Jump to content

Mactrunk

Full member
 • Content Count

  360
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Mactrunk

 • Rank
  Volwaardig lid
 • Birthday 04/01/1977

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Sorry voor de late update. Wegens wat minder leuke prive omstandigheden ben ik lang gestopt op dit forum. Moest er nu weer aan denken en zal proberen binnenkort een foto update te brengen. We hebben inmiddels 2 planten geoogst welke samen 150 gram droog opleverden maar prijs voor de mooiste wiet heeft het niet gekregen. De grote dames moeten nog en er zitten er tussen van ruim 2 meter hoog. We hebben ook rot gehad in de 2 planten die nu om zijn. Die hadden super dikke toppen het leek wel een grote top. Dit waren de Dame blanches. Alleen omdat ze zo dik en compact waren dus ook snel kans op rot en dat hebben we geweten. Als alles zonder rot was dan was dan hadden deze planten behoorlijk wat opgeleverd want meer dan 50% was rot. De rest heb ik 2 weken geleden gezien en hadden geen rot maar ook pas kleine topjes dus ben benieuwd wat die gaan doen als ik over een week weer terug ga. Ik raad iedereen in ieder geval wel de Dame Blanche aan volgend jaar. Ze waren ruim op tijd afgebloeid en grote lange toppen!!!! En dat voor planten van slechts 1,5 meter hoog. Maar ik doe dus nog mee en ben zeker niet betrapt of gestopt.
 2. Ik kom expres niet te vaak en afgelopen week was ik er maar toen was er iemand aan het vissen bij de plek waar ik het bos in moet lopen. Dus ik ben maar weer weg gegaan. Ik probeer deze week nog een keer te gaan maar het is met werk erg moeilijk en als je dan een keer tijd hebt en er zit iemand te vissen baal je behoorlijk. Dat er mensen aan het vissen zijn zegt niet dat het geen goede plek is trouwens. Vanaf de visstek is het eerst 50 meter lopen door redelijk laag onkruid en dan pas het bos in en door dat lage onkruid lopen al niet eens mensen laat staan nog eens 300 meter verder (op Google earth kon ik kijken wat de exacte afstand was) door dik onkruid, poelen, omgevallen bomen en doornstruiken. Dus als ik dan daar het bos in loop en een visser ziet dat dan is dat een beetje verdacht. Ik hoop zo snel mogelijk een update te maken! PS: de camera stond op nachtstand. Dat is op een of andere manier perongeluk veranderd in het menutje en daarom waren de foto's zo slecht. Volgende keer dus weer goede foto's.
 3. Volgens mij is hij op een hele lange vakantie ...
 4. Het is weer zover. Ik ben 7 weken niet op de locatie geweest maar de grootste zijn nu ruim 180 cm!!! Ik was bang dat het onkruid alles weer overgroeid zou hebben maar de planten hebben zich mooi staande weten te houden! Ze waren rondom wel helemaal ingegroeid maar we hebben ze weer kunnen vinden en het zijn er na goed tellen nog maar liefst 30!!! De foto's zijn erg slecht en we weten niet hoe dat komt. Het is echt een@&^%#$&%# camera!!! En nee e hebben hem niet perongeluk op macro stand laten staan wat wel eens gebeurd. Ik denk dat het al te schemerig was net om goede foto's te maken. Het was een ramp om op de locatie te komen en we hebben er 2x zo lang over gedaan als de laatste keer. Maar als je er dan komt maken de planten alles goed! Het zijn echt struiken geworden en de een nog groter dan de ander! De kleinste komt ongeveer tot mijn middel maar dat zijn er slechts enkellen en die zijn wel weer heel bossig. De Damme Blanches staan al goed in de bloe en maken heel veel toppen aan! Deze zijn ook het kleinst maar ruiken heel lekker en kleven zelfs al! Ik heb zoals ik zei geen goede foto's maar je krijgt een goed indruk denk ik! Wij zijn allebei 190 cm dus je ziet goed hoe groot ze zijn: Alle struiken die je hier ziet zijn wietplanten. In totaal 6. Links welke scherper is dichtbij is ook een wietplant: Stammen zijn super dik geworden: En tenslotte met macro stand (wel mislukt maar redelijk duidelijk) de bloei: Al met al een geslaagde plek om te kweken tot nu toe! Ik ben dik tevreden en ik denk dat als we een warme nazomer gaan krijgen dat dit een geslaagd kweekje gaat worden. Het zal in ieder geval niet ontdekt worden daar ben ik nog steeds van overtuigd.
