Jump to content

Mellow

Members
  • Content Count

    87
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Mellow

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  1. Ik heb nu ook al mijn foto's hier geupload. Wat ik wel mis is de functie om je foto's te rangschikken. Je kan ook geen foto's invoegen ergens midden in je album. maw als je een nieuwe foto uploadt, komt die automatisch op de eerste plaats in je album terecht. Is het mogelijk om deze functie nog in te voeren? Of bestaat deze al en kijk ik erover?
  2. In de Brico zag ik volgend product staan: PH min van Realco. Dit is wel om de PH in zwembaden te verlagen. Zou dit ook veilig te gebruiken zijn voor planten. Het kost maar 2.95 voor een liter. link:http://www.realco.be/images/pH%20Mini%20L.pdf Zou ik mijn PH ook niet naar beneden kunnen krijgen door in het vervolg regenwater aan de planten te geven? Dit heeft normaal toch ook een lage PH?
  3. @Ria: Het droogte-probleem is al opgelost. In de bodem had ik al gaten en een laag hydrokorrels vanaf het begin (om het teveel aan water te laten weglopen). @Whazzup: Het water liep inderdaad direkt de pot weer uit. Ik had hier ergens de tip over het afwasmiddel al gelezen en dat dan ook toegepast. Werkt inderdaad goed. ivm mijn grond: het is universele potgrond met perliet en verrijkt met beendermeel, bloedmeel, vineskali en zeewierkalk. Ik heb waarschijnlijk teveel kalk toegevoegd. Met een ecostyle bodemtest krijg ik een namelijk een blauwe kleur = PH7 (of hoger?). De kuipplanten krijgen volle zon van 's morgens vroeg tot 16h00 ongeveer. Degene in volle grond krijgen alleen 's middags wat zon. Kan ik nu nog iets doen om de PH van mijn grond veilig naar beneden te krijgen? Ik zit in de 2de week bloei en heb geen PH-meter (wel zo'n PH-strips). Ik gebruik BioNova grond supermix en BN PK13/14. De dichtste growshop (Alien) is zo'n 150km rijden van mijn huis. Liefst met middelen die in gewone winkels verkrijgbaar zijn dus. Nog wat foto's: De update van de Lowryders volgt nog.
  4. Ik had van isomo-plafondtegels uit de gamma deksels gemaakt voor op mijn potten. Nu heb ik bamboestokken rond m'n planten gezet en passen die deksels natuurlijk niet meer . Ik laat ze er nu voorlopig af, want mijn planten hebben nu eigenlijk geen last van de regen.
  5. De lowryderzaden staan al in de koelkast. Ik had er iets meer dan 200 van 1 plantje van 30cm . Ik heb trouwens al van die nieuwe zaden geplant. Zal hier morgen een update met foto's zetten van de Lowryders . @Thomas: Ik had het niet door, maar ik denk dat de onderkant van mijn kuipen toch een tijd droog gestaan heeft. Wanneer ik die gaten boorde, was de aarde daar echt poerdroog. Met die hitte erop kregen de planten onderaan wat bruine bladeren, maar dat is ondertussen opgelost. Het is mijn eerste keer dat ik kweek en moet het nog allemaal een beetje uitzoeken. Misschien volgend jaar ook eens jouw methode gebruiken. Ik heb ook de indruk dat jouw planten voller en breder zijn dan de mijne. Heb je ze getopt/gefimt?
  6. Het is alweer een tijd geleden, dus nog eens een update. De Easy Sativa's zijn eind juli spontaan in de bloei geschoten. Ik had ze eind mei geplant. Het klopt dus dat ze na een 8 weken groei beginnen te bloeien. Je kan met deze soort dus beter iets vroeger beginnen, dan zijn ze tegen september klaar. Ze hebben tijdens de hittegolf wel wat problemen gehad. Het onderste deel van de kuipen was uitgedroogd en nam geen water meer op, terwijl ik dat eigenlijk niet door had . Dat is ondertussen opgelost. Ik heb ook bij de kuipen gaten gemaakt op 1/3 vd bodem ter controle. Ze krijgen nu BN Grond Supermix (2mL/L) en BN PK 13/14 (0.25mL/L)en ik ben dit wekelijks aan het opvoeren. Foto's; Deze zijn wel van een week geleden. In kuipen. De grootste is ongeveer 1m70 met kuip. In volle grond De bloei is begonnen. Nu nog hopen een goede nazomer. Gaten om te controleren of de aarde niet opdroogt. Met dit weer is er niet veel controle nodig . Dat was het weer
