Jump to content

sjilleafgaan

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About sjilleafgaan

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. heb bij de gamma aleen maar gewone buizen kunnen vinden (wel in 827) Maar geen HO of tld. Wat is btw het verschil tussen tld en tld reflex?
  2. Ik zoek voor mijn tl kweekje nog goede bloeibuizen, Zelf dacht ik aan tld buizen in de kleur 827. Zijn deze er ook in HO versie? En in welke winkels kun je deze kopen want kan het nergens vinden.
  3. pfff confusing.... maar ik heb dus 5 tl lampen als ik die paralel schakel staat er toch gewoon 230V over iedere lamp?
  4. //EDIT onnodig quoten, meer info? hier Dat snap ik niet helemaal, Als je weerstanden in serie schakelt neemt tog de totale weerstand toe? Dus het vermogen af?
  5. aaah dan snap ik het nu, er werd mij door een electrichien aangeraden om ze in serie te schakelen maar het moet dus paralel! Ik neem aan dat iedereen zijn lampen dus paralel schakelt. Volgens de formules klopt het nu inderdaad wel bedankt
  6. Als ik een paar basis formules van de natuurkunde combineer gebeurt er iets heel vreemds, wie verteld mij wat ik waar fout doe. P = U x I U = I x R -----> I = U/R invullen in de eerste formule geeft dan : P = U x U/R -----> P = U2/R (U2 is U kwadraat) Het vermogen is dus afhankelijk van de spanning en de weerstand de spanning blijft gelijk (230V) maar de weerstand veranderd zodra je extra lampen gaat aansluiten. De formule voor weerstand is (bij serie schakeling): Rtot = R1 + R2 als je dus meerdere lampen aansluit neemt de R toe en dus het vermogen af. Waar zit de fout?
  7. sjilleafgaan

    TL kweek

    fotos
  8. jawel, maar ik wou graag die tld HO omdat die gewoon veel meer licht geven, Die erin zitte gebruik ik voor de groei maar ik zoek dus nog bloei buizen
  9. Vanwegen mijn aanstaande zaden kweekje ga ik een klein TL hokje bouwen. Heb nog niet eerder onder TL gekweekt maar nu ik eindelijk 4 armaturen heb aangeschaft begin ik toch enthausiast te worden. Het hokje word 35x65x80 groot en zal gebruik worden voor lowryders. Deze armaturen heb ik bij de gamma gekocht voor 7 Euro per stuk, ik zou aleen niet weten of ze goed zijn, ook hingen er tl balken met de juiste groei kleur (827) aleen kon ik geen HO versie vinden. Wie kan mij vertellen waar die te koop zijn? Ik zat er aan de denken om deze aan te schaffen voor de groei: TLD 18W/29 2950 warm wit, is dit wat? Morgen word hout gehaald en ga ik beginnen met het kastje te timmeren
  10. Waarom neem je nou niet gewoon de moeite om zelf op zoek te gaan, dit forum staat egt vol met informatie. Maar ik neem aan dat je dit voor volgend jaar aan het uizoeken bent?
  11. en mijn planten bloeien nog geen eens
  12. toch schandalig, ik had ook zaden bij sannie besteld prachtige planten aleen allemaal mannen. geen top jaar voor mij dus Als iemand btw een topje ierbei over heeft zou ik wel willen proeven
  13. Ik had 10 zaden bij nirvana gekocht. Afghanen. Het zouden dus indica's moeten zijn. De planten die ik krijg zijn toch duidelijk sativa's. Ook staan ze nog steeds niet in de bloei. Hebben er meer mensen ervaring met deze breeder?
×
×
  • Create New...