Jump to content

Spock

Full member
 • Content Count

  1,654
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Spock

 • Rank
  Ere lid
 1. Zo te zien ben je het nog niet verleerd Ziet er erg netjes uit allemaal, wordt een mooi vol netje zo te zien met maar 3 dagen bloei. Succes maar weer, maar daar zorg je zelf wel voor. Gr.
 2. Ik gebruik5 lampen en krijg de lv toch wel tussen de 60 en 70% met alle lampen aan. We laten dan wel de afzuigen zo laag mogelijk draaien, dit afhangkelijk van de buiten temp. En laten het dan max 29 graden worden in het hok. Wat misschien handig is is om de stekken voor te laten groeien in kleine potjes voordat ze de bak of grote potten in gaan, dit omdat je dan minder lampen aan kan doen en de lv makkelijker hoger is te krijgen(afzuiger kan lager). Als ze eenmaal goed geworteld zijn de bak of grote pot in, als dan de lv wat minder hoog is hebben ze daar minder last van. Ze hebben inmiddels wortels waar ze gebruik van maken. Gr. ps) de bak waar je de bevochtiger in gooit en de ventilator hebben grote invloed op de werking ervan.
 3. LOL, me Zus is dus een hippie Ert, tja helaas maar ze hebben idd gelogen(HIJ BESTAAT ECHT WEL) Waar komen anders die knuppels van toppen vandaan die we kweken, vast niet omdat we er zo veel verstand van hebben... Dus laat je niet gek maken, en laat ze lekker kado`s voor je kopen.. Sterkte.
 4. Good point.. Als ze echt zouden willen en er de tijd voor hadden waren er idd aan de hand van de verslagen etc al een hele boel mensen op gepakt. Ik kan me niet herinneren dat er in de huis regels ergens staat dat je dit soort vragen niet mag stellen. Dus als er mensen zijn die het verdacht vinden of daar een probleem mee hebben zou ik zeggen: Reageer dan niet en lees lekker ff wat anders en negeer het dan... Je kan aan de manier van schrijven niet altijd zien hoe iemand iets bedoeld, dus het voordeel van de twijfel? Hoeveel en hoe lang? zoek het maar op... Gr.
 5. Persoonlijk zou ik de bovenste 7a8 cm afgraven en weggooien. Dan de bovenste +/-5 cm vermengen met hetzelfde aantal aarde die je hebt weggegooid. En de onderste +/- 25 cm aarde ongemoeid laten, daar heeft zich nu juist een bodemleven gecreerd. Het zou zonde zijn dat bodemleven te verstoren. Dit met een +/- 35 cm aarde in de bak. Ries je weet er vast wel weer iets mooi`s van te maken. Succes. Gr.
 6. Dus 5L in de 2 dagen voor 3 planten? lijkt me een beetje veel.. Om te groeien en te bloeien hebben ze voornamelijk de NPK`s nodig, je zij zelf al dat de problemen begonnen toen je gestopt bent met de groei voeding.Ook in de bloei hebben ze de N(stikstof) nodig om te overleven, wel is waar in mindere maten maar nodig hebben ze het zeker. Die mooie groene kleur van het blad komt hoofdzakelijk door de stikstof. De ph van regen water kan enorm verschillen, maar zal vaak lager zijn dan je leiding water. Ik zou ze als ik jou was en geen ph kon meten gewoon om en om geven. Ik zou ze weer wat groei voeding mee gaan geven en eens kijken hoe ze daar op reageren. probeer ook te achter halen hoe nat de grond nu is, boor desnoods een gat onder in de potten(zijkant) en steek je vinger er in, als de grond nog zeik nat is voorlopig geen water. Potgrond voor tomaten? Ik weet niet welke grond je hebt en de samenstelling daarvan maar er is niet voor niks grond voor onze plantjes te koop.... Voor de rest heb je nog een hele hoop te lezen. Succes, ik hoop dat het nog wat wordt. Gr. Ps) kijk uit met die pk 13/14, de verhoudingen die men op geeft zijn vaak aan de hoge kant.
 7. Ze staan of te nat, of te weinig voeding, of je ph in de grond is niet goed. Maarja hoe kom je daar achter? Hoeveel water krijgen ze, en wat vind jij dat weinig is? wat voor voeding krijgen ze? alleen pk 13/14 of krijgen ze er voor de rest ook nog wat bij, alleen op de pk zal het nooit veel worden. probeer de ph van je grond eens te meten(in wat voor grond staan ze), water wat je 2 dagen laat staan met de pk erin worden ze denk ik ook echt beter van.. Verder, zoeken, lezen en gij zult vinden.. Gokje: ze hebben te lang veel te nat gestaan.. Succes. Gr.
 8. Ziet er goed uit ries , enig idee waarom ze in dat hoekje achter blijven? Ik heb in het begin ook een hoek in de bak gehad die achter bleef, ik heb me rot gezocht waarom dat kwam. uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat de ventilatie in die hoek niet goed was, waarschijnlijk te weinig verse lucht. Toen heb ik een kleine ventilator in die hoek gezet die daar constant verse lucht heen blies en sinds dien geen achterblijvers meer in die hoek Aarde bakken Succes.
 9. Ok, laten we hopen dat het niet te laat is.. Succes man.
 10. Zo lang mogelijk laten staan, ze zijn er nog lang niet aan toe. elke dag goed controleren op rot. HIER kan je er het een en ander over lezen. Vind je wat rot er goed tussenuit halen en de rest gewoon laten staan, nu of te vroeg om hakken leverd ook geen zak op. Zet er desnoods een ventilator op als je de mogelijkheid hebt om een goede luchtstroom langs je topjes te krijgen als die er niet is. En ik zou geen bladeren gaan af knippen Succes.
 11. Hmm kvind hem wel een betje klein...(nee hoor geintje goed van je om kleiner te gaan, de meeste willen alleen maar groter) Maar wel erg mooi En benieuwd naar het eerste verslag... Gr.
 12. Waar heb je mee gespoten dan(vital)? Hebben alle planten het dan of alleen de kk? Laten we hopen dat ze niet zo eindigen zoals de planten in dat andere topic... Niet meer spuiten, en ik zou zelf proberen om de bloei voeding wat op te krikken. Welke voeding gebruik je eigenlijk, en op wat voor grond staan ze. Nieuw of gebruikt en opgewaardeerd? Gr.
 13. Zo hè etter goed om te zien dat je ze ook groen kan houden Gaat lekker, en hoop dat het zo blijft gaan. zou het gewoon proberen om helemaal niet af te zuren, ook al is het zoals atmo al aan gaf waarschijnlijk beter om de laatste wel af te zuren. Vooral als je ze vol gaat pompen met voeding en pk 13/14 blijven je volgen. succes.
 14. Tja das een goeie.. Ze hangen alsof ze verzuipen, en zo te zien worden ze geel van binnenuit naar buiten. hang me er niet aan op maar geloof niet zo aan een magnesium probleem, dan zouden ze van buiten naar binnen geel worden en van uit de kartels en bladpunten naar de nerf. Maar het is idd niet echt goed te zien op de foto`s. Ik zou het zo niet weten, welke voeding gebruik je en hoe nat hou je ze? Sorry had geen zin om terug te bladeren.. Sulfaten tekort lijkt er ook wel wat op. Iig mooi klote dat het wat minder gaat Succes.
 15. Ik zou eens beginnen om te proberen er een foto van de maken. Je weet het, een foto zegt meer dan duidend worden... En een beetje meer INFO kan ook geen kwaad. Succes.
×
×
 • Create New...