Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

HiaWatha

Eerste Kweekverslag

Recommended Posts

Nee aarde draad is ook zachte kern en zit op kap gemonteerd en loopt niet naar binnen, het is lijkt mij allemaal duidelijk te zien op foto. Ik hoop niet dat je denkt dat er door aarde draad ook stroom loopt!

 

Denk niet dat je wil ruilen als je gemiddeld 60 à 70 uur werkt, al kom ik soms wel leuke dingen tegen voor onze hobby. Het aansluiten van draad in lamp had te maken met niet hebben van een pompnagel tang en grote pompnagels om het weer vast te zetten, maar speciaal voor jou zal ik volgende ronde het even binnenin aansluiten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
edit: en is die aarde draad op je lamp met zachte of harde kern?

 

@ Amecheesia is harde kern wat naar binnen gaat en je hebt helemaal gelijk dat het nog beter is om binnen in lamp aan te sluiten maar ik durfde dat nog niet aan!

 

Nee aarde draad is ook zachte kern en zit op kap gemonteerd en loopt niet naar binnen, het is lijkt mij allemaal duidelijk te zien op foto. Ik hoop niet dat je denkt dat er door aarde draad ook stroom loopt!

 

:lol: beetje onduidelijk allemaal

 

trouwens nog succes gewenst met de ronde, het ziet er wel knap uit allemaal B)

Edited by Amecheesia

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahaha idd heb eroverheen gelezen B) dacht dat je bedoelde vanaf porseleinen kroonsteen wat ik al vreemd vond want dat is toch altijd harde kern wat naar binnen gaat! Mijn excuses voor de verwarring hihi :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Succes HiaWatha, goed opgezet voor zo'n eerste keer! Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ cityboxer, dank je. Is ook mede door het forum gekomen :whistling

 

Tijd voor een update.

 

Na vd wk geconstanteerd te hebben dat ik een verdampings probleempje heb, een paar kleine dingen veranderd. Heb dwarstroom vent momenteel uit staan en heb clip vent verder omlaag gebracht maar wel weer iets omhoog laten blazen, als ik hm recht had had ik het idee dat de blaadjes toch nog wel veel bewogen. Nu ik hm iets omhoog tegen lamp richt is dat minder.

Door het vele spuiten met sproeier om lv hoog te houden waren de potten redelijk nat, ik heb daarom 2 dagen folie eraf gehad zodat potten iets konden indrogen. Tensio is nu inmiddels opgelopen naar 110 al heb ik wel het idee dat er noch verschil in de potten zit qua vocht.

 

Nu viel het mij vorige keer al op dat mn regelaar (s vent analoog) van afzuiging in de donkere periode ook aardig hard draaide. Nu ben ik het eens in de gaten gaan houden en idd als temp in de donkere periode rond 20 graden is zuigt ie toch wel hard af en het maakt dan ook niet uit wat ik met instellingen deed, hij bleef maar draaien. Dus vandaag eens de multi meter erop gehad. Had temp op 45 graden gezet en de min max knoppen helemaal uit gedraaid dus op minimaalste stand, toen gaf regelaar toch nog 170v door naar afzuiger. Als ik temp lager draaide maakte niet uit wel als ik de max knop helemaal open draaide ging voltage door naar 230v wat ook logisch is. Maar voor de minimale stand bleef ie op 170 staan. Een uur later voelde ik aan uigaande kant in slang en toen was het weer stukken minder, ik weer multi meter erop en toen had ik maar 60v naar afzuiger toe wat dus heel vreemd is want dat had ie ook moeten doen als ik de temp op 45 graden instel lijkt mij al vind ik 60v wel heel laag voor een afzuigmotor. Denk dat ik maar eens met puk moet bellen hierover, want het klopt niet lijkt het wel. Het is iig geen constante regeling zo.

 

 

nu dan nog een paar foto's van hoe ze erbij staan momenteel.

 

2 weken in de grote potten op 18/6

 

gallery_35805_16263_2593738.jpg

 

gallery_35805_16263_1018852.jpg

 

gallery_35805_16263_3899147.jpg

 

en deze was degene die zn wortel omhoog gooide in kast lijkt ie redelijk mee te komen maar op foto toch wel duidelijk verschil met andere 3

 

gallery_35805_16263_1768356.jpg

 

stammetjes beginnen ook lekker aan te dikken.

