverzekeraar.

 

Bij Agis, Zilveren Kruis Achmea, FBTO en Interpolis wordt de cannabis vergoedt wanneer dit is voorgeschreven door een oncoloog, pijnspecialist of neuroloog en bij aandoeningen die beschreven zijn in de brochure van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC).

 

Dit zijn de volgende toepassingen:

-aandoeningen met spasticiteit in combinatie met pijn (MS, ruggenmergschade)

-chronische pijn (met name van neurogene aard)

-misselijkheid en braken bij chemotherapie of radiotherapie bij kanker, bij hiv-combinatietherapie en bij medicatie bij een hepatitis C-infectie

-palliatieve behandeling van kanker en aids: voor het opwekken van de eetlust, verminderen van pijn, misselijkheid en gewichtsverlies

-syndroom van Gilles de la Tourette

-therapieresistent glaucoom

Het is belangrijk dat de arts aangeeft dat andere middelen niet voldoende effectief zijn of te veel bijwerkingen veroorzaken.

Zorgverzekeraar ONVZ beoordeelt per geval of er vergoed wordt. Dit kan bij meer dan de genoemde indicaties en ook als het door de behandelend arts is voorgeschreven.

CZ, Delta Lloyd en OHRA vergoeden uit de basisverzekering alleen bij patiënten in de terminale fase.

Verder is er een aantal verzekeraars die vanuit een aanvullende verzekering een beperkt bedrag vergoeden. Hierbij mag meestal de cannabis door elke (behandelend) arts worden voorgeschreven en zijn er geen beperkingen wat betreft de indicatie. De Friesland, Salland (EON), CZ en Delta Lloyd kennen dergelijke regelingen.

Het is aan te raden ook zelf contact op te nemen met uw zorgverzekering om te weten of in uw situatie sprake is van een vergoeding voor de medicinale cannabis.

De aanschaf van een verdamper wordt heel beperkt vergoed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://sites.google...rzoek-fbto-2014

 

Deze patient die al jaren vecht om vergoeding, vraagt me dit te delen.

 

 

 

 

 

Nieuw verzoek @ #achmea #FBTO

januari 2014

 

 

Dit jaar ben ik begonnen, met de vraag aan mijn huisarts, om een ​​verzoek te sturen naar mijn zorgverzekeraar, voor toestemming ( goedkeuring ) tot vergoeding wegens medicinaal gebruik van medicinale cannabis. Op voorhand. En niet voor het roken, maar voor thee. Let op; bij het maken van thee, eindigt slechts 5, 7% van de werkzame bestanddelen het thee water. We weten alletwee dat het antwoord toch nee wordt. Net als voorgaande jaren. Ze zullen zich verschuilen achter dat het te duur is, of dat ik eerst nog 10 dokters moet bezoeken. Dat mijn leven niet ernstig genoeg is beperkt, of eerst alle gangbare pijnmedicatie moet heb geprobeerd ( lees synthetische pharmaceutica )

 

 

Gewoon een herinnering over mijn 'case' ; In 1992 kreeg ik de eerste schade op mijn rug tijdens het werken voor de medische dienst van onze nederlandse defensie. In 1998 meer vage klachten, pijn in 2003 en in 2004 een diagnose. In 2009 zag ik een artikel over de reuma patiëntenvereniging - plaats, ongeveer de enige overheid erkende medische cannabis (Bedrocan) en gereguleerd door de nederlandse overheid Bureau voor Medicinale Cannabis. In 2011/2012 heb ik 4 verschillende versies van drie soorten voor bijna 2 jaar

 

 

 

 

Dit is wat hij schreef aan de Nederlandse verzekeringsmaatschappij #FBTO die binnen de hoofdgroep van #Achmea valt, die zegt medicinale cannabis te vergoeden vanuit het basispakket. Ik heb contact met het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gehad. Hier is het Bureau voor Medicinale Cannabis gehuisvest. Ook deze bevestigde dat ze moeten betalen, in mijn geval;

