Jump to content

Viezefur

Members
  • Content Count

    173
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Viezefur

  • Rank
    Kind aan huis lid
  1. Goedemiddag, Vandaag was het spul goed droog en heb ik alles nog eens bijgeknipt en de overbodige takjes verwijderd. Daarna de topjes gewogen voordat ik ze in twee potten heb verdeeld. Het knipafval en de rest van de kleine topjes heb ik niet mee gewogen, maar in een aparte pan verzameld (zie foto). Ik ga denk ik dadelijk een zeef bestellen en een pers, zodat ik daar misschien nog wat hasj van kan maken plus een verslagje. Totaalgewicht: 110 gram Hiermee loopt dit onderwerp ten einde en ik wil jullie graag bedanken voor jullie tijd, tips en adviezen. Misschien dat er dit najaar/deze winter nog een binnenverslagje komt, maar dat kan pas gaan gebeuren als ik weer op mezelf ga wonen. Het ga jullie goed!
  2. Tadaaa Hand geeft mijn hoogte aan (1.88m) Ja, ik heb besloten om te gaan oogsten. Gisteren vond ik veel rot in de dikkere toppen van de kasplant en dat was voor mij de druppel. De planten waren nog niet oogstrijp, maar ik heb toch een aantal "buds" eraf kunnen halen. Ondanks het knippen zit er toch nog redelijk wat blad in die topjes. Het knipafval en de kleine topjes heb ik apart gehouden/te drogen gelegd om daar later olie en/of hasj van te maken. Hier een aantal foto's van het knipafval (heb last van ruimtegebrek) Pannetje afval, pannetje topjes Wat me vooral is opgevallen tijdens het knippen, is dat het erg lang duurt. Ben gisteren begonnen en heb ongeveer 6 uur aan een stuk zitten knippen. Vandaag de rest gedaan (ook nog een paar uur). Foto's van het proces: KNAK Okee, ik was af en toe even afgeleid... Gelukkig kreeg ik af en toe wat gezelschap van geinteresseerden De schaar toen de job gedaan was En deze tip heb ik ergens op het forum gezien (vinger/schaar hasj). Ben er op dit moment van aan het genieten en het is best lekker/effectief spul nog De grote kasplant (stam + wortelstelsel) En van de buiten/kleine plant Op dit moment hangt het geheel in onze garage te drogen Sommige buds zijn wat grover geknipt dan andere Toen ik klaar was met knippen heb ik gelijk alles even opgeruimd, dus nu is er, buiten de wietgeur die zich door het hele huis heeft verspreid, niets meer te zien van deze kweek. De kas is ook gesloopt. Waarschijnlijk ga ik het afval even in de natuur weggooien in plaats van door de gemeente te laten ophalen. Of is dat niet nodig? De wiet die ik overhoud als het eenmaal droog is, zal niet van hoge kwaliteit zijn, maar daar kan ik op zich wel mee leven omdat het grootste gedeelte ervan met een bong geconsumeerd zal worden. Smaak is iets minder belangrijk in een bong dan wanneer je het in een joint rookt vind ik. Ben me nu een beetje aan het verdiepen in manieren om hasj of honey oil te maken en ik denk dat ik een zeef ga kopen (http://www.pyro-stuff.com/mesh-zeef-100.html) en een pers (http://www.wietforum-shop.nl/hasj-pers-aluminium.html). Die piecemaker vind ik net iets te duur. Durft er iemand een gokje op het droge gewicht aan? Fijn weekend nog!
  3. @Siebe, zonde van het voortijdige oogsten. Hoelang moesten ze nog? @Zentex, ik weet niet, het is wel een tijdje een stuk beter gegaan, maar ik denk dat je met zo'n hoge luchtvochtigheid in een kas zonder ventilatie (behalve die wind die erdoor komt) sowieso snel de pineut bent. @Piet Piraat: ja tot die conclusie ben ik uiteindelijk ook gekomen. Heb in ieder geval voor volgend jaar al een paar Henkes Lolland zaadjes kunnen regelen waar ik nu al erg naar uitkijk om te zien groeien. Rippers zullen in ieder geval niet mijn ondergang worden als het aan deze luie baas ligt.
