Jump to content

ENCOD

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by ENCOD


 1. Hi Whazzup

   

  Misschien voor sommigen

   

  Maar voor degene voor wie bedrocanwiet niet werkt

  of die geen bestraalde wiet wil

  of die echt alleen voor puur natuur wil gaan

  of die geen recept kan krijgen van zijn dokter

  of die geen Nederlands farmabedrijf rijk wilt maken als hij het in eigen land beter en goedkoper kan organiseren

   

  Is eigen (groeps)kweek toch wel een oplossing

   

  Zo dachten wij

   

  Beste groeten

   

  Joep


 2. Het telen voor eigen gebruik in belgie is niet strafbaar zolang het om 1 (een) plant per persoon gaat: deze plant mag ook niet in beslag worden genomen, zie www.trektuwplant.be

   

  groeten

   

  Joep


 3. @ white tooth:

   

  Het gaat erom dat wij gemeenschappelijke oplossingen zoeken voor individuele problemen. Sommige planten brengen veel meer op als andere. De leden hebben verschillende behoeftes, en willen ook graag variatie, wat met 1 plant niet mogelijk is. Door het stigma dat op cannabis ligt communiceren mensen daar moeilijk over. Dus als je een club begint, moet je langzaam (maar zeker) groeien naar de optimale aanbod-vraag verhouding, daar gaat enige tijd over heen. Het is daarom zo dat we sommige planten opdelen, wat niet tegen de richtlijn is, want als je alleen een plantje mag bezitten, mag je dat ook samen. Verder hebben we de mogelijkheid geschapen dat leden planten met elkaar kunnen delen en ruilen, zodat men gezamenlijk kan zoeken naar de beste verdeling. Onze planten hebben dus max. 25 (rookbare) grammen, maar als mensen voor een kleiner plantje willen kiezen, kan dat ook.

   

   

  Is het duidelijk, meneer/mevrouw de rechter? Anders moet je toch echt een keer langskomen, dan krijg je de hele uitleg...

   

  Beste groeten

   

  Joep Oomen /Trekt uw Plant - Ploegstraat 27 - Antwerpen - Tel +32 495 122 644


 4. @cannabiznizz en white tooth:

   

  We kunnen niet de hele werking van de vzw openlijk op het forum zetten, dat heeft niets met geheimzinnigheid te maken, maar er zijn gewoon zaken die gemakkelijker uit te leggen in een gesprek. Die informatie is ook alleen voor de leden bedoeld, anderen hebben daar niets aan.

   

  De vzw staat open voor meerderjarigen die in Belgie woonachtig zijn, alleen je naam en emailadres is voldoende. De ledenlijst is niet beschikbaar voor het publiek. Als je je plantje wilt zetten moet je een kopie van je ID-kaart achterlaten, deze wordt aan de verklaring gehecht waarin je bevestigt dat je eigenaar bent van de plant, en deze verklaring blijft bij de plant totdat je de oogst ontvangt.

   

  Als de politie echt wil kunnen zij natuurlijk wel aan deze informatie komen en dan kunnen zij alle leden van TUP dagvaarden. Maar ja, dan zitten we wel met ruim 80 mensen in de rechtszaal, allemaal vanwege het bezit van een plantje, en dan is het nog maar te bezien of de rechter ons gaat veroordelen..

   

  Grts

   

  Joep


 5. Beste mensen

   

  Dit jaar organiseert de VOC (Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod) voor de derde keer het Cannabis Tribunaal, op maandag 16 mei in studio Dudok in Den Haag in Nederland. Wil je daarbij zijn, lees dan verder.

   

  Op dit tribunaal staat de vraag centraal waar het heen moet met het Nederlandse cannabisbeleid, na 35 jaar gedogen.

   

  Een dag lang (tussen 10.00 en 17.00 uur) debatteren politici, betrokken burgers, experts en publiek over het cannabisbeleid zoals dat er in de toekomst uit zou kunnen zien. Aan het eind velt een rechter, Hendrik Kaptein van de Universiteit van Leiden, een oordeel over de kwaliteit van de gebruikte argumentatie.

   

  Achtereenvolgens worden verschillende modellen voorgesteld. Deze modellen lopen uiteen van een volledig verbod, een gesloten clubmodel, een regulering van de achterdeur en een volledige liberalisering van de cannabismarkt.