 

 

Hierbij doe ik een verzoek om vergoeding van medicinale cannabis bij bovengenoemde patient. Op dit moment moet hij dit steeds zelf betalen. Patient is bekend met chronische rugklachten. In de loop van de jaren is er diverse pijnmedicatie bij patient geprobeerd tot aan opiaten aan toe. Alleen bij gebruik van medicinale cannabis heeft patient zodanig veel minder pijnklachten dat zijn algeheel welbevinden en kwaliteit van leven op een voldoende niveau behouden blijft. Een toenemend aantal medische studies toont aan dat cannabis in een aantal gevallen inderdaad effectief is Vandaar mijn verzoek.

Ik hoop op een positieve reactie.

 

Hoogachtend, - naam - Huisarts

 

 

 

 

 

Persoonlijk denk ik dat deze brief is een soort van .. zwak. Hij zou hebben toegevoegd ;

 

- Patiënt heeft een stress-gerelateerde maag -stoornis sinds zijn 4e jaar . Gevoelig voor orale medicatie .

- Patiënt is nu 43 . Hij kreeg de eerste tussenwervelschijf schade in 1992, werd ziek in 1998 en gediagnosticeerd in 2004. Zijn rug heeft 36 problemen.

- Patiënt besloot om zelf-management te doen, mede door zijn werk voor 16 artsen, eigen medische opleiding en anatomische / farmaceutische kennis.

- Patiënt is niet 'voor' operaties, al dan niet experimenteel, of dagelijkse medicatie met synthetische pijnstillers.

- Hij doet zijn dagelijkse lichamelijke oefeningen, eet en leeft zo gezond mogelijk. Hij ligt een paar uur per dag plat.

- In 2009 las hij een artikel op de site van de Nederlandse reuma patiënten vereniging over door overheid goedgekeurde medicinale cannabis Bedrocan

 

Hij heeft deze officiële medicinale cannabis Bedrocan van het overheid programma voor 2 jaar gebruikt, 2011/2012. Patient toonde verantwoordelijk te zijn en was in staat om de pijn te behandelen met een zeer lage dosis . Nu wil hij niet meer deze cannabis roken, in verband met eventuele nadelige gevolgen voor de gezondheid. Hij wil thee. ( Merk op dat bij thee maken slechts 5,7 % van de werkzame bestanddelen terecht komt in het thee - water ) Dit betekent dat hij een paar gram per dag nodig heeft, waardoor de kosten kunnen oplopen tot € 16.452 per jaar . Dit is niet anders te regelen , of patiënt wordt gedwongen een crimineel te zijn en " ongecontroleerde cannabis met een slechte kwaliteit " op straat te kopen.

 

- Het gebruik van cannabis thee bezorgde hem voor de eerste keer een 8 uur nachtrust in acht jaar tijd.

- Patiënt was bijna gestopt met het roken van tabak, in 2011, door het gebruik van cannabis .

- Hij stopte met het gebruiken van cannabis twee maal in 2013 ZONDER ontwenningsverschijnselen. Nu rookt hij meer weer tabak.

- Verschillende pogingen om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij uw bedrijf en de gemeente probeerde hij tevergeefs in de afgelopen jaren.

- Patiënt kan niet langer de kosten dragen, en dit is schadelijk geweest voor zijn sociale, culturele, gezins en familie leven.

- Het betekent letterlijk verschil tussen " gewoon kunnen leven, bewegen en slapen of niet ", of ​​zijn motivatie om door te gaan met zijn onmenselijke bestaan.

- Patiënt voelt zich niet schuldig of verantwoordelijk voor zijn verslechterende toestand , de kunstmatig hoge prijzen.

- Patiënt voelt zich niet schuldig of verantwoordelijk voor misleidende regels / overeenkomsten tussen overheid, verzekeraars en bedrijf Bedrocan .

