Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Ponix

'AIVD gaat te ver bij hacken van fora'

Recommended Posts

http://www.nu.nl/algemeen/3641979/aivd-gaat-ver-bij-hacken-van-fora-.html

 

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) gaat te ver bij het hacken van internetfora, vinden deskundigen op het gebied van informatierecht.

 

m1mxxhwaago2_sqr256.jpg

 

Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag.

 

Internetfora zijn volgens de krant een belangrijke bron van informatie voor de inlichtingendiensten. Met name fora op ongeïndexeerde websites, sites die nog niet gevonden zijn door Google, zouden populair zijn onder extremisten en criminelen.

Op basis van documenten die via klokkenluider Edward Snowden verkregen zijn, schrijft de krant dat de AIVD bij het hacken van dat soort internetfora de data van alle gebruikers in handen krijgt - ook de data van gebruikers die zich niet verdacht gedragen.

 

Dreiging

 

Volgens de wet zou dat mogen, omdat een forum kan worden gezien als 'organisatie' die een dreiging vormt voor de rechtsorde. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt in de krant dat de praktijken van de AIVD ''binnen het kader’’ van de wet vallen en dat webfora een legitiem doelwit zijn.

 

Deskundigen spreken dat tegen in de krant. Het ongericht zoeken en binnenhalen van gegevens zou in strijd zijn met de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

 

Uit de NSA-documenten blijkt volgens de krant dat de AIVD "maximaal gebruik maakt" van de gegevens die het binnenhaalt via internetfora. De inlichtingendienst zou met de informatie betrouwbare IP-adressen proberen te genereren om zo gemakkelijk adressen of personen te koppelen aan gebruikersaccounts.

Daarnaast wordt de verzamelde informatie gecombineerd met gegevens van sociale media om nieuwe 'targets' te vinden.

 

Oppositie

 

Oppositiepartijen D66, Groenlinks, SP, CDA en Christenunie vinden dat minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) zich moet verantwoorden. Gerard Schouw (D66) en Gert-Jan Segers voelen zelfs iets voor een parlementair onderzoek.

Coalitiepartij PvdA vindt de manier waarop de AIVD te werk gaat ''uitermate zorgelijk''. De VVD noemt het ongericht zoeken ''dubieus''.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wilde dit artikel ook al plaatsen, en je vraagt af om welke fora dit gaat. dikke kans dat dit forum er ook toe behoort.... het is gedaan met de kweekverslagen, als je het mij vraagt... meelezen is één ding...

Share this post


Link to post
Share on other sites

als iemand 5 plantjes in een kast heeft , en daar worden hoge opsporingsgelden voor misbruikt,dan vind ik wel degelijk dat Ronald Plasterk zich te verantwoorden heeft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denken jullie echt dat wij doelwit van de AIVD zijn?

Jullie schatten ons hobbyforumpje een beetje te hoog in!

:jump:

 

Groetjes

Torsti

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Torsti

 

Je moet de strekking van het bericht even goed lezen. Ongeacht waar je dus iets post, als daar iemand komt die ook post terwijl hij/zij doelwit is van de AIVD (ongeacht waar dat over gaat), dan is de AIVD zo vrij om ook jouw info even op te slaan (en te analyseren? Wie het weet mag het zeggen!).

 

Dan mag je aannemen dat de AIVD niet geinteresseerd is in wiet kwekertjes, maar op dezelfde voet mag je aannemen dat jij niet weet wat alle andere posters hier privé uitvreten. Staan ze ineens morgen op de stoep voor 5 of 10 planten? Denk het niet, want dan waren ze al lang en breed bij iedereen langs geweest. ;)

 

Maar goed, hobby wiet forum of gewoon NUjij.nl: jij hebt een grote broer en deze broer gedraagd zich alsof ie paps en mams is en hij snuffelt zelfs in je kastjes achter je rug om. Niet goed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Facebook? Het WF? Zeker niet!

Ik hoop dat alle Facebookuser en andere Social-Media-User de gebruiksvoorwaarden van hun diensten doorgelezen hebben!

Een Facebook-account met een link naar dit forum is pas link!

 

In all die jaren die het forum nu al actief is, had Sannie als eigenaar van het forum een keer contact gehad met de opspooringsinstanties.

Het ging toen om een IP-adres in een niet-wiet-gerelateerde zaak.

Later zagen de instanties van deze aanvraag af.

De info is niet doorgegeven!

Sannie had zelfs een lof gekregen voor leesbarheid van dit mooie forum.