   

  Na elke presentatie krijgt eerst een panel van getuigedeskundigen de gelegenheid om vragen te stellen, waarna het debat met het publiek plaatsvindt.

   

  In het slotdebat krijgen de woordvoerders drugsbeleid van de politieke partijen de kans om het standpunt van hun partij inzake de verschillende modellen naar voren te brengen.

   

  Ook hier krijgt het publiek de kans om te reageren.

   

  Voor- en tegenstanders zijn van harte welkom.

   

  De ruimte is beperkt, dus U dient zich wel aan te melden, vóór 12 mei 2011, met een mailtje naar info@voc-nederland.org

   

  Het Cannabistribunaal is live te volgen op Internet.

   

  Kijkers kunnen direct reageren.

   

  Voor meer informatie: http://www.cannabistribunaal2011.nl/


 6. Grtz ENCOD;

   

   

  Sorry voor de vele vragen , wil niet lastig doen

  Vriendelijke groeten Poppa :rolleyes:

   

   

  Hai Poppa

   

  Ben je een Belg, kom dan eens langs zou ik zeggen dan kunnen we je het volledig uitleggen.. dit zijn teveel vragen om op dit forum te bespreken, ik hoop op je begrip.

   

  www.trektuwplant.be

   

  Vzw Trekt Uw Plant verbijsterd over uitlatingen van Staatssecretaris Devlies

   

  http://www.vandaag.be/binnenland/64259_can...lgd-worden.html

   

  Beste mensen

   

  Er begint nu een kat en muisspel dat nog maanden kan duren: ook als een van onze plantages wordt opgerold, zullen wij blijven doorgaan - wij zijn immers zeker dat we ons volledig houden aan de ministeriele richtlijn en niet strafbaar zijn..

   

   

  Antwerpen, 7 april 2011. De vzw Trekt Uw Plant is verbijsterd over de uitlatingen van Staatsecretaris van Justitie Carl Devlies (CD&V) in de Kamer van dinsdag 5 april. In antwoord op kamervragen van Bert Schoofs (VB) verklaarde Devlies dat de vzw vervolgd zou moeten worden vanwege het feit dat zij cannabisplanten teelt voor het persoonlijk gebruik van haar (meerderjarige) leden, op basis van het principe 1 plant per lid. De vzw baseert zich op een ministeriële richtlijn van januari 2005 die het bezit van max. 3 gram cannabis of 1 cannabisplant door een meerderjarige buiten vervolging stelt.

   

  Trekt Uw Plant werd in 2006 opgericht met het doel om in alle openbaarheid aan te tonen dat het zeer goed mogelijk is om in België de cannabisteelt voor persoonlijk gebruik door volwassenen te reguleren. Cannabis telen voor persoonlijk gebruik is een verstandig en gezond alternatief voor de illegale markt en voor het toerisme naar Nederlandse coffeeshops. De kwekers van Trekt Uw Plant hanteren ecologische kweekmethodes, waarbij geen risico bestaat op vervuiling of verzwaring van het middel, zoals op de zwarte markt het geval kan zijn. In tegenstelling tot de illegale markt is de vereniging niet toegankelijk voor minderjarigen. En omdat leden van Trekt Uw Plant niet meer naar Nederland hoeven rijden om cannabis aan te schaffen, wordt tevens een bijdrage geleverd aan het verminderen van overlast en fijnstof.

   

  In de afgelopen 5 jaar trad het Antwerps parket twee keer op tegen de vzw, waarbij de statuten, de doelstellingen en de werking van de vzw onder de loep werden genomen. Beide keren werd de vzw in beroep vrijgesproken van de aanklachten 'bezit van cannabis' en 'aanzet tot gebruik'. Geen enkele rechtbank heeft het doel van de vzw op zich, het kweken van cannabis voor het persoonlijk gebruik van de leden, veroordeeld.

   

  Dat Carl Devlies het op dit moment nodig acht om een derde keer de gerechtelijke diensten op pad te sturen om Trekt Uw Plant te stoppen is onbegrijpelijk. Men zou denken dat er in de Wetstraat wel andere prioriteiten zijn dan het opjagen van burgers die een bijdrage leveren aan een praktische oplossing voor een groot maatschappelijk probleem.

