Jump to content

dilago

Full member
  • Content Count

    12,789
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    288

Posts posted by dilago


  1. 23 hours ago, Tune said:

    Duidelijk dat dit ironisch bedoeld was van PH Donner.  Spijtig dat je dat niet door had, maar die scheldtirade is ook voor niets nodig.

    Natuurlijk was dat wel duidelijk, maar sommige toetsenbordstrijders die @P H donner niet zo aardig vinden proberen hem dan ergens op te pakken. ;)

    • Confused 1

  2. 11 hours ago, Xaim said:

    Ja die trips zijn soms lastig :rolleyes:maar zolang het geen plaag is heb ik er niet direct moeite mee. 

    Gr, X 

    Nee inderdaad en trips zijn ook enorm hardnekkig, want ik heb mijn volwassen planten nog gedompeld in antispint voordat ze op 12/12 gingen. Alle spint dood maar niet de trips. :blink:


  3. 2 hours ago, 420man010 said:

    Zoals ik al zei: als ik al 1 op 1 draai t hele jaar door ben ik blij :tu

     Onder led is 1 op 1 zeer goed haalbaar, je hoeft er niet eens een topronde voor te draaien. Ik denk dat je veel meer had geoogst als je de planten twee tot drie weken langer had laten staan. Als ik je nog een advies mag geven: doe eens gek en laat de volgende ronde je planten eens wat langer staan dan aanbevolen wordt! Wat heb je te verliezen? Het enige dat je kan gebeuren is dat je wiet wat sterker wordt en je drie weken langer moet wachten op de oogst.  Want echt pik, 47 dagen bloei is wel erg vroeg om te oogsten! ;)


  4. 2 hours ago, 420man010 said:

    Nu is t allemaal wat stabieler en hebben sommige tips daardoor meer nut. Dus wat jij zei over t wattage vorige x en wat LC zei over meer voeding bijv. Ik zie meteen verschil met vorige ronde.

    Ik vraag me alleen af wanneer ik het "plafond" ga raken qua opbrengst lamp/tent/soort.

    Xaim haalt er 1/1.13 mee op een 465w, in 1x1. Dus +/-7 ons zou haalbaar kunnen zijn voor mijn setup.

    Het is met een lager wattage eenvoudiger om het klimaat op orde te houden en de lamp kan er dichter op, dus haal je wat gemakkelijker hogere scores. Misschien kan je toch overwegen om je lamp wat te dimmen zodat die dichter op het gewas kan. En een paar dagen langer voorgroeien zal ook helpen denk ik.

    Doch indien zeven ons van deze strain in jouw set up het dak is zoals je zegt, dan vind ik dat je het met 550 gram prima hebt gedaan.


  5. Nog even terugkomend op die hydrokorrelkweek.

    Heb alles geprobeerd, maar mij is het niet gelukt mijn stekken er op aan de praat te krijgen.

    Ik had de hydrokorrels niet hoger dan 15 cm in de kratten zodat er hoog genoeg gevloed kon worden (want hoger is voor mij geen optie). Verscheidene malen per etmaal vloeden heb ik geprobeerd, elk uur een kwartier, elk uur een half uur, vier keer per dag een half uur, drie keer per dag een half uur. You name it. Wateren met het gietertje om de stekken te helpen, plastic over de stekken om de lv omhoog te krijgen maar ik kreeg ze niet op hun poten. En lukte het al gingen ze na een paar dagen alsnog dood.

    Ben nog wel benieuwd hoe de mensen die op hydrokorrels kweken het klaarspelen in een eb en vloed setting want veel verslagen zijn er niet te vinden. De enige succesvolle verslagen die ik wel kon vinden werd veel hoger bij gevloed, maar dat is als gezegd voor mij geen optie vandaar de laagbouw. Misschien is dat ook wel het hele probleem geweest, wie zal het zeggen? Maar terug naar steenwol.


  6. 1 hour ago, the-choca said:

    ik kon het toch niet laten om wat stekjes te pakken.:rolleyes: van al de planten 2 stekjes geknipt 

    morgen geef ik ze een dompel beurd in gif week later weer en een week later nog een keer voor ze in potje grond gaan 

    ik bestel ook van de week nog flesje pvp is kijken of dat nog beetje bij draag ^_^ de klok net op 12/12 gezet we gaan weer aftellen .

    en nu ook maar weer af wachten hoeveel dames ik er aan over ga houden .

    stekjes.jpg

    12.jpg

     

     

     

    Mooie stekken, maar ik zou nog even wachten met behandelen zolang ze nog wortelen.


  7. 2 hours ago, HolyHerbs said:

    Ik zou niet weten waarom je niet bio zou kweken op aarde.  Als je mineraal kweekt, lijkt mij een steriel medium handiger.  Je hebt immers geen bacteriën nodig toch?

    Waarom niet bio? Omdat het bij mij een drama was en sinds ik mineraal begonnen ben heb ik nooit weer een oogst in de soep zien lopen. Aarde neem ik niet om de schimmels nee maar omdat het goed water vasthoudt wat ideaal is als je eens te laat bent met wateren.

×
×
  • Create New...