  4. Goedenavond, Het gaat niet echt lekker. Veel budrot nog steeds. Krijg steeds meer de nijging om ze om te kappen. Zie foto's. Paar kiekjes van de roze pheno. Niet dat er van dat roze nog iets over is, maar goed: Looks healthy doesn't it? Nu een paar van degene in de kas: Da's pech, ook deze hoofdtop weg:
  5. Bomen zijn relaxt! Veel plezier met je oogst
  6. Hmm, gisteren toch weer redelijk wat rot gevonden in (sub)topjes. Ook de plant in de kas moest eraan geloven en is één van haar grootste topjes kwijtgeraakt. De schone knipsels liggen allemaal weer te drogen en zullen uiteindelijk een matig wietje opleveren, maar beter dan niets. Als de rot voor blijft komen in deze mate, is het misschien beter om ze binnenkort helemaal te kappen. Ik blijf het nog even aankijken, maar: Ze worden sowieso nog een keer besproeid met A.R.T.S. Toprot Ik ga proberen de grond enigszins droog te houden De dames zullen onderworpen worden aan nog strengere, dagelijkse controles Ik zal tot de weergoden gaan bidden voor meer dagen zoals gisteren Hoop dat de schade voor de andere buitenkwekers meevalt!
  7. Goedemiddag! Het is al weer meer dan een weekje geleden sinds de laatste echte foto-update dus vandaag een nieuwe. Op het gebied van rot ben ik de laatste tijd zeer tevreden. Heb de laatste week maar één topje weg hoeven knippen en dat is een gemiddelde waar ik graag voor zou willen tekenen. Het rotte topje was wederom aanwezig in de "kleine" (roze) pheno. In de grote (witte) pheno is tot nu toe alleen wat blad beschimmeld geraakt. Ik weet niet zeker of ik deze verbetering moet toeschrijven aan de betere ventilatie (ééntje staat in de volle wind, de ander in de beter geventileerde kas), aan het besproeien met A.R.T.S. Toprot of misschien is het weer iets beter geweest deze week. Waarschijnlijk een combinatie van. Ik hoop dat ze het volhouden op deze manier, maar het risico op rot wordt natuurlijk alleen maar groter naarmate de toppen ook groeien. En dat doen ze. Vooral degene in de kas begint al mooie toppen te vormen vind ik, maar oordeel zelf: Eerst een aantal foto's van de "kleine": En dit zijn een aantal plaatjes van de big girl: Het verschil tussen de twee is waarschijnlijk te verklaren door het feit dat degene die in de kas staat iets meer zonuren krijgt (ben meestal niet in staat om de kleine in de zon te zetten). Daarnaast is de kleine nogal gemarteld door het telkens weghalen van rotte uiteinden. Op de laatste foto is het nieuwste probleem van de serie te zien: vergelende bladeren. Deze vergeling vindt met een steady tempo plaats en het enige wat ik kan verzinnen is meer voeding/water geven. Tot binnenkort! *Edit: goedemiddag
  8. Normaal ga ik naar de Baron, maar was toevallig in de buurt van de Fly
  9. Niet echt een nuttige post, maar vond het wel grappig om te laten zien. Eerste doosje White Widow "wiet"
  10. Hai, Vanmiddag kwam ik toevallig langs Groenrijk en omdat een aantal bladeren geel waren geworden heb ik besloten wat bij te gaan voeden. Heb een doosje NPK-korrels gekocht en deze in de grond geharkt. De voortgang is vooralsnog ver te zoeken dus ik hoop dat ze een kleine boost krijgen van de korrels. Binnenkort weer een foto-update! Ciao
  11. Lekker soeppie! En ook goed te doen voor een hobby-/amateurkok denk ik Keep up the good work!
  12. Thanks zODd! Volgend jaar ga ik ook in fases kweken en op tijd verduisteren (misschien een paar autoflowers). Denk dat dat al een hoop kan schelen. Gisteravond de planten besproeid met A.R.T.S. waar ik nog best wel even mee bezig was. Heb een soort sproeipompje die je met je hand moet oppompen om druk te creëren dus het was ook nog een soort van workout. Binnenkort weer een foto-update!
