Jump to content

japie

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About japie

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. Heeft iemand ervaring met het buiten telen van Afrikaantjes? Zijn ze voor half oktober klaar als ze deze week de grond in gaan?
  2. japie

    StekkenCrisis

    Groningen Zwolle Arnhem Enschede Alles GS bij langs geweest, maar overal waar we kwamen was het antwoord NEE. Geen stekken te krijgen. Ze zoeken er zelf ook allemaal na in het hele land zeggen ze.
  3. Daar ga ik dan maar van uit dat het nog goed komt. Het is vandaag de langste dag maar als ze a.s. maandag de grond in gaan dan moet het toch ook nog goedkomen?
  4. Ik kan nog een antal stekken kopen. Dit zijn originele afghaantjes voor de buitenteelt. Heeft iemand hier ervaring mee hoe dit groeit en bloeit? Als ik ze voor eind juni in de grond zet tussen de mais heb ik dan een goede kans dat ze klaar zijn voordat de mais eraf gaat? Dit is meestal in de periode van half oktober. Kan iemand me advies geven?
  5. japie

    Stekken Toppen

    //EDIT Dubbelpost, alle reactie's erop verwijderd
  6. Hallo. Wij zijn vorige week in Groningen geweest en afgelopen maandag in Arnhem en Enschede. Overal waar we komen geven ze aan dat er nergens stekken zijn te krijgen. De GS hebben ook overal al gezocht. Ik ben op zoek naar stekken voor de buitenteelt. Is het daadwerkelijk zo dat er nergens in het land stekken zijn te krijgen of willen ze bij de GS niets aan ons verkopen? Is het een landelijk probleem of heeft iemand ervaring dat dit bij jullie in de regio niet zo is?
  7. Heeft er niemand ervaring mee met de buitenkweek met Top 44? Hoeveel kan ik er bij elkaar zetten? Hoeveel ruimte moet er tussen zitten? Ik kan me niet voorstellen dat er niemand met deze plant buiten kweekt. Graag jullie hulp.
  8. Hoe ver moet ik de top 44 uit elkaar zetten eigenlijk in het maisland? Iemand ervaring mee?
  9. Meestal oogsten ze de mais rond half oktober. Als ze maar niet ver boven de mais gaan uitgroeien, want dan gaat het opvallen natuurlijk.
  10. Daar hebben ze bij ons niets van gezegd. Ze geven aan dat het een sterke plant is en goed voor de buitenteelt geschikt is. Moet hem dus wel regelmatig controleren op schimmels.
  11. Als het goed is krijg ik deze week mijn top 44 stekjes binnen. Die wil ik dan in een maisland gaan zetten. Moet ik nu eerst een gat graven en daar zo de plant inzetten of is het verstandiger om een gat te graven en er dan eerst potgrond bij in te doen? Moet er ook nog iets van voeding bij? Iemand ervaring met Top 44 voor de buitenkweek?
  12. Gisteren maar even naar Groningen geweest en de GS bij langs geweest. Nu raden ze me allemaal aan om Top 44 buiten te zetten, want dat is een sterke plant en die kan het aan. Daar is ook heel veel vraag naar, want deze plant gaan ze nu allemaal als buitenwiet gebruiken. Dus maar een aantal besteld en hopelijk komt dit deze week binnen en dan kan het in de mais. Hopelijk wordt het een goede zomer en komt er iets uit.
  13. De ruimte van 2 meter er tussen moet wel lukken, maar als ze maar niet boven de mais uit gaan groeien, want dan heb je natuurlijk wel een probleem.
  14. Wat is voldoende ruimte eigenlijk? Kan ik er een 50 stuks bij elkaar zetten?
×
×
  • Create New...