Jump to content

ricow70

Members
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About ricow70

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  • Birthday 08/21/1970

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Drenthe
  • Interests
    Satelliet ontvangst/ICT/ en wat met ons plantje te maken heeft.
  1. voor een 1000 watt zal je om het jaar rond zelf voorzienend van stroom te te zijn met een panelen en accu systeem moeten denken aan +/- 20000WP aan zonnepanelen en 20x 12v x100A accu's (bij voorkeur AMG accu's) en een dikke converter DC--> AC Al denk ik dat je beter 1000w aan led cobjes kan ophangen lijkt mij dat DC naar DC een stuk efficienter en goedkoper is. al met al denk ik nooit rendabel te maken maar voor de echte prepper wie weet;)
  2. Je leest er bijna nooit wat over "spinosad", is heel effectief tegen tripsen en biologisch en breekt in een paar dagen af. is weliswaar in het tuincentrum lastig (niet) te vinden maar via ebay kan je het in de US gewoon bestellen;)
  3. @chucka, Drenthe kan ik me wel wat bij voorstellen, staan in de regio bij Exlo/Borger vele hennepvezel velden, succes gegarandeert binnen een km of 5 daarvandaan
  4. ricow70

    Nieuw lampie

    ten opzichte van de gavita 300w plasma is hij wel 250 euro goedkoper en branduren liggen 20000 hoger, of dit zit in de 90% kans tot 50000 uur. gezien het merk en de specificaties lijkt me het een leuk lampje alleen nog wat te duur.
  5. even uit me hoofd gaan die fuckers in de avond slapen en verschuilen zich in de toppen, dichte bladoksels etc. en het beste is daarom om zoek en spuitwerk in de eerste uren van het belichten te doen, als het te warm word dan schieten ze ook weer op verborgen plekjes waar je ze echt niet vind. vergelijk de fotos maar uit de growguide s'nachts koud, dan gaan ze zelfs tot 8cm je grond in om te schuilen voor de kou, gezien je topjes zou ik niet lang wachten met bestrijden, je wil geen residu achterlaten als je kiest voor bestrijding. Onderstaand is niet getest maar is misschien ook mogelijk. Andere vorm van bestrijding die cannabis planten wel overleven (al zullen ze het wel eventjes moeilijk hebben:) is de temperatuur langer als 24-48 uur hoger is als 41 graden, gaan ze ook dood van . alleen je planten zullen je niet echt dankbaar zijn. maar voor wie ook niet biologisch wil spuiten en geen tijd heeft om te wachten met bestrijden is het een noodoptie. de planten kunnen er tegen(geen garantie;) maar goed vochtig houden en luchtvochtigheid hoog met fannetje zodat ze zichzelf kunnen koelhouden. geef het je alleen te doen om de temp zo stabiel te houden, in de gladiolen en bieten teelt doet de TU wageningen daar onderzoek naar zover ik weet. cannabis kan tegen hoge temperaturen ,die van mij hebben 46 graden overleefd van de zomer zonder al te veel schade al duurde het wel een paar dagen tot het blad weer normaal ging staan:(, weet alleen niet wat er gebeurt als dat 24-48 uur tussen de 41-43 graden gehouden wordt.
  6. overigens is het logisch dat je moeilijk beestjes vind ze zitten maar een deel van hun leven op je blad, meer als de helft is ei/pop/vlieg stadia, bij een beginnende infectie heb je daarom niet in de gaten dat het beestjes zijn. zie je een vliegje (soort klein storm/fruit vliegje) maak je je ook geen zorgen, totdat het al te laat is en de 100 nakomelingen je bladerdek gaan lekprikken in de growguide staat info met foto's maak er gebruik van. Spinosad is in europa toegelaten sinds 2008 alleen heb ik het voor de consument niet gevonden, alleen voor de professionele markt onder de naam tracer(bayer) met ook professionele verpakking en prijs. In de states word het wel in consumenten verpakking en verdunning geleverd(0.5% i.p.v. poedervorm 11.6%) ook voor het spuiten heb je geen zware beschermingsmiddelen nodig om het veilig te gebruiken(geen maskers handschoenen etc.)
  7. Ik heb hetzelfde meegemaakt, alleen ik had een warmte probleem in de zomer waardoor die fuckers niet happy waren en de infectie niet een uitbraak werd, in het begin dacht ik aan een ander probleem want kon geen beestjes vinden en dacht dat het door de warmte en vocht kwam. toen ik wel beestjes vond was de infectie zo groot dat pas echt bleek hoeveel schade die fuckers in goede omstandigheden kunnen aanrichten, aangezien ik absoluut geen chemische bestrijding of insecticiden wil gebruiken heb ik me ingelezen en met spruzit-r 95% van de plaag bestreden en 4 weken later met spinosad(bijna 3 weken geduurd vanuit de US of A ) de plaag verholpen. overigens zou een combinatie van spruzit-r en spinosad ook heel effectief als spint bestrijding gebruikt kunnen worden, en toch biologisch bestreden worden met een afbraaktijd binnen 10 dagen onder lampjes.