  7. Ik moest een tijd geleden ook zware medicatie nemen. Ik durfde het ook eerst niet aan de dokter vertellen dat ik regelmatig blow. Heb het dan toch maar aan de dokter verteld, en die reageerde daar heel normaal op en zei dat hij geen probleem zag zolang ik het bij wiet hield en niet aan het zwaardere spul begon . Ik ben trouwens ook Belg. En bij een routine-bloedonderzoek zoeken ze helemaal niet naar THC. Ik moet ook enkele keren per jaar mijn bloed laten onderzoeken. Ik stop dan ook niet met blowen en heb daar nog nooit problemen door gehad.
  8. Ik had ook van die pluizige schimmel rond mijn planten in volle grond. Bij mij waren het Escar-go korrels die beschimmelden. Heb dan voor de veiligheid de bovenste cm van de grond afgeschraapt en het komt voorlopig niet terug.
  9. Ik weet niet of het door het tabaksaftreksel komt dat je bladeren zo licht zijn, maar het is wel de bedoeling dat je dat shagwater op je bladeren spuit en niet geeft als drinkwater . Aftreksel van tabak is namelijk nogal giftig.
  10. 'k weet niet of ik dit hier mag zetten (reclame?), maar als je grote potten nodig hebt, momenteel hebben ze bij de gamma 65L-speciekuipen voor 5.99 euro.
  11. Ondanks de vele reacties, nog eens een update 3 EasySativa's in potten (2x45L+1x30L) en 3 Lowryders in een soort curverbox. De 3 Lowryders. Deze zouden in 60 dagen afgebloeid zijn (volgens The Joint Doctor). Dan zouden ze nu binnen een week klaar moeten zijn. Kan iemand aan de foto's zien of dit zou kloppen? De Lowryder-zaadplant. Er zijn al enkele zaden te zien. Moet ik nu wachten tot de zaden bruin worden, en dan drogen? En dan de easySativa's. Ze zijn een goede week geleden getopt en beginnen nu eindelijk een beetje breder te worden. Overdag verplaats ik de potten, zodat ze bijna de hele dag in de zon staan. Er staan ook 2 EasySativa's in volle grond. Deze zijn nogal moeilijk te verplaatsen en krijgen dus alleen in de middag zon Bij de planten in volle grond hebben sommige bladeren wel gaten. Het enige wat ik op de plant zie zijn enkele bladluizen. Volgens mij zijn de gaten te groot voor bladluizen. Iemand een idee? Heb uit voorzorg maar een product gekocht tegen rups en bladluis, waarmee ik ze vanavond bespuit. Ik had ook al potjes bier staan tegen de slakken en heb nu ook wat Escar-go gestrooid. En dan nog mijn ingenieus systeem voor als het te lang regent, gemaakt van isomo-plafondtegels. Laters
  12. Bij mijn grotere potten meet ik eerst af met een maatbeker en doe het dan in een gieter. Aan de lowryders, die dicht op elkaar staan in een curverbox, geef ik water met een injectiespuit van 70mL. Hiermee kan ik beter water geven zonder de onderste bladeren nat te maken (zodat ze niet verbranden in de zon).
  13. -Neem een whiskyglas. -Doe er 1 deel Vodka in. -Doe er 1 deel Kahlua (soort koffielikeur) bij -Giet er 1 1/2 deel melk of room bij -vul de rest van het glas met ijsschilfers Nu heb je een perfecte White Russian. Vodka en melk samen klinkt misschien smerig, maar deze cocktail is erg lekker. Moet je zeker eens proberen. De beste cocktail die ik ooit gedronken heb, is een Mai Tai. Ik vind alleen nergens het echte recept en de ingredienten. Als iemand dus het recept van de Mai Tai kent, zet het hier aub neer.
  14. @Pope: de jouwe staan er wel mooi en bossig bij . Bij mij zijn ze nu veel meer gestrekt. In het begin waren ze nochtans mooi bossig. Ik heb ze gisteren getopt en hoop dat ze nu, met het goede weer wat voller worden. Zal morgen nog wat foto's posten. De Lowryders beginnen nu volop te bloeien. Van de 5 zaadjes had ik 4 dames en 1 man. 1 vrouwtje heb ik bestoven. Ze krijgen nu ook BN grond en PK13/14 mey het water. En dan is er nog de weirdo Lowryder. Deze is ook met de bloei begonnen Zaadplant De wortels beginnen nu ook uit de potten te groeien. Ben nu aan het twijfelen of ik ze nog zou overpotten. Ze moeten normaal nog een 25dagen. Zou het nut hebben om ze nu nog in grotere potten te zetten? Of laat ik ze beter in deze potten en voed ze bij met BN en PK13/14? Reacties zijn altijd welkom
×
×
  • Create New...