 

gallery_35805_16263_1265186.jpg

 

Al met al lijkt het aardig redelijk dacht ik zo, waarschijnlijk moet ik in de aankomende week gaan toppen wat wel weer even spannend gaat worden heheh. ;)

 

mvg

HiaWatha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goede eerste opzet idd, toppen de eerste keer is best eng, daarna is het easy as 1-2-3, kan eigenlijk weinig misgaan. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Das idd wel een erg trage s-vent...

Bij mij heeft ie ook wel wat tijd nodig, zeker als lampen net uit gaan blijft ie nog een tijd "na-draaien"

 

Plantjes zien er goed uit, toppen is eerste keer idd beetje vreemd, maar kan weinig fout gaan

 

Succes ;)

 

Edit: waar heb je je temp. sensor hangen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Folie vd potten, inwateren die potten (110.. beter max 100) zodat de verdamping door plant zelf beter geregeld kan worden en via de smartpot verdamping wordt lv rond blad (precies daar waar nodig) erg prettig en krijg je ook nog eens flinke wortel toename omdat de toplaag steeds wat indroogt wat wortels dwingt rap door hele pot naar beneden te gaan.

 

Volgens mij te droge potten en te koud, dat hangen is echt niet goed en remt alles.

Blad ziet er ook slap uit.

 

Ze zijn er zo bovenop maar nu hebben ze het zwaar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Folie had je er een paar dagen terug toch al afgehaald?

 

Nieuwe bladeren zien er toch al stukken beter uit dan die van de vorige internode?

 

Plantjes hebben het zeker nog zwaar, maar komt zekers wel goed ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een juiste kweek klimaat creeren is niet makkelijk, zo niet één van de moeilijkste opgaven. Beginfase door heen komen en dan komen er wat betere periodes aan, je plant word ook sterker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry van late reply

 

@ krasi thanks

 

@ Mowgli heb sensor in het midden hangen op de achter wand van de kast en had folie idd paar dagen geleden eraf gehaald om potten even in te laten drogen omdat ze naar mijn inziens toen te nat waren. Toen ze wat ingedroogd waren folie er weer op gedaan. Maar nu op advies van lostchild net erweer afgehaald.

 

@ Lostchild ik dacht juist dat ze nat hadden gestaan en teveel lucht verplaatsing er over heen. Heb nu idd folie erweer afgehaald en weer een beetje water gegeven, tensio staat nu op 40 daarvoor op 130. Zal proberen om hm niet weer boven 100 te laten komen. Temp probleem weet ik zo niet, min max thermometer is niet beneden 20 en max 30 graden geweest en dan meet ik op de hoogte van de planten onder de lamp die er ong 65 cm van af staat. Nu moet ik wel zeggen dat ik deze temperatuur meter nog niet weer gecontroleerd heb met een geijkte thermometer maar dat zal geen 5 graden schelen. heb inmiddels 4 nwe besteld om op meer plekken te meten.

 

@ sparta-rotterdam jah dat is idd nog niet zo gemakkelijk, zekers voor de eerste keer.

 

 

ik had zaterdag al een mailtje gestuurd naar puk en had vandaag een heel net mailtje terug van hun, alleen heb ik daar nog niet op gereageerd door tijd gebrek. Morgen maar even bellen met ze over de regelaar want misschien dat daar wel het probleem van komt doordat ie constant te hard afzuigt en niet goed regeld. Vanochtend ook weer even volt metere erop gehad en voltage was 212 volt terwijl de max instelling halverwege stond en gister avond stond ie met zelfde instelling op ong 165 volt te draaien.

 

het toppen zal niet lang meer duren zal de foto's plaatsen van hoe en wat, denk overmorgen zodat de groeischeut iets verder is.

 

bedankt voor de reacties

 

mvg

HiaWatha

Share this post


Link to post
Share on other sites

weer een kleine update.

 

Vanochtend heb ik de plantjes getopt. Met de schaar de bovenste groeischeut weg geknipt en hopelijk goed gedaan hahah ;) .

 

hopelijk zeggen de foto's genoeg.

 

gallery_35805_16263_3624447.jpg

 

deze was al iets verder als andere drie, rechts onder in eerste foto.

 

gallery_35805_16263_1654727.jpg

 

na donkere periode toen ze vanochtend getopt werden

 

gallery_35805_16263_2286110.jpg

 

gallery_35805_16263_3282421.jpg

 

gallery_35805_16263_1043579.jpg

 

gallery_35805_16263_3081072.jpg

 

gallery_35805_16263_3418517.jpg

 

gallery_35805_16263_959675.jpg

 

Heb eergister denk ik ong 1,5 ltr water per pot gegeven en gister stond tensio inmiddels weer op 100, heb toen ong 1ltr de plant gegeven, waarin bacto was opgelost.

