Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Snaaiper

Snaaiper hoort eens rond

Recommended Posts

Highriser, google ff he, ik help je ff op gang, SCROG doe je met maar een paar planten/als je beperkt in hoogte zit/om meer uit een plantje te halen, en voorgroeien net zolang je net bijna vol is.

Ik kreeg 21 pagina's met hits bij gebruik van de forum zoekfunctie ;)

 

sorry was niet voor jou bedoeld maar voor Warsawa ik had moeten quoten.

ik weet wel hoe je moet scroggen hoor :lol:

 

als je het te duur vindt die evsa moet je is op mijn link klikken

het moet dan wel uit amerika komen maar volgens mij is het wel goedkoper dan wat ik ben tegengekomen in de online stores van nl.

 

ik ben ook van plan een t5 of een t neon armatuur in elkaar te zetten ik heb al 2 evsa liggen ik ga denk er nog 2 bij halen om 8 x24 watt t5 aan te sturen

 

waarschijnlijk op een oppervlakte van 60x60

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sniper: ik denk dat je dit voorschakelapparaat gemist hebt? Op de duurdere evsa's kan je een dimmer aansluiten, maar ik denk niet dat je daarin geïntereseerd bent. Ik heb zelf deze aangeschaft voor de upgrade van m'n voorgroeihok.

 

@Highriser: ik scrog met 2 planten: toppen op 4de (sativa's) of 5de (indica's) internode, 4 zijtakken per plant. Scrognet hangt kleine 15cm boven de bak. Duur van voorgroei hangt af van 1/ sativa- of indica-dominante plant, 2/ fenotypes die ik heb in de zaailingen en 3/ verwacht aantal groeiweken + groeipotentieel (hoe hard ie gaat) na de omschakeling op 12/12. Een paar voorbeelden: Kolossus: 4,5 weken. Amnesia haze (12wkn): 3.5 weken, Shackzilla 4.5 weken. In huidige kweek zit ik op 54 dagen voorgroei (Katarakt Kush, héél erg indica) en moet wss nog een week. Oppervlakte scrognet is ong. 55x60 cm. Let niet té hard op het aantal dagen voorbloei: ik doe dat onder 3x18w T8 en dan meestal nog 1 à 2 weken onder HPS. Meer watt van bij de start gaat uiteraard zijn vruchten dragen.

 

Voor Sativa's schakel ik 12/12 als ong. 1/3 van het net gevuld is. Voor Indica's wacht ik tot 1/2 à 2/3. Liever wat te lang laten groeien en bijsnoeien dan te weinig en niet het volle potentieel te benutten.

 

Als je scrogt in 1 bak is het ook belangrijk om meer planten op te groeien dan je uiteindelijk nodig hebt + in dezelfde soort te blijven: ik plant er minimum 3, meestal 4. Zo kan je de meest gelijkende fenotypes eruit halen en bloeien ze min of meer gelijk af: Ik heb eens 2 weken verschil gehad in afbloeien tussen 2 planten van dezelfde soort (1 monster en 1 schriele kip): wiet van de één had nog een licht voedingssmaakje, de ander was echt wel léég-getrokken op 't einde.

 

Greetz,

Warsawa

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Warwasa

 

ik heb de kolossus (fem) in huis heb je die ook gebruikt of de reguliere ?

 

ik ben van plan onder 192watt t5 te gaan scroggen op 60x60 ongeveer.

moet alles nog bouwen.

 

ik dacht aan toppen vanaf 5e/6e internode en vervolgens nog eens toppen weekje later

ditmaal alle opgekomen zijtakken ook

en dan na 1 of 2 dagen overschakelen naar 12/12 en vanaf dat moment ook het net plaatsen en binden

 

ik had gehoopt dit in 30 dagen groei periode te kunnen doen met kolossus

 

heb je een verslagje toevallig van je kolussus ronde?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sniper : excuus voor het off-topic gebeuren

 

@Highriser : ik gebruik steeds fem zaden, dus ook zo voor de kolossus. Ik top enkel de stam, geen zijtakken (zo bereik ik de uithoeken van het scrognet sneller/gemakkelijker). Scroggen doe je best zo snel mogelijk: in het begin zijn de takjes nog goed plooibaar, maar na een week zijn deze al redelijk verhard -> kans op breken als je ze wil plooien. Met 192w lichtvermogen zal je waarschijnlijk die 60x60 in minder dan 30 dagen kunnen vullen (ik schat min 1 week korter voorgroeien). Die kolossus was wel de grootste drinker die ik heb gehad: op maximum verbruikten de 2 planten tesamen 3l water per dag. Goede opbrenger en stevig wietje, maar wat weinig karakter. Ik heb echter geen online verslagen van m'n kweekjes...