- Zijn toestand is verslechterd in de afgelopen 2 jaar; hij kan soms niet langer dan 30 minuten recht overeind blijven.

 

N.B. ;

- Zelfs het ministerie van Volksgezondheid , Welzijn en Sport , Bureau voor Medicinale Cannabis heeft meerdere malen bevestigd in de afgelopen jaren ;

1 ) U dient de patiënt te vergoeden op basis van zijn aandoeningen, en manifestaties van zijn klachten.

2 ) U dient de patiënt te vergoeden vanuit het basis zorgpakket, zoals u hebt gezegd zowel in uw polisvoorwaarden als wel in de media.

 

 

Maar misschien overdrijf ik..

 

 

- wordt vervolgd -

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heeft iemand een update over welke verzekeraars cannabis in 2015 vergoeden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://pgmcg.nl/vergoeding-medicinale-cannabis-zorgverzekeraars-anno-2015/

 

Het komende jaar wordt er door de zorgverzekeraars nog striktere regels wat betreft vergoeding aangehouden.

Enkel de indicaties van het BMC worden aangehouden. Ook heb je een machting nodig van de specialist.

 

Zilveren Kruis Achmea is samengevoegd met Agis vanaf 1 januari en hebben dezelfde vergoedingen. Zij vergoeden vanuit de basisverzekering.

Delta Lloyd vanuit de aanvullende verzekering, dat komt neer op een totale premie van 227 euro per maand.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Ik neem aan dat ondanks dat sommige verzekeraars een deel vergoeden je eigen risicobijdrage van nu 375 euro (2015) zowiezo kwijt bent.Ik heb dit jaar een onderzoek gehad al een paar maanden geleden al & kreeg pas van mijn zorgverzekeraar ondanks extra verzekerd een rekening van 360 euro.Gelukkig kan je verspreid betalen, maar bedoel maar.Ze maken een winst van een half miljard euro mededankzij extra verzekeringen die ze afsluiten.Een lage verzekering afsluiten kan je nog veel meer geld gaan kosten, dus pas daarvoor ook op.

 

Een medische social club zou een betere uitkomst zijn imo & velen malen goedkoper, zeker voor de mensen die niet zelf kunnen kweken.BMC rekent veels te hoge prijzen voor een belabberde kwaliteit mede veroorzaakt doordat gammastralen.Als Rutte zit te ouwehoeren over participatie dan moet zijn brombeer natuurlijk niet alles gaan tegenhouden, want een medisch social club is goed te rijmen met deze internationale verdragen & participatie.Het BMC heeft over indicaties waar genoeg bekend over is om Cannabis daarvoor voor te schrijven na het traject van regulieren medicatie eerst doorlopen te hebben, maar schiet geheel voorbij aan het feit dat bij sommige indicaties, die buiten de boot vallen regulieren medicatie meer ellende aanrichten dan de ziekte zelf.Kosten gaan doordaar ook omhoog.Voorbeeld ontstekingsremmende middelen bij Ziekte van Crohn, Reuma & soortgelijke gewrichtsaandoeningen, etc.Fase 4 onderzoek dus wanneer gekeken wordt naar het langere termijn effect van een eventuele bijwerking begint pas na registratie, dus wanneer je als patiënt zo'n medicijn krijgt voorgeschreven, ben je tegelijkertijd ook actief als proefdier.

 

‘Bijwerkingen medicatie dragen in belangrijke mate bij aan risico van ziekenhuisopname'

 

 

Clinical trails kosten geld & in principe zou het RIVM die clinical trails moeten doen via belastingsgeld, omdat bedrijven daar geen heil in zien omdat de kosten niet terug te verdienen zijn.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zilveren kruis Achmea vergoed vanuit basispakket met machtiging specialist (geen huisarts) aandoeningen vermeld door het BMC met een maximum van 40 gram per maand oftewel 10 gram per week, Aangezien meerdere patienten boven het gebruik van 1 gram per dag is, is dit dus niet voldoende.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...