Laat ze voor vandaag verder met rust, tensio stond zonet nog op 60. Wel het hok nog een beetje gesproeid.

 

mvg

HiaWatha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die temp voeler ligt op potrand, als het daar 30C wordt en de pot is afgedekt dan broeit dat flink en zorgt voor een verdampingsprobleem.

 

Gaat je al beter af met water geven en tensio lezen, je krijgt veel meer inzicht in de plant behoefte en als het goed is zul je merken dat, omdat er nu vrij kan verdampen, je lv iets hoger zal gaan worden en je meer water kunt/gaat geven aan de planten.

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ lostchild, voeler hing in lucht hoogte van plantjes maar kan best hoor dat het daaronder te warm was. die tensio is idd mooi voor de volgende keer maar een paar bij bestellen.

 

Na de 4e wk ingegaan te zijn weer tijd voor een update dacht ik zo.

 

Plantjes lijken het redelijk te doen, gisteren stonden ze 3wk in de potten. Heb zojuist het scrog netje erin gehangen met kettingen zodat ik heb nog kan verstellen. Heb de potten maar op emmers gezet zodat het toch nog beetje makkelijk water geven is en beter lucht bij langs loopt doordat roosters dan ook iets lager zijn. in de emmers zelf ook nog paar gaten geboord voor eventuele lucht verplaatsing. Bij het op emmers zetten zag ik inmmiddels al worteltjes uit de zijkant komen onderin! :)

 

foto's met lamp nog even uit en voordat het ze opgehoogd werden.

 

gallery_35805_16263_1968750.jpg

 

gallery_35805_16263_1142713.jpg

 

gallery_35805_16263_865313.jpg

 

gallery_35805_16263_305458.jpg

 

gallery_35805_16263_105730.jpg

 

De worteltjes door smartpot

 

gallery_35805_16263_788470.jpg

 

gallery_35805_16263_312727.jpg

 

en netje

 

gallery_35805_16263_779067.jpg

 

gallery_35805_16263_4136607.jpg

 

gallery_35805_16263_3743037.jpg

 

Mvg

HiaWatha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is er niet wat veel weggetopt? Ikzelf had alleen het middelste eruit gehaald bij mezelf.

Nu heeft er best een stukje gegroeit voor niks lijkt me, nu staat de plant stil en gaat verder op de vorige internode.

Maar kan ook zijn dat ik het 'verkeerd' heb gedaan hoor, ben ook maar een rookie :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind zelf dat je in een vrij vroeg stadium getopt hebt. Ik de planten nog meer ruimte gegeven om te groeien. Je planten doen waar je om gevraagd had, vermeenvuldiging van je zijtakken. Dat zie je ook duidelijk terug, alleen de hoogte ontbreekt nog. Ook dat komt nog wel goed, want ze groeien gemiddeld nog 2-3 weken door in bloeifase. Ik vind de structuur van deze soort er veelbelovend uit zien een heavy weight champ! Ik zelf kijk tijdens de groeifase niet naar de dagen,maar goed naar de ontwikkeling van lengte, juiste moment toppen, knakken en/of buigen. Kwa toppen kun je niet echt gek veel fout doen. Je kunt de de zijtakken toppen om je planten laag/gelijk te krijgen, maar in dit geval niet nodig. Deze komen nog boven het scrog netje uit. Succes !!!

Edited by sparta-rotterdam

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ botsautobob, ik had afgelopen wk al getopt en ik dacht dat als je het daarboven doet dat het dan fimmen is. Het overzichtje van de 4 toppjes was idd die rechtsonder al iets verder door gegroeid als andere maar die pakte het ook weer sneller op. Stilstand heb ik niet echt kunnen waarnemen wel dat ze iets minder dorst hadden erna.

 

@ Sparta-rotterdam ik meende dat je ze na de 5e internode moest toppen en dat is gebeurd vond ze zelf ook nog erg laag. Had vorige wk zaterdag al gepost dat ik ze een dezer dagen zal gaan toppen, heb toen geen reactie gehad dat ik misschien nog beter even kan wachten. Zat wel te twijvelen om misschien na de 6e internode te toppen alleen had dat denk ik ook niet veel in grote uit gemaakt leek het. Voor mij eerste keer en probeer de gelezen theorie een beetje in praktijk te brengen. :)

Het aanvoelen van deze hobby moet nog komen en daarom zijn jullie reacties zeer welkom ;)

 

Het is voor mij allemaal even uitproberen, het netje kan ik nog verstellen dus die zou nog lager kunnen eventueel. Ze moeten nu nog 20 tot 25 cm tot netje op deze hoogte. Ze beginnen inmiddels ook lekker te ruiken.