 

Greetz,

Warsawa

Share this post


Link to post
Share on other sites

owkee, hier ben ik nog niet direct klaar, forum bedoel ik.

Snapte net het andere forum pfff.

 

deze post is voor iedereen bedoeld he, gewon een inspiratiebron

Share this post


Link to post
Share on other sites

het is er niet gemakkelijker op geworden!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Sniper,

 

Heb je inmiddels al gekozen voor welke lichtbron je gaat?

 

Ik heb zelf de t-neons van mammoth, maar hier passen wel gewoon de lampen van SJ in( heb 1 set lampen van SJ en 1 set van Mammoth, werken beide). Ook kun je deze gemakkelijk doorschakelen met elkaar, zodat je maar met 1 stekker de tent uit hoeft.

Let wel op wanneer je 2 stuks van 150 watt neer hangt dat je een redelijke afzuiging hebt. Op dit moment heb ik een 185m3 buisafzuigertje en die trekt het niet onder de 32 graden met 2 stuks erin. Heb nu een degelijke stalen softbox besteld (500m3) en ga hem dimmen met een variac. Houdt er rekening mee dat wanneer je een buisafzuiger neemt dat deze redelijk wat geluid produceren, zeker in een tentje aangezien deze niet geïsoleerd zijn! Mijn afzuigertje produceert rond het tentje zo'n 60 / 65 dB, dit is aardig wat geluid, zeker als het in een ruimte staat waar mensen komen valt dit op.

 

Het mooie van de tneons is dat je met 150 watt kan beginnen en wanneer je scrog netje vol begint te raken je er een 2e bij kunt hangen. Maar ik weet niet of je er een oppervlakte van 80 x 80 mooi mee kan verlichten, ik kan mijn oppervlak van 60 x 90 wel goed verlichten dus ik neem aan dat dit moet lukken.

 

Ook moet je een pc fan op de ballast van de neons hangen (worden vrij warm dus zo gaan ze langer mee), en de warme lucht moet er wat onderuit geblazen worden.

 

Ver onder de €500 zul je niet blijven, ik denk zelf dat je hier overeen zult gaan. Ik zelf was zo'n €550 a €600 kwijt voor mijn set incl. zaden, sanniesway, grond, etc. (wel 2x zaden besteld). Hier heb ik mijn nieuwe bestelling van mijn softbox niet bijberekend, dan zou het op zo'n €700 a €750 uitkomen.

Bedenk wel dat wanneer je in 1 x goede spullen koop, je hier lang mee zult doen. Deze investering is 1x zo hoog, daarna kom je hooguit wat kosten van een nieuwe filter of een lampensetje tegen.

 

Als je even snel rekent, 7.5g per week, a €7/g? = €735, na de eerste kweek heb je de set eruit, maar hoef je ook niets meer te investeren, mits je het in 1 x goed koopt.

Ik kan niet in je portemonnee kijken, maar ik zou €200 niet besparen op een goede afzuiging, of hij moet op een plek staan waar echt nooit iemand komt en je hem zelf ook niet hoort, zolang je maar voldoende capaciteit hebt.

 

Succes met de beslissingen die je moet maken als je deze nog niet gemaakt hebt!

 

caskafa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je moet mij niet overtuigen hoor, bedankt voor de feedback ivm de temp

Nee ik weet het nog niet, en ivm dit forum ook nog niet, trekt gewoon op geen bal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ick zeg: knoop doorhakken, desnoods hele zaak uitstellen of gewoon doorgaan... maar wacht nog 4 maand en dan is je eerste binnenkweek in de zomer, wat het niet makkelijk maakt

 

Groeten,

 

De Verloren Ludo die Gevonden Is

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wordt uitstellen oude struikrover, huis gaat al bij al voor en het ziet er naar uit dat ik het jaar zal moeten uitzitten met Stekkie, november heb niet echt een leuke maand geweest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iemand ervaring met Hortilab tenten? Search gaf niet direct concrete antwoorden, is blijkbaar nog niet lang op de markt?

 

 

 

En het lijktof de eeditre, nee laatmaarc.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

een 400m³ afzuig op een 250 watt ok, maar op een 600 watt in een tentje?en dan heb je ook geen evsa maar een vsa.