 

Alle leden van het Wietforum kennen de voorwaarden van dit forum en

de leden zijn er nog steeds zelf verantwoordelijk voor wat zij posten,

als deze dit forum als een facebook gebruiken doen zij iets fout.

 

Ook werken vele leden met een wisselnde IP-adres en andere trucjes om hun anoniemiteit te waarborgen.

Als er ineens dan inlog-problemen zijn is het nie Big-Brother, welke mee wil kijken.

Het is dan eerder een geblokte IP-adres van vroeger i.v.m. spam etc.

En dat Big-Brother aan het meekijken is, is in mijn ogen gegarandeert.

 

Deze discussie komt ieder jaar terug en nog steeds is geen forumlid door dat wat hij hier post opgepakt worden.

De "vrienden" en goede "buren" zijn veel gevaarlijker!

 

Zoals Whazzup nog steeds roept, wij zijn geen opspooringsprioriteit.

 

Ik maak me echt absoluut niet druk over de AIVD.

 

zie Wikipedia:

Taken

 

Op basis van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) uit 2002 heeft de AIVD vier wettelijke taken:

  1. Het verrichten van onderzoek naar organisaties en personen die aanleiding geven tot het ernstige vermoeden dat zij een gevaar vormen voor de democratische rechtsorde, de veiligheid van de staat of voor andere gewichtige belangen van de staat;
  2. het verrichten van veiligheidsonderzoeken naar kandidaten voor vertrouwensfuncties (deze taak is apart uitgewerkt in de Wet veiligheidsonderzoeken);
  3. het bevorderen van beveiligingsmaatregelen, waaronder maatregelen ter beveiliging van die onderdelen van overheid en bedrijfsleven die van vitaal belang zijn voor de instandhouding van het maatschappelijk leven;
  4. het verrichten van onderzoek naar andere landen ten aanzien van onderwerpen die door de minister-president, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de minister van Defensie gezamenlijk zijn aangewezen.

 

Ik zie ons hier nergens bij staan!

Ik ben vroeger vaker gescreend door de overheid i.v.m. mijn takenpakket in het leger.

 

Groetjes

Torsti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze vragen dus niks, ze hacken, dus daarmee houden ze zich sowieso niet aan hun 'taken pakket' noch wetgeving. Daarmee wordt het ook juridisch onbruikbaar, maar goed, andere discussie. Ik heb gewoon geen grote broer nodig, vooral geen ongevraagde wittenie. :shifty:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kom nou toch eens van die roze wolk af , een ieder die denkt dat dit forum niet "geoogst"wordt is gewoon naief !

De overheid hanteert "als het kan , doen we het" de wet hebben we niets mee te maken,als het uitkomt , nou dan passen we de wet even aan.

eerst de wet overtreden:

http://www.privacyba...ie_op_snelwegen

 

dan aanpassen:

Wetsvoorstel: politie mag automatisch vastgelegde kentekens 4 weken opslaan

 

Opstelten staat te trappelen om een wet erdoor te krijgen om te "mogen"hacken, gezien het bovenstaande voorbeeld is het aannemelijk dat de AIVD kennis gedeeld wordt.

Als je denkt dat justitie wiet kweken niet interessant vindt, kijk dan eerst eens om je heen; naar de niet aflatende repressie , de maniakale opsporings drift , de "taskforces" de gigantische bedragen en mankracht , de huisuitzettingen ; allemaal om de "wiet kwekertjes" te pakken.

 

Wat leeswerk :

Why Should I Use a VPN

My "Advanced Privacy and Anonymity Using VMs, VPN’s, Tor, etc" guides are online!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is geweldsloze criminaliteit, weliswaar gedoogd in sommige gevallen maar soms ook niet. Prioriteit? In mijn ogen wel degelijk, als je bekijkt hoe intensief en fanatiek ze bezig zijn met het moeten en zullen oprollen van hokken, met in het achterhoofd houdende dat sommige wel erg ver gaan in het uitvoerig beschrijven tot in de details aan toe waar hun guerilla locatie is of hoe de tuin eruit ziet en daarbij ook enkele indoorverslagen bij houden, is het toch wel aan de orde dat ook wij hier doelwit zijn geloof dat maar rustig. Wij staan hoog in het lijstje.

 

Ze hebben helemaal niet nodig om een IP adres te achterhalen, ze kijken in het voorstel topic en weten direct welke omgeving.