 

Wel zit ik nog een beetje met de onderste bladen, voornamelijk bij het plantje die zn wortel zo raar omhoog gooide die blijven een beetje hangen en rusten op de aarde en zitten mij inziens ook de nwe scheuten een beetje in de weg. Worteltjes groeien bij deze ook al uit pot. Het gaat om de grote eerste bladeren die er aan kwamen, daarbovenop begin stam groeit een nwe scheut. Gewoon laten zitten toch omdat deze nog steeds wel veel voeding / licht opneemt.

 

gallery_35805_16263_1004631.jpg

 

gallery_35805_16263_2646774.jpg

 

Zat al te denken wanneer ik ook eventueel naar 12/12 kan gaan, maar eerst komende dagen eens zien hoe snel ze groeien. Maar denk dat ik zekers nog wel een wkje kan wachten om te laten groeien om het net eventueel vol te krijgen. :)

 

Mvg

HiaWatha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er gaat iets niet helemaal goed, wat het nu is?

Door het toppen hadden de onderste takjes nu wel richting kruin plantje gegaan maar alles blijft zo gedrongen als ik weet niet wat.

 

Wat heb je voor zwarte folie onderin je kast geplakt.. realiseer je ook dat een groot zwart oppervlak flink opwarmt, zou best kunnen dat de temperatuur in de pot iets aan de te hoge kant is later op de dag, krijg je verdampingsprobleem.

 

Wanneer er nieuwe uitgroei komt bij waar je getopt hebt kun je ze omzetten op 12/12, je zult dan ook vast ergens wat voorbloei tegen gekomen zijn :)

 

Als je dat scrognet nog vol wilt gaan krijgen met deze planten mag je nog zeker week of 3 op 18/6 en dan zit je op 50% denk ik, ze hadden al een stuk hoger moeten zijn zodat je mooi alles kunt vlechten op het net gedurende een week of 3 18/6 en dan heb je 80% netje vol.

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ lostchild, gewoon vijverfolie, gehaald in shop. Heb de potten nu hoger staan op emmers als dat het zou zijn moet het nu beter gaan doordat ze hoger en beter in luchtstroming van inlaat roosters staan. En lamp er te misschien toch te lang iets te dicht erop gehad? Trek hem nu laatste wk iedere keer iets omhoog, misschien iets eerder moeten doen. hangt nu 60a 65 cm boven planten. De onderste scheuten komen nu wel richting kruin en sommige willen er nu wel door maar idd ze zijn breder dan ze hoog zijn. :)

Ik zal eens een temp voeler in de grond drukken eens kijken wat daar temp is en wordt komende dagen. Weet dan niet wat het geweest is als ze nog op grond stonden. Heb temp meters nog eens nagekeken met een geijkte en de 2 nwe die ik al binnen had was een die erg verschilde met geijkte dus die niet echt betrouwbaar andere liep bijna gelijk met geijkte en de bestaande die ik er in had liep 0,8 graad erboven. Heb nu ook temp meter op uitgaande kant in sonodeck gestoken en daar loopt temp tussen 20 en 26,5 al wil het op de temp meter in de kast nog wel iets verder zakken als lamp uit is heb daar afgelopen dagen ook al wel eens 17 28,5 graden gemeten op min max temp meters met voelers op hoogte van plant heb nog niet helemaal onderin gemeten op grond.

 

Mvg

HiaWatha

Share this post


Link to post
Share on other sites

even weer kleine update voor de belangstellenden.

 

ze groeien momenteel redelijk snel afgelopen zaterdag moesten ze nog 20 a 25 cm tot netje, 1 hoeft nu nog maar 10 terwijl andere nog wel 18 cm moet, dat is trouwens ook het plantje uit het zaadje die zn wortel omhoog gooide, hij blijft duidelijk iets achter in hoogte. deze is afgelopen dagen dus 0ng 7 cm gegroeid en de grootste dus 10 cm.

 

temperatuur in potten schommeld wat, aan het eind van licht periode is die ong een 21graden terwijl vandaag in donkere periode een temp behaald werd van 17 graden, is trouwens ook laagste temp die ik gemeten heb laatste dagen in pot. Deze temp is ook gekomen omdat thermostaat cv vandaag batterijen op waren en dus niet cv regelde.

