Mitsz van der Kamp 137 Posted January 7, 2014 Goed bezig Chillburg! Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted January 7, 2014 Dank je Mitsz, we blijven verbeteren en verbeteren. Dit eet ik iedere dag trouw Sindsdien bijna niet meer ziek geweest. Of heel kort Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted January 12, 2014 Indian Materia Medica 1908 revised pg 256 Quote Share this post Link to post Share on other sites
lonsdave 0 Posted January 20, 2014 wat een prachtig toppic ;-) na al dit gelezen te hebben, heb ik dadelijk een bokaaltje met wat knopjes en bladafval in de 96% alcohol gezet. ben van plan het een 4tal weekjes te laten staan zolijk ik hier gelezen heb ;-) moet je het bokaaltje ook dadelijks wat lucht geven ? @ blowsterkte: je maakt tinctuur dikwijls op basis van 94% alcohol komt deze beter uit dan als je er 20%water bijdoet ? zouden de stoffen beter vrij komen met puur alcohol of hebben ze ook water nodig voor volledig vrij te komen ? want meestal voor tinctuur doen ze er een deel water bij... ze doen het mss alleen maar om de kostprijs te drukken , wat is jouw ervaring hier van ? alvast bedankt vele groeten van een "groentje" van dit forum :-p ;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquar 205 Posted January 20, 2014 Inderdaad een prachtig topic. Net als zoveel topics op dit forum! Voor zover ik weet is een bepaald percentage water in de alcohol helemaal niet slecht omdat er daardoor wat meer wateroplosbare bestanddelen in de tinctuur oplossen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted January 20, 2014 Klopt wat Aquar zegt. In eerste instantie doe ik het met 94%, totdat ik er wat AHO van heb kunnen maken, wat ik altijd een beetje maak, voor andere eetbare doeleinden. Nadien zorg ik dat de verhouding 80 : 20 is, dus de alcohol die ik eruit haal voor de AHO wordt vervangen door water, goed geschut wederom, dit 60 dagen laten staan op een donkere koele plaats en geregeld omschudden. Daarna goed medicijn voor mij. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lonsdave 0 Posted January 29, 2014 thx ;-) @ blowsterkte ik zie dat je ook andere kruiden gebruikt. doe je al de kruiden samen in 1 tinctuur (alle kruiden samen in 1 pot ) of laat je ieder kruid apart weken in de alcohol ? ik zelf heb al tinctuur gemaakt van verschillende kruiden ( ecaluptus,tijm,salie,hondsdraf,gember,hysop,lobelia) maar ik had ze dan allemaal samen in 1 pot gedaan met de alcohol ( en scheutje water) dus mijn vraag : gaat dat goed alles te samen of doe je dat beter appart natuurlijk is de smaak heel raar zo alles te samen maar medische is voor mij toch het belangrijkste ;-) ben echt benieuwd naar men cannabis tinctuur :-p maar daar moet ik nog even op wachten ;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted January 30, 2014 Ik heb de andere kruiden allemaal apart gedaan. Maar afhankelijk van waarvoor ik het gebruik, meng ik het dan. En smaak doet er niet toe, als het maar werkt, das t belangrijkste. Heb nu plantaardige glycerine besteld foodgrade, om tinctuur van te maken, stukken goedkoper als alcohol. Zodra het binnen is ga ik aan de slag. Glycerine - 100% plantaardig - (food grade) - OVL01 < Artikel 5 van 13 > Dan ga ik t op deze manier doen http://www.hightimes.com/read/alcohol-free-cannabis-tincture Tincture is a great way to heal ourselves without ingesting dangerous toxic chemicals. I hope, by getting this information published in HIGH TIMES, that a large number of people will see it and can use it to help themselves or others. Thanks to Danny Danko for helping me get the word out. For more, head to tgagenetics.com Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted January 30, 2014 biologisch plantaardige glycerine, conventionele foodgrade hebben ze ook http://www.kenkkruidenshop.nl/a-26644750/glycerine/glycerine-biologisch/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted January 30, 2014 Klopt het Elmanito dat de glycerine ook zeker 2 jaar houdbaar blijft. Luchtdicht afgesloten bij een max van 25 graden. Las dit in een rapport van PenG. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted January 30, 2014 Ligt aan de percentage die je gebruikt.Dacht minimaal boven de 70%-80%.Glycerine kan ook als conserveringsmiddel gebruikt worden nml. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lonsdave 0 Posted January 31, 2014 das intressant ;-) en inderdaad een stuk goedkoper. ben benieuwd als de tincturen wat je maakt nog even goed zijn dan. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted February 4, 2014 De glycerine is binnen, dus aan de slag. De topjes van Arjans Haze en Pure Egyptian Sinai, Outdoor 2013, hebben eerst een paar uur in vriezer gelegen, daarna zo klein mogelijk gemaakt. Verdeeld over twee potjes, aangezien ik ook een deel met alcohol ga doen, omdat ik ook nog wat AHO wil maken. en de glycerine De alcohol staat te verdampen op kamertemperatuur bij het raam. Fijne avond Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 4, 2014 Knap werk Blowsterke! Zo zien we het graag hier in Amsterdam.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted February 5, 2014 Dank je Mitsz, de alcohol staat nog uit te verdampen. Na 12 uur Na 18 uur Nog eventjes geduld..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted February 5, 2014 Na 24 uur op kamertemperatuur uitdampen bij het raam heb je dit als resultaat Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted February 5, 2014 Zeker Wsteb,net getest in de Cloud V Wat een smaak en effect Quote Share this post Link to post Share on other sites
wsteb 21 Posted February 5, 2014 Hoi, Ziet er ook zeer effectief uit Blowsterke, en moet bekennen dat de tinctuur ook zeer goed bevalt. Zeker s'morgens met berenburg en schepje suiker. Helpt mij goed & snel op gang s'morgens. Zeker in de donkere maanden van het jaar. Dit seizoen gaan we zeker ook wat meer tinctuur produceren. Ook omdat de behoefte om te roken ook een stuk minder is. Daarom ook aan het uitzoeken wat eigenlijk de beste verhouding is qua wiet en alc%. Zelf heb ik de laatste x tinctuur gemaakt van Heribei van buiten. 30 gr/300ml 80 alc% en werkt voor mij perfekt Dus hopelijk op een goed buiten seizoen dit jaar, met genoeg tinctuur voor de "barre"winterdagen. Succes en proost,.. . mzzl,wsteb Quote Share this post Link to post Share on other sites
agent orange 720 Posted February 15, 2014 ook wij willen eens proberen of tinctuur iets zou kunnen betekenen voornamelijk ter veleichting van pijn. maar heb alleen stroh 80 staan en bombay safire dry gin zouden we het hier mee kunnen proberen of toch beter de 94% alcohol? blowsterkte heeft de eerste run ook gewone alcohol gebruikt en volgens mij werkte dat ook goed toch? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zappie 0 Posted February 15, 2014 @a.orange ik ben niet zeker, maar mij lijkt het dat je de smaak van de hoog percentage dranken erbij hebt en de kleurstoffen die er vaak in zitten. Dat wil ik vermijden en neem pure alcohol van de drogist. Maar in principe kan het met rum ook. gr, Zappie Quote Share this post Link to post Share on other sites
agent orange 720 Posted February 15, 2014 thnx ik gaat het eerst even met rum proberen idd even kijken of het positief uitval en dan gaat k eventueel de 94% halen ben benieuwd Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted February 15, 2014 Wodka heeft minder smaak en daardoor lekkerder als tinctuur Quote Share this post Link to post Share on other sites
agent orange 720 Posted February 15, 2014 okey thnx en wat k mezelf afvroeg heeft t een toegevoegde waarde om het in de vriezer te bewaren? aangezien we meestal ijs gebruiken om de kristallen los te krijgen en de alcohol toch niet zal bevriezen. maar kan me ook voorstellen dat dit juist voor tinctuur ook weer niet goed is omdat t afgifte/opname proces weer vertraagd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted February 15, 2014 Heb t nog nooit geprobeerd in de vriezer, misschien een optie? Misschien dat Elmanito hierover iets kan zeggen. Vandaag ga ik de tinctuur afwerken die 70 dagen heeft gestaan, Outdoor 2013, later meer. Quote Share this post Link to post Share on other sites