Vervolgens bekijken ze het verslag en lachen zich dood om de uitleg en foto's. Het is kinderspel af en toe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...dat sommige wel erg ver gaan in het uitvoerig beschrijven tot in de details aan toe waar hun guerilla locatie is of hoe de tuin eruit ziet en daarbij ook enkele indoorverslagen bij houden..

...ze kijken in het voorstel topic en weten direct welke omgeving.

...lachen zich dood om de uitleg en foto's. Het is kinderspel af en toe.

 

Heb je daar een voorbeeld van?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da's een Belg.

Kijkt de Belgische politie ook mee?

Ik denk dat we eerder vanuit een ander land worden bespied.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is toch allemaal in internationaal verband tegenwoordig? Het zijn allemaal grote vriendjes onder de tafel maar tegen het gewone volk doen ze alsof hun neus bloed.

 

De helft van wietforum zijn Belgen, dus zou me niks verbazen dat ook hun mee loeren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit werkt toch juist extremisme in de hand. Stel je wordt inderdaad gepakt via deze site, omdat je hier een kweekverslag hebt staan.

Uiteindelijk gaat iemand zich dan met geweld verzetten met alle gevolgen van dien.

Dit gaat namelijk ook echt extreem ver en is ook gewoon keihard oneerlijk. Illegaal of niet, ieder mens heeft gewoon recht op eigen kweek.

 

Een inval omdat je iedereen hebt lopen vertellen dat je lampen hebt hangen is min of meer een domme actie.

Maar als je zeker weet dat je nooit iets hebt verteld, alleen een kweekverslag hier...

Damn, ik zou best door kunnen slaan als ik me onheus bejegend voel. Impulsieve actie kan dan best mogelijk zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik vind het nog altijd heel dapper van een ieder die hier een mooi verslag maakt...

 

nu dit aan het licht is gekomen zijn vele hier bang geworden. best grappig dit doen ze al een paar jaar hoor.

moeder van een van mijn beste maten is een speurneus op het inet. zij zei toen al tegen mij dat ze overal 'meekijken'.

 

zij zelf had weinig met dit soort forums te maken maar meer naar richting de kinderporno. inmiddels bekleed ze een ander functie.

 

haar eigen zoon lief teelde zelf ook en mocht nooit wat er ook gebeurd iets op het internet erop zetten!!!! sterker nog hij woonde bij zijn vader en als hij daar betrap zou worden met een enkel buitenplantje ging het haar kop kosten op het werk. uiteindelijk is haar kop als nog gaan rollen omdat mijn lieve vriend een enorme pychotisch speed junk werd ( vriend is die altijd nog maar zien doen we elkaar al meer dan een jaar niet).

 

daarbij was zij net als ieder ander ook een mens en zo af en toe ook een boefje hier en daar. verder laat ik me daar niet over uit.

 

die waarschuwing kreeg ik ergens 2008 al!!!!

 

wat ook enorm leuk is de hoeveel geldstromen hierop het forum reken maar uit hoeveel hierop het forum verdiend word jaarlijks. nou ja schatting want lang niet iedereen post hier maar heeft enkel een account!!! dat gaat niet om een enkele tal 10.000 euries hoor :whistle:

helemaal net als je het over straat waarde hebt.

 

IK MOET VANDAAG NOG ALTIJD EEN PMETJE TERUG KRIJGEN VAN ONZE LIEVE MAKKER SANNIE!!!! OVER HOU VEILIG HET FORUM NU IS GEWORDEN.

 

IK WACHT IK WACHT IK WACHT... AL EEN PAAR WEKEN. dit vanwege wat bugs die natuurlijk voor ingangen kunnen zorgen :innocent: zo net naar het lanceren van een nieuw uiterlijk. roepen dat alles koek en ei is gewoon kul. daarbij is het idd wachten op een leuke wetswijziging van onze LIEVE MAKKER ivo van opstelten ( want die heeft het soooooow goed met ons voor ) en hang je met een beetje mzzl nog met terugwerkende kracht ook hahah :icecream:

 

onder het mom dubbel genaait zit beter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@hemprenaissance:

Sannie heeft wel iets beters te doen, denk ik.

Bestel eerst maar eens wat voor je gaat zeuren.

 

nu had ik ook van die GEWELDIGE soma seeds...

 

dit zijn de soorten die ik heb staan van alles een aantal 2 tot 3 stuks

cheese greenhouse

chem dog greenhouse

chocolope dna genetics

black jack sweet seeds

blue cheese barneys farm

struwberry haze green house seeds.

 

Onder andere door jouw koopgedrag zitten we nu met die ekstra reclame opgescheept.