 

nu viel mij vd week op dat er bij het toppen vorige wk bij 1 plant maar 1 zijtak omhoog groeit na de 5e internode en bij de andere drie gewoon 2, nu heb ik de foto's nog even terug gekeken van het toppen en daar zag ik zelf niks vreemd aan maar waarschijlijk toch een groeischeut meegeknipt?

 

gallery_35805_16263_811351.jpg

 

gallery_35805_16263_3109735.jpg

 

gallery_35805_16263_2118486.jpg

 

gallery_35805_16263_795257.jpg

 

gallery_35805_16263_1593230.jpg

 

mvg

HiaWatha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probeer je klimaat stabiel te houden, staan ze al op 12/12?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat probeer ik ook wel, lukt alleen niet altijd. Ga iig zorgen voor een thermostaat kraan op de cv in dat kamertje. Merkte gister dat het daar nog aardig warm kan worden zeker als in woonkamer de temp aardig weggezakt is. Nu kwam dat mede door lege batterijen van kamerthermostaat maar toch!

 

Ze staan nog op 18/6, heb gisteren toch netje nog paar cm laten zakken en verwacht dat er van weekend wel paar doorheen groeien zodat ik kan beginnen met vastbinden. Eens kijken hoe dat gaat

 

Mvg

HiaWatha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weer tijd voor update.

 

Mn regelaar voor de afzuiger functioneerd echt niet naar behoren en dus gebeld met puk en zij sturen me een andere op zonder enige moeite. Klasse service van hun hoe ze dit behandelden.

Het wordt nu trouwens een s-vent 1,5 amp automatische trafo ipv de 7 amp analoog versie. Hopelijk wordt mn klimaat dan weer een stukje beter.

 

De dames groeien nu wel redelijk snel en hebben steeds meer dorst. Eentje blijft nog steeds een beetje achter maar dat was ook degene die dus bij ontkiemen wortel omhoog gooide. Wat wel apart is om te zien dat deze juist veel bladeren heeft met 9 vingers waar de andere drie een enkele heeft en voornamelijk 7 vingerig is maar kom ze ook tegen met 5 en 3 vingers. Had al even geprobeerd te zoeken hier op forum maar nog niet veel kunnen vinden zal ongetwijfeld ergens wat info staan maar misschien door mn zoek opdracht nog niet gevonden.

 

Ook trof ik gister bij grootste dame bij 1 blad een gaatje bij inspectie zag ik dat het blaadje daaronder ook gaatje/beschadiging had. verder de rest gecontroleerd maar kon verder niks ontdekken, wel nog klein bobbeltje op onderkant van een blad daarnaast verder niks kunnen ontdekken. Ook geen ongedierte of iets dergelijks wat er op leek.

 

De grootste groeit inmiddels door netje en 2 anderen zullen dit binnen enkele dagen doen, de kleinste zal nog wat meer tijd nodig zijn. Ik heb het netje hangen in kettingen maar vind zelf dat nogal bewegen, ondervinden jullie dat ook of moet ik netje toch gaan klemmen zodat het niet kan bewegen? Zijn maar paar cm trouwens, dus niet veel.

 

Foto's met lamp uit.

 

gallery_35805_16263_3433034.jpg

 

gallery_35805_16263_1688035.jpg

 

gallery_35805_16263_2868794.jpg

 

gallery_35805_16263_219512.jpg

 

Plantje die inmiddels erdoor groeit.

 

gallery_35805_16263_2760586.jpg

 

7 vingers

 

gallery_35805_16263_2165182.jpg

 

9 vingers.

 

gallery_35805_16263_3025994.jpg

 

Nwe bladeren ook 9

 

gallery_35805_16263_2270238.jpg

 

De gaatjes en bobbeltje. Komende dagen eens goed in de gaten houden mogen niet meer worden natuurlijk.

 

gallery_35805_16263_1089603.jpg

 

Achterkant blad

 

gallery_35805_16263_3403282.jpg

 

Onder het blad ook 1 wat trouwens maar 3 vingers heeft.

 

gallery_35805_16263_473353.jpg

 

Het bobbeltje en als je goed kijkt zit er links nog een kleinere.

