Jump to content

-sjaak-

Full member
  • Content Count

    1,399
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by -sjaak-

  1. maar dit betekent dat ik ook weer meer afstand tussen lamp en plant moet nemen lijkt me. Dit is een probleem in mijn hokje van maar +-130cm hoog, heb begrepen dat je de strips op een paar cm kan hangen en er ook een veel betere verspreiding van het licht is. maar ik wil mijn 600 watt cxb setup vervangen voor een 600 watt samsung led strip setup dus met efficiëntere strips betekent dit meer grammen lijkt me. Ik weet alleen niet of 600w aan strips op dit oppervlak overkill is denk dat het wel op het randje zit. Zit te denken aan 12 of 14 strips verdeeld over 2x HLG 320H 48B drivers. Mvg Sjaak
  2. haal er nu +- 900 per rondje vanaf. Als het 0,1 a 0,2 gr/w per rondje meer zal zijn zou het de investering al rechtvaardigen in mijn opzicht! wil er ook graag 100watt extra bij hangen als dit geen overkill is op dit oppervlak, maar als ik nu mijn 600w frame aan moet passen naar 700w kan ik dat misschien beter in een nieuw led strip frame stoppen.
  3. Ik draai nu al een aantal jaar met cree cxb3590 CD 3500k cob's op 1400mA, heb er 12 hangen in een hokje van 1 m x 1,25m. Ik haal hier standaard rond de 1,5gr/w van af, beste rondje was 1,6gr/w. Heeft het zin om de cobs te vervangen voor samsung f-serie gen3 strips, ga ik met strips er meer afhalen? Ik zit met de hoogte van mijn hokje die is maar 1,3m hoog en begrijp dat je strips er wel dichter op kan hangen dus dat is misschien een voordeel dan!? ik zat te denken aan 12 x SI-B8U521B20WW strips op 2 HLG-320H-48B Driver's en dan 50/50 3000k en 3500k. Ik wil er eigenlijk nog 100watt bij hangen totaal 14 strips op een 240 en 480 driver of is dat overkill op een oppervlak van 1,25m2 ? Hoop dat iemand me kan helpen die er wat meer verstand van heeft! Mvg Sjaak
  4. heb paar jaar terug rondje white choco gedraaid, was toch wel een leuke ronde! goede opbrengst geen herma's en een aantal smaakten precies naar de white choco die bij boere lag! verder heb ik geen ervaring met hun zaden.
  5. starbooster lekker meegeven niks mis mee! CaMg half bloei, week 3 tot week 5 / 6 meegeven ook prima! edit:beetje N in de bloei is ook zeker niks mis mee, hebben ze ook wel nodig maar zeker niet overdrijven hiermee!!
  6. ja daar geef ik je gelijk in, ik had er inderdaad ook nog tussen moeten zetten slechte genetica!! zoals je kan lezen zeg ik ook:''te lang voeding blijven geven" dus logisch gevolg is te laat beginnen met spoelen. Te lang voeding blijven geven is zeer zeker wel grotere kans op rot!! maar misschien heb jij daar andere ervaring mee dat kan natuurlijk! dan had ik al heeel veel last moeten hebben van toprot met al dat geknak dat ik vaak heb toegepast, zowel in de groei als in de bloei
  7. hoi sannie!! komt chucky's bride nog een keer terug? ben veel leuke soortjes tegen gekomen in de shop over de jaren heen maar ik hoop dat chucky's bride nog een keer terug komt! MVG sjaak
  8. deze gaan zeker goed komen! hou deze zeker in de gaten
  9. eco logic tegen thrips.. zeer goed middel ook als ze nog begin bloei zijn (1-3 wk) !
  10. nr. 1 oorzaak van rot, te lang voeding blijven geven en te laat beginnen met spoelen!! uitzonderingen daargelaten bvb, extreem hoge lv, lampen die je hok te snel opwarmen, te weinig verse lucht enz. enz.
  11. gaat heel goed samen! ik gebruik als basis voeding mineraal maar wel met bio toevoegingen, zowel gemengd in de grond van af de start, als tijdens de bloei vloeibaar! draai zeer leuker rondjes nu beter dan alleen op mineraal/hydro !
  12. heb de white choco fem van hun gekweekt, mooie planten zat op gr/w dus best een goede brenger ook. Wel wat verschil in pheno's maar 1 smaakte exact als de white choco die in hun shop werd verkocht! Bij mij kwam alles op en ook geen herma's er tussen. Vind het een prima zaadbank en zal zeker in de toekomst hier nog wat halen!!
  13. Ziet er wel uit als het gevolg van te nat staan waardoor je blokkades krijgt. Ben het ook niet eens dat rfx niet te nat kan staan, in het begin kan dat zeker wel als ze nog klein zijn en weinig wortels hebben. Zou volgende ronde voor groeien op startblokken of netpotjes, start Ec van rfx voor een nees op 2,0 houden, stekken er op, 5-7 dagen wachten (voelen tot de pot een stuk lichter is) en dan pas beginnen met vloeden op ec 1,2 - 1,4. Zou deze er uit trekken en opnieuw beginnen! vind de wat grotere ook iel voor week 4, zonde man snel vergeten en nieuwe ronde starten !!
  14. 'sannie vergeet niet waar je vandaan komt!!' Zeer jammer het forum zo te zien afglijden. ik kijk al een tijdje mee maar de laatste tijd is het armoe troef hier
  15. -sjaak-

    BB6

    From the album: Bruce Banner

  16. -sjaak-

    BB5

    From the album: Bruce Banner

  17. -sjaak-

    BB4

    From the album: Bruce Banner

  18. -sjaak-

    BB3

    From the album: Bruce Banner

  19. -sjaak-

    BB2

    From the album: Bruce Banner

  20. -sjaak-

    BB1

    From the album: Bruce Banner

  21. ik zou je ten zeerste afraden gavita lampen aan te schaffen! ik had constant storingen met mijn 750DE lamp, na dat ik door gavita aan het lijntje ben gehouden dat ik niet het juiste relais gebruikte kreeg ik te horen ''sorry we kunnen je niet meer helpen wegens de nieuwe growshop wetgeving!'' Je mag toch wel verwachten dat je voor 400 euro een lamp krijgt die het gewoon doet echt schandalig hoe gavita hun klanten behandeld!! Na een jaar aangekloot te hebben met verschillende relais en schakelkastjes heb ik de moed maar opgegeven en de 750DE lamp ligt al een jaar ergens stof te vangen.
  22. komt me bekend voor hier ook met een nieuwe airfan geratel, 3-4 weken liep er een lager kapot. Dikke rotzooi zijn die airfans!
  23. Gek hè als je alleen copy-paste, blijf dan lekker op OpenGrow!
  24. -sjaak-

    Cree Leds

    Ik heb een mean well HLG-320H-C1400B driver waar ik een potmeter op aan wil sluiten zodat mocht het nodig zijn eventueel kan dimmen. Welke potmeter heb ik nodig voor deze driver? Ik zit op conrad te kijken voor een potmeter maar daar staan er zo veel ik zie door de bomen het bos niet meer Mvg Sjaak
×
×
  • Create New...