Hamerslagreflector

ik ben geen fan

Snaajp je hebt nen Pee-Em

Share this post


Link to post
Share on other sites

Speedy, ik gebruik deze sets als voorbeeld, maar er zit teveel bij wat ik niet moet hebben en zoals Baekie aanhaalt is het nog niet jedat.

 

Baekie, ik heb et gezien en beantwoord.

 

Mag ik nochmaals vragen of er iemand me iets kan vertellen over Hortilab tenten? Of mot ik echt een apparte post plaatsen??

iedere letter die ik hier moet typen is er een teveel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

alowa :likken:

 

homebox heb ik wel gehad maar die moest ik opruimen wegens onderhoud aan cv .

ebenals een verdacht eigen bouwsel ook wegens onderhoud en sindsdien een steahlt kast .

en een steahlt kast vind ik het prettigst die kun je laten staan.

en laten we eerlijk zijn die slappe wiebelige tenten met die luide ritsen etc .

wat is het nou helemaal ?

DUUR is het .

hortilab ken ik niet .

maar past heel mooi tussen homebox darkroom secret garden etc .

nee ken ik niet hortilab tis een hortus labaritoris afgekort vermoed ik . :likken:

g

ewoon genieten van de hortus labritoris tussen je tieten

 

maceroro

Edited by macerror

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ooit Mac, ooit, als mijn bouwwerf omgevormd is tot een thuis en met een tuinhuis waar ik vast wel iets kan knutselen. Maar nu niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij de meeste sets heb je keuze uit de vsa of evsa ,,,, dus dat is niet echt een punt

Veel dingen die erbij zitten die je niet nodig hebt ,,, vanuit je begin post uitgaande is het je eerste kast/tent dus alles in het pakket kan je zeker gebruiken ,,buiten mss de voedingslijn die ze erbij geven

Die 400m afzuiging zal het trekken tot 400 watt dus als je je voorgestelde 250 watt haalt zal die lekker gedimd kunnen draaien

De hamerslag kap tja kijk eens op andere sites bij veel kan je de reflectie kap ook kiezen het is nu net bij deze waar dat niet gaat ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja speedy leuk en aardig,

maar een buis fan van 400mh maakt lawaai daarnaast is het ook nog eens een prima klima (gelijk aan ruck/getools) kwa geluid van de dimmer gaat je moter van zoemmen

Edited by Grow Weed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vermoed dat een 400 buis op gedimde stand weinig tot geen lawaai zal maken op een 250 watt hps kan je lekker 50 tot 60 % gedimd mee draaien lijkt me

Mijn 325 buisfan draaid in zon uren op 80 % dan maakt deze net zoveel lawaai als de 120mm pc fans

Eigenlijk de pc fans maken meer lawaai

Normaal draaid die momenteel op 40 % en hoor je hem amper

Lawaai is relatief wil je je tentje in een kleding winkel naast de pas kamers zetten zal je hem horen met de lampen aan maar de mijne staat naast mijn bed en heb er niet echt veel last van ;)

 

Het zoemen ook nog niks van gemerkt al kan dat met die ingebouwde dimmers wel eens anders zijn natuurlijk met die shit moet je eenmaal wat mazzel mee hebben ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snaaiper is gesteld, uiteraard nog zien hoe alles in de praktijk gaat werken en waar er gesleuteld mot worden.

 

En nou heb ik een probleem, onverwacht toch een kweek set up in huis, en geen zaad, tenminste geen waar ik indoor mee aan de slag wil.

maar ik denk dat ik Sannie's Fem Mix (Sannies Jack, Herijuana en Klillingfields : 2 van elks) aanschaf met de Mad Scientist als freebee ik het puikje van Sannie wel te pakken heb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dan heb je een heel mooie start aan soorten, geen van deze zouden mogen missen in een zaad colectie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, ik heb geen enkel ervaring met die soorten, maar de recensies en de vele growers die ze in de running hebben op WF zegt al heel veel. dacht er trouwens aan om dit jaar een Heribei van Sannie in de tuin te zetten, redelijk snelle resistente soort met power zat.

Dus ik denk dat ik op het forum en Sannie zelf natuurlijk, de nodige backup heb om men eerste indoor grow tot een redelijk einde te brengen

En 40e voor 8 toppie strains is zeker ook geen diefstal, mooi mixje van Sannie. Nou maar hopen dat ik ze snel heb en dan komt er in demicro hoek een nieuw draadje

Edited by Sniper78

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...