   

  Devlies erkent weliswaar dat het in België toegestaan is om voor eigen gebruik te telen. Hij voegt daar alleen aan toe dat men dit niet gezamenlijk mag doen. Devlies zou er goed aan doen zich op de hoogte te stellen van de realiteit, die uitwijst dat veel mensen niet kunnen telen, omdat ze er de ruimte of de kennis niet voor hebben, of omdat ze niet te koop willen lopen met hun cannabisgebruik. Zij willen echter ook niet in aanraking komen met de illegale markt, waar cannabis vaak van erbarmelijke kwaliteit is. Als Devlies zijn zin krijgt zullen de ruim 70 leden van Trekt Uw Plant wederom zijn aangewezen op deze illegale markt, met alle gevolgen van dien. Wie bewijst de staatsecretaris nu eigenlijk een dienst met zijn uitspraken?

   

  Voorlopig gaat Trekt Uw Plant gewoon door met haar activiteiten, in alle openheid. De organisatie heeft niets te verbergen en is ervan overtuigd dat, mocht men er toe besluiten ons te vervolgen, in een eventuele rechtszaak het gezond verstand uiteindelijk zal zegevieren en Trekt Uw Plant voor de derde keer zal worden vrijgesproken.

   

  vraag me wel nog een paar dingen af:

  Als je lid bent, krijg je dan ook wiet? of betaal je die 25 euro gewoon om lid te zijn...

   

   

  PS (veel respect dat je dit in België mogelijk maakt)

   

   

  grtz

   

   

  25 euro betaal je voor het lidmaatschap

   

  Daarnaast betaal je voor de kweekkosten die nu zijn vastgelegd op 4 euro per gram, deze prijs wordt op een Algemene Ledenvergadering vastgesteld, ieder lid kan er zijn mening over geven, het besluit wordt gezamenlijk genomen.

   

  Grts

   

  Joep


 7. Trekt Uw Plant is al twee keer vervolgd. En twee keer vrijgesproken.

   

  De staatssecretaris zou best eerst eens een duik kunnen nemen in de archieven van het parket. Daar zou hij de vrijspraken kunnen vinden die eerder zijn uitgesproken door het Antwerpse Hof van Beroep. Op 26 juni 2008 (http://www.cannabis-social-clubs.be/csc/VRIJSPRAAK-VOOR-TREKT-UW-PLANT ) en 25 februari 2010 (http://www.cannabis-social-clubs.be/csc/WEDEROM-VRIJSPRAAK-VOOR-TREKT-UW ).


 8. Gefeliciteerd :D , maar hoeveel soorten wordt door de vereniging nu geteeld????

   

  Namaste :)

   

  Voorlopig een stuk of 5, dat kunnen er meer worden, wij zijn op zoek naar betrouwbare Belgische kwekers die lid willen worden en voor TUP kweken..


 9. http://www.cannabis-social-clubs.be/csc/DE...-OOGST-VAN-2011

   

  2 april 2011

   

  ANTWERPEN - Vandaag heeft de eerste Cannabis Social Club van Belgie, vzw Trekt Uw Plant in Antwerpen, haar eerste oogst van 2011 binnengehaald. Tijdens een bijeenkomst van de vzw in Antwerpen kregen 30 leden hun eerste plantje van het jaar uitgereikt, met aan elk plantje 25 gram cannabis. Sinds februari 2010 kweekt de vzw cannabis voor het persoonlijk gebruik van haar leden, op basis van het principe 1 plant per lid. Wij baseren ons hierbij op de ministeriële richtlijn van januari 2005, ondertekend door de Minister van Justitie en alle 5 Procureurs-Generaal van België. Volgens deze richtlijn wordt het bezit van max. 3 gram cannabis en 1 cannabisplant door volwassenen niet meer vervolgd.

   

  Cannabis telen voor persoonlijk gebruik is een verstandig en gezond alternatief voor de illegale markt en voor het toerisme naar Nederlandse coffeeshops. De kwekers van Trekt Uw Plant hanteren ecologische kweekmethodes, waarbij geen risico bestaat op vervuiling of verzwaring van het middel, zoals op de zwarte markt het geval kan zijn. In tegenstelling tot de illegale markt is de vereniging niet toegankelijk voor minderjarigen. En omdat leden van Trekt Uw Plant niet meer naar Nederland hoeven rijden om cannabis aan te schaffen, wordt tevens een bijdrage geleverd aan het verminderen van overlast en fijnstof.