  13. Goedemiddag! @Siebe: jammer dat er ook rot in jouw Heribei's zit. Ik geloof dat deze planten nu ongeveer drie weken bloeiverschijnselen vertonen, dus nog 5-7 weken. Maar ik vrees dat er niets lekkers meer aan zit dan @Flamingo: ik stond ook versteld van hoe snel de rot erin kwam. Lang leve de slechtste zomer sinds 105 jaar! @Greenalizer: dankje! @je-Roen: bedankt voor die tips! Ben nog steeds een beetje bang om te stoppen met verduisteren omdat het nog steeds pas rond half negen echt donker is en er staat een lantaarnpaal in de buurt van onze tuin. Denk dat ik het nog een paar dagen aanhoud en er dan mee stop. Je tip over ventilatie heb ik wel gelijk ten harte genomen. Niet heel de zijkant weggehaald, maar enorm veel raampjes gemaakt Resultaat hieronder: Daarnaast was er ook nog ander goed nieuws; de postbode is namelijk langs geweest. Hij was zo vriendelijk om het pakketje bij de buren af te gooien: Gebruiksaanwijzing: Heb al gelezen dat het waarschijnlijk niet curatief werkt, maar van preventief gebruik is ook geen sprake meer. Daarom ben ik van plan om alle rotte plekjes weg te blijven knippen en wekelijks de planten te besproeien met een oplossing van 0.40 ml A.R.T.S. Toprot op 1 liter water (daar begin ik vanavond mee voordat het donker wordt). Ook laat ik de planten nu wat beter uitdrogen voor ik ze water geef. Als ik ze dan water geef, voeg ik wel iets meer bloeivoeding toe dan volgens het etiket de bedoeling is. Hoop dat dat niet al te veel kwaad kan. Dan zou ik graag willen afsluiten met de foto van de afgezonderde dame die lekker in de zon staat te chillen: Fijne dag!
  14. Ja doodzonde inderdaad. Heb daarnet de paarse pheno onthoofd omdat er rot in de hoofdtop zat. Balen! De kop: De rest van het lichaam: Ik heb 'r gelijk maar uit de kas geschopt, dus staat ze nu in dr uppie buiten: Geknipt: Deze heeft het rijk voor haar alleen nu: Eenzaam aan de top: Cya
  15. Even een kleine foto update vandaag. Heb gisteravond voordat de gordijnen dichtgingen weer wat rotte topjes eruit geknipt. Vandaag gelukkig geen rot gespot, dus misschien is het tijdelijk even afgelopen. Waarschijnlijk niet. De topjes die ik te drogen had gelegd heb ik vandaag even getest en hoewel het nog te "vers" smaakt, raak ik er toch al redelijk high van. Ik hoop de rest pas te hoeven oogsten als het rijp is. Dit topje moest helaas vroegtijdig weggesnoeid worden: Een reeks foto's van de roze pheno (dit is overigens de enige plant waar tot nu toe rot in is gespot): Kaal stukje op de hoofdstam en een balletje(???): Van boven/buiten: En dit is de witte pheno van buiten de kas: Van boven: Alle "hoofdtopjes": En van de zijkant: Maar toen ging het licht uit... Needless to say, ik heb een nieuwe favoriet gevonden in de witte pheno die de ruimte heeft gekregen om meerdere hoofdtopjes te vormen. En tevens de plant waar tot nu toe nog geen toprot in is gevonden. Mocht de rot aanhouden dan zet ik ze alsnog gewoon onder het afdak denk ik, dat zal de luchtvochtigheid sowieso ten goede komen. Smoke ze!
×
×
  • Create New...