Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Elmo2007

Ministerie levert wiet voor Utrechtse proef

Recommended Posts

Ministerie levert wiet voor Utrechtse proef

 

Bron . Nu.nl

 

 

Het Bureau Medicinale Cannabis van het ministerie van Volksgezondheid gaat wiet leveren voor een Utrechts experiment met hasjverstrekking aan mensen met psychiatrische problemen.

 

Foto: AFP

Het gaat om een cannabisvariant die angsten, psychotische aanvallen en slapeloosheid dempt in plaats van uitlokt, zoals sommige andere wietsoorten doen.

Dat heeft verantwoordelijk wethouder Victor Everhardt van Utrecht laten weten. Het 'behandelexperiment' is een van de twee initiatieven die de gemeente ondersteunt om het gebruik van wiet uit de criminele sfeer te halen.

 

Het andere experiment is de oprichting van de Social Cannabis Club Domstad (SCCD), een wietclub waarin honderd volwassenen cannabis telen voor eigen gebruik.

Ontheffing

De SCCD gaat woensdag een ontheffing van de Opiumwet aanvragen, zodat het telen van wiet voor eigen gebruik niet strafbaar is.

Minister Ivo Opstelten (Justitie) heeft al aangekondigd dat hij daar meteen een stokje voor gaat steken, maar volgens Everhardt gaat het hem helemaal niet aan: ''De wietclub vraagt geen ontheffing bij Justitie maar bij Volksgezondheid, omdat de club is opgericht om de negatieve effecten van cannabisgebruik op de gezondheid tegen te gaan."

"De Opiumwet voorziet in die gevallen in een ontheffing. Het college ziet een positieve uitkomst van de aanvraag daarom met vertrouwen tegemoet.''

Legaliseren

Utrecht heeft de wietclub ruim een jaar geleden als eerste bedacht. Inmiddels leven in Rotterdam vergelijkbare plannen. Ook steden als Eindhoven, Tilburg en Leeuwarden denken na over gelegaliseerde cannabisteelt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...