   

  De ministeriële richtlijn die het telen van cannabis voor persoonlijk gebruik in België de facto legaliseert kwam er na 8 jaar van politieke discussies en maatschappelijk debat. Ook Trekt Uw Plant moest twee rechtszaken voeren omdat enkele procureurs de richtlijn nog niet duidelijk genoeg vonden en vervolging instelden tegen de vzw, de eerste keer wegens bezit van cannabis, de tweede keer wegens ’aanzetten tot druggebruik’. Beide keren werd de vzw uiteindelijk vrijgesproken, op 26 juni 2008 en 25 februari 2010.

   

  Sindsdien organiseert Trekt Uw Plant de teelt van cannabis voor het persoonlijk gebruik van haar leden, via een gesloten circuit. Wij roepen alle mensen die ons voorbeeld willen volgen op om dit op een serieuze, respectvolle en verantwoorde manier te doen. Het oprichten van een vzw is een manier om de zaken goed te regelen. Onze statuten zijn toegankelijk via onze website www.trektuwplant.be, en wij zijn altijd bereid om advies te geven.

   

   

   

  Bovendien wil Trekt Uw Plant graag in overleg treden met plaatselijke overheden, met het doel de werkwijze van de vzw met hen te coördineren en misverstanden te voorkomen. Zo zijn wij bijvoorbeeld vragende partij voor een controle van onze cannabis door autoriteiten op het gebied van de volksgezondheid, maar door de onduidelijkheid over de legale status is dit nog niet mogelijk. We roepen de landelijke politici dan ook op om een definitieve regeling uit te werken.

   

   

   

  Ook professor Tom De Corte van het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek van de Universiteit van Gent is voorstander van zo’n regeling: “Het reguleren van verkooppunten en van de productie en aanvoer is de meest aangewezen beleidsstrategie om de criminele organisaties uit de branche te bannen, de kwaliteit van het product te bevorderen en de sterkte van het product enigszins te kunnen beïnvloeden. De illegale status van het product en zijn producenten en de onbespreekbaarheid van de afschaffing van een internationaal georganiseerd verbod drijven de economische motor van de cannabisteelt almaar meer. Ze stimuleren het bijzonder lucratieve (en dus criminele) karakter naar ongekende hoogten. Tegelijkertijd vormen zij belangrijke hinderpalen voor het voeren van een beleid gericht op de bevordering van de volksgezondheid.”

   

   

  Trekt Uw Plant

   

   

   

  Trekt Uw Plant is een vzw, opgericht in 2006, met als doel om in alle openheid en op simpele doch overtuigende wijze aan te tonen dat het zeer goed mogelijk is in België de cannabisteelt voor persoonlijk gebruik door volwassenen te reguleren.

   

   

   

  Gegevens contactpersonen:

   

   

   

  Martin Veltjen - martin.veltjen@pandora.be – Tel. +32 493 - 195477

   

  Joep Oomen – info@encod.org – Tel +32 495 – 122644

   

  Kris Verdonck - kverdonck@skynet.be – Tel. +32 486 - 357595 begin_of_the_skype_highlighting +32 486 - 357595


 10. voor zover ik weet is 1 plant gedoogd per meerderjarige Belg.

  zou wel kunnen dat ze je plant alsnog in beslag nemen, maar verder wordt er zeker niets aan gedaan.

  en alsje voor de rechter moet komen de zaak aanhalen van 'trekt uw plant" die zijn ook vrijgesproken voor kweken binnen het gedoogdbeleid.

   

  Hai

   

  In Belgie mag een volwassene max. 3 gram of 1 vrouwelijke plant in bezit hebben. Als ze je daarmee vinden mogen ze alleen een VPV (Vereenvoudigd Proces Verbaal) opmaken, een soort registratie, maar ze mogen het NIET in beslag nemen als de betrokkene daar geen toestemming toe geeft. Zie: http://staatsbladclip.zita.be/staatsblad/w...2005009061.html

   

  Laatste punt: 6. De inbreuken die, in het kader van onderhavige richtlijn, geregistreerd worden in een VPV, geven geen aanleiding tot een inbeslagname van de aangetroffen verdovende middelen. Deze mogen derhalve in het bezit blijven van de betrokkene. Indien deze laatste er vrijwillig afstand van doet, worden deze stoffen onverwijld vernietigd door de hiertoe aangeduide verantwoordelijke van het betreffende politiekorps.