  8. deze puntjes komen me heel bekend voor, dit ziet er uit als trips infectie beginnend dan wel maar zal snel uitbreiden onder goede omstandigheden na een maandje zal het er veel slechter uitzien. biologisch met roofwantsen bestrijden, maar dit kost even tijd voor je effect hebt. in het begin zijn ze amper te vinden omdat die fuckers 4 leefstadia hebben waaronder een vliegje dat de eitjes legt dan heb je het larvenstadium die die mooie puntjes veroorzaken als je goed zoekt zal je vast glimmende plekjes vinden (soort slakkeslijm spoortjes) dit zijn van geel naar bruin verkleurende hele kleinestaafjes van 2 mm lang en misschien 2/10de mm dik. en wanneer oud genoeg laten ze zich vallen in je grond waar ze als pop een week of 2 zitten en dan als vliegje er weer uit komen. ook biologisch met korte afbraaktijd die zowel het larvenstadium en eitjes aanpakt is spruzit-r , en via ebay kan je voor onder de 20 euro een flesje spinosad 0.5% bestellen wat heel goed schijnt te werken, ook biologisch met een hele korte afbraaktijd en werkt op een heel andere manier als andere insectiseden en kent "nog" geen resistentie.
  9. lijkt echt wel op reveggen, of er is "lek"licht of je tijdklok schakelt 14+ uur ipv 12 ik lees koelkast, staat je koelkastlampje niet aan;) als je lampen uit zijn:)
  10. Als iemand 5 zaadjes zet in een tent heeft dat vaak als reden dat ze dat niet meer planten willen, kunnen of durfen, een tweede setupe voor een moederplant en stekkenbakken is dan niet aan de orde, hoe wel je je moeder overhouden als je stekken in de bloei gaan? Zaadplanten hoefen idd niet garant te staan voor een hogere opbrengst, maar je kans is groter dit te krijgen. plant is gewoon sterker, en ja met de huidige zaadhandel is het lastig stabiele soorten te kopen zonder grote pheno verschillen. Zelf de gewenste phenos doorkruizen daarentegen en soms terugkruizen geeft wel een mooie stabiele pheno, maar dat kost tijd en daar word niet veel aan verdiend:) je heb gekken die dat leuk vinden:)
  11. Je kan stekken nemen, hou allen rekening met beesjes en ziektes die je in 95% van de gevallen gratis en voor niks erbij krijgt. Zaad is sterker en geeft hogere opbrengsten al heb je niet altijd stabiele kruisingen en veel variatie, en je moet meer zaaien met regulier zaad om de mannen eruit te halen of duur fem zaad gebruiken. koop een stabiele soort en pak het mooiste mannetje en vrouwtje en je heb zaad in overvloed. en als je schoon werkt, geen beesjes,schimmels en andere vervelende kwalen die je moet bestrijden. just my thoughts
  12. Heb dit deze zomer in mijn buitenplanten gezien, had er 3 staan, 2 begonnen zo en werden later ook redelijk fluffy en nummer 3 had een mooie topopbouw. het verschil tussen de 3 planten, licht, de buurman had de buitenverlichting laat in de avond en s'nachts aan en planten stonden lekker te reveggen, plant nummer 3 stond achteraf tussen bomen uit het licht. mogelijke oorzaken binnen in een hok of tent:) je tijdklok geeft meer als 14 uur licht (of heeft dit gegeven in de eerste bloeiweken), tijdklok werkt niet goed en gaat soms niet uit, regelmatig kijken in je hok in de nachtperiode of een lichtlek in je hok/tent van buiten naar binnen. Kan het fout hebben, maar lijkt op reveggen en daarna weer doorbloeien
  13. ken die puntjes ook van strips, als je op het blad een beetje glinsterende spoortjes ziet is het trips, zie je heel fijn spinrag(zo ziet het er uit als de infectie groter word) is het spint roofmijtjes uitzetten, biobizz spuzit-r of voor alleen trips via e-bay spinosad uit de states laten komen voor wie nog enigszins met biologisch spuitgoed de trips wil uitroeien en geen tijd heeft voor roofmijt. laatste is in nederland amper te krijgen alleen professioneel (bayer tracer en dacht conserve) tegen premium prijs via e-bay € 20 incl. verzending voor klein flesje van 8oz
  14. xenos heeft ook mooie bakken(wel beetje doorzichtig melkwit, wel een beetje zwart wit op plakken of iets anders, anders krijgt je aarde een groen algen kleurtje:) grootste bak die ik zag staan was ongeveer 1.00x50x50 met deksel, paar gaatjes in de onderkant, deksel eronder om water te vangen en klaar is klara, gebruik zelf liever bakken van 60x40 zijn wat makkelijker te verplaatsen:)
  15. Nu hoor ik iedereen dat alleen voor het afbloeien het spectrum niet volledig is, alleen een stukje rood spectrum is missend of tenminste een stuk lager in kracht. kunnen we dat niet opvangen met een paar rode LED balkjes met die nieuwe 3 watt ledjes en 2-3 rood variaties hierop plakken zonder het blauw. ik kan me zo voorstellen dat je hier een grote winst in stroom gebruik mee kan halen aangezien je de leds redelijk dicht op de planten kan hangen en hiermee het rode spectrum aanvult wat de plasma mist.
×
×
  • Create New...