 

gallery_35805_16263_1930815.jpg

 

Weet nog niet wat het inhoud maar zal komende dagen goed bekijken. :)

 

Mvg

HiaWatha

Share this post


Link to post
Share on other sites

we zijn 5 dagen na de laatste foto's dacht dat het wel weer tijd werd voor een kleine update en weer een paar vraagjes.

 

Ik heb sinds gister een andere vent regelaar gemonteerd en ziet er stukken beter uit dan met de oude. Zat gister avond nog wel een beetje te regelen met de temp instelling maar is inmiddels klaar. zoals al eerder vermeld leek de s-vent analoog niet goed te regelen waardoor in de donkere periode de temp nog wel aardig wegzakte doordat er gewoon te hard afgezogen werd. De s-vent easy lijkt nu gewoon goed zn werk te doen en is ook nog eens weer stiller dan de analoog versie, daarbij hoorde ik nog een lichte zoem die er nu niet meer is.

 

De dames, want dat zijn ze inmiddels alwel geworden, gaan over paar dagen naar 12/12 het netje is aardig vol gegroeid. Misschien al wel te vol!

Ben druk bezig met geleiden en vast binden al gaat dat niet zonder slag en stoot, ben waarschijnlijk iets te ruig het grootste plantje heeft alwel wat schade opgelopen. Eerste X hoorde in een redelijke knak, schrok erwel van maar zag niet meteen schade al heb ik bij 2 andere takken door het binden en verder buigen de tak wel open liggen. Dat zal waarschijnlijk fout gaan maar zie het wel wat er gebeurd. Moet met de anderen wat voorzichtiger zijn.

Vind het wel een hele opgave hoor maar waarschijnlijk zal ik hier wel meer ervaring in gaan krijgen en weten waar ik op moet letten. Ik buig nu maar wat en probeer ze een beetje te begeleiden en in een T te leggen en bind ze vast met een tairipje/ kabelbindertje. De eerste keren zette ik hm gewoon te strak aan, alleen laat ik ze te los dan buigen ze zichzelf er weer uit. Volgende keer eens kijken naar iets anders.

 

De gaatjes. Ik heb er inmiddels wel meer maar heb verder geen rare dingen kunnen ontdekken tot nu toe. Denk dat het misschien wel water is geweest. Het rare is dat het eigenlijk maar 1 plant is. heb nu natuurlijk ook wel wat meer beschadigen bij gekregen door het geleiden en buigen en vast binden, bladeren aan de kant drukken zodat nwe scheuten beter licht krijgen etc.

Ik heb ook verder geen reactie gehad op de vorige post dus denk dat het niet veel kan zijn.

 

Ik kan nu toch alwel wat gaan dieven onderin? De zij takken waarvan ik denk dat ze toch niet meer boven het netje uit komen, die weg knippen en de bladeren die geen licht meer krijgen ook toch?

 

Dan heb ik ook nog paar foto's helaas met lamp aan maar zolang ze nog in groei staan ben ik doordeweeks niet op tijd thuis, kan alleen in weekend.

 

gallery_35805_16263_2826927.jpg

 

gallery_35805_16263_899666.jpg

 

gallery_35805_16263_2154029.jpg

 

Beschadigt :rofl

 

gallery_35805_16263_2641224.jpg

 

gallery_35805_16263_1292553.jpg

 

Waar ik wat weg wil gaan knippen. :D

 

gallery_35805_16263_3467952.jpg

 

gallery_35805_16263_1472572.jpg

 

Wat ik zelf weer apart vond is dat ene zijtak veel dikker is dan andere en dan vraag ik me meteen af waar het van komen? Het gaat om de eerste internode.

 

gallery_35805_16263_2607485.jpg

 

Ben eigenlijk blij dat het 5e zaadje niet opgekomen is want dan had ik waarschijnlijk geen plek genoeg gehad. komt ook omdat ze in het begin aardig gedrongen zijn gebleven, ga er van uit dat het met 2e ronde anders wordt. Zit alwel te overwegen om een voorgroei hokje te gaan maken met een 250w hps erin. Wat voor volgende keer ook anders wordt is het watergeven, nu met de hand en wordt wel moeilijker nu ze wat groter zijn, en de luchtinlaten ga ik anders maken. Nu wordt lucht laag boven vloer weggehaald denk dat het beter is om iets warmere lucht vanuit boven in de kamer te halen, zeker in winter periode. komt nog wel een vervelende koude tocht overheen. Een Thermostatische kraan voor radiator is er inmiddels ook al maar is nu al minder van belang denk ik met de nwe regelaar maar deze komt er nog wel op!

 

Mvg

HiaWatha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...