   

  Grts

   

  Joep

   

  www.trektuwplant.be


 11. @ogkush

   

  Goeie vragen, dank je wel. Inderdaad, de debatten zijn bedoeld om dit soort vragen op tafel te krijgen.. Ook op dit forum mag er naar hartelust geschoten worden op ons model, daar wordt het alleen maar beter van..

   

  We zeggen niet dat het illegaal circuit volledig zal verdwijnen met dit model. Waar jij het over hebt (plus 18 jarigen die voor eigen gebruik telen en dan doorverkopen aan minderjarigen) is een van de manieren waarop dit illegaal circuit waarschijnlijk zal voortgezet worden.

   

  Ik gooi je vraag in de groep, maar voorlopig zou ik er dit op willen antwoorden:

   

  Het doorverkopen buiten de coffeeshop kan nog altijd strafbaar worden gesteld, zonder dat de teelt zelf illegaal hoeft te zijn. Het is immers ook strafbaar om aan jongeren sterke drank te verkopen. Een cafebaas die dat doet riskeert zijn vergunning te verliezen, een privepersoon die in zijn kelder jenever brouwt en aan de buurjongen van 16 verkoopt krijgt ook grote problemen. Hetzelfde zou voor een wietteler kunnen gelden.

   

  In het model staat dat iedereen maximaal 30 gram op zak mag hebben, wat niet hetzelfde is als "in bezit".

   

  Als je zoals je zegt 5 planten van elk 1200 gram hebt geoogst heb je 6 kilo in je bezit, maar je hoeft die niet altijd op zak te hebben. Je zou kunnen afspreken dat je om meer dan 30 gram cannabis te vervoeren een speciale vergunning nodig hebt waar naast medewerkers van coffeeshops ook buitenkwekers in aanmerking voor kunnen komen.

   

  Groene groeten

   

  Joep


 12. Beste mensen

   

  Graag nodigen wij u uit voor een van de vier Cannabis Debatten die in februari en maart door heel Nederland plaatsvinden. Deze publieke debatten worden georganiseerd door de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC).

   

  Onderwerp van de debatten is het Concept Reguleringsmodel Cannabis, opgesteld door de Taskforce Handhaving Cannabis (THC). Deze onafhankelijke werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de VOC en het Landelijk Overleg Coffeeshopbonden (LOC), een overlegorgaan van negen lokale coffeeshopbonden. Door bundeling van expertise en ervaring hoopt de Taskforce een nuttige bijdrage te leveren aan de maatschappelijke en politieke discussie over de toekomst van ons cannabisbeleid.

   

   

  Het Concept Reguleringsmodel 'Van gedogen naar handhaven' biedt een concreet voorstel voor een transparante en handhaafbare regulering van cannabis en coffeeshops. Tijdens de Cannabis Debatten krijgen alle betrokkenen en geïnteresseerden de kans om commentaar te leveren op dit model en suggesties voor verbetering aan te dragen. Doel is een concreet, werkbaar en breed gedragen alternatief voor het repressieve zero tolerance beleid van het gedoogkabinet Rutte-Verhagen. Meer informatie over de VOC vind u op www.voc-nederland.org, meer informatie over het LOC op www.locnederland.nl

   

  De debatten duren steeds van 14.00 tot 17.00 uur en er zijn boekjes van het THC-model beschikbaar (een PDF-versie is opvraagbaar bij info@voc-nederland.org). Wij zouden uw aanwezigheid zeer op prijs stellen.

   

  Zaterdag 5 februari: Cannabis College OZ Achterburgwal 124 Amsterdam

   

  Zaterdag 26 februari: Coffeeshop The Pink Willemstraat 35 Eindhoven

   

  Zaterdag 5 maart: Koffieshop De Os Korfmakersstraat 2 Leeuwarden

   

  Maandag 21 maart: Live 330 / Cremers Korte Molenstraat 2 Den Haag

   

   

  Een vriendelijke groet, namens de Taskforce Handhaving Cannabis,

   

   

  Derrick Bergman (Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod)

  Myranda Bruin (Vereniging Rotterdamse Coffeeshop Ondernemers)

  Marc Josemans (Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht)

