Jump to content

Dominuz

Members
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About Dominuz

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. Zou kunnen, maar lijkt me niet aangezien de vlekjes er ook bijkwamen op hogere bladeren waar ik sowieso niet op gemorst heb. Ik heb denk ik vooral de beginnersfout gemaakt van bij elke watergift voeding te geven in plaats van de planten voeding te geven van zodra ze er om vragen. Ze hebben volgens mij een voedingsoverschot gehad. Nu kijken hoe het gaat na de flush en of het al dan niet erger wordt...
  2. Thanks voor de reply. Ik heb het al eens gecheckt, ja. Zou ik bij trips aan de onderkant van de bladeren de beesjes niet moeten kunnen zien zitten? Het wordt ook niet perse veel erger, het is ook al een aantal weken. Bij trips zou ik denken dat het sneller veel erger zou worden?
  3. Geen idee in hoeverre er hier iemand aan het volgen is, maar toch een update. Gisteren drainwater gemeten en kwam op 1300PPM. Ik zit al een tijdje met plekken op mijn bladpunten en heb naar mijn inziens teveel voeding gegeven, dus heb de soil geflusht. Zo'n 5 liter per pot laten doorlopen, zit nu op 550PPM. Lijkt me al wat leefbaarder. De reden van het flushen;
  4. 400W HPS, Canna Terra, Canna professional plus, 120x120x200
  5. Bij deze een update. Had het hier een beetje uit het oog verloren. Heb elke 4 dagen ongeveer een foto genomen, hieronder een reeksje van 18 augustus (net onder de groeilamp) tot 18 augustus (net in bloei). Vanavond neem ik nog een foto voor de huidige stand van zaken van zodra de lamp weer aan gaat (20u). We zijn ondertussen een hoop beginnersfouten verder (eerste kweek) en er zijn al een aantal dingen die ik de volgende ronde zeker anders wil aanpakken. De plantjes hebben het geweldig gedaan tot een weekje geleden, ik denk dat ik ze teveel voeding heb gegeven voor een tijdje. Vooral bij de CBD therapy zijn de bladpuntjes een beetje verbrand, ik neem vanavond of morgen duidelijke foto's van het probleem... UPDATE; dat klein geel gedrochtplantje dat soms op de foto's verschijnt is ondertussen een stille dood gestorven. Niks van aantrekken 18 augustus 20 augustus 24 augustus 26 augustus 29 augustus 2 september 6 september 18 september (2 dagen in bloei)
  6. Ait, merci allemaal. Eerste keer dat ik lees dat de LV voor zaailingen niet uitmaakt, interessant Wat is de maximum temperatuur voor zaailingen volgens jullie?
  7. Bij deze; ik heb een slang van 125 in de onderste inlaat gestopt die naar de gang gaat waar hij verse lucht van een groot raam aanzuigt. Verder staat het ventilatierooster van de tent half open en daar staat een kleine ventilator op de blazen, dus dat is nog een kleine actieve inlaat. Afzuiging gaat richting het zolderraam en blijft dus niet in de kamer hangen. In de tent staat een grotere radiator dan voordien en een luchtbevochtiger. De HPI lamp heb ik via mijn EVSA gedimd naar 250W, met 25 graden en 70 lv als gevolg. Denk dat het zo wel goed zit
  8. Bedankt allemaal. Ik peins ook dat het zonder actieve luchtkoeling een no-go is. Wat de temperatuur betreft; zou ik gewoon uit de kamer (daar is het 23 a 24 graden nu) actief lucht kunnen inzuigen aan 50% van de afzuiging? Gewoon een slang uit de onderkant van de tent in de kamer leggen, of richting het raam zodat ik meer buitenlucht aanzuig die iets frisser is? En zou het kunnen helpen om een extra radiator op de lamp te laten blazen? Wat de LV betreft; die is nu véél te laag voor mijn zaailingen (40 a 45%), dus ik was van plan een luchtbevochtiger in de tent te plaatsen. Lijkt mij een goeie oplossing, nee? Merci alvast!
  9. Gegroet, Ik heb een kweektentje staan van 120x120x200 op de zolderkamer, onder een plat dak. Er hangt nu een 400W HPI lamp in voor de groei van mijn babyplantjes. De tent heeft een filter van 420m3. Er is een raam in de zolder langs waar ik de warme lucht buitenblaas. De deur van de zolder kan open (en dan tocht het meer dan behoorlijk in de kamer) waardoor ik een passieve luchtinlaat heb. Alle ventilatiegaten van de tent zijn open en er staat een kleine ventilator in de tent. De EVSA staat naast de tent, maar die geeft niet echt warmte in de tent af vermoed ik zo... Nu krijg ik de temperatuur in de tent amper onder de 28 graden. De lamp hangt zéker 1m50 van de grond af en ik meet helemaal onderaan de tent onder een afdakje, in de schaduw. Ik dacht een HPI lamp van een lager wattage te gebruiken om de temperatuur zo te verlagen, maar ik wil wel sowieso onder 400W HPS kunnen gaan bloeien en die lamp wordt dan dus nog veel warmer. Er is dus genoeg ventilatie in de kamer, de lamp hangt heel erg hoog. Filter te klein? Of is die zolderkamer gewoon een "no-go"?
  10. Thanks, heb het ondertussen opgelost. Aardelipje losgemaakt en vastgeschroefd waar de kabel hoort te zetten. Alles lijkt perfect te werken, merci!
  11. Klopt, maar is nu eenmaal de tent die ik heb staan. Ik zet nu deze 2 strains gewoon voor eigen gebruik en om ze eens te testen. De grootte van de tent is met eventuele andere toekomstplannen in het achterhoofd ...
  12. Kleine update; zaden zijn geflopt omwille van een onnozele fout. Er liggen er 2 nieuwe te ontkiemen sinds vandaag, liggen nu tussen de watten en gaan binnen een, paar dagen in zaai en stekgrond onder de hpi lamp (18/6) in de tent. Van daaruit volgen de verdere updates Ik plan ze 2 tot 3 weken te groeien en dan op 12/12 te zetten. materiaal: 120x120x200 secret jardin tent 400W hpi (groei) 400W hps (bloei) lumatek 400W evsa op davin dv12 canna terra voeding canna terra professional (grond) zaai- en stekgrond voor 't kiemen
  13. Ahoi, Ik ben net overgeschakeld naar een digitale ballast en heb een vraagje over hoe ik de aarding aansluit op mijn kap. De aardingskabel die uit de EVSA komt heeft een aardingslipje, terwijl de aarding op de lampenkap in een "suikertje" moet, net als de twee andere draden. Wat moet ik hiermee? Aardingslipje eraf halen en de draad in de lampekap schroeven?
  14. Goed punt, ik dacht gewoon met dezelfde wattage te groeien als mijn hps bloeilamp. Beginnersdenken denk ik Misschien inderdaad geen slecht idee om met een lagere wattage de zaailingen op te groeien de eerste dagen, aangezien ik ook nu al tegen een temperatuurprobleem aanloop. De tent is groot genoeg maar de 400W lamp kan niet te dicht op de zaailingen omdat de temperatuur dan veel te hoog ligt.
×
×
  • Create New...