Jump to content

de glazenwasser

Full member
 • Content Count

  1,839
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by de glazenwasser

 1. mooi verslag! waar blijven de fotoos?
 2. yow, ik heb een tijdje gebruik gemaakt van Canna Haze met Bio Nova supplementen, wat ik prima vond werken op aarde, maar voor hydro was het een nachtmerrie ivm. het blijven stijgen van de Ph. ik heb wel gehoord dat de lijn van Ferro al minder fluctueert qua Ph en vraag me dus af: heeft er iemand een voedingslijn waarbij de Ph opvallend stabiel blijft? ik zit hier met zacht water en een kraanwater Ec van 0,30 a 0,35. bedankt! GW
 3. hee bert, je zou voor wat circulatie dit eens kunnen proberen... groeten!
 4. hee man, het zou kunnen dat je die grote wat meer water moet geven; blaadjes laten hangen is meestal wel een teken van te weinig (of te veel) water. ik zou als ik jou was ff een tensiometer aanschaffen bij www.blumat.nl. deze zijn voor beginners zoals wij echt ideaal als het op water geven aankomt! je gaf aan dat je van plan bent met de hand water te blijven geven, maar in jouw situatie (nog niet zoveel kennis van de plant / water per schotel ipv. in een opvangbak, zodat ze zelf niet de hoeveelheid water kunnen verdelen) niet ideaal is. wat jij nodig zou hebben aan blumats om de watergift te automatiseren kost je ongeveer 8 tientjes incl. tensiometer en verzendkosten; als je daar 15 gram meer mee oogst is dat toch snel terug verdiend? succes, laters!
 5. jaa, tis een zeer luxe systeem in vergelijking met wat ik gewend was. ik had eerst zo'n dim module die werkt met fase aansnijding op een 700 m3 afzuiger en dat werkte eigenlijk prima. maar ik had nu voor de 2500 m3 een trafo dimmer (ook fase aansnijding) die op lage toeren prima werkte, maar als ie in het midden- tot drie kwartgebied kwam leek het alsof het een afzuiger met diesel motor was! ik zat nog ff naar zo'n zelfbouw 4 standenschakelaar zoals die van jou te kijken, whazzup, maar zo'n marktplaats vondst is natuurlijk helemaal makkelijk! zwaar is die kast zeker, meuk, maar 2e hands zijn ze prima te betalen iig. (professioneel bedrade brandkast met 2 goeie variacs voor e50)! nieuw heb ik ze gezien va. 55 euro maar dan heb je wss. wel een "made in china" ipv. een degelijke duistse schubermann bovendien is het toch wel heel makkelijk om tussen de 2 variacs te schakelen, aangezien ik ook behoefte heb aan een 'zachte' stand. goed idee om tussen die uitgaande spanningen te schakelen lijkt me. op die manier zat het ook bedraad toen ik 'm kocht. ik heb nu de 2e variac wel losgekoppeld aangezien hij toch niet gebruikt wordt (ik schakel nu alleen aan / uit). de variac die niet is ingeschakeld op dat moment zou dan als het goed is geen stroom moeten verbruiken, toch? groeten!
 6. hoi, ik vraag me, strikt theoretisch uiteraard, af hoeveel watts je op,zeg, 1,5 m2 zou kunnen persen. zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn, met een afzuiger van 2500m3 om 2 x 1000 watt op te hangen? en zou het zin hebben of zou het meer stroomverspilling zijn? ervaringsdeskundigen? groeten!
 7. sjeus! ziet er mooi uit allemaal, man! leuk om al die verschillende soorten bij elkaar te hebben staan! keep it up! la7ers!
 8. gevonden! ja echt een mooi ding zeg! super te dimmen en idd. niks geen brom! ik heb er al een thermostaat tussen zitten die 'm op het moment alleen aan en uit schakelt. zodra ik een harde en zachte stand nodig heb laat ik gewoon een omschakelrelais tussen de 2 variacs schakelen! laters!
 9. hee! ik heb een nieuwe, grote afzuiger (2500m3) gekocht. deze nieuwe (nouja, tweedehands eigenlijk...), grote afzuiger geeft ook een nieuwe, grote brom als ik 'm dim met een trafodimmertje. ik zat een rond te neuzen op marktplatz en waarempel zie ik daar een kast met 2 220v, 2,5amp variacs erin te koop staan voor een paar tientjes. ik ben in m'n auto gesprongen en heb dat ding opgehaald natuurlijk! nieuwe, grote kast met 2 variacs erin ik heb alleen een probleem: ik weet niet hoe ik 'm moet aansluiten en heb geen zin om tijdens het experimenterem de stoppen eruit te knallen! daarom zou ik graag willen weten van een electro-man welk draadje waar gaat... op zich is ie redelijk rechtdoorzee bedraad van binnen DIN rail aansluiting Schuntermann variac alvast bedankt! de glazenwasser...
 10. hee jack, volgens mij moet je PK13-14 oid. gaan geven man succes
 11. ...groot he! kijk maar joh, full screen is natuurlijk wel mooi, maar als dat veel werk is doe dan maar kleiner hoor! volgens mij kan je bijna alle soorten wel scroggen! ik heb wel gemerkt dat sativa's makkelijker zijn dan indica's, daar deze sneller zullen breken dan buigen (nu scrog ik ook nogal straf dus dat heeft er ook mee van doen). ik vond de Kali Myst en Super Silver haze het makkelijkst in scrog, PP gaat ook makkelijk en Amnesia ook. NYCD vond ik het moeilijkst; die breekt écht snel! aangezien jij wat minder streng voor de dames bent dan ik kun je alle soorten wel scroggen hoor, geen probleem! laters!
