Jump to content

Stijn

Members
  • Content Count

    77
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Stijn

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. ziet er niet slecht uit voor 1ste x :-) ben benieuwd naar je eindresultaat btw : jeff mills & shinedoe rocked the place fuse is allé allé fusé
  2. hello hello hier zijn we terug door kut weer de laatste weken , probeer ik het zeker op het onzekere te spelen en heb de 4 mooiste buitenplanten naar binnen in m'n homebox gemoved. de 4 bestaan uit : de big lady -> soort : NLX variant -> stek geplant in ronde 40 l kuip en buiten sinds +- april de gekromde en volop geknakte-> nirvana misty zaad, geplant buiten rond juni .. lang in te klein potje gezeten vandaar te zeer lange stengen 2 alien nlx zaden gepland rond juni in ronde 40 liter kuip en getopt geef bio nova grondvoeding afwisselend met 1 gewone waterbeurt afgezuurd water en de dames drinken toch zo een 2 a 4.5l om de 2 a 2.5 dagen ... ik weet dat er voor en tegenstanders zijn van fimmen en onderste bladeren / takken weghalen maar zoals je ziet op de foto's krijgen ze daar nu toch gene licht, en daarom deze oplossing gekozen om te trachten het maximale eruit te halen. Hier en daar nog wat takken gebuigt en gekraakt wat wel risky was gezien het stadium waarin ze zich bevonden maar alles lijkt op z'n plooi te komen i guess wel nog hier en daar een kut rups of slakkie maar ja .. genius oil en hopelijk vind ik ze iedere dag opnieuw ... ravage valt zogiezo mee vind ik maar je kan er niet vanonder uit als je planten buitenstaan dat er beestjes aankomen / opzitten i guess now some pica's and then the comments and tips plz ! groets
  3. zal m'n best doen er te zijn nog dj's nodig haha ? anders neem ik mijn platenbak wel mee
  4. hmm what about 'vrije liefde' en als koppel afspraken maken ? ( moet je wel alle 2 gelijkgezind zijn about that subject ) lekker hoor een wap party
  5. de belgen zullen volgende dingen wel herkennen afhankelijk van regio ( Oost/west vlaanderen,antwerp,limburg etc .) zijn er andere woorden / schrijf / spreek wijzen here we go on the freestyle : juen jwein join joint sigaar sigare weed sigaar tjoep tjoepe toep toepe sticky blunt nen dikken groenen ne j j'ke ne melange bob bobke tweeloop drieloop toebak join ( van die gasten die j's smoren met meer tabak dan weed / hash hehe ) and so on
  6. ben ook begonnen deze middag nog een 2 tal uurtjes laten sudderen volgens suffie's recept ben benieuwd 550 gr eindresultaat overgehouden deze week dus paar muffins en cake's bakken hihi
  7. Heya welcome on board dude ! succes met je kleine homebox probeer te zorgen dat je temperatuur niet boven de 30 graden gaat en dat je geen te grote verschillen hebt met dag / nacht in mijn homebox xl is dat +- 20 nacht en max 28.5 dag . lv in de homebox kan je makkelijk omhoog helpen tijdens de voorgroei naar een 65% tijdens dag / 85 - 90 % nacht , leg wat natte handoeken in je hok / af en toe sprayen kan ook helpen. maybe je ventilatie aanvoer / afvoer iets beter regelen zodanig dat je temperatuur wat naar beneden zakt en je eventueel wat koelere / verse lucht binnen krijgt ( door invoer of ventilator ) volg deze succes