  Joep Oomen (VOC, Europese Coalitie voor Rechtvaardig en Effectief Drugsbeleid)

   

   

   

  Centraal mail-adres: info@voc-nederland.org

   

  Woordvoering: 040-2572818 (Derrick Bergman)

   

  00-32-495122644 (Joep Oomen)


 13. Beste mensen

   

  De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod wil zorgen voor een stevig geluid tegen de afbraak van het gedoogbeleid door dit en elk volgend kabinet. We doen een beroep op alle personen, bedrijven, bonden en organisaties in Nederland die zich voor deze zaak inzetten om zoveel mogelijk samen te werken. Eendracht maakt macht.

   

   

  Dankzij enkele bevriende ondernemers kan de VOC dit jaar een kerstactie voeren: aan alle coffeeshops in Nederland wordt gevraagd een speciaal ontworpen “Two in One “ vloei (incl. tipjes) aan te kopen voor de prijs van 1 euro per stuk.

   

   

  De helft van elke euro gaat naar de VOC. Deze wordt gebruikt voor politieke activiteiten om een eind te maken aan het cannabisverbod in Nederland.

   

  Het zou mooi zijn als iedereen deze informatie doorgeeft aan bekende coffeeshops met de vraag om ons op deze manier te steunen.. Geinteresseerden kunnen contact opnemen met ondergetekende..

   

  Bedankt voor alle pogingen!

   

  Beste groeten,

   

  Joep

   

   

   

   

   

   

   

  --

   

  Joep Oomen

   

  VERENIGING VOOR OPHEFFING VAN HET CANNABISVERBOD

   

  Tel. +32 495 122 644 begin_of_the_skype_highlighting              +32 495 122 644      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              +32 495 122 644      end_of_the_skype_highlighting

   

  joep@voc-nederland.org - http://www.voc-nederland.org


 14. Ow by the way Joep, waar is mijn poster????

   

  Hey

   

  Deze

   

   

  VOC_Stemadviesposter.gif

   

  is te verkrijgen bij je locale coffee/smart/growshop (die ze weer kunnen bestellen bij de volgende groothandels: Kulu, TGC trading, Futurebags (Futurola), Ja Ja en Vandeberg - Mountainhigh).

   

  Ofwel in Amsterdam af te halen bij:

   

  Cannabis College

  O.Z. Achterburgwal 124 I

  1012 DT Amsterdam

   

  Tel: +31 (0)20 4234 420

   

   

  Dank U


 15. "Als je stemt op een cannabisonvriendelijke partij verlies je het recht je te beklagen als je daarna nog problemen krijgt met de sterke arm.. "

   

  voordat ik ergens op stem wil ik weten wat er aangepast word, iedereen schreeuwt "cannabis legaliseren" maar dat is een extreem groot begrip.

   

  wat gebeurd er met de prijzen van wiet in de coffeeshop?

  mag ik als particulier blijven growen, zo ja, hoeveel planten, zo nee, wie gaat er dan kweken, de overheid??

  kan ik nu wel m'n wiet legaal, via de voordeur verkopen aan een coffeeshop?

  moet ik dan belasting betalen als ik het verkoop?

  word alle wiet die verkocht word bij een coffeeshop getest op thc, en of deze bewerkt is?, en krijgen deze een soort certificaat?

  mogen de coffeeshops uberhaupt wel open blijven? en als deze open mogen blijven, is het dan ook logisch dat er meer coffeeshops bij komen nadat er zoveel gesloten zijn?

  als ik graag meer dan 5 planten kweek, moet ik dan iemand opbellen die een controle uitvoert op brandveiligheid en dat soort dingen?

  en moet ik dan perse een loods kweken of kan dat ook thuis, wat is de max?

   

  't is dat ik even m'n pizza ga opeten, maar ik heb nog een berg met vragen, en pas daarna kan ik m'n mening geven of IK/Nederland er beter op word als cannabis "gelegaliseerd" word.

   

  Allemaal heel goeie vragen. Over het antwoord moet lang en grondig worden nagedacht. Degenen die de uiteindelijke besluiten nemen moeten luisteren naar consumenten, telers en anderen die al jaren met wiet bezig zijn. Dus moeten wij ook een stem vormen, anders horen zij niks. Welkom bij de club zou ik zeggen!

