Jump to content

scratchy

Members
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About scratchy

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. @lostchild Ok dank je voor de reply. Ik denk ook dat het de beste optie is zodat het niet gaat verder spreiden (ookal kan dit dan nog gebeuren) Ik zoek nog even op hoe het melk/meeldauw process werkt en zal dit toepassen indien nodig!
 2. Hallo iedereen, Daarnet een kleine inspectie gedaan van de plantjes en 1 van men auto orange bud zit met meeldauw en toprot op dezelfde tak. Mijn vraag is eigenlijk wat jullie ermee zouden doen? Ze staat 5 weken in bloei en zou toch nog een kleine 3 weken moeten gaan denk ik. Dus moet ik de topjes met schimmel verwijderen en verder goed in het oog houden of knip ik ineens de hele tak weg? En kan ik dit nog met iets bestrijden zo ver in de bloeifase? Dank op voorhand. Groetjes!
 3. @alkaline De plantjes staan vanachter in de tuin waar ze quasi onzichtbaar zijn en dichter naar het huis toe is er veel inkijk, dus om privacy redenen verplaatsen we ze niet meer omdat ze nu al wat groter zijn. Maar voor te drogen zal er dus wel binnen een plekje zijn.
 4. @plagron Ik heb idd veel teveel water gegeven. Het gaat om aarde. Ondertussen heeft ze sinds dien nog maar 0,5L bijgekregen. De pot weegt nu veel lichter en de plant doet het ook beter. Bedankt voor de tips! @lostchild Jij ook bedankt voor de tips. Ik zou het graag doen maar 's nachts binnen zetten is geen optie. Ik zou ze eventueel wel kunnen verhogen zodat de pot niet op de grond staat. Een foto van hoe ze er nu bijstaat. Ze is ook beginnnen bloeien. Groetjes!
 5. @smokymcpott2 Bedankt voor de link. Er zijn gaten onderaan de pot maar waarschijnlijk idd een slechte drainage. Ik twijfelde nog om hydrokorrels te gebruiken maar omdat het maar een pot van 12L is dacht ik dat ze de extra plaats voor wortels wel kon gebruiken. Ik las overal dat autoflowers geen grotere pot nodig hebben, vandaar de keuze. Maar volgende keer zal ik voor een iets grotere pot opteren en dan korrels of scherven in de bodem leggen. Ik heb ze vandaag dus geen water meer gegeven. De pot weegt terug iets lichter en het plantje staat iets minder slap, het is te zeggen... de onderste bladeren staan terug iets rechter maar de bovenkant nog slap zoals gisteren. Hopelijk morgen weer iets beter!
 6. @APK Denk ik ook niet want de laagste temperatuur 's nachts was 3°C. Na nog wat te hebben opgezocht op verschillende sites begin ik te denken dat het toch een teveel aan water is maar echt zeker ben ik er niet van. Omdat ik overal lees dat de bladen dan slap hangen maar wel nog sterk aanvoelen. Bij te weinig zouden ze dun en futloos aanvoelen en dat is niet zo.
 7. @macerror Ik denk het niet want ik doe meermaals per dag de ''vinger in de grond test'' en buiten de bovenlaag is de grond nooit droog geweest. @alkaline Ik zal nu wat langer wachten met water geven en zien hoe ze reageert.
 8. Hallo iedereen, Ik heb buiten een auto orange bud van dutch passion staan in een 12L pot. Ongeveer 6 weken oud. Het plantje hangt al een paar dagen slap en het wordt elke dag een beetje erger. Ik geef ze plagron groei voeding en wortel stimulator. Ik geef ze meestal water langs vanboven tot het langs de gaatjes onderaan begint te druppen. Gisteren nog 2L water met voeding gegeven. Ik heb ze van naast het huis (tegen de muur) naar vanachter in de tuin gezet waar er veel meer wind is en snachts kouder is. Zou dit de reden kunnen zijn? Als ik zo naar de plant kijk lijkt het op te weinig water maar de grond is nog steeds goed vochtig en de pot weegt nog zwaar. Heb ze daarnet nog langs onder water gegeven via een schaal maar ze heeft daar bijna niets van opgenomen. Is het probleem dan teveel water? Voor de rest blijft ze wel verder groeien. Wat is hier aan de hand?
 9. ik heb vorig jaar trainwreck van "greenhouse" buiten gekweekt klein beetje last van toprot gehad maar bij de andere soorten die ik had staan dat zogezegd heel goed tegen vocht en schimmels konden had ik wel meer toprot ik had ze wel verduisterd zodat ze in september klaar zouden zijn dus ze stonden in potten de opbrengst was niet al teveel maar van de kwaliteit kon ik niet klagen zeer veel kristallen, zeer lekker van geur en smaak en het effect...man man, echt sterke wiet
 10. dat zou normaal wel moeten lukken, een kennis van mij doet dat ook zo, maar wel zien dat het zaadje in de grond niet droog komt te staan tot het boven de grond is ikzelf zou het zo wel niet doen, ik leg de zaden altijd in een glas water en zo heb ik nog nooit problemen gehad een vriend van me legt zijn zaden in natte watjes en dat werkt evengoed doordat je het zaadje meteen de grond in steekt en niet eerst laat ontkiemen gaat het wel langer duren voor ze boven komt dus niet ongeduldig worden en het zaadje zoeken om te kijken of het al open is want zo kan je het beschadigen
 11. ik heb 10 maanden geleden voor de laatste keer paddo's benuttigd ik heb al verschillende soorten getest altijd was dat 30 gram per bakje behalve met de truffels dat was 15 gram ik ben er voor dit weekend nog eens gaan halen (palenque mexico) het doosje is 30 gram maar op de onderkant plakt een sticker waar op staat 1BOX=2 DOSES is dat nu veranderd door al dat gedoe rond de paddo? want ik dacht dat een portie vroeger 30 gram was en nu blijkbaar maar de helft want nu twijfel ik dat ik de helft zou eten of de volledige 30 gram ( ik kan ook wel met de helft beginnen en afwachten) weet iemand meer?
 12. hallo, ik heb onlangs zaden besteld via growshopalien ze zijn vandaag aangekomen en ik heb er 5 gratis zaden bijgekregen op dat zakje staat M.S. ik vroeg me af of iemand weet om welke soort het gaat want ik vind nerges iets van M.S. maar het kan wel een afkorting zijn danku scratchy
×
×
 • Create New...