 12. hee patpot, ik had wat meer opbrengst verwacht moet ik zeggen! een gram of 400 ofzo... ben benieuwd hoe 't na de verbouwing wordt! verder een heerlijk rokertje zou ik toch zeggen! ik vind deze erg mooi, zou je daar een 1920 x 1200 van willen maken? van welke plant is die? laters! de glazenwasser
 13. ola! na een uurtje of 5 knippen hield ik ongeveer 1,86 kilo nat over. berg wiet in de droogrekken het ligt nu 2 dagen te drogen. als het goed is is het vrijdag of zaterdag droog. ik verwacht rond de 450 gram droog. op zich netjes, maar het kan beter. volgende ronde wordt weer Amnesia op mapito dus ik kan dan mijn opgedane ervaring toepassen. ik laat jullie weten hoeveel er uiteindelijk van overblijft en hoe 'ie rookt! hoi!
 14. eyyy! dat ziet er uit als een zeer behoorlijk resultaat, man! ...bij het installeren van vista kan je er op zich best een paar opsteken; gaat grotendeels vanzelf. pas vanaf wanneer je het geïnstalleerd hebt begint de ellende... hoi!
 15. hee jongens! tis herfst onder het net ...boven het net ook al een beetje de haartjes worden goed bruin en de toppen zwellen lekker op! zondag hakkûh!!! laters! noot accoord!
 16. hee v(er)-t(im)ec, een adjustawing verhoogt je temperatuur niet hoor! ze schijnen idd. speciaal gechikt te zijn om grote oppervlaktes mee te beschijnen dus ideaal voor jouw setup lijkt me! 2 x 400 watt geeft uiteraard een ander lichtbeeld dan 1 x 600 watt, maar het vermogen blijft hoger. daarom zou ik, als je nu al moeite hebt om je ruimte op temperatuur te houden, zeker niet gaan upgraden naar 800 watt! hoeveel m³ kan jouw afzuiger trouwens per uur verplaatsen? mss. een idee om een grotere afzuiger te gaan gebruiken... laters! sjonnie.
 17. nou jongens, jullie zullen het allemaal wel weten... ik zeg nogmaals: "we zullen zien!" update de Ec is <1,0; het enige wat ik nog in het water stop is dripclean enzymen en fosforzuur. de waterbeurten zijn ook geleidelijk teruggebracht van 11 naar 3 keer per dag. de haartjes worden nu in hoog tempo bruin en ik meen te zien dat de planten nog een eindsprint maken om aan te dikken. deze planten hebben echt veruit de dikste aanslag van THC die ik tot nu toen gezien heb! een paar toppies ...het blad begint op sommige plekken wat minder groen te worden en onder de microscoop zie ik dat de meeste trichomes melkachtig zijn, tekenen dat de dames zich hebben voorbereid op het naderende einde. ik denk dat ik ze nog 3 dagen geef, rond de 23e zullen we dan éindelijk weten hoe erg ik wel niet de fout ben ingegaan! hoi! sjon.
 18. hee kerel, je kan ze zo te zien wel op 12 / 12 zetten morgen. je bladeren groeien al mooi tegen mekaar dus dat moet wel vol komen! succes! hoi!
 19. wouw wat een mooie shots! ga je al bijna choppen? 67 dagen vind ik wel lang opzich... tenminste mss. dat die haze zo lang moet staan... heb je daar info over eigenlijk? hoi! sjon.
 20. hee wietzolder, mooi verslag man! ik volg je!!! hoi! sjon
 21. hee tijga', ik bouw de Ec af om de planten niet al te erg te laten schrikken. als ik op aarde kweekte zou ik nu uiteraard alleen maar water geven, maar op mapito blijven er natuurlijk niet zoveel voedingsstoffen in het medium zitten dus bouw ik het langzaam af. hoi!
 22. updateje 52 dagen bloei de haartjes zijn lekker bruin aan 't worden langzamerhand. de dames voelen de apocalyps aankomen lijkt het wel! de waterbeurten heb ik inmiddels gehalveerd en de Ec staat rond de 1,5. over 5 tot 7 dagen verandert de man met de ladder tijdelijk in de man met de schaar en dan zullen ze ervan lusten! de blaadjes worden er nog niet echt minder groen op maar dat komt nog wel neem ik aan... toppie toppie toppies wiet wiet ...en nog een foto van... wiet got2go! laters!!! sjon.
 23. 9 weken voorgroei en 400 liter bakken?!?!?!?!?! ..dat worden monsters!
 24. hee patpot, ik vind ze er mooi uitzien hoor! ik ben benieuwd wat je ervan afhaalt! voor de volgende keer zou ik als je merkt dat de planten de extra toegevoegde PK niet waarderen, gewoon dezelfde Ec aanhouden, maar dan met relatief minder 'standaard' voeding en meer extra PK, aangezien dit de topvorming en het befaamde 'aandikken' toch wel positief beïnvloedt. ik zit zelf op 30ml PK 13-14 per 20 liter, en ook nog eens 10ml Kalium erbij. dit zijn 100% van de max. aanbevolen doses, en mij kennende is dat mss. een beetje veel van het goede , maarja... ik heb dus gewoon steeds de Ec aangehouden die ik wilde hebben door de voeding als volgt aan te maken: een tank water boosters erbij PK 13-14 en Kalium erbij in de gewensde concentraties op de juiste Ec brengen met 'standaard' voeding goed, we zullen zien wat het je oplevert en ik ben benieuwd wat je de volgende keer voor soortjes gaat zetten! laters! sjon
×
×
 • Create New...