   

  Wij van Encod, de VOC en Trekt Uw Plant zijn ook niet voor staats- of AHwiet of wat dan ook. We zullen nog hard moeten vechten om de dames en heren politici ervan te doordringen dat regels maken niet hetzelfde hoeft te zijn dan vrijheden inperken. Maar dat je voor bepaalde zaken vergunningen nodig zal moeten hebben, en dat je dan aan bepaalde vereisten moet voldoen wat betreft milieu, gezondheid, brandveiligheid etc. lijkt ook evident.

   

  Zolang een reguleringsmodel maar rekening houdt met de wensen van de producent en de consument (een eerlijke prijs en een goede kwaliteit), zal het altijd beter zijn als wat we nu hebben, een wereldwijde kostenverslindende oorlog tegen onszelf..

   

  Grts

   

  Joep


 16. Iemand enig idee hoe het in België zit met cannabis-standpunten van alle partijen?

  Hier wordt er precies bitter weinig over gezegd over het cannabis-wanbeleid dat nu al jaren aansleept... ;)

   

  Grtz, WaKKi

   

  In Belgie zijn we de partijen gewoon aan het vragen wat hun standpunt is, hun antwoord lees je op http://www.trektuwplant.be/csc/STEMADVIES-VAN-TREKT-UW-PLANT

   

  of

   

  http://www.trektuwplant.be/csc/CONSEIL-POU...TER-DE-TREKT-UW

   

  in het Frans

   

  Grts

   

  Joep


 17. Hoeveel keer hebben we de afgelopen jaren niet gehoord en gelezen -ook op dit forum - dat het regeringsbeleid ten opzichte van cannabis en coffeeshops nergens op sloeg?

   

  Welnu, op 9 juni heb je de kans daar iets aan te doen..

   

  Als je stemt op een cannabisonvriendelijke partij verlies je het recht je te beklagen als je daarna nog problemen krijgt met de sterke arm..

   

  Zo simpel is het

   

  Het uitgebreide stemadvies van de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) staat op http://www.voc-nederland.org/stemadvies.

   

   

   

  Grts

   

  Joep


 18. Hallo

   

  Ik werk voor ENCOD, VOC en Trekt Uw Plant

   

  ENCOD is een platform dat is opgericht in 1993 door Europese burgers die getroffen of bezorgd zijn door de internationale oorlog tegen drugs. ENCOD verenigt vertegenwoordigers van consumenten van drugs, hun familieleden, hulpverleners, experts, ondernemers en activisten vanuit heel Europa. zie www.encod.org

   

  VOC (Vereniging voor Opheffing Cannabisverbod) is een Nederlands samenwerkingsverband van verschillende organisaties en personen die rechtstreeks te maken hebben met het cannabisbeleid. De VOC werd opgericht na afloop van het Cannabis Tribunaal in Den Haag, op 1 en 2 december 2008. In Nieuwspoort debatteerden wetenschappers, activisten, ondernemers en politici twee dagen lang over de toekomst van het Nederlandse cannabisbeleid. Geen enkele politieke partij of organisatie bleek in staat om steekhoudende argumenten aan te dragen ter verdediging van het huidige verbod op cannabis. Zie www.voc-nederland.org

   

  Trekt Uw Plant is een Belgische vzw (stichting), opgericht in 2006, met als doel om in alle openheid en op simpele doch overtuigende wijze aan te tonen dat het zeer goed mogelijk is in België de cannabisteelt voor persoonlijk gebruik door volwassenen te reguleren.

   

  Wij baseren ons daarbij op de Ministeriële Richtlijn die in januari 2005, na tien jaar parlementair debat, door de minister van Justitie en de 5 procureurs-generaal werd uitgevaardigd, en die stelt dat bezit door een volwassene van max. 3 gram cannabis en/of een cannabisplant niet langer wordt vervolgd, tenzij sprake is van overlast of verzwarende omstandigheden. Zie www.trektuwplant.be

   

  Groene groeten

  joep


 19. VOC_Stemadviesposter.gif

   

  Te verkrijgen bij je locale coffee/smart/growshop (die ze weer kunnen bestellen bij de volgende groothandels: Kulu, TGC trading, Futurebags (Futurola), Ja Ja en Vandeberg - Mountainhigh).