  8. Heya ! a little 'eindhoven report' Last weekend i was invited on saturday in eindhoven by the organiser of Simple Festival ( www.justaparty.nl ) so i went from Belgium to Eindhoven for a party weekend. I arrived saturday around the clock of 11h so a bit to early to check-in in the hotel. I stayed in the Mandarin Plaza Hotel and i was lucky cause the street next to the hotel about 300 meters by walk on the corner u find 'EURO GARDEN' a little nice shop' friendly owner and bar girl. They got on the weed list notherlight, amesia haze, top 44 , skunk 1 ,powerplant and brabants wit to name a few off. On the hash list u got the classics like nepal, ketama, maroc and some special ice hash and pollinator special on 24 Euro / gr i asked for what they advice me for a expierience smoker and what's currently theire best weed / hash they adviced me brabants wit ( witch was not the expensivest on the list !!! ) but damzz i was happy to b in 'brabant' again cause brabants wit was a really nice white smoke . nothing special , just good i rate them 7.5/10 , as hash they adviced me Ketama. I'm really not easy when it goes about hash, don't know i'm not really getting verry high / stoned from most hashes i smoked :s .. This hash had a good flavour a light buzz ! I know most hash lover smoke it for the flavour / taste but i prefer still some herbs but this ketama i smoked gets a 8/10 really nice shizzle. I also bought 1 santa joint with has a great taste as santa has to b ! 8/10 for me. End conclussion nice job,nice staff , but highly priced i find... ( this will b in the 3 Shops i've done) It fastly get 14H so time to check-in the hotel and lay down a bit to chill , a little drink and refreschment and ready to go to the party at stadhuisplein witch was about 1 kilometer from our hotel so i would say good choice of hotel we've made haha the festival itself was really nice and we had a good welcome by the organiser , a little view backstage , free beer and eindhoven has many nice lady's haha during the evening i haved a little walk to the nearby shops that i found the first was in a guess the main outgoing street in eindhoven ? a street with all restaurants, bars, etc there i walked in in the 'bakkerij' i bought just 1 house weed joint for 2.5 euro good smoke , fair price, nice high and 1.84 gr bio special for 12.40 euro the locals adived me to go their cause they have the fairest and best weed. the bio special was excellent i have a 8.5/10 the last shop i done was Pink! a nice job but a bit really commercial for me , they got a big list hash and weed but the prices are big 2 the dude adived me he's edelweiss witch was the best he got , nothing special for me .. but i saw something nice on their list ORANGE BUD !! oldscool baby !! everyone know it is not the strongest smoke but a big flavour i like the organge bud and rate pinks organge bud that time on a 8,5/10 ! A question to the locals of eindhoven, u don't have shops with a list and price / gr ? in each shop i saw just on the list u could buy from 0.1 to 2.2 bags ? verry commercial in my opinion .. but i will b again in eindhoven one day for party so theire are other shops i couldn't make it to visit and i must still do greetings and njoy
  9. hehe deze is al oud hoor was mijn vorige kweek en had een 150 gr nlx droog en een 180 gr misty droog, niet echt denderend maar het heeft gesmaakt zaden waren wel degelijk juist hoor ! 100% sure nuja oud nieuws as said .. mijn huidige kweek gaat maandag om en hoop toch de 400 gr te halen ... groeten
  10. deze volg ik zeker mooi gestart en alien nlx is lekker soortje ! hou het groen !
  11. Stijn