 5. Klopt bots. Ik ben van plan toch verder te gaan onder tl en ik denk dat je met 600 watt TL behoorlijk resultaat kunt halen. 400 gram moet dan zeker te doen zijn naar mijn mening. Als dat zo is dan doet het dus zeker niet veel onder aan hps.
 6. Bedankt voor de antwoorden! Ze zijn alweer aardig gegroeid inmiddels. Zijn nu mooie mini plantjes. Ik ben er nog niet uit wat ik precies ga doen. Ik ga gewoon wat expirimenteren de eerste keer en we kijken wel waar het schip strand. Binnenkort zet ik alvast wat foto's neer. Nu is het nog niet echt boeiend.
 7. Na een leuke ervaring onder TL ben ik verslaafd aan het kweken! Ik kon het niet laten en wilde voor grotere opbrengsten en beter resultaat! Dus ik heb een kweektent gekocht van 1x1x2 meter. Daarbij kreeg ik een kleine fan die te veel lawaai maakte dus deze heb ik in het hok op zolder gehangen en mijn slakkenhuis staat nu bij de tent. Die moet ik alleen nog even aansluiten. Hij is 500 m3 dus ik moet eerst nog een nieuwe filter kopen van 600 m3. Het plan: De 20 stekjes staan nu onder de TL lampen op zolder. Daar laat ik ze voorgroeien en zet ik ze alvast in de bloei. Ik wil ze hierin ongeveer 4 weken in de bloei zetten en afbloeien onder de hps lamp. Dan zet ik na 1 week weer nieuwe stekken onder TL en kan ik na de oogst meteen weer nieuwe neer zetten in de tent. Wellicht haal ik zo iets minder opbrengst dan waneer ik ze alle 8/9 weken onder hps laat bloeien maar 2 kleine oogsten in 10-12 weken leverd wel meer op dan 1 oogst in diezelfde tijd denk ik. Daarbij heb ik het nog niemand echt zien proberen hier dus iemand moet de eerste zijn! Als ze in de kweektent gaan krijgen ze meteen meer ruimte onder de voetjes want dan zet ik ze in de volle grond. Ik ga een bak maken waar 250 liter aarde in gaat en daar zet ik ze dan in. Nu wil ik alleen weten of dit verstanding is i.v.m. overpotten. Ga ik ze dan zo veel beschadigen en stressen dat ze hier duidelijk last van gaan krijgen of is dat geen probleem als ik de wortels maar zo goed mogelijk in tact hou? Als iedereen me dit gaat afraden dan laat ik ze natuurlijk gewoon in de potjes staan. Aan de foto's hebben jullie nog niet echt veel want er is nog niets gebeurd. De stekken zien er goed uit op de meeldouw na dan maar dat had ik de eerste keer ook en met een beetje Dettol was dit snel verholpen. Op en aanmerkingen welkom!
 8. De man achter Mactrunk is 30 jaar.
 9. Ben ook erg benieuwd! Ik zat na het lezen van bovenstaande resultaten namelijk al te denken om mijn tent vol te hangen met spaarlampen! Dus een verslagje is zeker interessant!
 10. Ik kwam dit op internet tegen: lampenbank kweek resultaten Ben ik nou gek of kunnen deze mensen gewoon niet kweken onder hps? Want met 2x 400 watt hps moet je toch zeker wel 700 gram zien te halen als ik de verslagen hier mag geloven en deze mensen halen maar 466 gram. En met 1200 watt aan inductie lampen halen ze wel een dikke 966 gram. Als dit schema klopt waarom kweekt dan niet iederen onder inductie?
 11. Ik heb ze nooit opgemeten dus ik zou het niet weten. Ze zijn hier in ieder geval duidelijk langer dan 20 cm en ze groeieden nog behoorlijk door hierna. Afknippen van onderste takken ben ik volgende keer ook van plan maar dan wel onder hps. TL kweek komt er niet meer denk ik alleen voor het voorgroeien.
 12. Goed plan. Je had al gezien in een topic van mij dat ik hetzelfde wilde doen. Je onderschat echter wel het groeien onder tl. Op de foto hieronder staan ze 18 dagen en ze groeiden toen al centimeters per dag. Elke 2de dag moesten de lampen een stuk omhoog. Dit zijn trouwens wel 36 watt tl-d reflex lampen. Weet niet of je ook met zulke lampen wilt kweken maar met 18 watt tl lampen is het resultaat veel minder uit ervaring. Succes!
 13. Ik heb gister een stekker aan mijn fan gemaakt maar hij bromt alleen maar en draait niet. Nu lijkt het mij dat bruin aan bruin, blauw aan blauw en aarde aan aarde moet maar er zit op dit blokje nog een extra snoertje. Heb ik iets verkeerd gedaan of is mijn fan nu al kapot? HIeronde zie je de foto's. Ik hoop dat het een voor de hand liggende oplossing is en je deze anders aan moet sluiten... ? Kan iemand mij helpen?
×
×
 • Create New...