   

  Ofwel in Amsterdam af te halen bij:

   

  Cannabis College

  O.Z. Achterburgwal 124 I

  1012 DT Amsterdam

   

  Tel: +31 (0)20 4234 420

   

  Gelieve deze informatie zoveel mogelijk te verspreiden

   

  Dank U


 20. ZEGT HET VOORT ZEGT HET VOORT ZEGT HET VOORT

   

  Demonstratie aan de Canadese Ambassade, Sophialaan 7, Den Haag

   

  Zaterdag 22 mei tussen 16.15 uur en 17.30

   

   

  Vrijheid voor Marc Emery -

   

   

   

  Marc Emery is een wereldberoemde cannabisactivist in Vancouver. Hij is eigenaar van een cannabiszaadbedrijf en uitgever van het Cannabis Culture Magazine. Op 29 juli 2005 werd hij gearresteerd voor het verkopen van zaad via het internet. De arrestatie kwam er op verzoek van de Verenigde Staten. Emery werd beschuldigd door de V.S., hoewel hij nooit activiteiten opzette in dat land en er nooit is geweest. Na een lange juridische strijd, riskeert Emery in de komende dagen uitgeleverd te worden aan de VS waar hem een gevangenisstraf van 5 jaar boven het hoofd hangt.

   

  Wat kun jij doen voor Marc Emery?

   

  [Cannabis Culture->http://www.cannabisculture.com/] en [WhyProhibition.ca->http://www.whyprohibition.ca/] roepen op tot wereldwijde protesten om zijn strijd en situatie onder de aandacht te brengen. Hier http://www.encod.org/info/HOW-TO-FREE-MARC-EMERY.html kun je nagaan hoe je kunt helpen om de federale VS-rechter te overtuigen Marc slechts een korte voorwaardelijke straf op te leggen!

   

  ENCOD - VOC - CANNA EMBASSY - VVCC


 21. Nog één nachtje slapen en dan is het zover: Cannabis Bevrijdingsdag 2010 in het Westerpark in Amsterdam. Negen muzikale acts, tien sprekers, een grote hennepmarkt en een Cannabis Filmfestival in het Ketelhuis en dat allemaal GRATIS…

   

  http://www.cannabisbevrijdingsdag.org/

   

  Cannabis Bevrijdingsdag is een coproductie van de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod Opheffing van het Cannabisverbod en de Vereniging Voor Cannabis Consumenten. De presentatie is in handen van schrijver en cartoonist DC Lama, die zijn nieuwe verhalenbundel Wieteratuur zal presenteren. Vijf dagen na het Cannabis Tribunaal in Den Haag, waar prominente politici als Gerd Leers en Dries van Agt hartstochtelijk bepleitten cannabis ‘te verlossen uit de klauwen van de strafwet’, willen de VOC en de VVCC dit pleidooi feestelijk kracht bij zetten.

   

  Het feest barst om 12.00 uur los en duurt tot tien uur ’s avonds. Artiesten als Spinvis, Armand, Joost Bellifante en vele anderen zullen er een aangenaam relaxed festival van maken. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van alle sprekers en muzikale acts. Ridder Radio zendt de hele dag live uit vanuit het Ketelhuis, waar ook het Cannabis Filmfestival plaatsvindt. Klik hier voor een PDF van het complete filmprogramma. Alle films zijn gratis toegankelijk, maar je moet wel eerst een kaartje ophalen bij de VOC-stand op de hennepmarkt (maximaal 1 per persoon).

   

  Bij de stand van coffeeshopstaking.nl coffeeshopstaking.nl op de hennepmarkt kun je meedoen aan een Cannaquiz: vul elf multiple choice vragen in en wie weet win jij wel de hoofdprijs: een geheel verzorgde 8-daagse reis naar Zuid Spanje voor twee personen!

   

  Cultuurpark Westergasfabriek is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: bus 18 en 22 vanaf het centraal station. Vanaf de halte Haarlemmerplein is het een minuut of vijf lopen. Vanuit het centrum kun je ook tramlijn 10 nemen, halte Van Limburg Stirumplein. Meer informatie over de bereikbaarheid met de auto en de parkeerfaciliteiten vind je hier.

   

  Cannabis Bevrijdingsdag

  Westerpark Amsterdam (op het grasveld)

  Zaterdag 8 mei 2010

  14:00 – 22.00 uur

×
×
 • Create New...