Bedankt.

 

Misschien voel je je hier veiliger.

Share this post


Link to post
Share on other sites

fool hebbie een slechte dag ofso :rtfm: :thumbsdown:

 

aandelen in sannie seeds ofso? sorry maar ik ben geen fan sannies totale collectie er zitten hier en daar zeker wel wat soorten die ik wil proberen maar helaas staan degene die ik er nu heb staan gewoon ver boven. OVER SMAAK VALT NIET TE TWISTEN!!!

 

heb bij ome sannie wel degelijke wat besteld of iig van em namelijk zijn schimmels en zijn tabs...

 

en waarom moet je eerst een x bedrag hebben besteld voordat je uberhaupt mag 'zeuren'. ik 'zeur'wat ik wil ik uit me in dit topic helemaal niet onredelijk en prima binnen het kader anders had ik wel een waarschuwing van MODS EN/OF ADMINS. laat die nou maar hun werk doen!!!! ik laat me zeker door een figuur als jouw niet me mond snoeien. WAUW echt ben stom verbaasd over je reactie :wave:

 

ik zal me netjes uitdrukken laat me met rust, ik deel hetgeen wat me is verteld. in tijden als deze mag dat heel best!!!

 

de term dapper meen ik ook 100% oprecht. tjah paranoia? wie weet BETTER SAFE THAN SORRY.

 

ga wat anders doen dan .... kussen en reageer ergens op wat wel relevant is dude sommige kunnen je hulp beter ergens anders gebruiken :whistle: :likken:

 

peace hempy

Share this post


Link to post
Share on other sites

tuurlijk zullen ze hier wel meekijken zou naief zijn om te denken dat t niet zo is..ook hier zullen vast wel hele foute figuren rond hangen. maar het is in principe een hobby forum en voor de hobby kweker denk k niet dat ze zoveel moeite doen... zql voor de broodkwekers vast wel anders zijn..k zou hier geen foto s posten van grote hokken of loodsen vol dat lijkt me zowiezo vragen om moeilijkheden..maar zie hier lang niet zoveel grote kweekverslagen als een paar jaar geleden

Share this post


Link to post
Share on other sites

@agent orange.

 

 

Dat is een beetje naief volgens mij hoor. Ik denk dat ze graag ook een "makkelijke" klant willen pakken.

Mooi meegenomen en het kost minder resources.

 

Het erge is dat een substantieel deel agenten helemaal geen zin hebben in deze continue heksenjacht. Ze moeten echter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De AIVD hacked die info dus bij elkaar buiten iedere vorm van 'wetgeving' om, dus die info is niet te gebruiken juridisch. Maw. als de AIVD hier op die manier info weg trekt (wat ze ongetwijfeld zullen doen), dan kunnen ze hooguit M bellen (en dan moet je het best bont maken in je eentje als ze dat gaan doen).

 

Al die (onwettelijk verkregen) info slaan ze op en dan laten ze een stukje software d'r op los waarmee ze op zoek gaan naar onderlinge connecties en alle andere denkbare (bruikbare) informatie. Maw. als er op die harde schijfjes 20 kweekverslagjes staan van verschillende mensen met allemaal hetzelfde genetische materiaal (clone only), dan zal zo'n programma dat aanmerken als een 'crimineel netwerk' en dan zal zo'n programma een poging doen om dat geografisch, demografisch etc volledig in kaart te brengen. :whistle:

 

Dan is het dus afhankelijk van de ernst van zo'n 'crimineel netwerk' of ze daadwerkelijk overgaan tot verdere actie en volgens mij kan niemand dat hier volledig voorspellen (). In ieder geval niet op basis van 'info aanvragen bij Sannie', want dan laten ze zichzelf nogal in de kaart kijken en stopt iedereen met posten, zo stom zijn ze nou ook weer niet.

 

Het lijkt me in ieder geval zaak dat mensen leren om met PGP keys om te gaan als ze onderling mailen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

. In ieder geval niet op basis van 'info aanvragen bij Sannie', want dan laten ze zichzelf nogal in de kaart kijken en stopt iedereen met posten, zo stom zijn ze nou ook weer niet.

 

Het lijkt me in ieder geval zaak dat mensen leren om met PGP keys om te gaan als ze onderling mailen.

 

daar heb je een sterk punt idd ^_^ ;)

 

heb ik zelf niet echt bij stil gestaan... hoe dom dat ook klinkt

 

peace hempy

Edited by hemprenaissance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...