    Wiet Chocola

    tuurlijk werkt het maar een aantal prof. regeltjes v/d chocolade kunst inacht nemen. (chef cook / pattisier / chocolatier , beroepsmisvorming dus) zal het toch trachten eenvoudig te houden : Eerst en vooral moet je weten dat het belangrijkste van de chocoladebewerking de temperatuur v/d chocolade is. Er zitten ook verschillen qua temperatuur tussen pure fondant, melkchocolade en witte chocolade pure chocolade kan tot 36°C gaan ,melkchocalade gaat tot 32°C en witte chocolade kan maar tot 28°C gaan. Dit omdat witte chocolade totaal GEEN cacaoboter bevat, integenstelling tot de pure en melkchocolade. Men kan de chocolade dus smelten tot een max van 60°C in een chocoladebak of voor de meesten hier de aangeraden manier 'au bain marie' (warmwaterbad). Vervolgens moet de chocolade dus getemprereerd worden ( 36.32 of 28°C). Dit kan men op 2 manieren doen de chocolade op een marmeren tablet openstrijken en telkens aan / af schraapen met 2 brede 'pallet' messen. Of men kan kleine ongesmolten stukjes chocolade bij de warme chocolade doen tot men de gewenste temperatuur geeft ( let hier wel op voor klonters ) Een goede test voor te kijken of je u chocolade goed bewerkt hebt is een stukje boterpapier en strijk met een borstel een vierkant deeltje erop. Als alles goed gegaan is stolt de chocolade snel op, zie je geen witte stippen of mat uitzicht maar blinkend mooi product en kan je het zonder veel probleem van het boterpapier trekken en heeft een rechte breeklin en breekt niet in 100 stukken. Kwa 'space' zijn er vele mogelijkheden .( ik noem er enkele ) ' The Crispy Space Bar' Je neemt een groot vel boterpapier en legt links en rechts inox of alluminium latjes met dikte die je zelf wilt ( bepaald je dikte van je 'bars / repen ' ) vervolgens neem je genoeg chocolade op temperatuur in een bol en daarbij meng je een paar handen van die crispy kellogs cornflakes en doe je gedroogde weed naar believen in je cutter en maal je fijn. Lekker mengen onder je chocolade en op je boterpapier doen. vervolgens met een 3de latje die groot / breed genoeg is begin je alles te verdelen door te schuiven onder / beneden zodat alle chocolade mooi verdeel wordt en je dus een egaal blad van bv 1 cm op je boterpapier hebt vol chocolade Alles stolt redelijk egaal en snel en waneer het voor een 75% gestolt / droog is ( nog zacht maar niet meer 'nat' ) begin je eigen repen te snijden met een lat volgens je gewenste maat. wanneer ze voleldig droog zijn wikkel je ze in zilverpapier op hun maat Voor de designers onder ons --> ontwerp een leuk jasje en printen en je hebt je own 'crispy space bar' 'Finest Herb Liquor Pralines' Koop een praline moule vorm ( rechthoekige standaard is easy ) giet wat chocolade op de moule en ga rond zodat alles bedekt is voor een eerste laagje te maken hou de moule nu snel omgekeerd en klop met achterste van een mes (hard gedeelte handvat) op de moulle zodat de overtollige chocolade eruit gaat. laat de mouille nu drogen ( onze eerste praline laag is er ) de vulling: ga naar je bakker en vraag wat fondant suiker ( van die witte harde suikerglazuur) smelt die op zacht vuurtje met KLEIN beetje water ( 1 eetlepeltje) , constant goed roeren, niet laten aanbranden --> Is suiker , opletten) voeg daarbij de gewenste hoeveelheid weedboter of beter nog weed / hash OLIE !!!! daarbij voeg je wat donkere chocolade en een goede scheut room. laat dit inkoken tot dikke brei / pasta en laat afkoelen ( volledig !! ) in de frigo. Wanneer je vulling -> space ganache , klaar en koud is kan je er al dan niet nog de gewenste liquer ondermengen --> fraise de boise, passoa -> zeeeer lekker , vanille jenever, limoen wodka, and go so on .. echter 1 regel overdaad schaad ! het zijn liquer pralines geen cocktails ! en let ook op dat je vulling niet TE slap wordt, zodat je ze nog kunt spuiten / vullen met een spuitzak. je vult af tot een paar mm van de bovenkant, er hoeft immers nog een 2de laag chocolade op. als laatste zorg je terug voor je chocolade op temperatuur, doet wat chocolade op de bovenkant van de moule --> Niet omdraaien nu !! er zit vulling in remember maar met een palet mes ( zo een instrument waar je pannekoeken mee draait ) de overtollige chocolade afschraapen, let wel op dat je niet te diep en teveel schraapt of je hebt je vulling mee ! laat alles drogen , en na een half uurtje keer je je moulle om en klop je zachtjes de pralines eruit ! enjoy your meal nu rolluh
  12. in volle grond is beter of in potten ( tenzij je ze binnen kan zetten en constant kan waken bij onstabiel weer :s ) ... hier merk ik hetzelfde, de stekken die ik midden juni in volle grond zette zijn ferme struiken geworden en staan er nog mooi groen bij, een aantal van de planten die in potten staan zijn ferm naar de klote aan het gaan raar fenomeen : de getopte planten in potten blijven ook mooi groen ondanks ferme regen, meer bladeren en vertakkingen onderaan de plant = betere bescherming van de pot dus minder last van doorwaterde grond. hopelijk augustus en september goed dan ? maar kvrees dat onze zomer hier in be niet te ferm zal zijn ... ondanks ik dacht we een SUPER zomer tegemoet gingen .. och ja het klimaat is zo iets raar ...
×
×
  • Create New...